פיצוי על בידוד כפוי ושגוי
-
@רוב-יועץ אמר בפיצוי על בידוד כפוי ושגוי:
מדיני שמים אתה מכוסה, בדיני אדם אתה מכוסה ג"כ וכל החשש שימצא אותך שוטר, באותו הרגע אתה מסביר לו את הצד שלך
, זה יבדק [ואז זה יהיה יותר מהר ורציני...] ואתה פטור...אני הבנתי, שכנראה החוק שכל עוד לא קיבלו את הערעור על חובת הבידוד, אסור לך לצאת, ותקבל קנס ע"ס 5000 ש"ח גם אם יתברר שלא היית צריך להיות בבידוד.
לא בדקתי את זה, אבל יש סברא שזה יהיה כך, אחרת כ"א יעשה דין לעצמו. -
- לא מופקע שבאמת היית בקרבת חולה אבל לא בשעה הזו אלא שעה לפני\אחרי, היו מקרים כאלה, אל תצטער על הבידוד המיותר..
- הסברא נותנת שאם אתה מגיע לתבוע כאדם פרטי עם מקרה יחיד בית המשפט לא יזכה אותך בפיצויים, כחלק מהמאבק הלאומי בקורונה סביר שיהיו יחידים שיפגעו שלא בצדק, אולי אם תאסוף עוד הרבה עדויות ותוכיח שהיו כשלים רחבים בכל המערכת הזו של האיכון, יש סיכוי שיתייחסו אליך. (אני לא משפטן, רק תורם לחכמת ההמונים)
- כמובן שהלכתית אין כאן שום קייס, ההלכה לא מזכה פיצויים על עגמת נפש ואפילו לא על מניעת רווח, אבל זה כסף של המדינה, אז יש לך מה לברר עם מורה הוראה
-
@יוסף-בן-שמעון אמר בפיצוי על בידוד כפוי ושגוי:
אולי אם תאסוף עוד הרבה עדויות ותוכיח שהיו כשלים רחבים בכל המערכת הזו של האיכון, יש סיכוי שיתייחסו אליך.
-
וכל החשש שימצא אותך שוטר, באותו הרגע אתה מסביר לו את הצד שלך, זה יבדק [ואז זה יהיה יותר מהר ורציני...] ואתה פטור...
ממש לא.
גם אם זה טעות, מצייתים. זה א' ב' בכל חוק ובכל אכיפה.
והבעיה היא לא רק ש"יתפוס" אותך שוטר, יש אכיפה יזומה וממוקדת לחייבי בידוד. -
@יוסף-בן-שמעון אמר בפיצוי על בידוד כפוי ושגוי:
- הסברא נותנת שאם אתה מגיע לתבוע כאדם פרטי עם מקרה יחיד בית המשפט לא יזכה אותך בפיצויים, כחלק מהמאבק הלאומי בקורונה סביר שיהיו יחידים שיפגעו שלא בצדק, אולי אם תאסוף עוד הרבה עדויות ותוכיח שהיו כשלים רחבים בכל המערכת הזו של האיכון, יש סיכוי שיתייחסו אליך. (אני לא משפטן, רק תורם לחכמת ההמונים)
גם כשלים רחבים אינם קייס לא לתביעה ובטח לא לפיצוי, צריך שיהיה "רשלנות" וגם אם יש כזאת (לא נראה לי) לא נראה לי שאפשר להוכיח אותה בלי עזרה מבפנים.
אם יש לך מערכת זבל מכל סוג, ואתה אמון על הבריאות, אתה חייב להפעיל את המערכת הזו למרות כל כישלונותיה כדי למנוע את מה שאפשר למנוע.
וכל מערכת היא זבל ברמה כזו או אחרת, קל וחומר כשאין לה מייעלים טבעיים כמו רוחיות או תחרות.
בנוסף, זכורני שקראתי בתקשורת שהיא דיון בכנסת והעלו נגד הבידוד טענות ומשרד הבריאות הראה את אחוזי ההצלחה של השיטה, כלומר הרבה מאלו שבודדו אכן חלו או משהו כזה (עריכה: @nigun הביא כזה מקור: https://www.israeldefense.co.il/he/node/44134). -
@dovid אמר בפיצוי על בידוד כפוי ושגוי:
וכל החשש שימצא אותך שוטר, באותו הרגע אתה מסביר לו את הצד שלך, זה יבדק [ואז זה יהיה יותר מהר ורציני...] ואתה פטור...
ממש לא.
גם אם זה טעות, מצייתים. זה א' ב' בכל חוק ובכל אכיפה.
והבעיה היא לא רק ש"יתפוס" אותך שוטר, יש אכיפה יזומה וממוקדת לחייבי בידוד.לכן יוצאים בלי פלא'....,
לא ידוע לי שהיום עדיין יש מעקבים בבתים אחרי המבודדים כמו שהיה קצת בגל הראשון- זה רק איכון סלולארי- מי שיוצא מהבית שולחים לו שוטר -
חבר אמר לי שהגיעו שוטרים לבנין שלו לבדוק אם שכן שלו שחייב בבידוד נמצא בבית.
חששתי גם מהקנס וגם מחילול השם.מה שהיה לטעמי ממש רשלנות, זה שלא היה שום דבר לעשות, אמרתי להם שליד המשרד שלי יש שביל שהרבה אנשים עוברים, וכנראה עבר שם חולה.
ואין להם איך לבדוק באמת, רק צריך שנציג בכיר יעבור על הפניה ויאשר יציאה מבידוד. עשרים שניות לכל היותר.
אם באמת היו עובדים בצורה רצינית, גם אם היו אלף כאלה טעויות ביום, היו מושיבים מישהו כמה שעות ביום שיטפל במצוקה של האנשים.שמעתי שעשו סקר בתחילת הקורונה כמה אנשים סומכים על משרד הבריאות, 51 אחוז אמרו שסומכים
לפני שבועיים סקרו שוב, ורק 19 אחוז אמרו שסומכים. -
@שואף אני גם קיבלתי הודעה כזו, התקשרתי ואמרו עד 4 ימים, לא קיבלתי מענה. אבל אולי לזה הם קוראים מענה קיבלתי שוב את ההודעה הקולית הקודמת בדיוק אותו דבר. אני לא יודע זה הדרך שלהם להגיד בדקנו בכובד ראש את הטענה שבכלל היית בבית...
אבל מה שאמר לי נציג אחד סבלני, שבד"כ הטעות היא בשעה, כלומר היה מפגש אבל הם טועים בשעה המדוייקת.
אני כבר בבידוד רביעי ובבית הכנסת שלי כבר רוצים להעיף אותי (חזן) עם ההיעדרויות האלה... לפעמים אני אומר אולי אני טועה שאני לא מתחכם כמו כולם וזהו. -
@WWW אמר בפיצוי על בידוד כפוי ושגוי:
@אבי-203 אמר בפיצוי על בידוד כפוי ושגוי:
אבל מה שאמר לי נציג אחד סבלני, שבד"כ הטעות היא בשעה, כלומר היה מפגש אבל הם טועים בשעה המדוייקת.
נשמע מוזר.
אם יש להם את הפרטים אמור להיות להם גם השעה, לפחות בקירוב.גם אם יש להם את הפרטים בכזו מדינת חלם יכול לצאת פשלה בהודעה שאתה מקבל....
-
@aknvtchtk אמר בפיצוי על בידוד כפוי ושגוי:
@גאון יש עדיין מעקבים בבתים אני הייתי בבידוד והתקשרו אלי מהמשטרה לראות אם אני בבית ואני לא היחיד שקיבלתי היו לי עוד חברים שקיבלו שיחה כזאת (חלקם כבר היו מאומתים ושהו בבית מלון אבל בכל אופן קיבלו)
אצלנו היו שני מבודדים ולא היה כלום- כנראה שזה תלוי בכל מיני גורמים [או הגרלות ממוחשבות וכו'],
אבל טוב לדעת [אצלנו היה מישהו שדיבר עם רופא בכיר ממשה"ב והוא אמר לו שהוא יכול לצאת מהבידוד אחרי זמן מסוים (בגלל התנאים שבהם היו המפגשים ביניהם וכו') ואז החלפנו פלאפונים ואני לקחתי את שלו כשהוא יצא כי חשבנו שאין כלום- כי המערכת לא עודכנה בזה] -
ברור שזה לא מדע מדוייק.
יש לי במכשיר שני סימים, וקיבלתי את העדכון והאיכון רק על סים אחד. אם זה היה תקין, הייתי אמור לקבל התראה לשני המכשירים, לא חושב לרגע שהם בדקקו מול חברת התקשורת וראו ששני הסימים אותו בעלים ושלחו רק לאחד, כי אם כבר אז הם היו אמורים לבחור בסים עם ההודעות ולשלוח סמס לשם, במקום לשלוח לכשר סמס וגם הודעה קולית.. -
@WWW אמר בפיצוי על בידוד כפוי ושגוי:
@אבי-203 אמר בפיצוי על בידוד כפוי ושגוי:
נשמע מוזר.
אם יש להם את הפרטים אמור להיות להם גם השעה, לפחות בקירוב.אני מכיר 2 מקרים כאלה מכלי ראשון
-
הזוי. עכשיו התקשרו אלי ממשרד הבריאות ממחלקת הערעורים יום אחרי שסיימתי את הבידוד, לטפל בערעור שלי על הבידוד.
אמרתי לו, שזה לא רלוונטי, רק מבקש לברר את זה.
הסביר לי שהם לפעמים משנים ב כ ו נ ה את השעות מטעמי חסיון!!
אז שאלתי אם כך למה במוקד אמרו לי שאם לא הייתי באותה שעה בכלל אפילו לא דקה אז היה משחרר אותי, אמר לי הוא ט ע ה!
אבל זה שהייתי עם מסיכה ועם מרחק זה כן היה אמור לשחרר אותי!!והוא אומר לי שיש להם עדיפות בטיפול ברופאים בעובדים חיוניים וכד' כלומר יש להם איזה סרגל עדיפות.
העברתי את זה דרך חבר לגמזו, שיסביר לו שאם הוא מדבר על אימון הציבור אז קודם שיבנה אמון ותקשורת טובה בין המערכות, תיאום מלא והנחיות אחידות.
ובאמת שאני לא רואה את עצמי שוב סומך על המערכת הזו שמזלזלת בזמן שלי. ומצפה שנאמין שהם לא מקבלים את החלטות בקלות דעת.