איזה שרתי/לקוחות מייל תומכים בכתובות בעברית
-
@מעמד אמר בתוכנת Everything מעודכנת - מי יכול לשלוח לי ?:
@yossiz איך עושים כזו כתובת ?
האם גם משתמש פרטי יכול לעשות את זה או רק מי שיש לו שרת או משהו כזה ?(למען הסדר הטוב אני עונה באשכול שמיועד לנושא זה.)
כרגע אני לא מכיר שירות שמציע כתובות כאלו. לכן עשיתי בעצמי על שרת.כי אם כן, זה יכול להיות פתרון גדול לציבור החרדי שמסתבך עם האנגלית !
זה בדיוק הרעיון! במקום שאנשים יעשו כתובות של מספרים - שיוכלו לעשות כתובות שקל לזכור וקל לאחרים להקליד.
אבל הבעיה היא ש(כמו שאתה רואה למעלה) לא כל התוכנות והשירותים תומכים עדיין בפורמט זה של כתובות...
מה שחשוב הוא, שג'ימייל שהיא הכי חשובה מבין השירותים תומכת. -
@מעמד אמר באיזה שרתי/לקוחות מייל תומכים בכתובות בעברית:
אולי באמת שיקום מישהו ויעשה את זה לשירות הציבור ?
טוב טוב, אני רואה שאנחנו חושבים על אותם קווים
יש בזה עלות כל שהיא ?
תלוי איך עושים את זה. מה שאני עושה כרגע עולה פרוטות, כי אני מגדיר את הכתובת ידני בשרת שלי, ואני לא מאכסן את המייל על השרת אלא מעביר אותו ישר לג'ימייל.
הבעיה בזה הוא שבינתיים גוגל מזהה את כל המיילים שאני מעביר לג'ימייל כספאם (יש לזה סיבה לגיטימית - SPF למי שמכיר - יש לזה פתרון שאני באמצע לבדוק - SRS).
הפתרון הכי טוב לזה נראה לי שאני יאחסן את המיילים בשרת ולהגדיר שג'ימייל ישלוף את המיילים משם. (אני בודק פתרונות אחרות גם כן, אבל הם לא יהיו הרמטיות, בכל זאת מייל שמגיע משרת לא מוכר יש לו פחות צ'אנס לעבור).
אם מישהו יעשה מזה שירות לציבור,
א) הוא יצטרך לעשות איזה ממשק אוטומטי לאנשים לעשות חשבונות מייל, זה עולה בעיקר עלות הפיתוח.
ב) אם הוא יאחסן את המיילים בשרת זה יעלה כסף. -
@yossiz אמר באיזה שרתי/לקוחות מייל תומכים בכתובות בעברית:
יש בזה עלות כל שהיא ?
תלוי איך עושים את זה. מה שאני עושה כרגע עולה פרוטות, כי אני מגדיר את הכתובת ידני בשרת שלי, ואני לא מאכסן את המייל על השרת אלא מעביר אותו ישר לג'ימייל.
הבעיה בזה הוא שבינתיים גוגל מזהה את כל המיילים שאני מעביר לג'ימייל כספאם (יש לזה סיבה לגיטימית - SPF למי שמכיר - יש לזה פתרון שאני באמצע לבדוק - SRS).
הפתרון הכי טוב לזה נראה לי שאני יאחסן את המיילים בשרת ולהגדיר שג'ימייל ישלוף את המיילים משם. (אני בודק פתרונות אחרות גם כן, אבל הם לא יהיו הרמטיות, בכל זאת מייל שמגיע משרת לא מוכר יש לו פחות צ'אנס לעבור).
אם מישהו יעשה מזה שירות לציבור,
א) הוא יצטרך לעשות איזה ממשק אוטומטי לאנשים לעשות חשבונות מייל, זה עולה בעיקר עלות הפיתוח.
ב) אם הוא יאחסן את המיילים בשרת זה יעלה כסף.לעשות ממשק כזה זה לא כ"כ מסובך. בפרט אם יתאגדו פה.
אחסון- אפשר לאחסן עד 20-30 מגה בשרת, וג'ימייל ימשוך וימחק. -
-
@חוקר תודה רבה.
המיילים לא הגיעו, (גם אני ניסיתי לשלוח ממיילגאן ולא הגיעו) אבל זה לא באשמת מיילגאן אלא באמת השרת שאני משתמש בו. יש בו באג שאני צריך לטפל.אם מעניין אותך הפרטים הטכניים...
אני משתמש בשרת Haraka (הייתי רוצה להשתמש ב-Exim אבל לשם כך אני צריך לקמפל אותו בעצמי כי בתצורה הדיפולטית היא לא תומכת בכתובות בעברית... אז בינתיים חשבתי להיות עצל ולהשתמש במה שמחייב הכי פחות משחקים - למרות שגם כאן שיחקתי לא מעט...).
יש באג ב-Haraka שהוא לא מצליח לשלוח מיילים ב-UTF8 רק לקבל (וגם להעביר הלאה רק כאשר גם כתובת המקור וגם כתובת היעד הסופי הם ASCII טהור).
כאשר מיילגאן שולחים מייל, הם משכתבים את כתובת השולח (זה לא הכתובת שרואים אלא ה-envelope sender) בצורה שיכלול את כתובת היעד גם כן (זה נראה משהו כזה:<bounce+8184ca.9af0f6-יוסי=יצ.קום@yourdomain.com>
).
לכן השרת שלי מקבל את זה אבל לא מצליח להעביר הלאה לג'ימייל...היה כדאי הפרוייקט הזה רק כדי ללמוד יותר לעומק איך אימייל עובד...
-
בגדול זה צריך להיות על מיילגאן, א"א להגדיר במיילגאן כתובת בעברית?
ניסית? -
זה בדיוק הרעיון! במקום שאנשים יעשו כתובות של מספרים - שיוכלו לעשות כתובות שקל לזכור וקל לאחרים להקליד.
הבעיה העיקרית בזה, שלא תוכל לקבל מיילים מחו"ל וכו', מבחינתם זה סינית...
אני לא רואה את זה מעשית ב 5 שנים הקרובות, מדובר על שינויים באיביי עלי אקספרס ועוד אלפי אתרים בחו"ל, שאין סיבה שישנו את המכסת אימייל שלהם...
בכלל אני סובר שהדומיין .קום, אינו מוצלח, כי כשאתה אומר את זה בטלפון, לא יודעים שמדובר בקום בעברית, ולא ב COM.
צריך שיהיה משהו כמו 'אתר' / 'חברה'.
-
@WWW אמר באיזה שרתי/לקוחות מייל תומכים בכתובות בעברית:
בכלל אני סובר שהדומיין .קום, אינו מוצלח, כי כשאתה אומר את זה בטלפון, לא יודעים שמדובר בקום בעברית, ולא ב COM.
צריך שיהיה משהו כמו 'אתר' / 'חברה'.
אפשר לקנות שתי דומיינים עם אותו שם ובשני הסיומות .COM .קום
וכל מייל שיגיע ל.COM ינותב ל.קום -
בגדול זה צריך להיות על מיילגאן, א"א להגדיר במיילגאן כתובת בעברית?
מישהו כתב לי שחלק המשתמש אפשר בעברית.
לא ניסיתינסיתי וזה עובד. אבל מה שאני יודע שאי אפשר להגדיר חלק הדומיין בעברית במיילגאן (כלומר ה.קום
בעייתי במיילגאן.). -
הבעיה העיקרית בזה, שלא תוכל לקבל מיילים מחו"ל וכו', מבחינתם זה סינית...
זה לא נועד להיות כתובת עיקרי. הרעיון הוא שיהיה לך כתובת בעברית רק למקרים בהם זה שימושי.
בכל מקרה תודה על המשוב. אני מעוניין לשמוע דעות האם וכמה זה יכול להיות שימושי. -
רק תחשוב: אתה מתחיל לומר למישהו יוסיז..אהה בעברית לא באנגלית!! והוא בטוח שאתה טועה ושואל אותך עם U או O? ואתה שוב מנסה לומר לו תכתוב בעברית: יוסיז.. והוא בטוח שהשתגעת.
קצת מסורבל,לא?
עריכה: טוב אני רואה שכבר @WWW חשב כמוני..
זה בערך כמו לנסות להחליף את מקלדת QWERT ב ABC. -
@nigun אמר באיזה שרתי/לקוחות מייל תומכים בכתובות בעברית:
יש הבדל לבין מה שאנשים התרגלו להקליד בשיטה עיוורת
לבין שירות חדשאו שכן או שלא. אנשים לא אוהבים שינויים.
זה יהיה מועיל לקבוצה של אנשים שלא יודעים צורת ABC.והסרבול שזה יביא עימו לשאר האנשים לא יהיה שווה את זה.
אבל חוץ מזה באמת גימיק נחמד.