שעון נוכחות בטביעת אצבע או קוד לכולל אברכים
-
@אדרבה אמר בשעון נוכחות בטביעת אצבע או קוד לכולל אברכים:
@שמ18 אמר בשעון נוכחות בטביעת אצבע או קוד לכולל אברכים:
תכלס, שמעתי פעם מראש כוללי רצופות שאמר "אברך לא יכול להיות בזוי יותר מכל אדם נורמלי, אין אף אדם מסודר שמתחיל משהו מפסיק באמצע 3 פעמים לדברים שוליים וחוזר חלילה ועוד נקרא אדם מכובד"
ר' יונתן אייבשיץ כילד כבר ענה על כך.
ש'להוא' אין יצה"ר כמו שלי..נכון מאוד
ובאמת כנגד הלימוד שלו ובניית אישיותו אין דרך לשלם על כך, אבל לעזור קצת - תמריץ - כנגד אותו יצר הרע נועד הצורך למלא שמירת סדרים.
עצם הצורך של אברך לא להפסיק סדר או לאחר לו בשביל דברים של מה בכך, זה צורך שלו עצמו הרבה יותר מצורך של ראש הכולל שלו, והוא המרוויח האמיתי בזה.
והטענה שכולל הוא לא מוסד לחינוך אברכים, הרי שאני שמעתי מהרבה יותר מאחד או שניים מאנשים גדולים [ראשי ישבות מפורסמים, וראשי כוללים ותיקים], שכולל הוא לא מקום אולי לבנות אברכים שכבר בנויים, אבל בהחלט מקום לעזור לבניה עצמית של אברכים שאינם עדיין בגדר בנויים, כי אם לא עכשיו אימתי.
כמובן שיש לעשות זאת בהרבה יותר רגישות וזהירות, כמובא בגמ' במכות מהו סף הגיל שניתן לחנך מישהו, ומאז רק סיוע לחינוך העצמי שלו יכול להינתן, אך אין סיכוי לחנך מישהו בן 30 ע"י כפיה חיצונית.[יש לי בכולל אברכים שהינם ת"ח גדולים מאוד, וכמובן שמילוי השמי"ס על ידם הוא רק בשביל לא לחרוג מהנוהל, אבל לא מעניין בכלל מה הם כתבו שם והמילגה שלהם לא תקוצץ לעולם, כי הם בנויים ואם הם חיסרו או אחרו זה מסיבות שדעת תורתם הרחבה החליטה על העידרות או איחור זה, אבל יש אצלי בכולל אברכים ש... ואם לא יעזרו להם [ובעוד דרכים חוץ מקיצוץ המילגה כמו שציינתי] הם יגדלו ככה גם 30 שנה ובגיל 60 הם יבכו כל הזמן על אלו שעמדו ליידם ולא עזרו להם להתקדם באמת.]
ו@by6199 היקר, דע לך שאם ראש הכולל אינו לומד כמו האברכים, בדרך כלל הוא מחזיק ראש כולל תורני בשטח [כמו בסניף שלי שיש ראש כולל ת"ח עצום ואישיות גדולה, והוא נועד לצורך בניית האברכים ולא בעל רשת הכוללים שחצי ימיו מכתת בחו"ל למעננו (וכמובן גם לא אני), והשיקולים כולם עוברים בחינה מדוקדקת ע"פ דעת תורה שקולה ואחראית, ודו"ק שכך זה ברוב המוחץ של הכוללים.
הארכתי ביותר כאן בנושא, בכדי שאולי יהיה כאלו שיקבלו את הדברים, ויביא להם תועלת [לא לכעוס על ראש הכולל וכדו'].
-
ו@by6199 היקר, דע לך שאם ראש הכולל אינו לומד כמו האברכים, בדרך כלל הוא מחזיק ראש כולל תורני בשטח [כמו בסניף שלי שיש ראש כולל ת"ח עצום ואישיות גדולה, והוא נועד לצורך בניית האברכים ולא בעל רשת הכוללים שחצי ימיו מכתת בחו"ל למעננו (וכמובן גם לא אני), והשיקולים כולם עוברים בחינה מדוקדקת ע"פ דעת תורה שקולה ואחראית, ודו"ק שכך זה ברוב המוחץ של הכוללים.
הן הן הדברים, כל מי שמכיר מעט יודע, כי כל נושאי שמירת סדרים ואמצעי בקרה לא מגיעים מהראש כולל התורני או איך שתבחר לקרוא לו.
דברים אלו מגיעים אך ורק מדעת בעלי בתים, אתה מוזמן לברר מה היה הנוהג לפני 20 שנה טרם עידן הרשתות ואכמ"ל. -
אתה מדבר בלי לברר
אני כאברך מן המניין, לפני 10 שנים, התבקשתי ע"י ראש הכולל שלי זצ"ל ת"ח עצום [ברשת כוללים גדולה שמנהל הרשת כלל לא התערב בעניין שמירת סדרים] לסדר את נושא טפסי השמירת סדרים .
וזאת ללא שום דרישה מצד נותני המילגות הכספיות
וידוע לי על ראשי כוללים נוספים באותה רשת, ת"ח שהש"ס ועוד שגור על לשונם והם דרשו שמירת סדרים, ואף חייבו את המנהל של הרשת להוסיף בצוות המשרד מישהו שיטפל בהורדת הכספים.
והכל הגיע מראשי הכוללים התורניים.
גם אצלי בכולל בו אני ממונה כיום, יש ראש כולל תורני מובהק שהוא מחליט למי מורידים וכמה מורידים, [למרות שהנחיית ההורדה מגיעה מלמעלה אבל הם בכלל לא מתערבים בסכומים]
זה שאתה יודע לכתוב בלי לברר זה נפלא, אבל בתוך עמי אנוכי יושבת, והמציאות היא שפעם היה כולל חזו"א כולל פונביז וכולל מיר בי-ם ואולי עוד כמה כאלו שם שילמו חצי מהמילגה המקובלת כיום ולכן לא הפחיתו.
בכוללים שמשלמים מילגה גבוהה ברובם המכריע יש שמירת סדרים והורדות או שפשוט מעיפים את מי שלא שומר סדרים באופן מלא.נוכחתי בפתיחת סניף של כולל מכובד ואחד מחשובי ראשי היהשבות דיבר שם בפני האברכים, ואמר להם בערך בזו הלשון:
"הבית מדרש חייב לתפקד, ולכן מי שיש לו סיבות אפילו מוצדקות אבל הם גורמות לו שאינו יכול להגיע [באופן חריג כמובן] אינו יכול להיות חלק מהבית מדרש".אני משער שמעולם לא ניהלת משהו ולכן אתה מדבר יותר מדי
אגב, לפני 20 שנה כמעט לא היה פלאפונים, לרוב מוחלט של האברכים לא היה רכב, לא היו קווי נייעס, וכו' וכו'
וגם הסיבות בבית הגורמות לאברכים לחסר היו פחות [לדוגמא, עד כמה שאני זוכר, אבא שלי והשווער שלי מעולם לא עשו שטיפה בבית, ואני עושה כמעט כל שבוע...]
-
זה שאתה יודע לכתוב בלי לברר זה נפלא, אבל בתוך עמי אנוכי יושבת, והמציאות היא שפעם היה כולל חזו"א כולל פונביז וכולל מיר בי-ם ואולי עוד כמה כאלו שם שילמו חצי מהמילגה המקובלת כיום ולכן לא הפחיתו.
לא הפחיתו ולא עמדו על שמירת סדרים בגלל הוראת הגראי"ל זצ"ל אתה מוזמן לברר.
או שפשוט מעיפים את מי שלא שומר סדרים באופן מלא.
שום כולל לא חייב להחזיק אברך שלא מתאים לו, הנושא היה כמה בעל הכולל אמור להתערב בחיי האברך או לחנכו.
-
@by6199 אמר בשעון נוכחות בטביעת אצבע או קוד לכולל אברכים:
או שפשוט מעיפים את מי שלא שומר סדרים באופן מלא.
שום כולל לא חייב להחזיק אברך שלא מתאים לו, הנושא היה כמה בעל הכולל אמור להתערב בחיי האברך או לחנכו.
אבל תשאל את האברך האם הוא מעדיף 200 שקל פחות במילגה או שייזרק לרחוב ושום כולל אחר לא יקבל אותו [ובדרך כלל גם לא יילך לעבודה הגיונית כי הוא לא רוצה פיקוח על הראש...] העיקר שלא יעזרו לו להיחלץ מחוסר החינוך שלו בימי בחרותו.
אני לא מנסה להתנשאות על אברכים, אבל ברור שכל אדם שיש לו בעיה מחפש ושמח עם עזרה [לא תמיד הוא שמח מיידית]
ואם תנסה לחשוב כמה קשה לשלוח אברך החוצה [שלא תתנסה בשאלה הזאת] תבין למה מנסים בכל דרך לגרום לו להתאים למסגרת לפני שמראים את הדלת.
-
@שמ18 אין לי כוונה לנהל ויכוח כאן מה נכון ומה לא שכנראה לא יסתיים לעולם.
ההסברים כי אברך אחרת כן יעבוד או לא יעבוד, ימצא כולל אחר או לא לא מצדיקים שום דבר, לעניות דעתי נקודה.
מהותו של כולל הוא שאברכים החפצים ללמוד מקבלים מלגה, מי שחפץ ללמוד נמצא ברשימה ומי שלא אז לא.
לנהל אמצעי פיקוח ובקרה וכו' זה כבר חידושים מהשנים האחרונות על פי דעת בעלי בתים בדרך כלל. -
@by6199 אמר בשעון נוכחות בטביעת אצבע או קוד לכולל אברכים:
ההסברים כי אברך אחרת כן יעבוד או לא יעבוד, ימצא כולל אחר או לא לא מצדיקים שום דבר, לעניות דעתי נקודה.
מהותו של כולל הוא שאברכים החפצים ללמוד מקבלים מלגה, מי שחפץ ללמוד נמצא ברשימה ומי שלא אז לא.
לנהל אמצעי פיקוח ובקרה וכו' זה כבר חידושים מהשנים האחרונות על פי דעת בעלי בתים בדרך כלל.אתה צודק..
אבל זו דעת בעלי בתים [שים לב להדגשות], מרן הרב שך ועוד רבים הנהיגו, כי כל מי שאינו מוכרח לצאת לעבוד עליו להיות אברך כולל, ויש צורך בסיבה והוראת רב לעזוב את הכולל, ומשכך יש כאלה כמו שכתבת להפליא שרוצים ללמוד ועושים זאת ומקבלים מילגה ללא קיצוצים וראשי הכוללים מחפשים אותם, ויש את אלה שנשארו בכולל, וצריך וכדאי לעזור להם למצוא את הדרך ללימוד ולטעם בלימוד וכו'.
-
-
-
@נתן נתקלתי בנדרים פלוס במודעה הזאת אולי יעזור לך
-
אין לי מה לומר יותר בדיון כאן. מלבד מילה אחת. "איכס".
פשוט מגעיל לספור ללומדי תורה שקלים על איחורים חיסורים ועוד כל מיני.
עם "כבוד" מפוקפק כזה ללומדי תורה, מה הפלא שיש נושרים. אם אנחנו לא מכבדים תורה, למה שהם ירצו ללמוד.
איכס. וסליחה על הבוטות. -
@yossiz לא חושב שיש צדדים כשזה עם שעון נוכחות/טביעת אצבע וכדו'. רק כדאי שנחשוב מה אנחנו רוצים שהילדים שלנו יראו. אברכים לומדי תורה שמכבדים אותם. (אפילו שהם לא תמיד באים בזמן) וסומכים עליהם. או אברכים "סמרטוטים" שרצים לכולל וסופרים שקלים. את התוצאה נראה בילדים שלנו.
-
@mdy
למה מלחמה? אתה חושב ששמירת סדרים זה משהו לא מכובד ולא מכבד, ונראה לי שה"עויילם" לא חושב ככה, ויש אפילו שיגידו שכולל בלי שמירת סדרים זה פשוט לא כולל רציני.
והלוואי שהיינו בעולם ורוד שכל האברכים מסוגלים לשמור סדרים בלי שיצר הרע ימצא סיבות להפריע להם, אנחנו בסה"כ מנסים לתת ליצר הרע משהו כדי שישתוק.