שעון נוכחות בטביעת אצבע או קוד לכולל אברכים
-
@אדרבה אמר בשעון נוכחות בטביעת אצבע או קוד לכולל אברכים:
@www אולי לא שמעת את הציניות שבדברים אבל..
אדם יכול להחליט שהוא רוצה 60 אברכים ב250 ₪ וכו'..נכון ויש הרבה כאלה דברים (כמו דרשו וכדו').
אני לא מבין מה הנידון בכלל פה, מי שלא רוצה שלא יילך ללמוד בכולל הזה, מישהו כופה עליו משהו???
בגלל שיש היום מוסכמות מסויימת לשלם כ 1000 ש"ח לחצי יום (שזה בעצם אותו בדיחה כמו 500 ש"ח שתיהם זה לא משכורת מכובדת ולא מתקרב לזה, רק ככה נשאר מלפני 50 שנה שהשקל היה שווה הרבה יותר ויוקר המחיה וכו'), כל הראשי כוללים מחויבים לשלם ככה?
מי שרוצה שיחפש כולל שמשלם 3000 ש"ח ולא מוריד שמירת הזמנים.
בסביבה שלי אני לא מכיר כולל שמוכן להכניס אברכים חדשים בלי להוריד דרסטי על שמירת סדרים.
זה המצב. -
@www אמר בשעון נוכחות בטביעת אצבע או קוד לכולל אברכים:
@אדרבה אמר בשעון נוכחות בטביעת אצבע או קוד לכולל אברכים:
@www אולי לא שמעת את הציניות שבדברים אבל..
אדם יכול להחליט שהוא רוצה 60 אברכים ב250 ₪ וכו'..נכון ויש הרבה כאלה דברים (כמו דרשו וכדו').
אני לא מבין מה הנידון בכלל פה, מי שלא רוצה שלא יילך ללמוד בכולל הזה, מישהו כופה עליו משהו???
בגלל שיש היום מוסכמות מסויימת לשלם כ 1000 ש"ח לחצי יום (שזה בעצם אותו בדיחה כמו 500 ש"ח שתיהם זה לא משכורת מכובדת ולא מתקרב לזה, רק ככה נשאר מלפני 50 שנה שהשקל היה שווה הרבה יותר ויוקר המחיה וכו'), כל הראשי כוללים מחויבים לשלם ככה?
מי שרוצה שיחפש כולל שמשלם 3000 ש"ח ולא מוריד שמירת הזמנים.
בסביבה שלי אני לא מכיר כולל שמוכן להכניס אברכים חדשים בלי להוריד דרסטי על שמירת סדרים.
זה המצב.אני מכיר בעיר שלך כולל ללא שמירת סדרים שמשלם מעט יותר...
*
ראיתי כולל שבחר במשהו שונה לחלוטין.
משלם בסיס גבוה יחסית 2500+
כמו כן מאפשר לדווח בנדרים פלוס (טופס) פעם בחודש כמה איחורים או חיסורים היו, וניתן לקבל על זה תוספות.
הם לא מצמידים לאף אחד שעון ומצד שני מעודדים לדווח על איחורים או חיסורים לקבלת תוספת מעבר למינימום. -
@05484 אמר בשעון נוכחות בטביעת אצבע או קוד לכולל אברכים:
גם אם אין שם מכשיר זה לא דבר יקר, וכמעט בכל בית כנסת יש כזה דבר היום [וזה גם נוח ללומדים לכמה דברים שיש בו - בפרט שאפשר לצרף לו צי'פ להטענת רב קו]
וגם מכשיר עולה כסף אז למה לא לקנות מכשיר [בפרט שלענ"ד טביעת אצבע קצת פחות מכובד, מאשר העברת כרטיס. ועוד, שהנתונים יכולים להגיע עד לבית האחראי מן הסתם (דרך האתר או במיל וכדו'), מה שבשעון נוכחות לא קיים, ואם השעון מחובר און לין, אז מ"ש מנדרים פלוס].
במחשבה שניה - יש גם עלות של החזקת קו, אבל עדיין מציע לשקול את זה
-
אולי כדאי שנשות האברכים יכינו לבעלים ארוחת צהריים לפי שעות הלימוד שלהם בכולל... (אפשר לקבל דיווח מהראש כולל או להתחבר למערכת של טביעת האצבע).
מי שרוצה לתמוך באברכים שיתמוך. כמו נשות אברכים שתומכות בבעליהן לומדי התורה. כמה האברך ילמד זה עסק שלו עם בורא עולם.
לא סיפרו לנו שהאישה מקבלת שכר, גם אם הבעל מתבטל...? למה ראשי כולל לא ????? -
אני חושב שהסוגיה האמתית זה לא כבוד או קיצוץ במלגה, אלא ההסתכלות על מהות הכולל.
אני חושב שלדרוש רצינות מאברך זה לא חוסר כבוד אליו אלא להיפך.למה מי שעובד צריך לקום ב-6 לא משנה מתי הלך לישון, לרוץ להתפלל כדי להספיק להגיע לעבודה, וגם נושאי משרה בכירים מחתימים כרטיס כמו כולם, כי אין תירוצים ולא מקבלים סיפורים, ודרישה של מינימום מאברך להגיע בזמן (9 בבוקר) זה מוגזם ואי כבוד?
סך הכל גם אלו שתורמים לכולל רוצים רצינות מאברך שיעמוד בלוח זמנים (בסדר, יש אילוצים. אבל לא כל יום יש הצדקה להגיע ב-10, להכין קפה ולנייעס שעתיים במטבח את כל הפוליטיקה הציבורית... ולא בשביל זה הוא מחזיק את הכולל. לא שחלילה כל האברכים כך אבל הרעיון זה למנוע את זה).
לא חייבים לקצץ אבל בדיקת נוכחות גם תראה שאברך שמאחר יותר מידי בלי סיבה מוצדקת (למשל מעל חצי שעה / שעה איחור כל יום לדוגמה) יהיה קיצוץ מסויים.
בקיצור לפי המבט שלי מדובר סך הכל בתהליך שנותן רצינות ואחריות לכולל ולא להיפך. וכמו בכל דבר, אפשר לעשות את זה מכובד ואפשר לעשות את זה לא יפה. הבחירה ביד הראש כולל.
-
@ua למדת בכולל?
המציאות מוכיחה שכמה שהכולל יותר מתחשבן יש פחות אווירת רצינות...
אומרים שהדבר הכי זול שאפשר לשלם איתו זה כסף (יש הרבה סיפורים על הרבה מגדו"י שהתעקשו לשלם על כל דבר כסף)
כולל שמוריד 5 ש"ח על איחור, אברך יכול לעשות חישובים של רווח מול הפסד, (עדיף שהוא יאחר לכולל מאשר שהאישה תאחר לעבודה, או שלפעמים שווה לשלם 5 ש"ח בשביל לא להילחץ בבוקר וכו')
משא"כ אם לא מורידים יש הרגשה שחייבים להיות ואין איך לחשבן רווח מול הפסד,כנלע"ד..
-
לא נכון בכלל, אולי אם זה קשוח ללא גמישות בכלל
אני מנהל כולל שנחשב מצליח מאוד ב"ה, ויש שמירת סדרים שצריך למלא המילגה טובה אבל לא בשמים, [כ2500] יש ביקוש גדול, והאברכים מבינים שכמו שכל עובד בעולם צריך לשמור על זמנים בשביל התפוקה שלו וגם כל עצמאי שומר על זמנים באדיקות [יש לי חבר שיש לו חנות שלו ולהוציא אותו משם בשעות הפתיחה יותר קשה מכל דבר שאני מכיר, רק אם תמצא לו ממלא מקום עם שורה של תנאים מי הוא יכול להיות].
תכלס, שמעתי פעם מראש כוללי רצופות שאמר "אברך לא יכול להיות בזוי יותר מכל אדם נורמלי, אין אף אדם מסודר שמתחיל משהו מפסיק באמצע 3 פעמים לדברים שוליים וחוזר חלילה ועוד נקרא אדם מכובד"
אין עניין לרדות באברכים דווקא, הגישה היא לעזור להם ולפתח אותם, אם יש מישהו שיעזור לו להתקדם ע"י שיורידו לו אפשר להוריד אפילו כפול מהאיחורים שלו, ואם האחורים נובעים מסיבה בטיפול או מסיבה לא נשלטת [עד גבול מסויים], אז לא מורידים כלום.
וכן הלאה,
הרבה מחשבה ומאמץ יש בלנהל כולל ולחשב מה לתת ולמי איך ומתי.
כשהייתי בחור חשבתי שצוות הישיבה הם האנשים האגואיסטיים ומושחתים ביותר שיש, גדלתי ותפסתי קצת מהמאמץ שלהם לעזור לכל אחד וקצת התחלתי להעריך אותם וכמובן לבזות את ראש הכולל בו למדתי בזמנו על רדיתו באברכים, היום כשאני מנהל סניף של אחד מהכוללים החשובים בארץ אני חושב שאולי גם כאן זה ככה.
לעצם העניין, אברך ממלא שמירת סדרים בשביל שיהיה לו מינימום של אינדקציה איפה הוא אוחז, וכן מבחנים על הנלמד, מעודדים את זה עם כסף וכו' אבל הרעיון הוא לעזור במה שיש אפשרות.
והכלל הוא שהאנשים לא חמורים או מושחתים, ראשי הכוללים בדרך כלל זה אנשים שמוכנים לעשות למען האברכים יותר ממה שהאברכים מוכנים לעשות למען ראשי הכולל שלהם.
-
@יהודי-טוב אמר בשעון נוכחות בטביעת אצבע או קוד לכולל אברכים:
@ua למדת בכולל?
קרוב ל-6 שנים ב"ה. ואתה?
המציאות מוכיחה שכמה שהכולל יותר מתחשבן יש פחות אווירת רצינות...
מן הסתם אתה עכשיו בכולל ...
כפי שכתבתי, השאלה היא באיזה גישה ראש הכולל / המשגיח מגיע. אם בצורה מכובדת (אפשר ואפשר לדרוש רצינות ושמירת סדרים בצורה מכובדת מאד) או שלא...
כולל שמוריד 5 ש"ח על איחור, אברך יכול לעשות חישובים של רווח מול הפסד, (עדיף שהוא יאחר לכולל מאשר שהאישה תאחר לעבודה, או שלפעמים שווה לשלם 5 ש"ח בשביל לא להילחץ בבוקר וכו')
משא"כ אם לא מורידים יש הרגשה שחייבים להיות ואין איך לחשבן רווח מול הפסד,אברך שעושה את החשבון הזה כנראה חסר לו הבנה מהי מעלת התורה מול עובד שמרוויח לחמו. לא סתם המלגה נקראת "מלגה" (תמיכה) ולא "משכורת". כי זה לא תמורה ללימוד אלא עזרה לפרנסה בסיסית שיוכל להמשיך ללמוד.
אני מדגיש שוב. לא התכוונתי לנושא של להוריד וכמה וכו' אלא לרעיון הכללי של רצינות ושימוש בכלי של דיווח שעות כאמצעי לכך.
אני חושב שהפוסט של @שמ18 מדבר בעד עצמו...
-
@נתן לגופה של שאלתך, בחיפוש גוגל "שעון נוכחות" יש המון חברות, הכי טוב שתברר אצלם, אני בטוח שתמצא פתרון ללא אינטרנט.
סתם דוגמה שמצאתי, שניתן להוריד לדיסק און קי ללא צורך באינטרנט:
https://www.tdsd.co.il/product/שעון-נוכחות-a-l361-0אגב טביעת אצבע לדעתי לא השפלה בכלל יכול להיות יותר קל מאשר שכל אברך יסחוב צ'יפ (וצריך לטפל באיבודים וכו') ומקובל בכל מקומות העבודה בארץ ובעולם. אפשר גם עם סיסמה. צריך לשאול אותם פרטים.
-
@ua אמר בשעון נוכחות בטביעת אצבע או קוד לכולל אברכים:
אני חושב שהסוגיה האמתית זה לא כבוד או קיצוץ במלגה, אלא ההסתכלות על מהות הכולל.
אני חושב שלדרוש רצינות מאברך זה לא חוסר כבוד אליו אלא להיפך.למה מי שעובד צריך לקום ב-6 לא משנה מתי הלך לישון, לרוץ להתפלל כדי להספיק להגיע לעבודה, וגם נושאי משרה בכירים מחתימים כרטיס כמו כולם, כי אין תירוצים ולא מקבלים סיפורים, ודרישה של מינימום מאברך להגיע בזמן (9 בבוקר) זה מוגזם ואי כבוד?
סך הכל גם אלו שתורמים לכולל רוצים רצינות מאברך שיעמוד בלוח זמנים (בסדר, יש אילוצים. אבל לא כל יום יש הצדקה להגיע ב-10, להכין קפה ולנייעס שעתיים במטבח את כל הפוליטיקה הציבורית... ולא בשביל זה הוא מחזיק את הכולל. לא שחלילה כל האברכים כך אבל הרעיון זה למנוע את זה).
לא חייבים לקצץ אבל בדיקת נוכחות גם תראה שאברך שמאחר יותר מידי בלי סיבה מוצדקת (למשל מעל חצי שעה / שעה איחור כל יום לדוגמה) יהיה קיצוץ מסויים.
בקיצור לפי המבט שלי מדובר סך הכל בתהליך שנותן רצינות ואחריות לכולל ולא להיפך. וכמו בכל דבר, אפשר לעשות את זה מכובד ואפשר לעשות את זה לא יפה. הבחירה ביד הראש כולל.
האם מקום עבודה שמשלם חצי משכר המינימום של המינימום והעובד נותן לו תפוקה ששווה פי כמה וכמה מהשכר שהוא מקבל ולא עוד שבביתו הוא עובד עוד כמה שעות בהתנדבות יכול לבוא בתלונות לעובד שאיחר בכמה דקות או אפילו בכמה עשרות דקות?!!
-
@שמ18 אמר בשעון נוכחות בטביעת אצבע או קוד לכולל אברכים:
אין עניין לרדות באברכים דווקא, הגישה היא לעזור להם ולפתח אותם, אם יש מישהו שיעזור לו להתקדם ע"י שיורידו לו אפשר להוריד אפילו כפול מהאיחורים שלו, ואם האחורים נובעים מסיבה בטיפול או מסיבה לא נשלטת [עד גבול מסויים], אז לא מורידים כלום.
גישה מתנשאת ולא ראויה.
לרוב "בעלי הכוללים" אין להם שום קשר לתורה ולעתים אקראי, הפעם האחרונה שפתחו ספר היה שנים מקרא בשבת במקרה הטוב.
להגיד שאנשים כאלו מגדלים ומפתחים אברכים זו הגישה הפסולה עליה דיברתי.
אמר לי פעם אחד מבעלי הרשתות "בכוללים שלי אני לא מכניס אברכים מעל 23, זה גיל שאני כבר לא יכול לבנות את האברך...
(כולל הוא לא מוסד חינוכי, כולל הוא בסה"כ מסגרת למי שמעוניין ללמוד, וזה ההבדל בין המצב לרציונל). -
@ua אמר בשעון נוכחות בטביעת אצבע או קוד לכולל אברכים:
למה מי שעובד צריך לקום ב-6 לא משנה מתי הלך לישון, לרוץ להתפלל כדי להספיק להגיע לעבודה, וגם נושאי משרה בכירים מחתימים כרטיס כמו כולם, כי אין תירוצים ולא מקבלים סיפורים, ודרישה של מינימום מאברך להגיע בזמן (9 בבוקר) זה מוגזם ואי כבוד?
דוקא בתיכנות או בסטארטפים מקומות שלקחו את הטובים ומוכנים לשלם יותר לא שמים שעון נוכחות..
@שמ18 אמר בשעון נוכחות בטביעת אצבע או קוד לכולל אברכים:
תכלס, שמעתי פעם מראש כוללי רצופות שאמר "אברך לא יכול להיות בזוי יותר מכל אדם נורמלי, אין אף אדם מסודר שמתחיל משהו מפסיק באמצע 3 פעמים לדברים שוליים וחוזר חלילה ועוד נקרא אדם מכובד"
ר' יונתן אייבשיץ כילד כבר ענה על כך.
ש'להוא' אין יצה"ר כמו שלי..