למומחי הדיגיטל - האם אותות דיגיטליים עובדות עם מעגלים?
-
נחשפתי לתופעה שהמחשב במצב שינה ולכאורה כבוי, אבל יש התקנים שיכולים להעיר אותו בלי שום פעולה מצידי, וזה עורר אותי לנסות להבין את המכניקה שמאחורי הדיגיטל.
אני יודע שכדי להפעיל מאוורר צריך לסגור מעגל, שאלתי היא:- האם הדלקה של מחשב מכובה גם סוגרת מעגל?
- אחרי שהמחשב כבר דלוק, כל המערכות עובדות רק עם אותות דיגיטליים ואין שום מעגלים שנסגרים?
אודה למי שיחכים אותי, ואודה בכפליים למי שיבסס את דבריו עם אסמכתאות
-
@יוסף-בן-שמעון אמר בלמומחי הדיגיטל - האם אותות דיגיטליים עובדות עם מעגלים?:
במצב שינה ולכאורה כבוי,
למה כבוי?
-
כל המערכות עובדות רק עם אותות דיגיטליים ואין שום מעגלים שנסגרים?
אותות דיגטליים אינם מעגלים?
-
@WWW אמר בלמומחי הדיגיטל - האם אותות דיגיטליים עובדות עם מעגלים?:
אותות דיגטליים אינם מעגלים?
כוונתי לסגירת מעגלים, לפי מה שיצא לי לראות שביבים דיגיטליים אין שם מעגלים שנסגרים, השאלה שלי אם אני צודק.
-
@יוסף-בן-שמעון
על המחשב לצרוך קצת אנרגיה תוך כדי שינה על מנת להפעיל את ה-RAM ולהיות מסוגל להגיב לאירוע השכמה.
עיין כאן.
ועיין האם המעבד ממשיך לעבוד במצב שינה -
כוונתי לסגירת מעגלים, לפי מה שיצא לי לראות שביבים דיגיטליים אין שם מעגלים שנסגרים, השאלה שלי אם אני צודק.
אני חושב שלא.
בשבבים הדיגיטליים (נגדים) יש חומרים שמגיבים לזרם וסוגרים / פותחים מעגלים חשמליים.
נפק"מ לעניין שבת קודש וכו'. -
קראתי קצת על שערים לוגיים, אני מנסה להבין את הנקודה הבאה:
במאוורר, כשהמעגל פתוח, המאוורר מת, אין לו שום משמעות, הסיבה שאני מכבה את המאוורר היא שיקולי חסכון וכדומה.
האם בדיגיטל כשהמעגל פתוח זה בעצם מחזיר 0?
והאם זה אומר שבשביל לקבל מהמעבד את תוצאת החישוב, חייבים להיות מעגלים סגורים ומעגלים פתוחים, והסיבה שחלק מהמעגלים פתוחים אינה שיקולי חסכון אלא חלק מהפעולה התקינה של המעגל? -
@יוסף-בן-שמעון אנסה להסביר לך
מכשיר חשמלי שהוצאתה אותו מהחשמל הוא מכשיר "מת" (מת מלשון אבן דומם)
ניקח לדוגמה שלך מחשב
המחשב הראשון היה בנוי משפופרות רבות ולכן בשביל לבנות מחשב היה צריך חדר גדול לשים שם את כחל השפופרות ששימשו כמתגים ואלו היו מבצעים את החישובים השונים.
אפשר להגיד שהשפופרות היו אבי הקדמון של הטרנזיסטורים של ימנו.במשך הזמן השפופרות הוחלפו בטרנזיסטורים מזעריים.
הטרנזיסטורים הם מולכים למחצה = שזהו סוג של מתג אלקטרוני.
אופן פעולתו של הטרנזיסטור הוא שהוא יכול להעביר מתח רק מכיון מסוים ולא לכיון השני (סוג של דיודה)ולכן טרנזיסטור הוא מתג אלקטרוני זעיר שאני יכול להפעיל איתו דברם.
לשאלתך האם ניתן להפעיל מחשב שמצב שינה.
אז אני אקח את שאלתך לצעד יותר קדימה.- מחשב שלא מחובר לחשמל הוא נקרא מחשב "מת"
- מחשב מחובר לחשמל - ישנם 2 מצבים
- ישנו סוג של מחשב שגם אם הוא יהיה מחובר לחשמל הוא יקרא מחשב "מת" בגלל שאין בקר שיכול להעיר אותו וצריך פיזית להעיר אותו.
- ישנם מחשבים שגם אם המחשב מחובר לחשמל ומכובה או במצב שינה עדיין מגיע מתח לבקר כלשהו.
כאשר המחשב במצב שינה המחשב מוריד את הרמת המתח למינימום ובעת תזוזת העכבר/מקש מקלדת מגיע הוראה לבקר להעיר את המחשב.
ישנן מחשבים שגם אם המחשב מכובים לחלוטין אך מחוברים לחשמל ולרשת האינטרנט/הסביבתית ניתן להדליק ולהפעיל אותם.
ישנם תוכנות שמנתרות את הרשת וניתן לרשום כל מחשב ברשת כלשהו בעולם וככאשר המחשב כבוי הולכים לתוכנה ומדליקים את המחשב דרך הרשת.