שאלה בפיזיקה... ⚖️
-
@yossiz אמר בשאלה בפיזיקה... ️:
מה זה יחס של 5 ק"ג? אם זה כבד יותר שירד וירד עד שאין יותר לאן לרדת, לא?
@yossiz אני לא זוכר בדיוק אבל ככול שהמשקולת (המטף) השמאלית נמצאת באמצע התורן המשקל הימני אינו עובר את אמצע הזרוע שהוא יושב עליה תמיד תהיה התנגדות מצד השמאלי.
וככול שמשקל (הפח) עובר את האמצע אתה מאבד את היחס שבין 2 המשקלים.@yossiz אמר בשאלה בפיזיקה... ️:
אבל האם היחס לא נשאר שווה?
היחס לא ישאר שווה.
נסה לעקב אחרי הדוגמה שלי עם העוגרן ותבין למה זה לא שווהקח לדוגמא (בלבד - לא בדקתי) שאם יש לך בעוגרן משקל של 16 טון אז אם הגלגלת נמצאת בקרוב לתורן אתה יכול להרים קרוב ל 20 טון אבל אם תתרחק מהתורן ותגיע לנקודת האיזון תוכל להרים בדיוק את משקל המשקולות שנמצאות בצד הנגדי של התורן וככל שתתרחק מהתורן כך אתה תוכל להרים פחות אחרת המשקל הרחוק יוריד את הזרוע כלפי מטה
-
מצאתי קוד המקור של הסימולציה שממנה הבאתי את התמונה...
אולי יהיה שם תשובה...
https://github.com/phetsims/balancing-act -
אני חושב שאני טועה כפי ש@yossiz נוטה לומר, וזאת בגלל שבמאזניים יש עוד "תופעת לוואי": כשהצדדים זהים ושוים אופקית, כל מעלה בעיגול משמעותה ירידה ועליה גדולים בהרבה מאשר כשאר הם בזוית של 45 מעלות למשל. ולמרות שזה זהה לשני צדדי המאזניים, אני מניח שיש לזה השלכה על יחס המומנט כח אבל אני לא מבין מדוע...
-
@dovid אמר בשאלה בפיזיקה... ️:
כשהצדדים זהים ושוים אופקית, כל מעלה בעיגול משמעותה ירידה ועליה גדולים בהרבה מאשר כשאר הם בזוית של 45 מעלות למשל
הייתי בכיוון זה, אבל נתקעתי בגלל:
שזה זהה לשני צדדי המאזניים
שאלה קשורה (התשובה שם טוען מה ש@dovid טוען, אבל טוען שזה לא זהה ל-2 הצדדים)
https://physics.stackexchange.com/questions/13474/why-does-the-weighing-balance-restore-when-tilted-and-released -
@מצאתי... היחס של הזוית משנה את היחס בין במרחק מהציר.
המחשה: כששני הצדדים אופקיים, נניח שמעלה בעיגול זה ס"מ עליה או ירידה.
אבל זה דוקא בקצה, באמצע למשל זה נניח חצי ס"מ.
כעת שיש זוית 45 מעלות, אז אם נניח שכל מעלה היא ירידה או עליה של חצי ס"מ, באמצע זה ודאי לא יהיה רבע.
בקיצור כעת עברנו מפיזיקה לטריגונומטריה... -
-
-
@yossiz ממה שאני הבנתי זה שהמומנט גודל בצד שעולה וקטן בצד שיורד, וזה בגלל שהציר של הנדנדה לא נכנס בתוך קרש הנדנדה אלא בתוך חלק קטן אנכי שהוא מחובר לקרש האופקי, דבר זה מובלט בסרטון. וזה גורם שכאשר משתנה הזוית של הנדנדה המומנט משתנה, ולכן תוך כדי שהנדנדה באה לרדת למטה המומנטים מתאזנים וכך היא נשארת באויר.
מקווה שהסברתי ברור.
אגב אצלי יש כיתוביות בעברית בסרטון הזה. -
@רחמים אמר בשאלה בפיזיקה... ️:
@yossiz ממה שאני הבנתי זה שהמומנט גודל בצד שעולה וקטן בצד שיורד, וזה בגלל שהציר של הנדנדה לא נכנס בתוך קרש הנדנדה אלא בתוך חלק קטן אנכי שהוא מחובר לקרש האופקי, דבר זה מובלט בסרטון. וזה גורם שכאשר משתנה הזוית של הנדנדה המומנט משתנה, ולכן תוך כדי שהנדנדה באה לרדת למטה המומנטים מתאזנים וכך היא נשארת באויר.
מקווה שהסברתי ברור.
אגב אצלי יש כיתוביות בעברית בסרטון הזה.לאחר שקראתי את התרגום לעברית, התחלתי להבין, תודה רבה!
באמת נראה כמו שאתה כותב.