על איזה פלטפורמה פותח הפורום? + דיון בנושא הקמת תשתית פורומים והמסתעף
-
@WWW העלות של דוקר מבחינת משאבים דיי זניחה. לעומת הרווח והנוחות. אא"כ מדובר בשרת שמיועד לאתר בודד, אז כנראה דוקר מיותר..
אני לא מכיר את דוקר טוב עד לרמת "הברזלים", אבל איך שאני מבין, הוירטואליזציה היא מבחינת גישה למשאבים, זאת אומרת שבסופו של דבר הכל רץ על אותה מכונה, רק הקונטיינר מדמה מרחב קבצים שונה וכו'. (שסך הכל בלינוקס זה נטו mount..)
בקיצור, העלות העיקרית של דוקר היא בעיקר על הסרוויס של דוקר שרץ ברקע. -
@dovid
Docker, כמו יישומים רבים, טוב בעיקר לעבודות צוות.זה דבר ששמתי אליו לב לאחרונה, לפעמים אני רואה המלצות נלהבות לאיזשהו מוצר, וכולם מדברים עליו וכולם משתמשים בו, ואני לא מבין מה היתרונות הגדולים בו.
והרבה פעמים זה בגלל שאני, כמו רבים כאן בפורום, לא מגיע מרקע של עבודת צוות, אלא כמפתח עצמאי שעושה את כל ה- full stack לבד.מסכימים?
-
זה בדיוק להיפך.
מי שמתלהב מדוקר זה בגלל שהוא לא הסתדר לפני כן, הוא לא ידע הרבה דברים איך עושים.
המעלה של דוקר היא בבידוד מערכות עם המון המון תלויות עם קשר חזק מידי לסביבה בה המערכת רצה.
אין צורך במעלה זו בלי הבעיה הזו, וה"תופעת לואי" החיובית של תמונות מוכנות ע"י הקהילה שמוכנות תוך שניה הם בכלל לא מחייבות שימוש בדוקר, אפשר להכין סקריפט התקנה לכל סביבה ולהריץ ברגע אחד. אין שום בעיית התנגשות בין יישומים נורמלים ואין שום סיכון לדריסת נתונים שכנים בשתי מסדים ואף באותו מסד באותו השרת.
אני מצטער אבל אני מתייחס לכל העסק כאופנה וטרנד, כתבתי פעם פוסט בפורום תכנות על בעיית הטכנולוגיות הנוצצות - אני ממש רואה את זה פה. -
@dovid אמר בעל איזה פלטפורמה פותח הפורום?:
מי שמתלהב מדוקר זה בגלל שהוא לא הסתדר לפני כן, הוא לא ידע הרבה דברים איך עושים
לבנות תמונות דוקר, זה בדיוק כמו לכתוב סקריפט התקנה.
לוקח תמונת alpine, מתקין compilers, בונה את הפרויקט, מרים db או תלויות אחרות..
בקיצור, ההתלהבות לא נובעת מחוסר יכולת לכתוב סקריפטים להתקנות אוטומטיות.@dovid אמר בעל איזה פלטפורמה פותח הפורום?:
אני מצטער אבל אני מתייחס לכל העסק כאופנה וטרנד
אמרת את זה גם שהVMs הומצאו?
חברות גדולות שלמות עברו לקוברנטיס ודומיו, מדובר בהשקעה לא קטנה. קשה לי להניח שמדובר בטרנד.
ימים יגידו. -
@dovid אמר בעל איזה פלטפורמה פותח הפורום?:
@מרדכי-היהודי זה מחייב שרת VPS, כי זה רץ על פלטפורמה בשם nodejs שכמעט שאין שרתי אחסון שיתופיים שמאפשרים הרצה בפלטפורמה זו (גם אלא שכן לא מתאימים ברובם).
רוב שרתי האחסון השיתופיים הם בעלי מערכת הפעלה CloudLinux עם מערכת Cpanel
ישנה הרחבה המאפשרת הרצת Nodejs במעין סביבה וירטואלית בתוך האחסון השיתופיאם זה לא מופיע לכם תוכלו לבקש מחברת האחסון שיתקינו את זה.
אגב ישנה הרחבה גם לPython והרצתי באמצעותו Django ע"ג אחסון שיתופי. -
@master אמר בעל איזה פלטפורמה פותח הפורום?:
אני חושב שברוב החברות ההרחבה הזו לא פעילה ועכ"פ במקרה הזה זה לא עוזר, צריך רוט וזהו (יש את התקנת המסד אבל גם אם הוא ישנו בפאנל, במקרה של נודביבי אין הפעלה ישירה של נוד כך למי שלא מומחה אין מה לעשות עם זה).
-
@מתמחה-במחשבים
נו באמת.
זה עולה 16 שח בחודש להחזיק שרת VPS.
אתה לא צריך כאן אבטחה מי יודע מה.
תשלם למישהו כאן עוד 200 שח בשביל התקנה ח"פ ושלום על ישראל.יש כאלו שישמחו גם לעשות את זה בחינם.
-
@שואף אמר בעל איזה פלטפורמה פותח הפורום?:
כמו שאמר לי הרב @clickone , אחרי שמתקינים את זה עשר פעמים זה כבר קל. אבל הפעמים הראשונות קשות.
התקנתי אותו כבר הרבה פעמים ותכל'ס זה לא מסובך כמו שזה נראה.לא יודע, אני דוקא התפלאתי שזה כל כך קל להתקין, ממש א מחיה! (התקנתי אותו על מחשבי האישי לצורך ניסויים, עשיתי גם מונגו וגם רדיס, אולי החלק המסובך זה לקשר אותו למייל, שלא עשיתי?)
לך תראה כמה מסובך להתקין את discourse הם ממליצים רק על דוקר כי כל שאר הדרכים יותר מדי מסובכים -
אני אישית ביקשתי מצוות האיחסון שלי להתקין גאווא על השרת שלי והם לא הסכימו, רק אם אני יעשה שרת VPS ואז אין לי שום תמיכה בהתקנות.
כמובן אא"כ אני עושה זאת בכוחות עצמי בהעלאת קבצים, ואת זה אשמח לעשות אם יש דרך.
השאלה מה השלב אחר כך.
אם יש דרך להעלות את הקבצים להתקין גאווא על השרת ואז לתוך הגווא להעלות קבצים של הפלטפורמה הזאת, מקווה שזה רק זה, ושזה לא יתפוס פי כמה מקום אחסון בגלל הטריקים הללו.
(לשלם תשלום נוסף הייתי עושה אולי אם היה לי רווח אפילו מאה שקל לחודש מהאתר הזה, אבל המצב הוא שהאתר הוא ללא רווחים, ולכן מספיק לי שרת אחד לכל האתרים שלי..). -
השאלה שלי התייחסה לאפליקציה שהוא הזכיר.
-
עקב התסעפות השרשור כאן לתחומים אחרים, שיניתי את כותרת השרשור, וד"ל