חסימת מחשב למייל בלבד
-
@aiib אולי בכל זאת יש משהו בתוך הווינדוס עצמו שמש יהיה לי שליטה על הגלישה - [למיטב זכרוני יש איזה חמש דרכים לעשות זאת]. (זה מחשב לא שלי שאני לא יודע כמה זמן יהיה שם כך שאיני רוצה להסתבך עם התקנת אאוטנט).
-
@aiib אתה יכול להגיב ל http://tchumim.com/topic/4016/מחשב-נייח-מומלץ/3
-
@אלישי למיקרוסופט יש בטיחות משפחה שאמור לטפל בזה אבל אני לא יודע בדיוק איך עושים את זה.
יש גם אופצייה דרך ניהול הרשאות מחשב [שכחתי את השם סורי] -
@aiib בטיחות המשפחה מלאה בבאגים ובפאשלות שאין לתארם, זה נפתח כל הזמן ומשגע את המחשב גם כשאין צורך בו, אני מדבר על משהו בהגדרת האינטרנט במחשב, משהו שלא נמצא בהגדרות הרגילות ואפי' לא בפרוקסי, אלא משהו ב-system32 או משהו שם באיזור.
-
@אלישי הדרך הנורמלית לעשות דבר כזה הוא דרך חומת האש של ווינדוס, אבל כדי שלא יעקפו את זה חייב שלא יהיה להם הרשאות מנהל, מה שפחות או יותר נכון לכל ההגנות.
-
@אלישי שים לב, שהאשכול ש@aiib הפנה אותך מדבר על סינון לפי דומיין, דבר שהוא הרבה יותר מורכב, פה אפשר סינון לפי פורט.
עוד רעיון שלא הועלה שם, הוא להפנות DNS לכתובת שלא קיים ולסמוך רק על קובץ ה-hosts עבור DNS -
יש דרך נוספת למומחים יותר.
הבעיה היא שאני לא זוכר איך קוראים לזה אבל יש מנהל מדיניות שאיתו אפשר לנהל את המחשב לפרטי פרטים איזו תוכנה תוכל להיפתח ואיזו לו וכו' ואיתה גם ניתן לחסום את האינטרנט. משתמשים בזה במקומות עבודה כשרוצים לחסום א מחשבי הארגון לפי הגדרות מפורטות -
@אלישי לכאורה אתה מתכווין לאימייל דרך אאוטלוק ולא בממשק ה-web?
לחסום בחומת האש הכל חוץ מפורט 993/995 ו587. [כמובן יש שירותי VPN שעובדים על כל הפורטים בדיוק בשביל לעקוף חסימה כזאת... אז אולי צריך להוסיף גם חסימה כל IP חוץ מאלה של GMAIL אבל זה כבר יותר מסובך...] -
לחסום בחומת האש הכל חוץ מפורט 993/995 ו587. [כמובן יש שירותי VPN שעובדים על כל הפורטים בדיוק בשביל לעקוף חסימה כזאת... אז אולי צריך להוסיף גם חסימה כל IP חוץ מאלה של GMAIL אבל זה כבר יותר מסובך...] -
@אלישי בלי תוכנות צד שלישי ספק אם הדבר אפשרי ובודאי זה לא קל...
לכאורה הרעיון הבא יעבוד אבל אני לא ממליץ עליו כללקודם צריך רשימה של דומיינים שצריכים להיות פתוחים בשביל GMAIL.
גם צריך רשימה של IP לכל דומיין (זה החלק הכי שברירי פה כי הם יכולים להשתנות)
צריך להפנות DNS ל-127.0.0.1, ואז למלא בקובץ ה-hosts לכל דומיין את הIP הנכון
חוץ מזה לחסום בחומת האש כל IP חוץ מIP הנ"ל -
לחסום בחומת האש הכל חוץ מפורט 993/995 ו587. [כמובן יש שירותי VPN שעובדים על כל הפורטים בדיוק בשביל לעקוף חסימה כזאת... אז אולי צריך להוסיף גם חסימה כל IP חוץ מאלה של GMAIL אבל זה כבר יותר מסובך...]@yossiz אמר בחסימת מחשב למייל בלבד:
לכאורה אתה מתכווין לאימייל דרך אאוטלוק ולא בממשק ה-web?
איך אני יכול בכלל להיכנס לחשבון gmail דרך אאוטלוק? גוגל שולחת לי מייל "אפליקציה ברמת אבטחה נמוכה נחסמה". (ואז הוא מביא לי את זה כמידע נוסף אך אין שם שום דבר שאני יכול לשנות מכיוון שאיני "מנהל" או משהו כזה)
באיזו דרך כן אפשר להיכנס דרך אאוטלוק עם כתובת גימייל? -
@yossiz אמר בחסימת מחשב למייל בלבד:
לכאורה אתה מתכווין לאימייל דרך אאוטלוק ולא בממשק ה-web?
איך אני יכול בכלל להיכנס לחשבון gmail דרך אאוטלוק? גוגל שולחת לי מייל "אפליקציה ברמת אבטחה נמוכה נחסמה". (ואז הוא מביא לי את זה כמידע נוסף אך אין שם שום דבר שאני יכול לשנות מכיוון שאיני "מנהל" או משהו כזה)
באיזו דרך כן אפשר להיכנס דרך אאוטלוק עם כתובת גימייל? -
שלום, יש לי מודם שמחוברים אליו כמה מחשבים, במחשב אחד אני רוצה שיעבוד שם אימייל בלבד כשבשאר המחשבים אני רוצה להשאיר את האינטרנט רגיל.
האם מישהו יודע איך עושים זאת?