המאוורר שעל המעבד לא עובד
-
אם הייתי עוזר לו, הוא היה מסתובב קצת ומפסיק
פירקתי אותו
וגם גרדתי את המשחה הטרמיתהשפרצתי שמן לשמן אותו
אבל אז הבנתי שהרטבתי את המנוע, והייתי אמור לפרק את הבורק ורק שם לשמן.שמתי מאוורר גדול מול המעבד
ועדיין המחשב זז בקושישאלתי:
יש תקווה למאוורר?
הייתי אמור לגרד את המשחה? -
@אהרן
מאוורר גדול מול המעבד לא כ"כ יעזור זה צריך להיות מחובר אליו ולכן יש גם משחה טרמית כדי שתוליך את החום,
לא ממליץ להפעיל את המחשב במצב כזה זה עלול לגרום לנזקים,
מאוורר הוא לא מוצר מאד יקר, מאוורר פשוט עולה 40 ש"ח
לך לחנות תקנה מאוורר, ואל תשכח לשים משחה טרמית, -
@אהרן אמר בהמאוורר שעל המעבד לא עובד:
אם הייתי עוזר לו, הוא היה מסתובב קצת ומפסיק
פירקתי אותו
וגם גרדתי את המשחה הטרמיתהשפרצתי שמן לשמן אותו
אבל אז הבנתי שהרטבתי את המנוע, והייתי אמור לפרק את הבורק ורק שם לשמן.שמתי מאוורר גדול מול המעבד
ועדיין המחשב זז בקושישאלתי:
יש תקווה למאוורר?
הייתי אמור לגרד את המשחה?ראיתי שאתה 'חייב את המחשב' להיום,
תנסה להפעיל מזגן חזק מול העבד, ולא מאוורר.
אולי יעזור...
-
תראה, ההפרש בין צלעות קירור אפילו בלי מאוורר למאוורר, היא גבוהה מאוד לטובת הצלעות. זה ברור פיזיקלית.
אני לא מספיק פותח מארזים ומחליף מאווררים, אבל בחיים לא הייתי עושה מה שעשית ובפרט למערכת כה יקרה (גם מה שעשיתי זה בגלל שממש לא ידעתי אז כמה זה חם).
מצאתי באינטרנט מ2012 את זה http://www.tomshardware.com/forum/356543-28-long-heatsink כולם אומרים פה אחד זה עלול להרוס את המעבד, ואת הלוח.
אולי אינטל השתפרו דרמטית מאז, לא יודע. -
-
@zvinissim צריך סימולטור לבדוק את זה.
בעיקרון הבעיה הראשית של המעבד לאבד חום היא ששטח פניו קטנה מאוד, ממש שלושה או ארבעה סנטימטרים לזכרוני.
כמו שאתה לא יכול לקרר את הגוף ע"י הכנסת אצבע קטנה למקפיא, כך למעבד יש בעיה שאין לו שטח מספיק לאבד את החום במהירות שווה לקצב הייצור שלו, וזה מה שפותרים הצלעות קירור שמגדילות את השטח לפי עשר. -
@dovid אמר בהמאוורר שעל המעבד לא עובד:
בעיקרון הבעיה הראשית של המעבד לאבד חום היא ששטח פניו קטנה מאוד, ממש שלושה או ארבעה סנטימטרים לזכרוני.
כמו שאתה לא יכול לקרר את הגוף ע"י הכנסת אצבע קטנה למקפיא, כך למעבד יש בעיה שאין לו שטח מספיק לאבד את החום במהירות שווה לקצב הייצור שלו, וזה מה שפותרים הצלעות קירור שמגדילות את השטח לפי עשר.השאלה אם המאוורר דוחף או יונק.
אם המאוור דוחף אז באמת צריך את להגדיל את שטח הפנים ואם המאוורר דוחף יכול להיות שאפשר לוותר.
בכל מצב אם נכניס מארז כזה לסימולטור ברור שיהיו גם צלעות קירור ללא המאורר