בינה מלאכותית, צודקת או מטעה?
-
היית יכול לפתוח נושא פה עם השאלה עצמה במקום לשאול איך אפשר לדעת עם ה-AI צודק או לא...
איך אני יכול לדעת מה נכון?
הדרך הישן והטוב שהיו משתמשים בו לפני שה-AI פלש לתוך חיינו: אנשי מקצוע
אי אפשר לקבל תשובה סמכותית מ-AI על שאלה כזוהם נשמעים כ"כ משכנעים...
מוזר לי שזה נשמע לך משכנע. בשאלה מעין זו אין שום משקל ל"סברא" של אחד שלא למד את התחום.
-
@yossiz כתב בבינה מלאכותית, צודקת או מטעה?:
היית יכול לפתוח נושא פה עם השאלה עצמה במקום לשאול איך אפשר לדעת עם ה-AI צודק או לא...
ואז הייתי מקבל את התגובה הטבעית כמו שחשבתי עד היום... אבל ברגע שיש טענה נגדית אפשר לנסות לנתח לשמוע אם יש בה היגיון...
איך אני יכול לדעת מה נכון?
הדרך הישן והטוב שהיו משתמשים בו לפני שה-AI פלש לתוך חיינו: אנשי מקצוע
אין לי גישה לאנשי מקצוע... כאן זה המקסימום...
אי אפשר לקבל תשובה סמכותית מ-AI על שאלה כזו
כלומר, גם אם היא צודקת זה בטעות והיא בוודאי ממציאה?[גם בראד וגם GPT ענו לי את אותה תשובה פחות או יותר עם אותם סברות וטיעונים]
הם נשמעים כ"כ משכנעים...
מוזר לי שזה נשמע לך משכנע. בשאלה מעין זו אין שום משקל ל"סברא" של אחד שלא למד את התחום.
אם זה לא היה מטריח הייתי מעלה לכאן את ההתכתבות הארוכה בינינו... ניסיתי לאתגר וקיבלתי תשובות לכל שאלה...
-
@one1010 כתב בבינה מלאכותית, צודקת או מטעה?:
ואז הייתי מקבל את התגובה הטבעית כמו שחשבתי עד היום...
לפחות חלק מהאנשים פה לא עונים לפי סברת הכרס, יש סיכוי לא מבוטל שתקבל תשובה סמכותית
גם, סברא של מי שמבין קצת איך עובד מעלית יותר טובה מסברא של בארדאין לי גישה לאנשי מקצוע... כאן זה המקסימום...
גם כתבה של איש מקצוע שתמצא דרך גוגל יותר טוב מסברת הכרס של בארד ו/או צ'אטGPT
-
@one1010
בכמה מילים,
לא שייך סברא בנושאים אלו, זה לא עניין טכני, אלא טכנולוגי
בכל מעלית מותקן משקל ששוקל את העומס, לדוגמא: אם יהיה עומס יתר על המעלית - היא פשוט לא תיסגר.
ישנם מעליות שכאשר המשקל גבוה דיו להוריד את המעלית - המנוע כלל לא נדלק. והמעלית יורדת מכח המשקל בלבד עם בלמים וביטחון כמובן.מהירות הירידה והעליה במעליות של היום - תלוי נטו במחשב ובהגדרות שהגדירו לו.
לכן לדעתי, צריך לברר עם טכנאי המעלית המדוברת אם כך הגדירו וכו'.
נ.ב. לתשומת לבך: ישנם שלושה סוגים של מעליות שכל אחת עובדת באופן שונה.
עריכה: שכחתי לציין, שמי שעסק בכל הנושאים האלו, הם הרבנים שעסקו בסוג' מעלית בשבת.
-
שאלתי גם את CHATGPT וגם את בארד שאלה. שניהם מאד משכנעות בתשובה אבל זה נשמע לי פחות הגיוני
שני מנועי הai המפורסמים מקשקשים בצורה מנומקת, השבוע השתתפתי באיזה סדנה בנושא והמנחה אמר אני מבקש ממנו לענות לי רק מה שהוא בטוח שזה נכון... (מדובר על שימוש באנגלית), לטענתו זה עוזר, לא בדקתי.
-
@by6199 כתב בבינה מלאכותית, צודקת או מטעה?:
אני מבקש ממנו לענות לי רק מה שהוא בטוח שזה נכון...
אני ביקשתי ממנו לתת צד שני ולהסביר למה אני כן צודק אז הוא ענה לי בצער שאני פשוט לא צודק ולכן הוא לא יכול להסביר אותי...
מה שמעניין ש2 הבינות הביאו את אותה טענה ואת אותן סברות.
מילא קישקוש אבל איך שניהם קישקשו אותו דבר עם אותם פלפולים? -
האמינות של צ'אט AI ממש נמוכה. הרעיון שהוא יכול לכתוב דבר והיפוכו עם נימוקים ארוכים והוא לא מונחה שלא לעשות כך מאוד מופרך. וממש לוקח את כל הדבר הזה כמה צעדים אחורה.
דוגמה:
אני:
איך אפשר לשאול אותך שאלות על תמונות?
בארד:
כדי לשאול אותי שאלות על תמונות, אתה יכול להשתמש באפשרות "הוסף תמונה" כדי להעלות תמונה, או שאתה יכול להשתמש בתיאור של תמונה כדי לשאול אותי שאלה. לדוגמה, אתה יכול להעלות תמונה של כלב ולשאול אותי מה גזע הכלב.
אני אעשה כמיטב יכולתי לענות על השאלות שלך על התמונות, ואני אשתמש בידע שלי על העולם כדי לספק לך מידע מדויק ומועיל.
הנה כמה דוגמאות לשאלות שאתה יכול לשאול אותי על תמונות:
מה גזע הכלב בתמונה?
מה צבע הכלב בתמונה?
כמה אנשים יש בתמונה?
מה הרקע של התמונה?
מה הנושא של התמונה?
אני תמיד לומד דברים חדשים, ואני תמיד משתפר ביכולת שלי לענות על השאלות שלך על תמונות.אני:
היכן יש "הוסף תמונה"?
בארד:
אני מצטער, אין לי אפשרות "הוסף תמונה". אני מודל שפה גדול, הידוע גם בשם בינה מלאכותית שיחה או צ'אטבוט, מאומן להיות אינפורמטיבי ומקיף. אני מאומן על כמות עצומה של נתוני טקסט, ואני מסוגל לתקשר וליצור טקסט דמוי אדם בתגובה למגוון רחב של הנחיות ושאלות. לדוגמה, אני יכול לספק סיכומים של נושאים עובדתיים או ליצור סיפורים.
אני לא מסוגל לעבד או להבין תמונות.....
שים לב באיזה פירוט הוא עיוות את התשובה הראשונה. כלומר, הוא הרבה יותר מאומן על הביטחון בתשובותיו מאשר בנכונותם. -
@אינטרקום בתור פותח האשכול אני יכול לנסות לומר מה הייתה כוונת השאלה...
מטרת השאלה הייתה להגיע לתשובה עובדתית איך באמת מעלית עובדת. הדרך להגיע לתשובה הייתה לדון באמינות הבינה. וההוכחה המסויימת לאמינות וממילא לתשובה העובדתית הייתה אמורה להיות מזה ש2 AI ענו תשובה זהה
מקווה שיישבתי את דעתך...
-
מטרת השאלה הייתה להגיע לתשובה עובדתית איך באמת מעלית עובדת. הדרך להגיע לתשובה הייתה לדון באמינות הבינה
בד"כ זו לא אסטרטגיה נכונה בפורום. מקבלים תשובות ממוקדות עבור שאלות ממוקדות
בכללי, (אם זה עוד לא היה מספיק ברור ), אני מאוד סקפטי לגבי התועלת מ-AI של היום לקבל תשובות לשאלות מעין אלו. זה טוב לקבל כיוונים ורעיונות, לא לקבל תשובות
-
מטרת השאלה הייתה להגיע לתשובה עובדתית איך באמת מעלית עובדת.
ראה כאן
או שתחפש בגוגל איך מעלית עובדת
-
@משתמש-תמים כתב בבינה מלאכותית, צודקת או מטעה?:
ראה כאן
ראיתי את זה אבל תראה מה כתוב שם כמה שורות קודם...:
-
@dovid כתב בבינה מלאכותית, צודקת או מטעה?:
אני הייתי מתבטא במילים חריפות יותר מאשר יוסי,
למה?
תשתדל בפורום לפחות להיות כנה וישיר.
למה אתה אומר שלא הייתי כנה וישיר?!!??
עריכה:
שאלתי את BRAD את השאלה הבאה:מהו ההפך מאדם כנה וישיר?
תשובותו הייתה:ההפך מאדם כנה וישר הוא אדם שקרן או לא ישר. אנשים כאלה עשויים להסתיר את האמת, להוליך שולל או לומר דברים שהם לא באמת מאמינים בהם. הם עשויים לעשות זאת מסיבות שונות, כמו כדי להימנע מבעיות, להרוויח משהו או פשוט כי הם נהנים מזה.
אנשים כנים וישר הם נדירים, אבל הם בעלי ערך רב. הם אנשים שאפשר לסמוך עליהם, ואנשים שאפשר לדעת שהם תמיד יהיו כנים איתנו. הם אנשים שאנחנו יכולים לסמוך עליהם שיגידו לנו את האמת, גם אם זה לא משהו שאנחנו רוצים לשמוע.
אנשים כנים וישר הם חשובים כי הם יכולים לעזור לנו לבנות מערכות יחסים חזקות. הם יכולים לעזור לנו להרגיש בנוח להיות כנים איתם, ויכולים לעזור לנו להרגיש נתמכים. הם יכולים גם לעזור לנו לקבל החלטות טובות יותר, כי אנחנו יודעים שאנחנו יכולים לסמוך עליהם שייתנו לנו מידע אמין.
אם אתה מכיר אדם כנה וישר, דע שאתה אסיר מזל. הם אנשים ששווה לשמור עליהם בחייך.
-