-
@nigun אני אמנם יושב על WIX אבל לא משתמש בתבניות ובתכונות שלהם אלא מקודד הכל שם.
אני רואה איזה מישהו מביא איזה תבנית WIX או וורדפרס. ובשעה מקים ללקוח אתר. הלקוח מרוצה. מבלי שהוא נכנס לכל הקשקשת והיכולות שאני למשל מציע ללקוחות שלי. ועובד עליהם קשה.
הוי אומר הרבה פעמים די ללקוח הסטנדרט הפשוט, התבניות המוכרות, שהם מוכנים בפלטפורמות הנ"ל לא משנה איזה. המחיר יותר זול, והם מסתדרים עם זה. עושים 'פנחס ראובן' באתרים... -
@chv אמר בבירור | עבודה בתחום התכנות:
כן.
מי שלא בתורת מתכנת - חבל שיתחיל עם זה כי גם אם יילמד שנים הוא לא יהיה בזה מוצלח.
מי שבתורת מתכנת - כנראה כבר מתכנת (כלומר התעניין פה והתעניין שם וכבר יודע צורת קוד)אני לא חושב שכל בנות הסמינר שלומדות תכנות ומוצאות עבודות ומספקות את הסחורה שרוצים מהם נולדו מתכנתות.
אז נכון, אולי בסגנון עבודות לסטראטפים מסויימים או לחברות מסויימות צריך להיוולד מתכנת אבל במספיק מקומות לא צריך להיוולד מתכנת ומספיק ללמוד [ולא 10 שנים, מספיק שנה שנתיים...] -
@nigun אמר בבירור | עבודה בתחום התכנות:
@one1010 אמר בבירור | עבודה בתחום התכנות:
ומספקות את הסחורה
אתה בטוח?
ממשיכים להעסיק אותם...
אז למה הם מתלוננות על השכר?
כי את אותה עבודה הם יכולות לעשות במקום חילוני ולקבל שכר כפול ומכופל.... ובדיוק בגלל שהם מספקות את הסחורה הם מתלוננות על השכר
-
@one1010
עיין בתגובות בכתבה הזאת
https://www.pc.co.il/news/281239/בכל אופן מאנשים חרדים שהעסיקו נשים הבנתי שהבעיה שהם לא מספקות את הסחורה
פשוט אין להם את זה, הם נתקעו על דברים מטומטמים שלא כתוב בשום מקום כי זה ברור מאליו.כמובן שאני לא מכליל, ויש נשים שיש להם את זה
אבל מי שאין לה את החוש, לא תקדם לשום מקום. -
@one1010
עיין בתגובות בכתבה הזאת
https://www.pc.co.il/news/281239/בכל אופן מאנשים חרדים שהעסיקו נשים הבנתי שהבעיה שהם לא מספקות את הסחורה.
דבר ראשון לא רואי לשתף פעולה עם ההכפשות המופיעות בתגובות שם [רק נקודה קטנה, מעניין שכ"כ הרבה מגיבים שם מעסיקים עובדות חרדיות....]
הנשים החרדיות לא פחות מוכשרות וטובות מעובדים אחרים. לגבי ההשכלה, כולם יודעים שרוב ההשכלה הנלמדת במגזר החילוני אינה רלוונטית למקצוע.
אז נכון, יש יותר חופשות לידה, אבל מבחינת מוסר עבודה וכו' הם הרבה יותר טובות.
לא חכמה לעבוד בלילה מאוחר ולאחמ"כ בבוקר להתחיל לעבוד מאוחר או לעשעות הפסקת צהריים שעתיים.... [סיפורים מנסיון שלי]בכל אופן, עיקר העניין היה האם צריך להיוולד להיות מתכנת או לא. מה שיש תלונות על עובדות חרדיות אינם קשורות לעצם היכולות שלהם. גם בתגובות לכתבה שציינת מתלוננים על שעות ולא על איכות. וגם את הביקורות האלו יש לקחת בעירבון מוגבל....
-
פשוט אין להם את זה, הם נתקעו על דברים מטומטמים שלא כתוב בשום מקום כי זה ברור מאליו.
כמובן שאני לא מכליל, ויש נשים שיש להם את זה
אבל מי שאין לה את החוש, לא תקדם לשום מקום.בכל מגזר זה קיים, יש מוכשרים יותר ויש פחות. זה שהיא נולדה בבית חרדי לא עושה אותה לפחות טובה...
תתחיל להאמין במגזר שלך, תפסיק להיות נחיתי.... -
@one1010
לא
זה שהיא אישה עושה אותה פחות טובה (בממוצע)
והראיה היא שבכל העולם כמות הנשים בתעשייה נמוך משמעותית מגברים
וכן שכר הנשים נמוך מגברים
ואפילו שברוב העולם המערבי המנהלים הם יותר שמאלנים ומאמינים בשוויון זה לא עוזר.
וכן רואים בבירור שהנשים עובדות יותר בצד לקוח מאשר צד שרת.כל זה מצביע בבירור שצריך להתאים לתחום (ומה לעשות שנשים מתאימות פחות).
-
@nigun דבר ראשון אז אל תדבר על נשים חרדיות אלא על נשים בכלל.
דבר שני, אני גם לא מאמין במה שאתה אומר... מה שנשים פחות עובדות בתחום נובע מ2 סיבות, אפליה עמוקה מובנית ושורשית, פחות 'התחברות' לסוג מקצועות אלו [וזה לא אומר שהן פחות טובות] וגם אפליה קודמת של שכר.מה שהמעסיקים השמאלנים שדוגלים בשוויון לא משווים את השכר כי יותר ממה שהם דוגלים בשוויון מגדרי הם דוגלים בזכות הכסף להישאר אצליהם... ואם אפשר אז למה לא....
אני מכיר קצת את התחום מקרוב, אשה חרדית מקבלת הצעות עבודה- ממקום נפרד שנותן לה את האפשרות להתנהג כפי שהיא רוצה כאשה חרדית היא תקבל סכום משמעותי לאותה אשה במקום מעורב.
מכיר קבוצה של נשים שעבדה דרך מעסיק חרדי ונתנה עבודה לגוף גדול חילוני מוביל במשק, אחרי שנים של ניצול הם החליטו לעבור קבוצתית למעסיק חילוני [מה שישמור על הזכויות שלהן כחרדיות] והוא הכפיל והשליש את שכרן!!
כשמקבל השירות החילוני שמע שהן עוזבות הוא בדק עם הבנות ישירות מדוע, הוא היה בהלם על הקופן שהמעסיק החרדי גזר לעצמו!מקבל השירות ידע את מי הוא מעסיק, ידע מה הוא מקבל מהן, שילם כראוי ולא היו לו כל תלונות על איכות התמורה וכדו', רק הסטיגמות שלנו והניצול הקיים במגזר החרדי מאפשר את המצב שאתה מדבר עליו.
סליחה על האריכות....
-
@one1010
וודאי שלעובדות/עובדים יש הפליה נוספת בגלל שהם מוגבלים לעבוד בסביבה חרדית
(ואף אחד לא גנב, זה הכוח של ביקוש והציע, אם כבר המחיר המופקע של המשכורות בארץ זה מה שמוזר)אבל בא נחזור לנקודת ההתחלה
אתה בתור מנהל חברה את מי תעדיף להעסיק?
את מי שנוגע במחשבים מגיל אפס, אוהב לתכנת בשעות הפנאי, ומבין בעוד הרבה תחומים מחוץ לעבודה שלו
או אשה (לאו דווקא חרדית) שהלכה ללמוד תכנות רק בגלל טבלאות השכר
ואחרי השעה ארבע לא מעניין אותה כלום...... -
(ואף אחד לא גנב, זה הכוח של ביקוש והציע, אם כבר המחיר המופקע של המשכורות בארץ זה מה שמוזר)
נכון, זה חוקי, אבל לנצל אדם בגלל עקרונות שלו במיוחד אם המנצל הוא חרדי אין מכוער מזה.
אבל בא נחזור לנקודת ההתחלה
אתה בתור מנהל חברה את מי תעדיף להעסיק?
את מי שנוגע במחשבים מגיל אפס, אוהב לתכנת בשעות הפנאי, ומבין בעוד הרבה תחומים מחוץ לעבודה שלו
או אשה (לאו דווקא חרדית) שהלכה ללמוד תכנות רק בגלל טבלאות השכר
ואחרי השעה ארבע לא מעניין אותה כלום......זה שהוא מבין בעוד הרבה תחומים חוץ מנושא העבודה רק מוריד לו נקודות ולא מוסיף.
לגבי שעות עבודה ברור שמקום כזה שמצריך שעות עבודה מאד גמישות לא מתאים לכל בנאדם שלא גמיש בשעות. אבל יש מספיק מקומות כאלו שזאת לא הסיבה. אבל בלי קשר, זה עדיין לא משנה את האיכות שלהם ועל זה אנחנו מתווכחים
-
@one1010
אוף, לא הבנה את הנקודה
אני לא מדבר על בן אדם שמבין באסטרונומיה
אלא על עובד שמבין באבטחת מידע אפילו שהוא לא בחברת סייבר
פשוט כי הוא קורא ולומד על הנושא אחרי השעה ארבע (או כל שעה אחרת שהיא סוף היום)
הוא מוסיף הרבה יותר ערך לחברה מאשר עובד "מרובע" שיודע רק את מה שלימדו בתואר/קורס. -
@אינטרקום תודה על פתיחת האשכול המרתק הזה.
ותודה לכל המגיבים שעשו אותו כזה.....די הקיפו את הכל מכל הצדדים, רק אומר שמהצד שלי אני כן חושב שאפשר להתמקד בתחום ספציפי שאתה מתחבר אליו ואוהב, ולעבוד 2-3 בערב.
לא הייתי שולל אפילו התמקצעות באקסל ואקסס (וסליחה מכל מי שזה מציק להם ) זו נישה שמאד חזקה בציבור החרדי, וככה אתה יכול לשמור על עצמך מצד אחד בתוך תיבת נח, ומצד שני לעבוד במשהו שהוא גם מעניין וגם נצרך (תיחזוק תוכנות אקסס היום הפך למשהו שלא רבים נוגעים בו, והשכר מתחיל לטפס בהתאם [לא אמרתי קובול.... ])
כמובן שבשעתיים ביום יותר קשה לך להתחייב לפרוייקטים, אבל יש הרבה אירגונים שלא צריכים פיתוח שוטף אלא תחזוקה שלדעתי בזה כן מספיק.
מה שכן, בתחזוקה של קוד שמישהו אחר כתב, צריך לפעמים קצת יותר מאמץ... (קרה לי בעבר שדיברתי עם מתכנת שכתב קוד שנתנו לי לתחזק למה יש כפילות בטבלאות כמעט זהות, והוא ענה לי: יש לזה סיבה שאני לא זוכר אותה. תקפיד לכתוב ל2 הטבלאות במקביל אחרת זה יעשה בעייה איפשהו. - עד היום בפרוייקט הזה יש כתיבה ל2 הטבלאות מחשש שזה לא יפיל איזה מסך נידח שאני לא יודע איפה הוא ומה הוא עושה.....)בהצלחה אמיתית בכל מה שתעשה.
והכי חשוב, תישאר בכולל, אל תצא מתיבת נח!נ.ב. לדעתי התחלתם לחרוג מהאשכול המקורי, למרות שהדיון מעניין וחשוב ממש (אולי כדאי לפתוח עליו אשכול נפרד אבל באקסלוסיבי)
-
@clickone אמר בבירור | עבודה בתחום התכנות:
נ.ב. לדעתי התחלתם לחרוג מהאשכול המקורי, למרות שהדיון מעניין וחשוב ממש (אולי כדאי לפתוח עליו אשכול נפרד אבל באקסלוסיבי)
למי שבתחום אין כל כך תועלת בדיונים האלו חוץ מלסקרנות
מי שבאמת צריך לקרוא את הדיון, זה מי ששוקל להיכנס לתחום.