-
@upsilon01 אמר בבירור | עבודה בתחום התכנות:
אני לא חושב שזה תחום טוב לעבוד בו, אם אתה מתכנן להשאר אברך כולל
זה מקצוע די ממכר ו"לוקח את הראש"אמנם זה ממכר
אבל יש כאן כמה אנשים שעובדים בתחום ונשארו בכולל
אני אמנם לא שרדתי בשעתיים ליום (גם בגלל שזה ממכר), וכיום אני רק חצי יום בכולל
וכמוני יש עוד כמה, אבל יש כאן גם אחד לפחות שיש לו שתי סדרים.כך שזה אפשרי.
-
@אינטרקום אמר בבירור | עבודה בתחום התכנות:
הם אמרו לי שאין בנמצא כזה דבר, אלא אם אני ממש יהיה פגז בתחום או שיהיה לי איזה סטארטאפ שאני אפתח וכדו'.
אכן כדי להצליח בתור עצמאי כדאי להיות טוב מהמוצע
כי צריך למצוא לקוחות כל הזמן
ואם אתה בנוני ומטה זה קצת יותר קשה.הבשורה הטובה היא שזה לא בשמיים להיות טוב בתחום.
-
@upsilon01 אמר בבירור | עבודה בתחום התכנות:
לעומת זאת אף אחד עדיין התמכר להנה"ח או משהו בסגנון
יש מישהו שהצליח להתפרנס מהנה"ח באופן עצמאי ולהישאר בכולל חצי יום לאורך זמן?
-
@אינטרקום
אקדים ואומר שאין לי שום עניין שאתה או כל מישהו אחר יצאו מהכולל. אדרבא זה מקום ששם אני אישית רואה את עצמי (אני עוד לא בכולל..) בהמשךבנוגע לשאלתך,
בתיכנות כמו שכתבת יש ככ הרבה תחומים וגופים וארגונים ותתי-ארגונים וסטרטאפים גדולים וסטרטאפים קטנים ופרילנסרים.
בהרבה מקומות כיוון שהמקום קצת גדול. ובכל אופן, מדובר בגוף עם הרבה אנשים. מה שקורה זה שתהליך הגיוס עובד כמקובל (וזה גרוע)- כלומר שבודקים את הבנאדם לפי קריטריונים שבאמת לא ככ משנים לעבודה, ורק אם הבנאדם עבר את הקריטריונים הוא יוכל בכלל לגשת לריאיון וכו'.הבעיה היא שיכול להיות בהחלט שאתה תועלתי מאוד!! למישהו מסוים (כלומר לעסק מסוים) רק שפשוט אין לך איך לעבור את המשוכה של להגיע אליהם בפועל.
לכן לשאלתך האם יש עבודה של שעתיים ביום, (כמובן הנ"ל צריך לבדוק על איזה תחומים אתה מדבר, ואיזה סדר גודל של אחריות וידע טכנולוגי יש לך שתוכל לעבוד קצת זמן כל יום - שזה גם גורם לפחות אינטגרציה שלך עם צוות)
התשובה ברור שכןכל הנושא כאן הוא לגרום לזה להגיע לידי מעשה.
לדעתי, פשוט צריך לנסות להגיע ישירות לאנשים שיצטרכו אותך.
קרי - מנהלי חברות ארגונים וסטרטאפים.אז זה כבר עוד נושא.
-
@nigun אמר בבירור | עבודה בתחום התכנות:
@chv
אתה מכיר חברה שתרצה לגייס עובד לשעתיים ביום?
עד שהוא מכין את הקפה הוא כבר מתקפל.כן. מכיר 2 חברות (בעצם שלוש)
באחת מהן אני עובד בפועל.. (אז לא שיש מישהו שעובד שעתיים ממש, אבל בהחלט יש כאלה שעובדים שלוש שעות ביום פלוס-מינוס)אתה צריך להבין את הצרכים
-
@אינטרקום מן הסתם בדברים שטרנדיים ונפוצים בחברות ממוצעות או קטנות
כלומר ווב לכל ענפיו, או בכלל SQL ונתונים שזה תחום ענק עם מעט מידי מומחים,
טכנולוגיות חדשות ולא מוכרות זה בכלל דבר שגונב תשומת לב ומראה שאתה בשפראך.
הכי טוב לעשות כמה דברים מראש, כמה כלים (לאו דווקא תועלתיים במיוחד. העיקר שיראו שהבנת את הטכנולוגיה וכבר הסתבכת עם הסיבוכים הראשונים) שמראים שאתה יודע לעשות X Y Z
ככה גם תדע מה אתה הכי נהנה ומתחבר (או שאתה לא רוצה להתחבר..)
מה שאתה טוב בו.. -
@chv אמר בבירור | עבודה בתחום התכנות:
@chv
אתה מכיר חברה שתרצה לגייס עובד לשעתיים ביום?
עד שהוא מכין את הקפה הוא כבר מתקפל.כן. מכיר 2 חברות (בעצם שלוש)
באחת מהן אני עובד בפועל.. (אז לא שיש מישהו שעובד שעתיים ממש, אבל בהחלט יש כאלה שעובדים שלוש שעות ביום פלוס-מינוס)אתה צריך להבין את הצרכים
תרשה לי להניח שאתה לא נחשב עובד חברה?
יותר כמו אאוטסורסינג וכדומהקשה לי להאמין שחברה תחזיק עובד "על מלא" מבחינת כל המסביב (תלוש, ביטוח, פנסיה) בשביל שעתיים ביום.
בקיצור, פרילנס.
רק משהו אחד מפריע לי, מידי פעם בפעם עולה השאלה הזאת, והרצון "לעבוד 2-3 שעות ביום כשנח לי"
צאו מזה.
זה לא יכול לקרות.
א, כסף לא גדל על העצים, וגם אם כן, לטפס עליהם זה ודאי לא נח.
ב, בכל תחום, וודאי בהייטק, ברגע שמדובר בלהיות עצמאי - זה אף פעם לא נגמר בשעתיים כשנח לך.
הלקוחות לא חיים לפי הלו"ז שלך, ובסופו של דבר תצטרך לענות לטלפון או לשבת על המחשב גם אם היום לא נח לך. זה מה יש.
(כמובן שחשוב להגדיר שעות מענה שפויות, ולהסביר מראש מתי הגיוני לתקשר ומתי לא.)אז מי שחושב שהייטק זה עבודה קלילה וכיפית, שיתפכח.
בשביל תוצאות, בכל תחום, צריך מחויבות ואחריות. וזה לא תמיד כיף או נח. -
@aaron אמר בבירור | עבודה בתחום התכנות:
א, כסף לא גדל על העצים, וגם אם כן, לטפס עליהם זה ודאי לא נח.
למה לא?
יש אנשים ש150 ש"ח X שעתיים ביום, זה מספיק להם.ב, בכל תחום, וודאי בהייטק, ברגע שמדובר בלהיות עצמאי - זה אף פעם לא נגמר בשעתיים כשנח לך.
הלקוחות לא חיים לפי הלו"ז שלך, ובסופו של דבר תצטרך לענות לטלפון או לשבת על המחשב גם אם היום לא נח לך. זה מה יש.
(כמובן שחשוב להגדיר שעות מענה שפויות, ולהסביר מראש מתי הגיוני לתקשר ומתי לא.)לרוב אני לא צריך לענות ללקוחות בשעות הכולל (אצלי זה שעות הבוקר)
אמנם יש מקרים נדירים זה קריאות SOS, ואז אני צריך לענות לטלפון לכמה דקות
נדיר מאוד שהיייתי חייב לשבת על המחשב בשעות הכולל.אז מי שחושב שהייטק זה עבודה קלילה וכיפית, שיתפכח.
בשביל תוצאות, בכל תחום, צריך מחויבות ואחריות. וזה לא תמיד כיף או נח.ועם כל המחוייבות ואחריות
בסופו של יום זה כיף -
@aaron אני נחשב עובד חברה. לגמרי.
אני ספציפית לא עובד שעתיים ביום, קצת יותר, אבל גם אלה שעובדים 3 שעות+- נחשבים עובדי חברה לגמרי.אני לא בא להמציא כאן שכסף גדל על העצים. ברור שזה גם לא נוח ולא באמת כל יום תוכל לעבוד רק שעתיים ולברוח. תמיד אתה תלוי באנשים שתלויים בך וצריך להיות זמין במידה מסוימת וכו' (גם זה אפשר למצוא פתרונות)
עצמאי בהייטק זה פן אחר לגמרי של עבודה, לא על זה אני מדבר.
רק שאלו פה על ההיתכנות של מצב כזה, בעבודה רגילה בחברה ומה שעניתי נכון ותקף.
בנוגע לזה -
אז מי שחושב שהייטק זה עבודה קלילה וכיפית, שיתפכח.
בשביל תוצאות, בכל תחום, צריך מחויבות ואחריות. וזה לא תמיד כיף או נח.כל מילה נכונה, רוב הפוזיציות של עבודה בתיכנות ידרשו אחריות רבה והרבה מאמץ שכלי.
אבל זה בהחלט כיף.. לא יודע מה איתך, אני נהנה מאוד -
יש אנשים ש150 ש"ח X שעתיים ביום, זה מספיק להם.
לא אמרתי שלא.. אין לי בעיה עם כמות השעות.
הבעיה שלי זה המוטיב החוזר "כשנח לי"
עבודה זה עבודה זה עבודה. זה לא מיועד להיות נח.אין כל קשר לזה שאתה נהנה בסופו של יום, כי להצליח לעשות משהו שאתה טוב בו זה סיפוק עצום.
אותה הנאה ששיפוצניק מסיים מטבח ונהנה שהכל הצליח לו ואת כל הבעיות הוא פתר איכשהו בסוף..@nigun אמר בבירור | עבודה בתחום התכנות:
אמנם יש מקרים נדירים זה קריאות SOS, ואז אני צריך לענות לטלפון לכמה דקות
לא דיברתי על חלוקת השעות, דיברתי על זה שלא תמיד נח, ופרילנסר מתחייב ליותר זמינות מאשר שכיר.
אין סיכוי כמעט לצאת שבועיים לחופש ולהשאיר מערכות בפרודקשן..@chv אמר בבירור | עבודה בתחום התכנות:
לא יודע מה איתך, אני נהנה מאוד
תמיד? בכל רגע נתון? לא קרה לך שיום שלם שברת את הראש וכלום לא התקדם?
וגם באותם רגעים אתה חייב להמשיך לעבוד, כי אתה מחויב ואין לך לאן לברוח. אני לא נהנה אז!
אם עוד לא קרה לך, או שאתה אחד מגאוני הדור, או שחסר לך ניסיון.
אני בטוח שקרה לך. -
@aaron
אני לא יודע בכמה תשומת לב קראת את השאלה שלי.אני כיום עובד! במלוא מובן המילה, והרבה יותר קשה מאשר לשבת מול מחשב ולכתוב קודים (כיום אני עובד עבודה פיזית שכרוכה בתכנון מדוייק של עשרות ואפי' מאות פרטים שמשתלבים זה עם זה, יחד עם זה אני צריך להיות בקשר עם ספקי סחורה [כולל התרוצצות מכאן לשם וחוזר חלילה..], יחס מול לקוח [לעתים טורדן יותר, ולעתים פחות, אבל תמיד טורדן...], ובסוף עבודה בשטח, שכוללת עבודה פיזית עם להפעיל את הראש - כל הזמן צריך אלתורים וכדו'). ותתפלא, אני עדיין אברך כולל שני סדרים... יש דבר כזה..
אני ממש לא חושב שכסף צומח על העצים, ואני לא מחפש לשבת רגל על רגל ולראות את החשבון בנק מתנפח (בעצם אני כן מעוניין...).
אני הגעתי אחרי הבנה שיש בזה הרבה עבודה, ולא חיים קלים, רק שאלתי (מתוך חוסר היכרות עם השטח) אם יש דבר כזה בכלל לעבוד בזה שעות ספורות, וקיבלתי תשובות שעזרו לי וקדמו אותי.
תודה רבה לכל העונים..
-
@aaron אמר בבירור | עבודה בתחום התכנות:
לא קרה לך שיום שלם שברת את הראש וכלום לא התקדם?
וגם באותם רגעים אתה חייב להמשיך לעבוד, כי אתה מחויב ואין לך לאן לברוח. אני לא נהנה אז!
אם עוד לא קרה לך, או שאתה אחד מגאוני הדור, או שחסר לך ניסיון.
אני בטוח שקרה לך.ברור שקרה, וקורה.
נו אז מה, זה החיים.
ברוך ה' ברוב הצמתים אני מצליח להתקדם סבבה.. -
@chv
בהקשר לשאלה הראשונה, יש אפשרות לא להתחייב לחברה מסויימת. ולא לעבוד שעות ספורות ביום, אלא מידי פעם לקחת פרוייקט נניח שני פרוייקטים בחודש או משהו כזה (אני לא מבין בזה בישום בשטח בכלל, אז אל תצחק עלי אם התנסחתי לא לעניין)?פשוט ככה אני עובד היום, בעבודה שלי, לא שייך לעבוד שעתיים ביום, אז אני לוקח פעמיים בחודש פרוייקט גדול, ועובד בסביבות שבוע בחודש חצי יום.
הרעיון שלי מראש היה להיות עצמאי לחלוטין, שאני מחליט מתי אני עובד וכמה (בשעות שנח לי!!), ואני מחוייב רק לתפוקה בזמן מסויים.