היתכן שאין מחשב טוב בכל העולם?
-
פוסט זה נמחק!
-
פוסט זה נמחק!
-
@chocolate לי אישית הולך קשה לרכוש מחשב (וגם רכב) מהסיבות שציינת.
בשנה האחרונה ממש חפרתי והתלבטתי המון, ובסוף החלטתי לנסות משהו אחר.
בקיץ האחרון רכשתי אסוס זנבוק (ממש עשיתי הפוך ובניגוד לכלל הדעות ששמעתי נגד זה), ובינתיים אני מרוצה עד הגג.
גם מהביצועים, וגם מהמראה.
המחיר אמנם היה מעט יקר, אחרי מבצע והנחה וכו' הוא עלה לי 5100.
אבל באמת באמת אני ממש מרוצה. (יעידו מי שהספיק לראות את המסך שלי עם כמויות הטאבים והתוכנות הפתוחות ברקע)
טוענים שאסוס ממש גרועים וכו' אבל מהבדיקות שעשיתי עם חברים שרכשו בשנתיים האחרונות שמעתי שהם מרוצים, גם שאין תקלות וגם מהשירות. (מתייחס לזנבוק בלבד ולא לשאר הסדרות שאני לא מכיר)הדגם שיש לי (מסך 14 כי זה מה שאני אוהב - גם ובעיקר בגלל שאני ממש נייד איתו)
Asus Zenbook 14 UX425JA-BM055T / UX425JA-BM132T
רכשתי אותו בKSPמשום מה כעת נראה שאזל שם
אבל זה נראה לי הלינק למוצר בזאפ. -
-
@clickone
כבר חשבתי שאני היחיד שמשתגע, ההחלטה שקונים חדש התקבלה אצלי כבר יותר מחצי שנה וכמות השעות שאני כבר השקעתי... ואני עדיין באפס.אני מתכוון ממילא לקנות בחו"ל והמחירים הרבה יותר טובים שמה,
לא יודע האם אני מסוגל לקנות אסוס (נתחיל לחפור שוב עליהם), עדיין חושב לעשות צעד מרחיק לכת וללכת עם סמסונג. -
@חינמי אמר בהיתכן שאין מחשב טוב בכל העולם?:
@chocolate
דרך הגב:
https://www.tgspot.co.il/amd-announced-3rd-gen-zen-cpu-for-laptops/משום מה אני לא חושב שאני ואתה יקנו AMD,
האמת שאם אמצא מחשב שכן נקי מהחששות הנ"ל והחיסרון (?) היחיד שלו זה מעבד AMD לא נראה לי שזה יעמוד לי בדרך.
-
-
@chocolate אני זורק שתי שקל שלי בשתי מילים:
- תינקפד
- לטיטיוד
בשניהם - אם תבחר דגם נכון - תקבל מחשב חזק, עמיד, rapairable, סוס עבודה.
עוד כמה שקלים לרזרבה:
- אסוס זנבוק או XPS של דל או X1 וכדו' של לנובו - אם בא לך מחשב קל + יוקרתי + יקר
אין ביטוח על רמת חוזק וכדו'
אני גם בכיוון של לבדוק לפטופים חדשים, ואני מפנטז קצת לאחרונה על המקבוק אייר החדש. אבל זה עניין של פנטזיה בלבד.
-
@chocolate
הזכרת לי אשכול שפתחתי לפני יותר מחצי שנה: tchumim.com/post/100459הייתי במצב קצת שונה ממך כי היה חשוב לי מאוד גם המראה החיצוני
אבל הרעיון אותו דבר, המון התלבטויות והמון שעות השקעה בקריאה וצפייה של סקירות.לא מצאתי משהו מושלם, ואז כבר חיכיתי לדור 11, בקיצור העניין נסחב עד עכשיו...
ממש לאחרונה הזמנתי סוף סוף את HP Spectre x360 14 החדש
שע''פ רוב הסקירות הוא המנצחאבל, גם עליו יש המון ביקורות של קונים...
אנשים חושבים שמגיע להם כל העולם בסכום שהם משקיעים
החלטתי לרכוש אותו למרות זאת כי אני בטוח שהוא יהיה יותר טוב מהמחשב הנוכחי, המחיר שלו סביר לעומת המתחרים. והוא התאים לכל התנאים (חוץ מגודל המסך שהוחלט להתפשר).עדיין לא קיבלתי את המוצר אז עוד לא עדכנתי באשכול, מקווה לעדכן בעז''ה בבשורות טובות.
-
כאמור הנושא ממש מתסכל, וויתרתי על כל המבצעים בBlack Friday בגלל שלא יכולתי להחליט, ואני עדיין תקוע באותו מקום.
כרגע ירדתי רמה לגמרי, לתומי חשבתי שכדאי לקבל משהו טוב ואיכותי אני צריך ללכת על הגדולים, כנראה שבהסדרות היותר זולות קיים מחשבים הרבה יותר טובים ואיכותיים, מאז ש@clickone הכניס בי מחשבות זרות אני מתלבט בין שלוש אלו 1, 2, ו3, (הרי אין לי ענין סתם לשלם אלף דולר, אני פשוט מוכן לשלם את זה לקבל משהו שישרת אותי בתמורה אבל ברגע שיש לי אותו ב600 מתחיל הספיקות על איזה מהם ללכת)
סידרה די פשוטה, ביצועים מעולים, מראה וגימור בסדר, מחירים זולים, הפידבקים מאוד טובות (יותר מThinkPad וLatitude) והעיקר לא מוצא תלונות ברשת על מחשב שמפסיק לעבוד או על מטען מקורי של דל שהפסיק להטעין רק עד חצי, וכל מיני באגים מוזרים שיש בHP.אני עדיין לא גמור עם עצמי האם השתגעתי לגמרי שאני מעדיף Asus VivoBook ע"פ Dell XPS.
-
@chocolate אחבוש לרגע את כובע הפסיכולוג... ומזווית פחות טכנית...
לעניות דעתי הבעיה היא בקושי בקבלת החלטות ולא בזה שאין מחשב טוב בכל העולם, בגדול כל מחשב בתקציב שיש לך אמור להיות פחות או יותר טוב ואמין.
אני מכיר את זה על עצמי בהרבה התלבטויות הן מסוג זה והן בעניינים אחרים שקשה לי להכריע בדברים שרוב אנשים מכריעים בקלות, אני חוקר כל דבר וכל צד אפשרי לפני שאני מחליט, ולדעתי דווקא ריבוי המידע והידע שאני מקבל הוא זה שמבלבל וגורם בקושי להחליט. אני מרגיש מוכרח לבחור בהכי טוב שיש ושחלילה לא יקרה שבחרתי במשהו שבסוף התברר כלא מושלם, מעין חרדה לא מודעת, וכמובן בני אדם אנחנו ולא יודעים לנבא את העתיד ועד כמה הבחירה שלנו תהיה מושכלת, זה סוג שלא אופי. צריך ללמוד לחתוך ולהכריע.
אחרי שישבת וחשבת (חצי שנה!) לדעתי תעשה מה שליבך אומר לך, אם הוא אומר סמסונג, לך על זה.. (באופן אישי כאמור ליבי אומר לי רק ThinkPad, אני אפי' לא מהרהר על השאר). וגם אם התברר שזו לא הייתה הבחירה המושלמת ושיש לה חסרונות, לא נורא.. לא סוף העולם...
בהרחבה מגיגול קצר -
@chocolate אמר בהיתכן שאין מחשב טוב בכל העולם?:
הגיע הזמן להתחדש ואני רוצה לקנות מחשב נייד חדש, גדול, מהיר, במקום הישן שהפסיק לסחוב כבר.
מה שחשוב לי זה גודל מסך - 15", SSD, מעבד טוב ומתקדם, ואני מוכן לשלם בסביבות ה$1000 על מכישר טוב שישמש אותי לה 5 שנים הבאות לפחות.@chocolate מהזווית שלי
שעבדתי במכונות עסקים בינלאומיות בתור contractor קיבלתי מחשב ThinkPad T480 וזכיתי להנות ממנו כשנה.
לאחרונה ש"נמשכתי" לגרמנים (גם בתור contractor) קיבלתי מחשב hp elitebook אני מגיע בבוקר מוציא את המחשב מהתיק ושם אותו ב"דוק" ושכח ממנו לכל היום ועובד כאילו אני על מחשב שולחני.למה אני מספר לך את זה.
2 החברות האלו הם תאגידי ענק עם למעלה מ 300K עובדים ברחבי העולם והם לא מכניסים מוצר לפני שהם בודקים אותו אם הוא מתאים לצרכים שלהם.
וככלל בחברות הגדולות הדגמים שעובדים איתם בד"כ כל העובדים בעולם מקבלים אותם. (פרט למקרים יוצאי דופן)אני מניח שגם בחברות האלו המחשבים שלהם מתקלקלים (אני יודע מידיעה) ואם הם מחליטים על איזה דגמים הם קונים כנראה שהבדיקות שלהם מקיפות.
מעניין אם גם בחברות גדולות האחרות כדוגמת: גוגל/מיקרוסופט/אינטל וכו' המצב דומה.
ועדיין המחשב שלי הפרטי Lenovo G500 (כל סדרה הG שיצאה לפני כ 9 שנים) יצאו הכי מוצלחות מעל הסדרות הפרטיות של לנובו.
וכל מחשב שתקנה תוך שעתיים יצא מחשב אחר יותר טוב ממנו - אין לדבר סוף
-
@chocolate שים לב שאני דיברתי על ה zenbook ולא על vivobook (שלא תאשים בסוף את המחשבות הזרות שהכנסתי לך )
אומרים שהויבו באמת פלסטיק ולא משהו.אם אתה באיזור המרכז ורוצה להרגיש את המחשב שלי אפשר בשמחה.
האמת שבזנבוק היה עוד משהו שתפס אותי, למרות שלא רכשתי בסוף את הדגם הזה, וזה הדגמים עם המסך איפה שהמשטח עכבר.
שזה גם עכבר וגם מסך נוסף לעבודה - לדוגמא כשאתה מקליד או בשיחת וידאו תוך כדי עבודה וכו'הפער בין לנובו יוגה והזנבוק שלקחתי בסוף באותו מפרט +- היה על למעלה מ1500 ש"ח.
בהצלחה בכל מה שתבחר, זה אכן קשה מאד.
נ.ב. שכחתי לומר גם על הזמן סוללה שהוא די ארוך וגם על המשקל שלו - מה שרכשתי שוקל בסביבות קילו וחצי (לא זוכר בדיוק)
וגם הגודל שלו נראה קטן בגלל שהוליים הצרות. -
@chv אמר בהיתכן שאין מחשב טוב בכל העולם?:
אני גם בכיוון של לבדוק לפטופים חדשים, ואני מפנטז קצת לאחרונה על המקבוק אייר החדש. אבל זה עניין של פנטזיה בלבד.
ממה שאפשר להתרשם בתקופה האחרונה (בכל רחבי הרשת) נראה שדווקא המחשב הזה הוא התמורה הכי טובה שאפשר לקבל לכסף.
אבל מכיוון שזה במילא לא רלוונטי ל@ chocolate כי הוא "אינו סובל מאק" בא לא נסטה את נושא האשכול... -
אני אכן חושב שלמחשב נייד יש סיכון לבעיות רבות מידי:
מקלדת, עכבר, מסך, מסך מגע, טעינה, משך בטריה, ועוד.
כמו"כ יש נזקים שקורים בבית: נפילה, רטיבות, אבק.
במחשבים היקרים מאוד למרות שהבעיות פחות מצויות הם עדיין קיימות פה ושם וביחס להשקעה זה גורם לתחושה קשה עוד יותר.
למי שיכול לעבוד על מחשב נייח זה כדאי מאוד כי המוצר הזה הרבה יותר מודולרי והרבה פחות רגיש, ובדרך כלל גם תמורה משמעותית יותר בסכומים גבוהים שכאלה. -
משום מה אני לא חושב שאני ואתה יקנו AMD,
האמת שאם אמצא מחשב שכן נקי מהחששות הנ"ל והחיסרון (?) היחיד שלו זה מעבד AMD לא נראה לי שזה יעמוד לי בדרך.אני לא חושב שזה עונה לדרישות שלך, אבל למה אתה חושב שזה כזה מופקע שאני ארכוש את זה - לדוגמה?, כי זה AMD?, לי זה נראה כמו תמורה נהדרת למחיר. פחות מ- 2400 ש"ח, כולל מיסים ומשלוח.
עדכון: המבצע הסתיים. כרגע זה נמכר ב 720$ (במקום 600). -
@חינמי אמר בהיתכן שאין מחשב טוב בכל העולם?:
משום מה אני לא חושב שאני ואתה יקנו AMD,
האמת שאם אמצא מחשב שכן נקי מהחששות הנ"ל והחיסרון (?) היחיד שלו זה מעבד AMD לא נראה לי שזה יעמוד לי בדרך.אני לא חושב שזה עונה לדרישות שלך, אבל למה אתה חושב שזה כזה מופקע שאני ארכוש את זה - לדוגמה?, כי זה AMD?, לי זה נראה כמו תמורה נהדרת למחיר. פחות מ- 2400 ש"ח, כולל מיסים ומשלוח.
עדכון: המבצע הסתיים. כרגע זה נמכר ב 720$ (במקום 600).אפשר לעקוב, זה מתנדנד, ראיתי שלשום ב588 דולר...
-
@clickone אמר בהיתכן שאין מחשב טוב בכל העולם?:
@chocolate לי אישית הולך קשה לרכוש מחשב (וגם רכב) מהסיבות שציינת.
בשנה האחרונה ממש חפרתי והתלבטתי המון, ובסוף החלטתי לנסות משהו אחר.
בקיץ האחרון רכשתי אסוס זנבוק (ממש עשיתי הפוך ובניגוד לכלל הדעות ששמעתי נגד זה), ובינתיים אני מרוצה עד הגג.
גם מהביצועים, וגם מהמראה.
המחיר אמנם היה מעט יקר, אחרי מבצע והנחה וכו' הוא עלה לי 5100.
אבל באמת באמת אני ממש מרוצה. (יעידו מי שהספיק לראות את המסך שלי עם כמויות הטאבים והתוכנות הפתוחות ברקע)
טוענים שאסוס ממש גרועים וכו' אבל מהבדיקות שעשיתי עם חברים שרכשו בשנתיים האחרונות שמעתי שהם מרוצים, גם שאין תקלות וגם מהשירות. (מתייחס לזנבוק בלבד ולא לשאר הסדרות שאני לא מכיר)הדגם שיש לי (מסך 14 כי זה מה שאני אוהב - גם ובעיקר בגלל שאני ממש נייד איתו)
Asus Zenbook 14 UX425JA-BM055T / UX425JA-BM132T
רכשתי אותו בKSPמשום מה כעת נראה שאזל שם
אבל זה נראה לי הלינק למוצר בזאפ.מצטרף לדעתך
קניתי לחבר גם זאנבוק.
לפני שנתיים
מרוצה סוף הדרך
איכות בניה. סוללה פצצה.