USB ע"י Wifi ו/או Bluetooth - יש חיה כזו?
-
מישהו מכיר רכיב שמאפשר לחבר אליו התקני יו אס בי ומתחבר למחשב באופן אלחוטי?
(זה אמור להיות הגיוני, בדיוק כפי שבסטיק אפשר להכניס מיקרו sd לא?) -
@מעלה-ומוריד לראוטר פשוט יש יכולת כזו לחבר אליו אונקי ולגשת ע"י חיבור לרשת שהוא נותן לא?
-
@aknvtchtk אמר בUSB ע"י Wifi ו/או Bluetooth - יש חיה כזו?:
@מעלה-ומוריד לראוטר פשוט יש יכולת כזו לחבר אליו אונקי ולגשת ע"י חיבור לרשת שהוא נותן לא?
אני צריך רכיב שיהיה ממש כחלק מהמחשב, דההינו שיהיה אפשר להכניס אליו את הצ'יפ של העכבר למשל וכו'
-
-
@מעלה-ומוריד אמר בUSB ע"י Wifi ו/או Bluetooth - יש חיה כזו?:
(זה אמור להיות הגיוני, בדיוק כפי שבסטיק אפשר להכניס מיקרו sd לא?)
אני לא יודע אם יש רכיב כזה או לא, אבל זה לגמרי לא נכון להניח שמשהו כזה חייב להיות קיים.
צריך להבין שכל ההתקנים שאתה מחבר למחשב מדברים עם המחשב ב"שפה" כלשהו, (המונח הנכון עבור "שפה" הוא "פרוטוקול".)
זה שאפשר להכניס מקירו sd להתקן שמחובר דרך USB, הוא בגלל שבפרוטוקול USB יש "ניב" שניתן להשתמש בו כדי לחשוף דיסק למחשב. ב"ניב" הזה של "שפת USB" יש "מילים" לכל הפעולות שעושים עם התקני אחסון, כמו קריאה, כתיבה, מחיקה, וכו'.
ההתקן שמגשר בין מיקרו SD ל-USB יודע לתרגם בין פרוטוקול SD לפרוטוקול USB וכך הוא מגשר בין המחשב למקירו SD.
אם תרצה משהו שמגשר בין USB לבלוטוס, זה יצטרך להיות רכיב שיודע לתרגם "שפת USB" ל"שפת בלוטוס". מכיון שיש המון "ניבים" של USB לכל מיני התקנים, כגון MSC להתקני איחסון, HID להתקני קלט, ועוד, כדי לגשר בצורה מושלמת תצטרך לתרגם כל "ניב" למשהו מקביל ב"שפת בלוטוס".
אני יודע שיש מקביל ל-HID בבלוטוס כי בלוטוס תומך בהתקני קלט, אני לא יודע אם יש מקביל ל-MSC. בווייפיי ברור לי שאין מקבילים לפרוטוקולים אלו.כל זה כתבתי בלי לחפש. אולי אם תחפש תמצא חידושים שלא ידעתי...
-
@חינמי התשובות שם לא יענו בדיוק על השאלה של @מעלה-ומוריד כי שם מדובר בשימוש בפרוטוקול אלחוטי כדי ל"האריך את הכבל" של ה-USB. התקן כזה - אם הוא קיים - יכול להשתמש בפרוטוקול פרטי בין שני הקצוות, זה לא חייב להיות פרוטוקול מוכר. אבל כדי להתחבר ישירות למתאם הבלוטוס של המחשב צריך להתשתמש בפרוטוקל בלוטוס המוכרת.
-
@yossiz אמר בUSB ע"י Wifi ו/או Bluetooth - יש חיה כזו?:
@חינמי התשובות שם לא יענו בדיוק על השאלה של @מעלה-ומוריד כי שם מדובר בשימוש לפרוטוקול אלחוטי כדי ל"האריך את הכבל" של ה-USB. התקן כזה - אם הוא קיים - יכול להשתמש בפרוטוקול פרטי בין שני הקצוות, זה לא חייב להיות פרוטוקול מוכר. אבל כדי להתחבר ישירות למתאם הבלוטוס של המחשב צריך להתשתמש בפרוטוקל בלוטוס המוכרת.
יש כזה? זה גם טוב...
פשוט הצורך הוא לתקוע את כניסות ההתקנים באיזושהי פינה, אין לי בעיה עם צ'ופצ'יק אחד שיהיה תקוע במחשב.
זה פשוט מסורבל כשיש אוצה"ח, סטיק, עכבר, אונקי, ובר אילן...
זה מסורבל גם כשכל אלו מחוברים למפצל. -
@מעלה-ומוריד
יש כזה מכשיר, משום מה אני לא מוצא אותו במלאי בשום מקום, וכן לא מצאתי מוצר דומה, חפש GUWIP204.GUWIP204_Manual.pdf -
@מעלה-ומוריד אם יש לך שני מחשבים תוכל להשתמש בתוכנה שמשתפת חיבורי USB ברשת. לדוגמה: https://www.virtualhere.com/home (נראה לי בתשלום)
או http://usbip.sourceforge.net (תמיכה חלקית בווינדוס, צד אחד - זה שהמכשירים מחוברים לו - חייב להיות לינוקס, השני יכול להיות ווינדוס, אבל התוכנה לווינדוס הוא רק נסיוני.
-
לא הצלחתי למצוא כזה לקניה : (
-