זכרון RAM שנוסף לא מזוהה ע"י וינדוס
-
@אלי-tza אני לא בטוח שהכוונה שהראם השני לא בשימוש, יש מצב של ראם שנקרא dual channel - דו-ערוצי, שזה אומר שהמעבד ניגש לשני מודולי הראם במקביל, ויש מצב שנקרא single channel שהמעבד ניגש לשניהם דרך ערוץ אחד שזה יותר איטי. אבל עדיין יכול להיות ששניהם בשימוש.
אולי תעלה דו"ח שלם של HWINFO שנוכל לראות כל הפרטים על הזכרון. אפשר לשמור דוח בתפריט Report
-
@כוכב-שמח אמר בזכרון RAM שנוסף לא מזוהה ע"י וינדוס:
בביוס רואים 8 או 4?
אם HWinfo רואה 2 זכרונות איך בביוס יהיה רק זכרון אחד?
[הערת אגב, וינדוס 7 לא תומך ב UEFI כי הוא לא תומך במחיצת GPT אלא רק MBR. אם שתי מערכות ההפעלה נמצאים באותו כונן, בהכרח שהוא מאותחל כ MBR, וממילא לא שייך שיעלה מ UEFI].
נכון רק ל-32ביט. וינדוס 7 64 ביט תומך ב-UEFI+GPT מנסיון.
-
@yossiz אמר בזכרון RAM שנוסף לא מזוהה ע"י וינדוס:
@אלי-tza אני לא בטוח שהכוונה שהראם השני לא בשימוש, יש מצב של ראם שנקרא dual channel - דו-ערוצי, שזה אומר שהמעבד ניגש לשני מודולי הראם במקביל, ויש מצב שנקרא single channel שהמעבד ניגש לשניהם דרך ערוץ אחד שזה יותר איטי. אבל עדיין יכול להיות ששניהם בשימוש.
אולי תעלה דו"ח שלם של HWINFO שנוכל לראות כל הפרטים על הזכרון. אפשר לשמור דוח בתפריט Report
התעכבתי כי החלטתי כבר להחליף ל-SSD ולהתקין וינדוס נקי אבל כעת סיימתי והמצב זהה: בHWINFO מופיע 8GB ובווינדוס 4GB.
מצורף דוח + תמונות מסך
-
@אלי-tza אני שם לב, שההוא שמזוהה על ידי ווינדוס תומך ב-1.35V
(המכונה DDR3L) והשני לא
יכול להיות שהמחשב שלך חייב DDR3L או עכ"פ שהוא לא יודע להשתמש ביחד עם שני מתחים שונים. (למרות שהאחר תומך בשני המתחים, ולמרות שרשמית זה לא אמור להיות בעיה, אבל לך תדע...)
(אגב, זה ש-HWINFO מזהה את המודול השני עוד לא אומר שהוא מתאים למחשב)