בעזה"י עימוד.
-
רצוני להעמד בתוכנת וורד ספר בגודל רגיל סטנדרטי (כמו ספרי "חזון עובדיה" למשל, משהו בין A4 ל-A5)
אילו מספרים עלי לרשום ב'הגדרת עמוד' שבתיבת 'גודל הדף'?
כמה לאורך............
כמה לרוחב...........
תזכו למצוות. -
@אוריאל-אור אמר בבעזה"י עימוד.:
רצוני להעמד בתוכנת וורד
לא אוכל לענות לך על השאלה ששאלת
אין לי מושג מה גודל הספר שברצונך לעמד
אבל... תוכנת וורד לא מיועד לעימוד
מתכון לצרות -
@אוריאל-אור אני מסכים לגמרי עם דברי @משחזר-מידע (באחד מגלגולי הקודמים הייתי מעמד מקצועי ואני עדיין מתעסק קצת בעימוד. אני מכיר את תוכנת וורד לעומק על שלל בעיותיה בנושא עימוד ספרי קודש)
לעצם השאלה, הגודל של ספר סטנדרטי הוא די קרוב למה שנקרא בוורד Envelope B5 רק יותר קטן, בערך 23.5 ס"מ גובה, ו-16.5 ס"מ אורך. (בד"כ כריכה רכה יוצא טיפה יותר גדול מכריכה קשה, אם יש לך סרגל תוכל למדוד...)
אבל אתה צריך להתמקד יותר על גודל התוכן מאשר על גודל הדף, כי גודל הדף אפשר תמיד לשנות גם אחרי סגירה ל-PDF, אבל אם תרצה לשנות את גובה הטורים או את רוחב הפסקאות זה מחייב עימוד מחדש. (בוורד אין מושג של קביעות רוחב פסקה או גובה טור, רוחב הפסקה וגובה הטורים הם פונקציה של גודל הדף מינוס השוליים).
המלצתי, שתקח ספר סטנדרטי ותמדוד את גודל התוכן (מראש הכותרת עד סופי הטורים). אח"כ תבחר איזה גודל דף שאתה רוצה בוורד, אבל תגדיר את גודל השוליים בצורה שגודל התוכן יהיה זהה לספר סטנדרטי.
-
בעזה"י
בחסדי השם ית' עד היום עימדתי המון חיבורים (עשרות חוברות וקרוב לעשרים ספרים) וככל שהדבר ישמע מוזר (ואולי בצדק...) גם בטורים וגם עם הערות וגרפיקה פשוטה וכו' וכו' והכל בוורד 2000. אלא שעד היום עסקתי בעיקר בעימוד של A5 וגם ספרים בגודל הנזכר, היו על A4 עם שיורי דף ארוכים.
אלא שעכשיו התבקשתי על ידי חבר לעמד ספר בגודל של חזון עובדיה. לכן אני שואל בפשטות, מה לרשום בתיבת גודל הדף, אלו מספרים ב"רוחב" ומה ב"אורך"? -
@אוריאל-אור אמר בבעזה"י עימוד.:
לכן אני שואל בפשטות, מה לרשום בתיבת גודל הדף, אלו מספרים ב"רוחב" ומה ב"אורך"?
אתה עדיין שואל? כי נראה לי שעניתי לך בשלימות. (חוץ מההמלצה לא לשהשתש בוורד, שעדיין עומד בתוקפו... ועכשיו ביתר שאת שאתה מגלה שאתה מעמד די הרבה, אולי כבר כדאי להשקיע קצת וללמוד תג).
-
בעזה"י
עיסוקי הוא בעיקר עריכת ספרים ותוכן. אבל אני גם מעמד לעת מצוא. ולעצם הענין, היו לי מחשבות בכיון, אבל נרתעתי מגודל המלאכה והלימוד סביב הענין (מה גם שהתוכנה והלימודים סביבה כרוכים בהוצאה כספית גבוהה, ובזמן רב כפי שהשמועות מספרות) אז אולי אי פעם גם את זה אני אלמד.
ולעצם השאלה שלי, A5 מוגדר באופן קבוע בוורד (וכן, כמובן, A4) לכן שאלתי האם יש גודל קבוע לספרים סטנדרטיים (כמו "חזון עובדיה" וכדו') כדי שכשאני מעתיק לפידיאף, אני יקבל תמונה די ברורה. במקום להשאיר שולים על דף של A4.
ושוב תודה על ההתיחסות שלך ושל שאר המגיבים. -
@yossiz אמר בבעזה"י עימוד.:
בערך 23.5 ס"מ גובה, ו-16.5 ס"מ אורך
זה התשובה כמו ש @yossiz כתב, אבל לא נראה לי משנה בדיוק השני מילימטר
אני עושה בדרך כלל 23.6 על 16.7 -
בעזה"י תודה רבה לכולכם, אני ינסה והשם יעזור שזה יסתדר.