נייד או נייח
-
אני משתמש במחשב בעיקר עבור תוכנת פיתוח שדורשת בין גיגה לגיגה וחצי ראם, ודפדפנים כ 7 חלונות שבכל אחד מהם בין 5 ל 10 כרטיסיות (כמה מהם הם מיילים של גימייל).
בנוסף יש לי בדר"כ כמה קבצי אקסל פתוחים, כמה חלונות סייר קבצים, כתבן n++, תוכנת ftp, ופה שם תוכנות קלות.
וכן מותקן לי ואני משתמש ב wamp - שרת אפאצ'י php ו mysql.
אני עובד עם 2 שולחנות עבודה של ווינדוס.
עד היום השתמשתי במחשב נייד אסוס וויבו בוק מעבד i5 ומתחילה היה לי 8 ראם ושידרגתי אח"כ ל 16.
אפשר לומר שאני די מרוצה מהמחשב.
רק פה ושם לפעמים ממש יכול להיות לי ב ide של תוכנת הפיתוח (phpstorm) שעבדתי מהר מידי למחוק ולכתוב מחדש קוד וכדומה ואז מנגנון ההשלמה מתבלבל והתוכנה נתקעת לכמה שניות, וכן לאחר התעוררות ממצב שינה יכול לקחת לו מספר שניות עד שהתוכנה מתחילה לעבוד.
בנוסף באקסל בעת סימון תווים ולחיצה ימנית על עיצוב תאים יכול לקחת מספר שניות, או בעת העתקת קטע מאוד גדול לוקח לו זמן שהטקסט זמין להדבקה.
בקיצור התחושה הכללית בסדר ואני מרוצה רק שעדיין יש פה ושם מקומות שאני חש באיטיות.
משהו נוסף שקצת מציק לי בנייד, שאני לא משאיר אותו דלוק כל הזמן בגלל הבטריה, ולהשאיר מחובר למטען כל היום על פניו מקלקל את הבטריה, וכן הייתי רוצה שיהיה לי אפשרות להתחבר מהטבלאט על ידי חיבור מרוחק למחשב שזה יכול הרבה לעזור לי, לבצע פעולות שאני לא יכול לטפל מהטאבלט.
השאלה כמה משמעותי לטובה יכול לעזור לקחת מחשב נייח, וא"כ איזה סוג וטווח מחירים, וכמה אמור לעלות ההשקעה הכוללת עם מסך ואביזרים נלווים הנדרשים.תודה
-
@חוקר אמר בנייד או נייח:
רק פה ושם לפעמים ממש יכול להיות לי ב ide של תוכנת הפיתוח (phpstorm) שעבדתי מהר מידי למחוק ולכתוב מחדש קוד וכדומה ואז מנגנון ההשלמה מתבלבל והתוכנה נתקעת לכמה שניות, וכן לאחר התעוררות ממצב שינה יכול לקחת לו מספר שניות עד שהתוכנה מתחילה לעבוד.
בדקת מה הסיבה (במנהל המשימות)?
מעבד, דיסק, זיכרון (לא נראה בהתחשב ב16 ראם.
אולי בכלל המחשב מתחמם?כמו"כ ברור שמחשב נייח נותן הרבה יותר ביצועים.
-
@חוקר
אם היום אתה מרוצה מהמחשב אז ברור שאם תשדרג אותו עם מעבד טוב יותר ותוספת זיכרון ראם בוודאי תהיה יותר מרוצה..השאלה אם נייד או נייח תלויה במקרה זה אך ורק בך.
כי מבחינת הביצועים אפשר כאמור גם בנייד ולא צריך נייח.אתה צריך להחליט מה נוח לך יותר.
ולבדוק אם זה מסתדר עם התקציב (נייח כנראה יצא זול יותר).בהצלחה!
-
@WWW אמר בנייד או נייח:
@חוקר אמר בנייד או נייח:
בדקת מה הסיבה (במנהל המשימות)?
מעבד, דיסק, זיכרון (לא נראה בהתחשב ב16 ראם.
אולי בכלל המחשב מתחמם?כמו"כ ברור שמחשב נייח נותן הרבה יותר ביצועים.
הזיכרון בדר"כ לא עובר לי את 80 אחוז.
המחשב אינו מתחמם.
לכאורה בעיה אחת היא שכאשר ה ide אינו בשימוש הוא מפנה את הראם לטובת ישומים אחרים, ואז כאשר אנינחוזר לעבוד איתו לוקח לו זמן להטעין את עצמו מחדש לראם.
לגבי מחיקה וכתיבה מהירה אנסה בל"נ לבדוק מה קורה במנהל המשימות איפה הבעיה@בערל אמר בנייד או נייח:
ותוספת זיכרון ראם בוודאי תהיה יותר מרוצה..
יש לי כבר 16 ואני בדר"כ על 75-80%