מדפסת ESPON, הדור החדש? האומנם?
-
בחיפושי הנואשים אחר מדפסת חדשה שיהיו בה יותר מעלות מחסרונות, מצאתי לפתע את חברת ESPON שמעודי לא ראיתי או שמעתי את השם של החברה הזאת, מה אומר לכם? ממש התלהבתי, אבל לפני כן צריך לבדוק ב'תחומים' מה אומרים, האם אמת יש בשמועה שזה הדור החדש של המדפסות, ושאני הולך לשכוח את הדרך לחנות של הדיו?
-
@שוהם307 אמר במדפסת ESPON, הדור החדש? האומנם?:
ESPON מציעה דיו מקורי כמעט ללא הגבלה.
@שוהם307 תבדוק שאין מתנות חינם או משהו דומה לזה
גם אני ניתקלתי בזה
- צריך לבדוק טוב אם זה מיכלי דיו או הספקה שוטפת של מחסניות.
- האם אתה מקבל מכלי דיו ולאחר תקופה ללא שימוש הם מתייבשים במיכל ולא ניתנים לשימוש.
נראה לי שאם יישאר אצלך מיכל מלא לשנה שנתיים ומעלה הוא יהיה צמיגי מידי ולא שמיש
לא בטוח וטעון בדיקה
-
כמה הבהרות ממלא דיו עם מזרק כבר הרבה שנים
א- דיו לא נהיה צמיגי עם השנים
ב- אפשר תמיד להזמין דיו מאליאקספרס בגרושים (בדר"כ עם תוקף של 3 שנים)
ג- מחסנית לא אמורים למלא. חלק מהמחסניות ניתן למלא עם מזרק. עבודה קצת מעצבנת, ניסיון נרכש עם הזמן. המחסנית גם נדפקת אחרי כמה שימושים)
ד- מיכל מובנה למילוי. פשוט פותחים פקק וממלאים ממש כמו שממלאים מים במגהץ קיטור.
לסיכום- מי שלא בא לו לשחק עם מזרקים ומחפש לחסוך בחיים נוחים, כדאי מדפסת עם מיכל. אני הייתי מנסה מדפסת כזו. אפסון היא חברה ידועה עשרות שנים. המדפסות שלה היו מבוקשות בעבר בדיוק כמו של HP
אין לי מידע מדויק על המדפסות החדשות שלה. אבל נראה לי ששווה לנסות -
-
@zvinissim אמר במדפסת ESPON, הדור החדש? האומנם?:
תבדוק שאין מתנות חינם או משהו דומה לזה
סתם ככה סיקרן אותי מה הקצ' של המדפסת הזו
אז ככה...
יצא למישהו לקרוא את המפרט של המדפסות האלו?
לקחתי לדוגמא את דגם המדפסת: epson ECOTANK L6160 (מהאתר הרשמי של epson ישראל)
עכשיו נעבור לאותיות הקטנות (ציטוט)
עלויות אולטרה נמוכות הודות תכנון החדשני של ה- EcoTank ITS יכולה לצמצם עד 190% מעלויות ההדפסה. המדפסת כוללת מיכל דיו בקיבולת אולטרה גבוהה, שמבטל את הצורך במחסניות דיו, ובנוסף היא מגיעה עם כמות דיו השווה לשלוש שנים של שימוש(2) הכלול באריזה. זמינים בקבוקים למילוי מחדש הנמכרים במחיר נוח.
ועוד ציטוט
גלה כיצד לחסוך עד 190% מעלויות ההדפסה עם מדפסת הזרת דיו מסוג 3 ב- 1 עם Wi-Fi, Wi-Fi Direct ו- Ethernet. תקבל עלות אולטרה נמוכה לדף באמצעות דיו כלול בכמות המספיקה לשלוש שנים(2) ותוכל להדפיס עד 14,000 דפים בשחור ועד 11,200 דפים בצבע(3). המדפסת מיועדת לדרישות משרדיות באמצעות ראש ההדפסה PrecisionCore ומהירות הדפסה של 15 דפים לדקה(4), הדפסה דו-צדדית ומגש נייר קדמי בקיבולת 150 דפים.
עכשיו נפרש את 2+3 שבסוגריים
(2) דיו בכמות המספיקה עד לשלוש שנים
(3) הדפסת עד 14,000 דפים בשחור ו- 11,200 בצבעהמספר 2 אומר שכמות הדיו אמור להסיק עד 3 שנים
המספר 3 אומר עד כמה דפים תוכלו להדפיס במשך ה 3 שנים בכמות הדיו שתקבלו בעת קנית המדפסת
עכשיו אני עושה את החשבון הבא:
ניקח בחשבון שיש :
20 ימי עבודה, 12 חודשים, 3 שנים
20X12X3=720 יום
14,000/720=19.44 דפים ליום להדפיס וזה בצבע השחור בלבד(זה לפי מה שאני מחשבן ע"פ המספרים של epson ובתנאי מעבדה בלבד!!{ראה עוד 5 שורות למטה})ישנו גם את התחום האפור שהם לא מציינים:
הדפסת אלפי דפים הרבה יותר הדפסות בין מילוי למילוי. הודות לדיו הכלול באריזה, ניתן להדפיס עד 14,000 דפים בשחור ו- 11,200- דפים בצבע3.
או במידע הנוסף של הודעות לעיתונות נכתב כך:
4. התפוקות המוזכרות משוערות בהתבסס על מתודולוגיה מקורית של Epson מתוך הדמיית ההדפסה של תבניות ניסיון שסופקו ב-ISO/IEC24712. התפוקות אינן מבוססות על ISO/IEC24711. התפוקות מבוססות על בקבוקי דיו מקורי ועשויות להשתנות בהתאם לתמונות המודפסות, לסוג הנייר שבשימוש, לתדירות ההדפסה ולתנאי הסביבה, כגון טמפרטורה. המדפסת משתמשת בכמות מסוימת של דיו לצורך ההגדרה הראשונית כדי למלא את חרירי ראש ההדפסה, לפיכך התפוקות של ערכת החבילה הראשונית עשויות להיות נמוכות יותר
בסעיף הזה הם מציינים שבין מילוי למילוי כביכול ניתן להדפיס 14,000 דפים אך בפועל זה נראה ש 14,000 זה ל 3 שנים בממוצע
עכשיו, מי שמריץ הדפסות מתי יגמר לו הדיו? (כגון עסק וכו')
וכמה עולה דיו למילוי?תעשו את החשבון לבד....
יכול להיות שהתאוריה הזו עובדת נכון רק צריך שהשוות את המספרים בין Epson למדפסות אחרות
-
עכשיו, מי שמריץ הדפסות מתי יגמר לו הדיו? (כגון עסק וכו')
תלוי איך הם מגדירים את הדגם של המדפסת הזאת, יש מדפסות ביתיות/חצי משרדי/משרדי וכו'.
19,000/720
למה 19 אלף? -
@שוהם307 אמר במדפסת ESPON, הדור החדש? האומנם?:
למה 19 אלף?
@שוהם307 צודק
טעיתי ותיקנתי ל 14,000@שוהם307 אמר במדפסת ESPON, הדור החדש? האומנם?:
אני מאמין שאנשים רואים את המספר 14 אלף דפים והם כבר מגהצים כרטיס אשראי.
ESPON צודקים
אם תשתמש במכלי דיו שהם יתנו לך מלכתחילה תוכל להדפיס איתם 14K דפים.
אחד הסיבות שכותבים את המילה עד זה בשביל לא להתחייב שלא תדפיס יותר מ 19 דפים ליום (להוציא שבתות וחגים) -
@mdy אמר במדפסת ESPON, הדור החדש? האומנם?:
לכל מחשבני ה14,000 דפים
בכמה מחסניות תוכלו להדפיס 14,000 דפים?
מחסנית רגילה 200 דפים במילים פשוטות 70 מחסניות ל14,000 דפים שזה בערך 7000 ש"ח
או מחסנית גדולה 700 דפים שזה 20 מחסניות. סך הכל !!!!!! 2000 ש"ח@mdy אפשר להמשיך בדוגמא שנתתי למעלה (מדפסת epson ECOTANK L6160)
בבדיקה זריזה בזאפ מחיר המדפסת נע בין 1,750-2000 ש"ח
מחיר בקבוקון דיו שחור (101 ECOTANK BLACK INK BOTTLE) בנפח 127 מ"ל נע בין 128-185 ש"ח (בחיפוש זריז בגוגל)כמה משרד ממוצע מדפיס בחודש? 2000-2500 דף?
כך יוצא שהוא מגיע ל 14,000 דף תוך 6-7 חודשים אתה מתחיל לקנות דיו למדפסת.במדפסת חדשה אתה מקבל 2 סטים של בקבוקים סט אחד של 127 מ"ל שחור וסט אחד צבעוני של 70 מ"ל
כאשר הסט השחור אמור להספיק ל 14,000 דף והצבעוני ל 11,200 דף בממוצעבדף המפרט של המדפסת מצוין שבהחלפה בשחור כבר מקבלים 7,500 דף שחור ו-6,000 בצבעוני.
אני יוצא מתוך הנחה שבשנה הראשונה צריך לקנות עוד 2 בקבוקים ובכל שנה נוספת עוד כ 4 בקבוקים
סה"כ יוצא שב-3 שנים קנית עוד 10 בקבוקי מילוי - אם נכפיל במחיר במינימום שמצאתי (128 ש"ח תקבל 1,280 ש"ח) כתוספת למחיר המדפסת (זוכר? כ-1800 ש"ח)בחשבון פשוט עולה ל 3 שנים כ 3000 ש"ח המדפסת כולל דיו.
עכשיו תעשה את החשבון במדפסת שעולה 200-300 ש"ח ונראה לאן נגיע.
שאף אחד לא יבין אותי לא נכון.
אין לי צד ועניין על הסוג האלו של המדפסות ואני לא בא לשכנע צד לכאן או לכאן מה לקנות@mdy אמר במדפסת ESPON, הדור החדש? האומנם?:
איך שלא תסתכל על זה אפסון הרבה יותר חסכונית
השאלה רק בכמה ביחס למדפסת מחברה אחרת
ועוד משהו
מה שגיליתי זה שהאחריות למדפסת היא שנה אחת או 50,000 דף -
@zvinissim לא יודע מה כל החשבונות שעשית אבל תראה את Epson EcoTank L3160
1000 ש"ח פעם ראשונה והדפסת לפחות 7500 עמודים צבעוניים (דיו שחור ל 8100 דף ועוד 3 צבעוני כל אחד ל7500 דף) אח"כ 250 ש"ח לעוד פעם כל הכמות בדיו מקורי
זה לא קיים בשום מדפסת במחיר הזה
אני חושב שאני רץ להכין אשראי
אני טועה ??? -
@יעקב-ישראל אתה לא טועה!!!
יש מדפסות כאלה ב850 ש"ח ואפשר להזמין בקבוקי מילוי מאליאקספרס. 5$
ומה בכלל ההשוואה במחסנית דיו יש 2CC כמה בבקבוק?
מצטער לא הבנתי את החשבון של @zvinissim
וממתי מדפסת של 300 ש"ח עובדת במשרד שמדפיס אלפי דפים בחודש -
@יעקב-ישראל אמר במדפסת ESPON, הדור החדש? האומנם?:
ועוד 3 צבעוני כל אחד ל7500 דף
@יעקב-ישראל 3 המכלים הצבעוניים מדפיסים ביחד כ 7500 דף (זה לא כל צבע בנפרד 7500 דף)
@mdy אמר במדפסת ESPON, הדור החדש? האומנם?:
@יעקב-ישראל אתה לא טועה!!!
יש מדפסות כאלה ב850 ש"ח ואפשר להזמין בקבוקי מילוי מאליאקספרס. 5$
ומה בכלל ההשוואה במחסנית דיו יש 2CC כמה בבקבוק?
מצטער לא הבנתי את החשבון של @zvinissim
וממתי מדפסת של 300 ש"ח עובדת במשרד שמדפיס אלפי דפים בחודש@mdy לא אמרתי ש @יעקב-ישראל טועה.
נכון אם לא תדפיס הרבה יחסית המדפסות האלו נראים חסכוניים.- תראה לי אדם אחד שקונה מדפסת ביתית ב 850-1000 ש"ח?
99% מהאנשים הפרטיים מסתכלים קודם כל על מחיר המדפסת הראשוני. - תראה לי עסק אחד עם משרד מכובד שמזמין בקבוק דיו ב 5$ באייבי
משרדים ב"כ יש להם ספק ציוד ועושים הזמנה ומקבלים - אף מנכ"ל/רכש לא מתחיל להזמין מכלי דיו מאייבי ב 5$ אא"כ יש לך משרד קטן בבית ואז אין לך בעיה עם זה. - מדפסת של 300 ש"ח יכולה לעבוד במשרד ואין עם זה בעיה -לפעמים שמים מדפסת ליד עובד לשימוש הפרטי (בד"כ מדפסות כאלו נמצאים בחברות במחלקת HR ושכר)
- משרד שמדפיס אלפי דפים בחודש לא ישתמש במדפסת דיו אלא הוא יקנה מדפסת לייזר או שיש לו שרות מדפסות מחברה צד ג' שנותנת לו שרות פר חודש/כמות.
ותתפלא לשמוע אבל הרבה משרדים עושים בדיוק את החשבון שאני עשיתי של כמה יעלה לי עלות שנתית ע"פ כמות הדפים שהם מדפיסים.
אנשים מסתכלים על הפרסומת כמה שהיא יפה וזולה וחסכונית אבל אם תתחיל לרדת לרזולציות של נתוני יצרן וחישוב פר הדפסה שנית תראה לא תמיד הם משתלמות. (הרי משרד יודע כמה חבילות דפים הולך לו בחודש כך שניתן לחשב זאת בקלות כמו שאני חישבתי)
דרך אגב שני המדפסות האלו בקטגוריה של משרדיות קטנות/ביתיות
הסיכום שלי:
לשימוש ביתי או למשרד קטן יש למדפסות האלו פונטיצאל במידה וההדפסות שלך הם בטווח הסביר.
מעל כמות הדפסה מסוימת כבר שווה להתחיל לבדוק לייזר@שוהם307 מתנצל שאני חופר לך
- תראה לי אדם אחד שקונה מדפסת ביתית ב 850-1000 ש"ח?
-
@יעקב-ישראל 3 המכלים הצבעוניים מדפיסים ביחד כ 7500 דף (זה לא כל צבע בנפרד 7500 דף)
למה? אתה יכול להדפיס 7500 דף רק עם צבע אחד ועוד 7500 רק עם צבע שני וכו'..