מדפסת ESPON, הדור החדש? האומנם?
-
@zvinissim לא יודע מה כל החשבונות שעשית אבל תראה את Epson EcoTank L3160
1000 ש"ח פעם ראשונה והדפסת לפחות 7500 עמודים צבעוניים (דיו שחור ל 8100 דף ועוד 3 צבעוני כל אחד ל7500 דף) אח"כ 250 ש"ח לעוד פעם כל הכמות בדיו מקורי
זה לא קיים בשום מדפסת במחיר הזה
אני חושב שאני רץ להכין אשראי
אני טועה ??? -
@יעקב-ישראל אתה לא טועה!!!
יש מדפסות כאלה ב850 ש"ח ואפשר להזמין בקבוקי מילוי מאליאקספרס. 5$
ומה בכלל ההשוואה במחסנית דיו יש 2CC כמה בבקבוק?
מצטער לא הבנתי את החשבון של @zvinissim
וממתי מדפסת של 300 ש"ח עובדת במשרד שמדפיס אלפי דפים בחודש -
@יעקב-ישראל אמר במדפסת ESPON, הדור החדש? האומנם?:
ועוד 3 צבעוני כל אחד ל7500 דף
@יעקב-ישראל 3 המכלים הצבעוניים מדפיסים ביחד כ 7500 דף (זה לא כל צבע בנפרד 7500 דף)
@mdy אמר במדפסת ESPON, הדור החדש? האומנם?:
וממתי מדפסת של 300 ש"ח עובדת במשרד שמדפיס אלפי דפים בחודש@mdy לא אמרתי ש @יעקב-ישראל טועה.
נכון אם לא תדפיס הרבה יחסית המדפסות האלו נראים חסכוניים.- תראה לי אדם אחד שקונה מדפסת ביתית ב 850-1000 ש"ח?
99% מהאנשים הפרטיים מסתכלים קודם כל על מחיר המדפסת הראשוני. - תראה לי עסק אחד עם משרד מכובד שמזמין בקבוק דיו ב 5$ באייבי
משרדים ב"כ יש להם ספק ציוד ועושים הזמנה ומקבלים - אף מנכ"ל/רכש לא מתחיל להזמין מכלי דיו מאייבי ב 5$ אא"כ יש לך משרד קטן בבית ואז אין לך בעיה עם זה. - מדפסת של 300 ש"ח יכולה לעבוד במשרד ואין עם זה בעיה -לפעמים שמים מדפסת ליד עובד לשימוש הפרטי (בד"כ מדפסות כאלו נמצאים בחברות במחלקת HR ושכר)
- משרד שמדפיס אלפי דפים בחודש לא ישתמש במדפסת דיו אלא הוא יקנה מדפסת לייזר או שיש לו שרות מדפסות מחברה צד ג' שנותנת לו שרות פר חודש/כמות.
ותתפלא לשמוע אבל הרבה משרדים עושים בדיוק את החשבון שאני עשיתי של כמה יעלה לי עלות שנתית ע"פ כמות הדפים שהם מדפיסים.
אנשים מסתכלים על הפרסומת כמה שהיא יפה וזולה וחסכונית אבל אם תתחיל לרדת לרזולציות של נתוני יצרן וחישוב פר הדפסה שנית תראה לא תמיד הם משתלמות. (הרי משרד יודע כמה חבילות דפים הולך לו בחודש כך שניתן לחשב זאת בקלות כמו שאני חישבתי)
דרך אגב שני המדפסות האלו בקטגוריה של משרדיות קטנות/ביתיות
הסיכום שלי:
לשימוש ביתי או למשרד קטן יש למדפסות האלו פונטיצאל במידה וההדפסות שלך הם בטווח הסביר.
מעל כמות הדפסה מסוימת כבר שווה להתחיל לבדוק לייזר@שוהם307 מתנצל שאני חופר לך
- תראה לי אדם אחד שקונה מדפסת ביתית ב 850-1000 ש"ח?
-
@zvinissim אמר במדפסת ESPON, הדור החדש? האומנם?:
@יעקב-ישראל 3 המכלים הצבעוניים מדפיסים ביחד כ 7500 דף (זה לא כל צבע בנפרד 7500 דף)
למה? אתה יכול להדפיס 7500 דף רק עם צבע אחד ועוד 7500 רק עם צבע שני וכו'..
-
@יעקב-ישראל אמר במדפסת ESPON, הדור החדש? האומנם?:
ועוד 3 צבעוני כל אחד ל7500 דף
לא נכון
@mdy אמר במדפסת ESPON, הדור החדש? האומנם?:
וממתי מדפסת של 300 ש"ח עובדת במשרד שמדפיס אלפי דפים בחודש@mdy לא אמרתי ש @יעקב-ישראל טועה.
נכון אם לא תדפיס הרבה יחסית המדפסות האלו נראים חסכוניים.לא מצאתי לייזר יותר חסכוני בדיו מקורי
99% מהאנשים הפרטיים מסתכלים קודם כל על מחיר המדפסת הראשוני.
זה נכון קשה להוציא כזה סכום
- תראה לי עסק אחד עם משרד מכובד שמזמין בקבוק דיו ב 5$ באייבי
משרדים ב"כ יש להם ספק ציוד ועושים הזמנה ומקבלים - אף מנכ"ל/רכש לא מתחיל להזמין מכלי דיו מאייבי ב 5$ אא"כ יש לך משרד קטן בבית ואז אין לך בעיה עם זה.
הדיו המקורי עולה 50 שח זה עדיין יותר זול מטונר לייזר מקורי שמתחיל ב200 שח (אפילו שיש בו 10,000 דפים זה עדיין פי 2)
- מדפסת של 300 ש"ח יכולה לעבוד במשרד ואין עם זה בעיה -לפעמים שמים מדפסת ליד עובד לשימוש הפרטי (בד"כ מדפסות כאלו נמצאים בחברות במחלקת HR ושכר)
- משרד שמדפיס אלפי דפים בחודש לא ישתמש במדפסת דיו אלא הוא יקנה מדפסת לייזר או שיש לו שרות מדפסות מחברה צד ג' שנותנת לו שרות פר חודש/כמות.
ושוב זה לא נכון זה הרבה יותר זול מלייזר
מעל כמות הדפסה מסוימת כבר שווה להתחיל לבדוק לייזר
עיין למעלה
-
@אלי-TZA אמר במדפסת ESPON, הדור החדש? האומנם?:
למה? אתה יכול להדפיס 7500 דף רק עם צבע אחד ועוד 7500 רק עם צבע שני וכו'..
אני מבין שכולם מדפיסים רק ב 3 צבעים או 4 צבעים כולל בשחור
ומה עם מערבוב צבעים?אתם מדפיסים את כל הדף בצהוב או אדום או כחול
ומה עם ורוד,סגול,ירוק וכן הלאהתדפיס תמונה צבעונית ואז נראה כמה יישאר לך במיכל מכל צבע וכמה דפים תדפיס במיכל מלא
החישוב של 7500 דף רק בצבע אחד זה בתנאי שתדפיס מסמך בכיתוב צהוב (מי יראה את הכתוב?) או באדום (שזה מפחיד לכשלעצמו) או בכחול (אנשים יחשבו שנגמר לכם השחור והתחלתם לגוון טיפה)
@יעקב-ישראל תראה לי קישור שמוכר דיו כזה מקורי ב 50 ש"ח
רשמתי כבר
התפוקות המוזכרות משוערות בהתבסס על מתודולוגיה מקורית של Epson מתוך הדמיית ההדפסה של תבניות ניסיון שסופקו ב-ISO/IEC24712. התפוקות אינן מבוססות על ISO/IEC24711. התפוקות מבוססות על בקבוקי דיו מקורי ועשויות להשתנות בהתאם לתמונות המודפסות, לסוג הנייר שבשימוש, לתדירות ההדפסה ולתנאי הסביבה, כגון טמפרטורה. המדפסת משתמשת בכמות מסוימת של דיו לצורך ההגדרה הראשונית כדי למלא את חרירי ראש ההדפסה, לפיכך התפוקות של ערכת החבילה הראשונית עשויות להיות נמוכות יותר
כל מה שכתוב זה בתנאי מעבדה
בפועל זה משתנה ואפשר להגיע לבקרוב למה שמוצהר ע"י היצרן.
את כל מה שרשמתי בחישובים זה תקף גם בלייזר ולא רק בדיו.
נראה אתכם קונים מכונית עם נתוני צריכת דלת שמוצהר ע"י היצרן ואתם מקבלים בדיוק בכביש מה שמוצהר. (גם הוא כותב שזה בתנאי מעבדה ובמהירות מסויימת.)
אותו דבר גם במזגן,מקרר,צריכת מים במכונת כביסה וכן הלאה.היצרן דובר אמת שהוא אומר שהמדפסת חסכונית אבל הוא מסתמך על הבדיקות שנעשו בתנאים שהוא קובע אותם
@שוהם307 כמה אתה מתכוון להדפיס בממוצע בחודש ?
-
החישוב של 7500 דף רק בצבע אחד זה בתנאי שתדפיס מסמך בכיתוב צהוב (מי יראה את הכתוב?) או באדום (שזה מפחיד לכשלעצמו) או בכחול (אנשים יחשבו שנגמר לכם השחור והתחלתם לגוון טיפה)
זה החישוב של כל החברות גם בלייזר
@יעקב-ישראל תראה לי קישור שמוכר דיו כזה מקורי ב 50 ש"ח
https://www.bug.co.il/brand/epson/color/cyan/103
יש לך שם
עריכה אני רואה שזה רק ל4500 דף (אני עדיין חושב שזה הרבה יותר זול מלייזר) -
נראה אתכם קונים מכונית עם נתוני צריכת דלת שמוצהר ע"י היצרן
אני עם רכב בן 15 מקבל בממוצע צריכה יותר טובה בקמ"ל אחד עד שניים מהנתון של היצרן!! אבל אני מחשב כל ברקס וגז ברמת התת מודע..
ויש תקן חדש WLTP שנותן צריכת דלק די קרובה למציאות.
-
@שוהם307 מתנצל שאני חופר לך
חופר? דווקא אני בולע בשקיקה את כל מה שאתה כותב, אתה כותב בצורה מקצועית ומעמיקה, לא סתם זורק.
-
@שוהם307 כמה אתה מתכוון להדפיס בממוצע בחודש ?
כמה מאות לכל היותר.