מזגן לחדר 1.07 על 1.60
-
לפני כתיבת הפוסט התקשרתי לקרייזמן מזגנים לשאול מה יש להציע למידת החדר, ואכן הם ענו לי שאין מזגן מתאים למידת החדר, היות והטרמוסטט אין לו את המרחב הנכון והוא יזייף.
לכן שאלתי כאן אולי יהיה למישהו פיתרון.
מזגן חלון אינו פיתרון כי מדובר בחדר פנימי בבית.
המקסימום הוא שיש לי הכנה לוונטה/מפוח צינור 4 צול שיוצא מתקרת החדר אל מתחת לרעפים שמעל החדר (אני בקומה העליונה בבנין) (אני חשבתי משם להעביר את הצינור למדחס, והמדחס יישב מתחת לרעפים, כמו מזגן אחר שכבר עשיתי כך) -
@zvinissim אמר במזגן לחדר 1.07 על 1.60:
למרות שאני יודע של- @clickone יש חדר שקצת יותר גדול עם מזגן 1 כ"ס -לא בטוח שהמזגן עובד שם 100% טוב - אולי הוא יוכל להגיד לנו
החדר עבודה שלי הוא 1.6 על 1.7 בערך
גם מלא במדפים מקפיא ועוד
יש לי מזגן 1 כ"ס (הודות לידידינו @zvinissim ...)
[ @zvinissim לתשומת ליבך משום מה נראה לי שהגז ברח או משהו הוא לא חימם השנה...]
לגבי הזיוף, מקסימום תהיה עם היד על ההדק של השלט מידי פעם להגביה ולהנמיך. זה לא כזה נורא.
אני מכוון אותו לכיוון למעלה, ושם את האיוורור על הכי נמוך. למעט בימים חמים או קרים מאד. -
יש מזגנים יותר קטנים מ1 כ"ס. חפש מזגן עם הכי פחות BTU
כמו זה למשל פחות מ7000
https://www.olsale.co.il/ItemDetails.aspx?auction_id=23013214 -
@חוקר אמר במזגן לחדר 1.07 על 1.60:
לפני כתיבת הפוסט התקשרתי לקרייזמן מזגנים לשאול מה יש להציע למידת החדר, ואכן הם ענו לי שאין מזגן מתאים למידת החדר, היות והטרמוסטט אין לו את המרחב הנכון והוא יזייף.
המקסימום הוא שיש לי הכנה לוונטה/מפוח צינור 4 צול שיוצא מתקרת החדר אל מתחת לרעפים שמעל החדר (אני בקומה העליונה בבנין) (אני חשבתי משם להעביר את הצינור למדחס, והמדחס יישב מתחת לרעפים, כמו מזגן אחר שכבר עשיתי כך)@חוקר בתשובתך אתה מעלה כמה נקודות ואני אפרט אותם (מהסוף להתחלה)
- @חוקר אמר במזגן לחדר 1.07 על 1.60:
מתקרת החדר אל מתחת לרעפים שמעל החדר (אני בקומה העליונה בבנין) (אני חשבתי משם להעביר את הצינור למדחס, והמדחס יישב מתחת לרעפים, כמו מזגן אחר שכבר עשיתי כך)
אם אתה גר קומה אחרונה עם גג רעפים (יחסית לבית ישן) זה אומר שיש לך גג רביץ..
לא מובן לי איך הכנסת מנוע מזגן לגג רעפים? על מה הוא יושב?
בתוך הגג ובמיוחד בקיץ חם שם רצח המעבה לא יכול לעבוד שם כמו שצריך ואפילו לא בריא לו.- @חוקר אמר במזגן לחדר 1.07 על 1.60:
המקסימום הוא שיש לי הכנה לוונטה/מפוח צינור 4 צול שיוצא מתקרת החדר אל מתחת לרעפים
צינור הונטה הזו שואבת את האויר ולא מכניסה אויר לחדר (לפי מה שאני יודע).
בגלל שאתה קומה אחרונה עם גג רביץ החום עולה כלפי מעלה ולכן יותר מידי חם ולכן יש את הונטה לעזור לאויר החם לצאת.
תדבוק קודם שיש לך גג רביץ ותעדכן- @חוקר אמר במזגן לחדר 1.07 על 1.60:
לדעתי מזגן חלון כזה זה סוג של הרע במיעטו
הבעיה שלך זה יותר הרעש ובעית האויר החם (עיבוי) שניתן להתגבר עליהם בצורה מסויית- @חוקר אמר במזגן לחדר 1.07 על 1.60:
אני רושם לך כמה פתרונות שלדעתי יעזרו לך
- לקחת מזגן חלון ולשים אותו במקום מאורר (חדר סמוך עם חלון פתוח) ולחבר לו שרשור לחדר הקטן.
- אם יש לך מזגן של 2 כ"ס ויותר אפשר אולי לחסר לו מתאם בתריס ושרשור 6 צול לחדרון הקטן - רק במקרה הזה המזגן יעבוד ויקרר אך אם את החדר השני (סוג של מיני מרכזי)
- הפתרון של @clickone - רק לשים את היחידה לרוחב החדר (1.6) ומנוע לא תוך גג רעפים)
- מאוורר קטן כאשר אפשר לשים מאחורי המאוורר כלי קטן עם קרח (יוריד לך את הטמפרטורה במשהו - אם תרצה הסבר אני אסביר לך איך לבנות - סוג של מצנן)
- לקנות מזגן נייד ולשים אותו בכניסה לחדר (סוג של מזגן חלון - יחסית יקר אא"כ אתה קונה משומש)
-
@zvinissim אמר במזגן לחדר 1.07 על 1.60:
אם אתה גר קומה אחרונה עם גג רעפים (יחסית לבית ישן) זה אומר שיש לך גג רביץ..
סליחה על הבורות, מה הכוונה רביץ?
הוא יושב על יציקת הבטון, יש גג ביטון ועליו רעפים.
המתקין של המזגן השני אמר לי שאין בעיה להכניס שם את המעבה, הוא שם את זה על תושבת קטנה מברזל, ולטענתו המרחב מתחת לרעפים (הרעפים מכסים כ90/95 מ"ר) מספיקים עבור להושיב שם מעבה.
החדרון שלי יוצא מתוך הסלון, והמרחק ממנו לחלון של הסלון הוא כ 6 מטר ובאמצע הסלון, ולכן לא נראה שייך לעשות זאת עם המזגן חלון עם שרוול.
מזגן נייד לא היה כ"כ נורא מבחינת עלויות כמו שהבעיה היא שאם אני רוצה לעבוד אני חייב לסגור את עצמי בחדר, (בכל מקרה בתקופה בה הילדים שיחיו בבית), ולכן לא יהיה לי מיקום נורמאלי להניח אותו.. -
@mdy אמר במזגן לחדר 1.07 על 1.60:
יש מזגנים יותר קטנים מ1 כ"ס. חפש מזגן עם הכי פחות BTU
כמו זה למשל פחות מ7000
https://www.olsale.co.il/ItemDetails.aspx?auction_id=23013214אשמח להבין מה זה אומר פחות BTU, מה זה משנה לגבי הבעיה שלי
-
@חוקר
@mdy אמר במזגן לחדר 1.07 על 1.60:יש מזגנים יותר קטנים מ1 כ"ס. חפש מזגן עם הכי פחות BTU
כמו זה למשל פחות מ7000
https://www.olsale.co.il/ItemDetails.aspx?auction_id=23013214כל חברה מתיחסת לכ"ס ע"פ כמה BTU שבא לה!
לשם דוגמא בלבד תדיראן מתיחסת ל1200 BTU ככ"ס 1 ואלקטרה מתיחסת ל800 BTU ככ"ס 1!
אז אם אתה מעוניין לקנות מזגן כמ השיותר קטן אל תשאל לפי כ"ס אלא לפי BTU!
ודרך אגב לאבא שלי יש הבנה במחשבים העברתי את שאלתך אליו!
ותשובתו היתה כמה שיותר קטן!
הרבה הצלחה!
עריכה: פתחתי עכשיו את האתר זה יקר בטרוף עדיף ללכת למחסני חשמל או אושר עד וכדו' ולקנות בהרבה יותר זול!!! -
@י-מ-פינס אמר במזגן לחדר 1.07 על 1.60:
כל חברה מתיחסת לכ"ס ע"פ כמה BTU שבא לה!
לשם דוגמא בלבד תדיראן מתיחסת ל1200 BTU ככ"ס 1 ואלקטרה מתיחסת ל800 BTU ככ"ס 1!@י-מ-פינס מי אמר לך רז זה?
בכלל לא נכון
יש חישוב מדויק כמה שווה BTU9000 BTU = ל 1 כ"ס = כ 2500W (וואט)
12,000 BTU = 1.25 כ"ס = 1 טון קירור
וכך הלאה....
-
סוף הסיפור:
פניתי למתקין מזגנים פה עיה"ת והחסידות, והוא טען שכבר התקין בעירנו בהרבה מקומות בחדרים של מטר על מטר וחצי מזגנים, הוא התקין מזגן 1 כ"ס.
וכמו כן טען שהפוך בגלל שהחדר קטן זה מתקרר מהר ואין למזגן צורך לעבוד קשה, וגם את המעלות לא צריך לעשות נמוך (בקיץ) כי הוא מקרר מהר את החדרון הקטן.
וזה מה שעשיתי.
הוא התקין מזגן אמקור מבית תדיראן 1 כ"ס.
ואגב שכחתי מנושא הניקוז, (בשאר הבית הקבלן הכין צנרת בקיר, אבל שאני יעשה מזגן במחסנון ממש לא חשבתי בבניית הבית) ולכן הוא התקין לי גם משאבה שתזרים את המים למעלה לגג אל מחוץ לרעפים.
את המעבה הוא טען שחלילה להשים מתחת לרעפים, אלא רק הצנרת עוברת שמה ויוצאת אל גג סמוך שאין עליו רעפים.
(הוא אמר שאני יכול לדרוש למתקין הקודן להגיע להוציא את המעבה של המזגן בסלון ולהוציא אותו החוצה - אצטרך לבדוק).
תודה לכל העוזרים