תועלת בדיעבד שנוצרה מהקורונה
-
בעזה"י
בהמשך מה שנכתב כאן, כידוע בימים אלו יש לעורר ככל הניתן סנגוריה על עם ישראל.
וכידוע הזלזול בכבוד בתי כנסת ובתי מדרשות גורם קטרוג, כמובא בספרים ואכמ"ל.
וכעת לסנגוריה:
האם ראיתם אנשים מתגנבים לתאטרון הבימה כדי לראות סרט?
כמה סיפורים שמעתם על שחקני כדורגל ושאר ענפי ספורט שהפרו את הצוים וקיימו משחק בכל זאת?
והנה היום בבוקר, התאספו אצלינו בשכונה יהודים טובים לתפילת שחרית. התפילה היתה בחצר בית הכנסת והריחוק בין אדם לאדם נשמר בקפדנות. אך ישנו שכן (שאינו יהודי ונשוי ליהודיה) שהתקשר כמה פעמים למשטרה. המשטרה הגיעה שוב ושוב ולא מצאה פגם בהתנהלותם של המתפללים. אך רבים מהמתפללים היו בפחד מעצם ביקור המשטרה, ועם זאת הביעו שמחה מכך שזכו להזדמנות להתפלל בבית הכנסת מתוך מאמץ של מסירות נפש.
כי כדי להתפלל במנין, יהודים שמיעטו לצאת מבתיהם אפילו להכרחי, בהיותם ברי דעת שמבינים את הסכנה באי שמירת הכללים. ומשתדלים לשמור על ההנחיות כדבעי, מכל מקום התאמצו להתפלל במנין דוקא בבית כנסת.
דומני שעובדה זו היא סנגוריה גדולה לעם ישראל. ומוכיחה שגם כשלא נהגו בכבוד בית הכנסת, לא היה זה במרד ובמעל אלא מהשאור שבעיסה...
ויהי רצון שבזה יוסר הקטרוג של אי שמירת כבוד בית כנסת. ומכאן ולהבא לחושבנא טבא נשתדל לשמור על בתי הכנסת בכבודם ובזכות שמירת וכבוד בית מקדש מעט נזכה במהרה דידן למקדש ה' כוננו ידיך לבית עולמים בראש מרום הרים.
(אקווה שההערה הזאת אינה חורגת מחוקי הפורום) -
@מעמד כמה שאתה צודק. הרי כל מה שאנו עושים זה בגלל אנשים אחרים, אנו עושים אירועים מפוארים כי מה יאמרו הבריות? והבריות הללו גם להם אין כסף והם עושים אירועים מפוארים בגללך ואתה בגללם, פשוט הזוי, אולי המצב הנוכחי באמת יאפס את כולם. ויוריד את הסטנדרט במאות אחוזים.
-
@אוריאל-אור כהמשך לדבריך רציתי לכתוב שעלה לי היום בראש שהיום היה הארה מהקב"ה גם במצב הלא רגיל שנוצר
שהיום יום נעים וחם קצת והיה אפשר להתפלל בחצר בית הכנסת, תארו לכם שהיה היום יום גשום, איך היו מתפללים בחוץ ? -
@מעמד בעזהי"ת אם נזכה בשבוע הבא ירדו גשמים, ואני בטוח שהציבור יתפללו גם יתפללו. מים רבים - לא יוכלו לכבות. אני ממש מתפעל מזה בשבוע האחרון - כל האהבה יוצאת החוצה- מסירות נפש לתפילה, לחברותא בטלפון, לשמור על קביעויות, שיעורי דף היומי....
מי כמוך ישראל! -
עוד תועלת בדיעבד של הקורונה - מיעוט חילול שבת בפהרסיא ומיעוט חלק מג' עבירות אחרי כל בתי המשתה וכדו' שלהם מושבתים וכל אחד מתרחק ד"א מהשני ועוד כהנה עבירות שבוטלו בנתיים.
-
@מעמד אמר בתועלת בדיעבד שנוצרה מהקורונה:
@WWW אז אסור להתפלל במנין אלא רק בבית
זה ההנחיות ע"פ רבניםתחליט, רבנים או משטרה?
אתה מפחד מהקורונה או המשטרונה, או שתיהם יחד?לגבי הרבנים, כל אחד יפעל עפ"י הוראת רבותיו.
בינתיים שמעתי רק מכמה רבנים יחידים שהורו כך.אולי מי שגר בבני ברק, יש לו איסור מדין מרא דאתרא.
עריכה:
סליחה שאני כותב ככה חריף, פשוט מעצבן אותי הדבר הזה, שעד ההוראה של ראש הממשלה לא לאפשר תפילות במקום סגור, הכל היה בסדר, אבל מרגע שהוא הורה כך אסור להתפלל בפנים, [הרי כולנו יודעים מה היה בדיון בממשלה, ליצמן, שהוא מחמיר די גדול בעניינים האלו - הוא זה שדחף את כל התקנות וגם בקהילה שלו כבר שבוע לא מתפללים בבתי הכנסת, לא הסכים לזה, וכן אריה דרעי התבטא שלסגור את בתי הכנסת החליטו תוך דקה דיון, ולגבי הספורט דנו שעה שלימה...], מה קרה?
ואם תגיד שזה בגלל המדגמים שבבתי הכנסת היה אחוזי ההדבקה הגבוהים ביותר, מה תגיד לגבי מקוואות, שם היה אחוזי ההדבקה הנמוכים ביותר? -
@WWW אמר בתועלת בדיעבד שנוצרה מהקורונה:
@WWW אז אסור להתפלל במנין אלא רק בבית
זה ההנחיות ע"פ רבניםתחליט, רבנים או משטרה?
אתה מפחד מהקורונה או המשטרונה, או שתיהם יחד?לגבי הרבנים, כל אחד יפעל עפ"י הוראת רבותיו.
בינתיים שמעתי רק מכמה רבנים יחידים שהורו כך.אולי מי שגר בבני ברק, יש לו איסור מדין מרא דאתרא.
עריכה:
סליחה שאני כותב ככה חריף, פשוט מעצבן אותי הדבר הזה, שעד ההוראה של ראש הממשלה לא לאפשר תפילות במקום סגור, הכל היה בסדר, אבל מרגע שהוא הורה כך אסור להתפלל בפנים, [הרי כולנו יודעים מה היה בדיון בממשלה, ליצמן, שהוא מחמיר די גדול בעניינים האלו - הוא זה שדחף את כל התקנות וגם בקהילה שלו כבר שבוע לא מתפללים בבתי הכנסת, לא הסכים לזה, וכן אריה דרעי התבטא שלסגור את בתי הכנסת החליטו תוך דקה דיון, ולגבי הספורט דנו שעה שלימה...], מה קרה?
ואם תגיד שזה בגלל המדגמים שבבתי הכנסת היה אחוזי ההדבקה הגבוהים ביותר, מה תגיד לגבי מקוואות, שם היה אחוזי ההדבקה הנמוכים ביותר?חברה, תתעוררו!!
המצב באמריקה קטסטרופה. (יש לי כמה קרובי משפחה שחולים). בתי חולים לא מקבלים חולים. (וגם לא בודקים, לכן המספרים באמריקה זה 'רק' 70,000 +)
באירופה קטסטרופה.
אז על מה הנדון כאן?(נכון, אם הנושא הוא טכני אם צריך לשמוע למשטרה או לא, אני מקבל את גישתו של WWW. אבל מה שהם לא סגרו תוך דקה את כל הספורט זה לא אומר שלא צריך לסגור את כל הבתי כנסת תוך דקה).
-
@A0533057932 כתוב גם באתר כל רגע שמחר יהיה משהו ספציפי על זה ביתד נאמן
אהרון רבינוביץ׳: מחר ב׳יתד נאמן׳: ראש הישיבה הגר״ג אדלשטיין בהוראה חד משמעית - ״אין להתפלל בבתי הכנסת, גם אם יורד גשם. אין לבקר הורים מבוגרים. איסור חמור לעבור על ההוראות, ע"פ הלכות רוצח ושמירת נפש״. -
פוסט זה נמחק!
-
-
דברים רבים שהיו נחשבים בעינינו כהכרחיים ביותר, ושאי אפשר לוותר עליהם בשום אופן גם במחיר של לקיחת הלוואה או כניסה למינוס מעיק,
קיבלו בבת אחת את הפרופורציות הנכונות.
פתאום ניתן לעשות בריתות מצומצמות יותר בבתים, ניתן להסתדר עם ביגוד שקנינו לפני כמה חודשים ועוד דוגמאות לרוב.
פתאום אנו מגלים אנשים שלקחו הלוואות גדולות למימון בר מצוות וחתונות יקרות שלא תמיד יש להם תוכנית כיצד להחזיר אותם, וכעת הם לא ממשים את אותן ההלוואות עקב ירידה בהוצאות.אולי זאת ההזדמנות לאמץ את זה בשתי ידיים גם לעת שגרה?
כתבה בעיתון 'שחרית' על הנושא
נראה שעוד הרבה אנשים היו מרוצים מסגנון החתונות לאחרונה בעקבות המצב
חתונות קורונה.pdf