לפני קנייה: לנובו Legion Y540 או דל G5?
-
@zvinissim
@bris
אשמח לקבל חוות דעתכם
הנה מפרט מלא,
DELL
LENOVO
-
פוסט זה נמחק!
-
@searchnicks אם זה הייתי אני - בכלל לא הייתי קונה מחשב נייד בשביל משחקים. איך שאני רואה את זה (ויש לי כמה וכמה חברים עם מחשב נייד למשחקים) זה סתם הוצאה כספית מיותרת שלא ממומשת. הרי בד"כ המחשב נמצא באותו מקום, בחדר שלך, ועל הצד שתצטרך להזיז אותו מידי פעם לסלון לשלם על זה פי 2 ולקבל הרבה פחות ביצועים ממה שיהיה לך בנייח (עם אותו מפרט)? נראה לי שחבל בהחלט (אל תשלה את עצמך, הניידות של מחשבים אלו (בקטע של משחקים כמובן אני כותב) חלשה מאוד, הבטריה שלהם בד"כ מספיקה לשעה מקס', ופחות מזה אחרי זמן. הם כבדים בסביבות ה2.5-3 קילו, זה בכלל לא נקרא נייד).
ובכל אופן אכתוב לך ניתוח קצר מעיון מהיר בנתונים של הדגמים שהבאת, את שניהם אני מכיר - ממש בקטנה אבל אני יכול לכתוב על זה - אז ככה:
בעיקרון הייתי הולך על הדל פשוט כי דל הם יותר טובים מלנובו. סוף פסוק!!
אין איך לקחת את זה לדל. הם חברה פשוט איכותית, אפל של המייקרוסופט ווינדוס. בנייה מעולה, עם מסורת ומוניטין של שנים. לא סתם הם היו משך כ-5 שנים ברשימת "10 החברות הנערצות בארה"ב".אבל באמת בקטע הטכני יש הבדלים:
קירור - האוורור בG5 נקרא מהחזקים ביותר בתחום. אגב שים לב המחשבים האלו עושים רעש הזוי!! בעיקר הדל. גם לנובו סבבה באוורור אבל לא כמו דל.
בטריה - לG5 יש בטריה 90Wh וללגיון רק 57Wh זה יכול לשנות בכל המצבים שאתה משחק בלי חשמל. הבדל נוסף וחשוב הוא שהסוללה של הG5 היא 6 תאים ושל הלגיון רק 3.
הבדלים קטנים יש בכל מיני שטויות גיקיות (חשובות!) - כגון הרמקולים שבזה הG5 יותר טוב ומיועדים למשחקים, המקלדת שבזה יש ללנובו הרבה מה למכור, ואפשר (אם אני זוכר נכון) לעשות המון שינויים בפקודות שיעשו הכפתורים במקלדת (כן כן - לדוג' אתה עושה ש-Q יהיה W ו-A ביחד (ללכת קדימה שמאלה במשחקים שאין) זה דבר חמוד מאוד שנהניתי ממנו. הלנובו נראה הרבה יותר טוב (זה בטוח..) ושוקל בד"כ טיפה פחות. לדל יש תוכנות בסדרת G שמאוד מאוד יעילות עם משחקים.זהו בערך.
משמע מכל הנ"ל שהייתי הולך על הדל. אבל בעצם לא הייתי הולך על הכיוון של נייד בכלל... -
@searchnicks מעניין
אולי סתם בשביל העניין תפרט איזה צרכים כבדים
כי אני לא מכיר אנשים שמשתמשים בכאלה מחשבים לבד מאלו עם המשחקים. -
@searchnicks כלומר בשביל תוכנות כבדות עריכת וידאו, הרצת פריצות וכדו' יש מחשבים יותר נוחים ועם פחות קירור כי אחרי בכל הם לא עובדים ברצף על הכרטיס מסך. אם הבנת אותי
-
קודם כל התקציב שלי מאפשר לקנות את זה בנדיבות ב"ה, כך שזה לא הנקודה פה.
אופיס (כולל אקסלים גדולים (עם פונקציות שנוצרו ע"י VBA), ועימוד עיצובי בוורד), פוטושופ ואקרובט (עריכות PDF וOCR)
visio, תיכנות וקימפולים,
עריכת סרטים קלה (בסגנון יוטיוב חיתוך פיצול וכדו' לא אפקטים וכדו'), כרום כבד, bluestack. -
@searchnicks לדעתי העיקר מה שאתה צריך זה זכרון.
ניסית כבר מחשב רגיל עם 32G ראם? -
@searchnicks אתה החלטת שמחשב לגיימרים זה טוב לך, ושרק המחיר גורם לנו לרחם עליך. מי הכניס לך לראש שמחשב גיימרים הוא טוב למשימות כבדות? יש הבדלים רבים בין שני הדברים.
אני לא יודע ממה התאכזבת שבכלל פנית ללכת על ההכי, אבל ההכי בנושא שלך הוא לא מחשב לגיימרים. הוא בפירוש לא ייתן לך את ה"הכי" שיש. אני חושב שאתה צריך מחשב מסדרה עסקית עם מפרט בינוי/גבוה או סדרה של תחנות עבודה שזה בדיוק לריבוי משימות כפי שאתה אומר.
סדרות "תחנות עבודה" - workstation, הם למשל thinkpad סדרת P, בדל Precision. זה מחשבים יקרים באמת. -
@dovid אמר בלפני קנייה: לנובו Legion Y540 או דל G5?:
תחנות עבודה
תודה על תגובתך
לא הייתי מודע לנקודה הזו
אבחון את הנושא -
@searchnicks נכון, אבל אני פשוט מנסה להוריד אותך מהמחשבים לגיימרים, זה טעות בכיוון (אתה לא צריך קפיצים במקשים).
אתה כולה צריך מפרט בינוני ומטה בסדרה עסקית, כמו ש@chv המליץ.
עם SSD מהיר, הרבה RAM ומעבד בינוני, וכרטיס מסך, לא צפויים לך שום בעיות. -
@searchnicks אם התקציב שלך מגיע ל5000 שקל, הייתי ממליץ בחום על XPS. ואם תלך על כיוון של תחנות עבודה וכדו' זה כמובן לנובו. סדרות X או P (או T 4xx).
שאני חושב על זה באמת מתאים לך הכיוון של מחשב לדקסטיישן. -
אולי יעניין מישהו, מבצעים עכשיו בדל (ארה"ב) "יום הנשיאים" משהו כזה. הנה מבצע על XPS 15 לדוג': https://deals.dell.com/en-us/work/productdetail/3zg6
-
@searchnicks תזמין למישהו בארה"ב שיביא לך.
-
@searchnicks אמר בלפני קנייה: לנובו Legion Y540 או דל G5?:
@WWW הראם לא יעזור לקימפולים, ועיבודי אקסל עם פונקציות VBA (כמו indirectEX מורכבים)
לפי מה שאני יודע קימפולים זה לא דבר שבשגרה, ובכל אופן מעבד טוב לא קשור למחשב של גיימרים.