הקמת אתר לפרילנסרים חרדים
-
נראה לי שהכי טוב יהיה ללכת על כיוון של קוד פתוח
זאת אומרת שכל האתר יהיה בגיטהאב
(עם רשיון מתאים כדי שאף אחד לא יגנוב את האתר יום אחד בקליק)
והדירוג של המתכנתים יהיה מורכב מכמה פרמטרים(לפי הסדר):- כמות הקוד שהוא תרם לפרוייקט
- הדירוג שלו בתחומים,פרוג,גיטהאב
- בהמשך אולי נפתח בלוג טכנולוגי שכל אחד יכתוב שם מדריכים בתחום שהוא מבין בו
והדירוג יעלה ככל שהפוסטים שלו יהיו יותר מועילים ומקצועיים.
ככל שיש למתכנת דירוג יותר גבוה, הוא יקודם בתוצאות החיפוש וכן יופיע לו בגדול הדירוג שלו
דירוג הלקוחות יהיה בצורה של תגובות לפוסט (כזכור אני רוצה לבנות את האתר בצורה של בלוג)
התגובות יסוננו במידה מסויימת,אבל בכל מקרה לא ישפיעו על הדירוג.המעלה בכל הנ"ל שהלקוחות ידעו שאם יש למתכנת דירוג טוב זה לא כי הוא שילם יותר אלא כי הוא באמת יותר מקצועי,
כי אני חושב שמתכנת שתורם לקוד פתוח, הוא יותר אמין, ולא אחד שמחפש לעשות קופה על חשבון הלקוח ולעשות קומבינות,
וכן לא יהיה שם אלפי מתכנתים כמו XPLACE, שמרוב עצים לא רואים את היער
(פעם פרסמתי שם פרוייקט של בניית אתר וקיבלתי עשרות פניות מאנשים שאין לי שום צל של מושג מתוך הפרופיל שלו האם הוא אמין או סתם קומבינטור)
ובסופו של יום כולנו נרוויח מזה שיהיה יותר קוד פתוח.החסרון בזה הוא המוטיבציה של מנהל הפרויקט כשהרווח יחיד הוא מקצת פרסומות
נראה לי שזה קצת קשה להחזיק לאורך זמן ולעבור על עשרות PR וכו'
האם יש לכם רעיון איך מנהל הפרויקט יכול להרוויח מזה מספיק, כדי ליצור מוטיבציה?
(ובעצם מה מחזיק את כל המנהלים פרויקטים בקוד פתוח)עוד בעיה שיכולה להיווצר בעתיד
שאם האתר יהיה מידי מוצלח (במיוחד אם יהיה בלוג טכנולוגי מוצלח שיעלה את האתר בתוצאות גוגל),
יתחילו להגיע מתכנתים חילונים, אמנם טובים שתורמים לקוד פתוח, אבל אז פספסנו את הרעיון שלשמו הוקם האתר.
האם יש דרך לסנן את המתכנתים ולבדוק את זהות או ליצור תקנון שמוציא אותם מהזירה באלגנטיות? -
@nigun אמר בהקמת אתר לפרילנסרים חרדים:
עוד בעיה שיכולה להיווצר בעתיד
שאם האתר יהיה מידי מוצלח (במיוחד אם יהיה בלוג טכנולוגי מוצלח שיעלה את האתר בתוצאות גוגל),
יתחילו להגיע מתכנתים חילונים, אמנם טובים שתורמים לקוד פתוח, אבל אז פספסנו את הרעיון שלשמו הוקם האתר.
האם יש דרך לסנן את המתכנתים ולבדוק את זהות או ליצור תקנון שמוציא אותם מהזירה באלגנטיות?תחומים הוא אתר מספיק מוצלח, ובכל זאת הוא שומר על אופי המגזר.
איך חילוני ר"ל יכול לפענח משפט "מה הנפק"מ בין גייסון לאובייקט"?
-
@גמליאל
למה שחילוני יתעניין בתחומים כשיש לו הרבה קבוצות ברשתות החברתיות שאמורים לספק לו את הידע שיש כאן
אבל מתכנת שמחפש לקוחות יקפוץ בשמחה על כל פלטפורמה שהיא (בוודאי כשזה בחינם)אולי אפשר לחייב כל מתכנת שיכתוב את המגזר שלו בפרופיל שלו (אולי גם החרדים יכתבו איזה מגזר הם ),
ואם הוא כותב שהוא חילוני/דתי, אין לי בעיה כל עוד שללקוח זה יהיה ברור (אולי מישהו רוצה דווקא חילונים כי הוא מדמיין שהם יותר טובים)
ואם מישהו נתפס כשהוא עובר על כללי האתר? הוא יוסר מיידית, וכך זה אמור לגרום למתכנתים החילונים לומר את האמת,
וכן המתכנת מתחייב שלא לספק מוצרים שנוגדים את רוח ההלכה,
אם אחרי כל זה בכל זאת מכנת חילוני יתעקש לפרסם את עצמו אין הרבה מה לעשות, אבל לא נראה לי שיהיו הרבה כאלו, כי זה לא כל כך נחמד לפרסם במקום שאתה לא אורח רצוי, והוא יקבל את הכיוון שהאתר נועד למצוא מתכנתים משלנו ובמילא אף אחד לא יתעניין בו. -
@שואף
ההקמה של המערכת הראשונית לא כ"כ מסובכת
ואני בונה על זה שהמתכנתים יתרמו לכל הפיתוחים הנוספים
הבעיה שלי זה המוטיבציה לאורך זמן
ועכשיו שאני מחפש איזה מודול עיסקי אני יכול לעשות מזה
כי אם זה רק בשביל תרומה לקהילה, אני יחזיק מעמד מקסימום להתחלה, אבל לא בשביל התחזוק. -
@aaron
כמובן שאנשים יתקוממו
ולכן נראה לי לוותר על השאלון
ולרק להדגיש שמטרת האתר היא חיבור בין לקוחות למתכנתים מאותו סביבה/סגנון חיים
בשביל לתת לשני הצדדים עבודה יותר נוחה
ובאמת לא אכפת לי שיחבר גם בין אתיופים לאתיופים ובין רוסים לרוסים רק שיהיה הפרדה ברורה לטובת כולם -
@ש-ב-ח
לא התכוונתי לכתוב את זה ככה באתר
רק לנסח משהו על כמה זה עוזר ללקוחות שהם עובדים עם מישהו עם אותו מנטאליותלמעשה אני חושב לבנות את האתר על פריימרוק של אתרים סטטיים במבנה של בלוג
וכל הנתונים ינוהלו בגיטהאב ואחרי כל שינוי אני ימשוך את זה לשרת
המעלה באתר סטטי זה שנראה לי שהרבה יותר קל לנהל כזה אתר בגיטהאב מאשר אתר וורדפרס למשל
סך הכל צריך קבצי MD עם הטקסט של כל דף
ועוד קבצי HTML בשביל התבניות של הדפים
וכל אחד יוכל לתרום בקלותך קוד לפרוייקט בלי להסתבך
החסרון הוא כמובן החלקים הדינמיים כמו הדירוג של המתכנתים,תגובות לפוסטים ועוד
בעיקרון נראה לי שיש שתי דרכים לנהל את החלק הדינמי- לבנות API שיכיל את כל הנתונים הדינמיים ולהציג אותם בדף עם JS
(החסרון בזה שזה יכול להכביד על הטעינה של הדף) - להריץ סקריפט שיעדכן את כל הנתונים הדינמיים בקבצי הMD ובעדכון הבא של האתר הכל יסנכרן (זה טוב לתגובות שבמילא צריכים לעבור אישור)
אני משער שיש מקומות שלא יהיה ברירה ונצטרך לוותר על פיצ'ר כזה או אחר (למשל סינון לפי מספר תגיות ביחד).
אבל אני חושב שזה שווה את הקלות פיתוח,ובמיוחד שאני בונה על תרומה של קוד מציבור המתכנתים שירצו להעלות את הדירוג שלהם
אבל אין לי ניסיון בכלל בבניית אתרים
אז אני אשמח לשמוע את החוות דעת של המומחים כאן, האם הגישה שלי נכונה או שפיספתי משהו?
- לבנות API שיכיל את כל הנתונים הדינמיים ולהציג אותם בדף עם JS
-
@scez-scez אמר בהקמת אתר לפרילנסרים חרדים:
@גמליאל מצאתי משהו בקשר לר"ת שלך
יש כאן כתבה בנושא
חחח@WWW אמר בהקמת אתר לפרילנסרים חרדים:
@אבי-203 אמר בהקמת אתר לפרילנסרים חרדים:
עם פתרונות של פתיחת ר"ת, ומושגים תורניים.
יש אתרים ל2 הבעיות הנ"ל.
זה לא פתרון 100%... -
פתחתי בשביל הפרוייקט ארגון חדש בגיטהאב
ובעיקרון האתר כבר באויר בכתובת https://koshercode.dev/
מי שרוצה לתרום לפרוייקט או סתם להציע הצעות.
מוזמן לעשות את זה בגיטהאב -
אני עדיין לא יודע איך לנהל את הדירוג על פי תרומה לקוד פתוח, כי זה קצת מסובך.
האם אני נותן נקודה על כל PR או לפי שורות קוד או משהו אחר?
האם יש דרך לבנות לזה API במקום כל היום לנסות לדון כמה כל אחד אמור לקבל?
האם יש לכם רעיונות איך ליישם את הניקוד, ואיך להכניס את זה לכללים ברורים?
בכל מקרה אני שוקל לעשות שתרומה משמעותית לקוד פתוח, יהיה תנאי סף לפרסום באתר.
(אני לא יודע האם להגביל את זה לתרומה של קוד לkoshercode או שגם תרומה לפרוייקטים אחרים יהיה טוב)