הנחה בארנונה כשבעל ההנחה אינו מתגורר בדירה
-
@yossiz אמר בהנחה בארנונה כשבעל ההנחה אינו מתגורר בדירה:
@משחזר-מידע תסתכל בכותרת, השאלה היא לגבי מקבל ההנחה.
מקבל ההנחה הוא גם בעל הדירה.
@aiib אמר בהנחה בארנונה כשבעל ההנחה אינו מתגורר בדירה:
מה החוק אומר על בעל דירה שאינו מתגורר בפועל בדירתו [אלא נמצא במלון או בחו"ל וכדו'] והוא זכאי בגלל הכנסתו להנחה בארנונה.
-
@משחזר-מידע אמר בהנחה בארנונה כשבעל ההנחה אינו מתגורר בדירה:
אני לא מצליח להבין מה הקשר לבעל הדירה
חוק הארנונה הכולל תשלום הארנונה ואו הנחה בארנונה
או כל דבר שקשור לארנונה
לא קשור כלל לבעל הדירהמי ששכר דירה לא משלם ארנונה ?
ברור, לא התכוונתי לבעל הדירה מבחינה בעלותית אלא מבחינת מחזיק הדירה. כגון משכיר וכדו'
-
אולי אני יסביר יותר למה אני חותר ואז יהיה יותר קל לענות לי...
אני משלם ארנונה גבוהה, יש לי קרוב משפחה שלא משלם ארנונה כלל [מחמת שדירתו אינה מוכרת...] ושאלתי רב האם ביכולתי להגדיר את הבן משפחה בתור מחזיק הדירה.
הוא ענה לי שאם ע"פ החוק מחזיק הדירה לא צריך להיות בפועל בדירה מותר.
וזאת שאלתי -
וזאת שאלתינניח שכן
אבל תצטרך להמציא מסמך שהוא מחזיק כרגע בנכס
דהיינו שוכר אותה או שייך אליו -
@משחזר-מידע אמר בהנחה בארנונה כשבעל ההנחה אינו מתגורר בדירה:
וזאת שאלתינניח שכן
אבל תצטרך להמציא מסמך שהוא מחזיק כרגע בנכס
דהיינו שוכר אותה או שייך אליוזה אין לי בעיה לעשות חוזה
-
@aiib מה שקורה היום בפועל ולא שמעתי מישהו שיעורר, שהרבה מחלקי דירות משלמים ארנונה על שתי היחידות, ואפילו שכרים באחת מהן ובשניה לא, וכמובן הם משלמים לפי ההנחה. וא"כ הרי לך משלם זכאי להנחה שאינו גר בדירה. מעתה מאי נ"מ בין אם זה הבעלים שמשכיר ולא גר או להיפך שוכר שמשלם ולא גר?
-
@aiib השתיקה מהנושא בכל המסמכים מעוררת תהיות, וכנראה הרשויות אומרות, אם יש לך ספח ת.ז. שזו הכתובת שלך, קח הנחה, כי את כל שאר כאבי הראשי שיהיו לך מזה תטפל בהם אתה בעצמך... אין לי הסבר אחר. לא מצאתי הגדרה ל"מחזיק בנכס" בשום מקום, ונראה שאין התיחסות לשאלה שלך.
-
@aiib אכן כעת מצאתי:
סעיף 1 לפקודת העיריות והמונח "מחזיק" זכו לפרשנות בפרשת חברת בתי גן נקבע שם כי 'מחזיק' בנכס הינו בעלים, שוכר או כל אחד המחזיק בנכס באופן אחר, ובמקום בו יש מספר 'מחזיקים' מקטגוריות שונות (כגון "בעלים" וגם "שוכר"), תחול חובת התשלום על מי מביניהם שהינו, באופן יחסי, בעל הזיקה הקרובה ביותר לנכס (שם, בעמ' 344).
בהמשך שם מבואר שבעל הזיקה הקרובה ביותר הוא על דרך המציאות. ונמצא שבמקרה שאתה הבעלים ומישהו אחר השוכר אך הבעלים הוא המתשמש והשוכר לא, הרשות יכולה להטיל את חיוב התשלום על הבעלים המשתמש כי זיקתו קרובה יותר מהשוכר, וממילא גם לגבי ההנחה.
מבואר שם הסברא, שלענ"ד היא הסברא שתופסת מבחינה הלכתית, שחיוב הארנונה מוטל על המתשמשים העירוניים בגין השירותים שנותנת העיריה ולכן בעל הזיקה הקרובה ידון לפי רמת השימוש בנכס. גם מבחינת ההלכה נראה שתשלום הארנונה חל על המשתמש ולא על בעלים, אלא שהרב אמר שאם מבחינה חוקית לא איכפת אז יהיה מותר גם מבחינה הלכתית. -
אתה יכול לפנות אלי eitcok.grafik@gmail.com