מעונין בהמלצה למחשב חדש למעמדים
-
@אלי-TZA אמר במעונין בהמלצה למחשב חדש למעמדים:
- אני אמור לנחש מה המפרט שלו?
אתה לא אמור לנחש ואני לא מתכווין דוקא מחשב כמו שיש לי אלא מהסדרה G (כמו של @zvinissim יש מחשב G500)
ולך יש G580 אבל לחפש לו מפרט טוב שמתאים לשימוש שלי (כי הבנתי שאפשר להחליף לו זיכרון ראם והוא לא מולחם וכן ניתן להחליף מעבד)- טוב זה עניין יחסי וברור שהוא לא יהיה שוו"ע למחשב חדש.
התכוונתי למחשב חדש
-
@מעמד אז השאלה שלך אם לנובו סדרה G אחרי שדרוג יהיה ברמה של מחשב חדש בשווי ₪2400?
קודם כל תלוי איזה דגם, לדוגמה ה- G580 שלי ניתן לשדרוג פחות מה- G510 שלך.
אפשר להגיד שאם תשקיע בשדרוג מקסימלי זה יהיה קרוב אבל לא זהה למחשב חדש. ההבדלים העיקריים:
מעבד Intel Core i7-4700MQ די דומה בביצועים ל Intel Core i5-8265U.
דיסק SSD SATA יהיה טוב אבל לא כמו SSD NVMe במחשב חדש
זכרון DDR3 1600MHz גדול יהיה טוב אבל לא כמו DDR4 2400MHz במחשב חדש.
בתכלס ההבדלים לא מאוד משמעותיים. -
@bris אמר במעונין בהמלצה למחשב חדש למעמדים:
ואפילו 4GB.
קח בחשבון שבסדרה 330 יש 4GB מולחם ללוח + סוקט אחד להוספת עד 8GB (סה"כ 12GB) מה שמגביל את אפשרויות שדרוג הזכרון.
@אלי-TZA
לא נכון בעליל , אפשר לשים בחריץ של ה IP330 הנוסף גם 16 GB ולקבל 20GB סהכ , אני עושה את זה הרבה. -
ואפילו 4GB.
קח בחשבון שבסדרה 330 יש 4GB מולחם ללוח + סוקט אחד להוספת עד 8GB (סה"כ 12GB) מה שמגביל את אפשרויות שדרוג הזכרון.
מי גילה לך רז זה ?
אני אספר לך שזה לא נכון.
אם תרצה תמונה אצלם לך. -
ואפילו 4GB.
@אלי-TZA
לא נכון בעליל , אפשר לשים בחריץ של ה IP330 הנוסף גם 16 GB ולקבל 20GB סהכ , אני עושה את זה הרבה.אלה הנתונים הרשמיים, אתה טוען שבפועל עובד גם יותר? טוב לדעת.
-
@מעמד אמר במעונין בהמלצה למחשב חדש למעמדים:
בסוף אני חושב אולי ללכת על כיוון של מחשב חדש
(או שאולי לא כדאי לי בגלל החוות דעת הנמוכה של @zvinissim על מעבדי U ?)
אני אשמע את התכונות והתועלת והמחיר ואז אני אקבל החלטה
השימוש לי הוא:
אינדיזיין - רוב הזמן
פוטושופ - מדי פעם
אילוסטריטור - מדי פעם
כרום - 3-5 חלונות
אופיס
קורה הרבה שאני מפעיל אחת מהתוכנות הנ"ל שתים בו זמנית
קורא כרטיסים מובנה (חריץ להכנסת כרטיס)
מקום נוסף לHDD (בנוסף לSSD)אולי עוד משהו ?
האמת זה מה שאני זוכר שאני משתמש הכי הרבה וקבוע@אלי-TZA לזה לא קיבלתי מענה
-
@מעמד ענו לך, אנסה לסכם:
אופציה 1: אם אין לך עלות רשיונות וינדוס אופיס ותוכנות אתה יכול להתפשר על ה-e580 עם 8GB זכרון (ולשדרג בהמשך), העברה של הדיסק מהמחשב הישן (אם אפשר) ואחריות שנה, אם אין לך נסיון לא יהיה לך קל להתקין הכל לבד אבל התקנה של ווינדוס דרייברים ואופיס עלתה אצל @פרסומון ממש מעט (עבודה בלבד לא כולל רשיונות שאני סיפקתי) (לא יודע אם יש לו בעיה שאני ישתף בסכום המדוייק)אופציה 2: אם תקנה מחשב עם מפרט דומה מסדרת IdeaPad זה יעלה לך כמה מאות פחות ויתן לך מרווח מסויים להתקנת תוכנות וכדו'.
-
@מעמד ענו לך, אנסה לסכם:
אופציה 1: אם אין לך עלות רשיונות וינדוס אופיס ותוכנות אתה יכול להתפשר על ה-e580 עם 8GB זכרון (ולשדרג בהמשך), העברה של הדיסק מהמחשב הישן (אם אפשר) ואחריות שנה, אם אין לך נסיון לא יהיה לך קל להתקין הכל לבד אבל התקנה של ווינדוס דרייברים ואופיס עלתה אצל @פרסומון ממש מעט (עבודה בלבד לא כולל רשיונות שאני סיפקתי) (לא יודע אם יש לו בעיה שאני ישתף בסכום המדוייק)אופציה 2: אם תקנה מחשב עם מפרט דומה מסדרת IdeaPad זה יעלה לך כמה מאות פחות ויתן לך מרווח מסויים להתקנת תוכנות וכדו'.
כלומר, לקחת את המפרט שהציעו ולחפש לפי זה ?
-
@יעקב-ישראל בעברית ?
גם למי שאף פעם לא עשה את זה ? -