מחשב חדש שבא לעבוד.
-
@משחזר-מידע הוא ציין שה100% מופיע כמעט רק בפרמטר דיסק
כך שהמעבד והראם מסתדרים מצויין.
השאלה אם שווה לו לקנות נייח (חזק) + מסך+עכבר+מקלדת+רמקולים
או רק לקנות SSD באיכות מצויינת -
@מתמחה-במחשבים אמר במחשב חדש שבא לעבוד.:
הוא ציין שה100% מופיע כמעט רק בפרמטר דיסק
כך שהמעבד והראם מסתדרים מצויין.עד שלא יבדוק הוא לא ידע
או רק לקנות SSD באיכות מצויינת
ברור שSSD יכול לעשות פלאות
אני עדיין בספק אם במקרה שלו אכן יעזור במלואו
אבל מה שהכי עומד לי בדרך זה הידע שלי
שאומר שיצטרך לוותר לגמרי על דיסק קשיח ולהמיר אותו במשו.... איך נאמר... לא הוכח טכנולוגית עדיין שאכן שוה לשמור שמה חומרכרע במיעוטו הייתי אומר
אם הOP יחליף לSSD
אז גיבויים חובה -
@משחזר-מידע הוא ציין שה100% מופיע כמעט רק בפרמטר דיסק
כך שהמעבד והראם מסתדרים מצויין.בגלל שאין מספיק ראם, המחשב משתמש 50% לפחות בקובץ החלפה, ומכאן ה100% בדיסק, היה לי מקרה דומה לזה.
ואכן בSSD יהיה הרבה יותר מהיר מהבחינה הזאת, אבל לא מומלץ להסתמך על הקובץ החלפה של הSSD כי זה 'גומר' את הדיסק...לדעתי כדאי לו להוסיף SSD של 128 GB + (פלוס) 8 ראם.
השאלה אם יש לו מקום להוסיף דיסק בנייד, אולי יש לו כונן דיסקים מיותר? -
חסר לי הרבה מידע על המחשב
אבל ממה שאני כן מבין
המחשב די חדש , דור 7 , אמנם המעבד לא ממש מהיר (ה 7200U באמת מפגר הרבה אחרי ה 8250U החדיש ממנו בפחות משנה)
פנה לטכנאי בקש שישדרג לך זיכרון ל 16 וישים לך SSD מהיר (כנראה שאין לך כניסת NVME במחשב אז SATA רגיל)
לא צריך להתקין מחדש , קח SSD בגודל של החומר שבשימוש אצלך + תוסיף קצת ותשכפל את הדיסק הנוכחי ל SSD החדש.
היום המחירים של הSSD בשפל חסר תקדים וכל הסיפור לא אמור להיות יקר.ל BLUESTACKS עדיין זה לא יספיק, כי הוא צריך הרבה ליבות וכרטיס גרפי שאני מניח שאין לך.
אבל לשאר השימושים זה כנראה מאוד ישפר.אם בכל זאת אתה הולך על מחשב חדש , עזוב את המפרט הטכני(I7 NVME וכל זה ) זה קל למצוא
תתמקד בדברים שיותר קשה למדוד, כמו סוללה ואיכות מסך . -
@ZACK וורד בשונה מכרום מפעיל את כל המסמכים מאותו פרוצס, מה שאומר שבכל רגע נתון רק מסמך אחד עובד וכל השאר בהמתנה. אבל כרום מפעיל כל כרטיסיה בפרוצס אחר.
ולכן, כאשר אתה פותח 40 מסמכים אתה למעשה לא מכביד על המעבד רק על הזיכרון ראם ועל הדיסק קשיח בלבד.
אגב, אם אתה רוצה להריץ פקודה ארוכה במסמך אחד ותוך כדי לגשת למסמך אחר ולעבוד בו זה אפשרי על ידי תוסף [לא חינמי] שנקרא 'פתיחת מסמכים' ראה בקטלוג שבאתר שלי.
-
@רחמים אמר במחשב חדש שבא לעבוד.:
@ZACK וורד בשונה מכרום מפעיל את כל המסמכים מאותו פרוצס, מה שאומר שבכל רגע נתון רק מסמך אחד עובד וכל השאר בהמתנה. אבל כרום מפעיל כל כרטיסיה בפרוצס אחר.
ולכן, כאשר אתה פותח 40 מסמכים אתה למעשה לא מכביד על המעבד רק על הזיכרון ראם ועל הדיסק קשיח בלבד.לכאורה לא מובן
א. אני מניח שכאשר אתה כותב "פרוצס" אתה מתכוון ל-thread?
ב. ברור שככל שיש יותר מסמכים פתוחים זה מכביד על המעבד, ומה זה קשור לכמה תהליכים או thread-ים? אם נגיד לדוגמה שכשיש מסמך אחד פתוח, הליבה שעליה רץ תהליך וורד ישנה 98% מהזמן (מדובר בציור תיאורטי שיש רק תהליך אחד שרץ במחשב...) אז אם תפתח 40 מסמכים הליבה תישן רק 60% מהזמן (המספר מצוץ מהאצבע, אבל הרעיון ברור).
אמנם זה לא כל כך משמעותי כי מסמך וורד בגודל רגיל לא מכביד ובפרט כאשר החלון לא בקידמה ולא בשימוש.אגב, אם אתה רוצה להריץ פקודה ארוכה במסמך אחד ותוך כדי לגשת למסמך אחר ולעבוד בו זה אפשרי על ידי תוסף [לא חינמי] שנקרא 'פתיחת מסמכים' ראה בקטלוג שבאתר שלי.
אני לא רוצה לפגוע בהכנסותיך, אבל יש גם פתרון פשוט. אאל"ט, אם מריצים וורד מתפריט ההתחלה/שורת המשימות וכו' (כלומר לא מדאבל קליק על מסמך), זה פותח תהליך וורד חדש.
עריכה: אופסס.. מסתבר שאני כן טועה... (היה זכור לי שזה תהליך חדש, אבל בדקתי עכשיו וזה לא - לפחות בוורד 2013.)
אפשר לעשות קיצור דרך ל-EXE של וורד עם הפרמטר/w
ולחיצה על זה יפתח תהליך חדש -
-
@רחמים אמר במחשב חדש שבא לעבוד.:
לא, פרוצס הכוונה לפרוצס ממש. אפשר להיוכח בכך במנהל המשימות.
ברור שאתה צודק שזה פרוצס אחד. אבל חשבתי שמספר הפרוצסים ודאי לא משפיע על המעבד. לכן פירשתי שכוונתך ל-thread (למרות שבוורד שלי שפתוח עכשיו קיימים 22 thread-ים, חשבתי שאתה מתכוון אולי לרכיב מסויים של התהליך שרץ בתוך thread אחד... בקיצור חשבתי יותר מדי...), כנראה שטעיתי בכוונתך.
לא הבנתי את החשבון שלך, ולמה הוא נראה לך כזה פשוט.
נעבור על כמה הנחות שלי ותגיד לאיזה מהם אתה לא מסכים:
- עבור כל מסמך פתוח יש כמה תהליכים (לא במובן של processes) שרצים ברקע, לדוגמה שמירה אוטומטית כל כמה דקות, (ויש עוד, עימוד ברקע של שאר העמודים אחרי שינוי שמשנה את החלוקה לעמודים)
- ככל שיש יותר מסמכים פתוחים כך הנטל של המשימות שרצות ברקע גדל
- כל חלון שפתוח חייב לטפל ב-window messages
- ככל שיש יותר חלונות יהיו יותר window messages (ההשפעה על המעבד זניח, אבל קיים)
יוצא שיותר מסמכים == יותר זמן CPU
חוץ מזה, אם היה תהליך נפרד אתה מסכים שזה יותר מכביד, למה? ומה ההבדל בין תהליך אחד לכמה תהליכים? זה אותו כמות של עבודה -
א. אם תסתכל בתוכנה כמו Process Explorer תראה שלא משנה כמה מסמכי וורד תפתח לא משתנה כמות הטרדים, אולי יש כמה טרדים שנוצרים לרבע שניה ונעלמים שProcess Explorer לא מספיק להציג אותם אבל יש רק 11 טרדים בערך ולא משנה כמה מסמכים פתוחים.
ב. 1. תהליך שמירה ותהליך חלוקה לעמודים לא פועלים כל הזמן, רק בעת שצריך הם נוצרים, עושים את העבודה שלהם, ונעלמים. וגם אם הם פועלים כל הזמן הם לוקחים 0 CPU כל זמן שלא צריך לשמור או לחלק לעמודים.
2. כנ"ל
3. אין מה לטפל אם החלון לא במוקד הוא לא מקבל שום מסג' של עכבר או מקלדת אולי רק טיימר אם יש.
4. זה לגמרי זניח.
תהליך נפרד לא מכביד על המעבד [רק ביצירה שלו] אלא תופס זיכרון, כי התוכנה פתוחה פעמיים אז היא לוקחת את כל הזיכרון שהיא צריכה פעמיים.