כללים לחיפושי גוגל יעילים
-
מיקוד חיפוש - עבור איזו טכנולוגיה אני מעוניין לקבל את תוצאות החיפוש.
לדוגמא, עבור שאלה בנוד, צריך להקדים לפני השאילתה
nodejs create some action
ולכאורה זה עדיף מאשרcreate some action in nodejs
אם זו פלטפורמה שמתארחת בפלטפורמה ראשית, לדוגמא שאלה ב request בנוד, אכתובnodejs request ...
ולא אסתפק ב request כי זה עלול להביא תוצאות מrequest אחר
אבל אם זה שם שבא לידי שימוש רק תחת הפלטפורמה הראשית, לדוגמא express.js אז זה מיותר להקדים nodejs ויתכן שאפילו גורע, כי גוגל עלול להביא תוצאות ששייכות רק לנוד ולא לאקספרס.בכל שאלה צריך להבחין האם זו שאלה של תחביר שפה, או שאלה ספציפית לטכנולוגיה, לדוגמא שאלה כמו
nodejs create random string
אמורה להיות פחות יעילה מאשרJS create random string
בחיפוש עבור שפה GO, המילה GO בעייתית ולא תמיד תהיה ממוקדת כי זו מילה רחבה ששייכת להמון מקומות חוץ מהשפה, צריך לחפש golang כדי למקד את החיפוש.
ולא צריך לפחד משגיאות כתיב או להשקיע זמן בתרגום ואיות מדויק, גוגל מבין הכל כולל שגיאות ניסוח מביכות
-
@בערל אמר בכללים לחיפושי גוגל יעילים:
אני כן חושב שחיפוש באנגלית הרבה יותר יעיל. וזה מהסיבה הפשוטה שרוב המידע כתובה בשפה האנגלית...
ברור שהחיפוש צריך להיות באנגלית (אם אתה רוצה תוצאות גם באנגלית), אבל שליטה טובה בשפה היא לא תנאי מוקדם, אפשר למצוא את המונחים הנכונים עבור החיפוש גם בעזרת גוגל טרנסלייט וחטיטה במקורות שמדברים בנושא. (כך אני מבין, אני קצת פסול לדון בנושא מכיון שאני שולט באנגלית ברמת שפת אם.).
-
עוד כללים
-
צריך לפתח חוש ריח שתדע להבחין בין אתרים עם תוכן ערכי לאתרים שרק מחפשים להביא כמה שיותר אנשים לאתר.
ידוע שאתר פופולארי מביא כסף, יש המון אתרים שככל הנראה בכדי להביא תעבורה לאתר, הם מחפשים בעיות נפוצות ברשת, ומרכיבים רשימה של פתרונות שמצאו בפורומים. לפעמים הם יכולים להועיל, ולפעמים הפתרונות הם שטויות והבלים.
איך להבחין?- חוש ריח...
- נסיון
- לנסות להבין מה המטרה של האתר? מי הם הכותבים? האם האתר נראה כאוסף של כתבות תמיכה שנועדו להביא תעבורה לאתר, או שזה אתר בית של התוכנה המדוברת? האם זה אתר שניכר שהוא דואג למוניטין שלה?
-
יש אתרים של פורומים ובזה יש איכותיות ופחות איכותיות, צריך לדעת לקחת את הכל בערבון מוגבל (גם כאשר מדובר בפורום עם מוניטין)
-
להשתמש בגוגל כעזר לשכל הישר ולא כתחליף לשכל הישר...
-
-
הנה נסיון להעלות על הכתב תהליך שעברתי בחיפוש על בעיה ספציפית,
החיפוש ארך דקות ספורות או פחות מזה, ההעלאה על הכתב ארכה הרבה מעבר לזה...(הכלל הראשון הוא שאין כללים מוצקים, אני רק מתאר את התהליך שאני עברתי בחיפוש בנוגע לבעיה זו, כל אחד יכול מוזמן לנסח כללים לעצמו ולראות מה עובד בשבילו...)
@שרגה-קליין שאל פה על הודעת שגיאה זו:
אז מה אמור להיות התהליך לחפש פתרון?
קודם כל, לפני חיפוש כלשהו, ננסה להבין מה נמצא בתמונה שלפננו.
יש הודעת שגיאה די ג'נרית (error launching installer = שגיאה בעת הפעלת ההתקנה) זה לא אומר לנו הרבה.
מה שיכול לתרום יותר פרטים הוא הכותרת "NSIS Error"
בהתאם לכלל א' שכתבתי בפוסט הראשון, קודם כל ננסה להבין מה זה אומר NSIS Error?
errror = שגיאה, אבל מה זה NSIS?
אני דוקא הכרתי מקודם מה זה NSIS אבל אם לא הכרת, חיפוש מהיר למילה NSIS ייתן לך להבין שמדובר בתוכנה שעושה "תוכנות התקנה" עבור מפתחי תוכנות.
אז הצלחנו למקד קצת את השאלה: מה גורם ל-installer שמגיע מייצור NSIS לזרוק שגיאה שנוסחתו "error launching installer".
במקום לחפש "error launching installer" נחפש "NSIS error launching installer".
(דוקא במקרה זו, נראה שרוב תוצאות החיפוש גם של "error launching installer" מדברים על NSIS, כנראה שהניסוח הספציפי הזאת הוא ייחודי ל-NSIS, אבל בכל זאת יש תוצאות טובות יותר בחיפוש של "NSIS error launching installer")עכשיו נעבור על התוצאות וננסה להשתמש קצת ג"כ בשכל בריא להגיע לתשובה הנכונה ביותר:
תוצאה ראשונה הוא מאתר appuals. אם אתה לא מכיר מכבר את האתר, אז מהסתכלות קצרה באתר תוכל להבין שמדובר שאתר מהסוג הזה שהזכרתי למעלה, שהם יותר מומחים ב-SEO והבאת תעבורה של אנשים תמימים מאשר בפתרון בעיות תוכנה...
(א. הקטע הראשון של הכתבה הוא תיאור הבעיה, התיאור לא נכון עד כמה שאני מבין (אני אסביר למטה למה). המטרה של התיאור המיותר והמוטעה הוא א) לתת לגולש הרגשה נעימה שהם מבינים מה הבעיה, ב) SEO = מיטוב המעמד שלהם במנועי חיפוש, ככל שירבו במילים על הבעיה, דף זה יתאים לחיפושים רחבים יותר - סימן מובהק לאתר ספמי.
ב. כל סגנון הכתיבה באתר מראה א. שזה לא נכתב על ידי אדם אינטלגנטי ביותר, ב. זה לא נכתב בשביל ציבור אינטלגנטי... דבר כזה קל יותר להריח אם אתה שולט בשפה...).אבל בכל זאת, אפשר לקבל מהם קצת תועלת. בכל זאת הם ליקטו פתרונות מרחבי האינטרנט וייתכן שיש משהו שיעזור.
בודקים את רשימת הפתרונות ומנסים להבין אם מדובר במשהו שנראה ג'נרי כזאת, "אם לא יועיל לא יזיק" כזאת, או שחוש הריח תופס משהו עם יותר סיכוי לעבוד...אבל לפני שנעבור על הפתרונות המוצעים, ננתח את ניתוח הבעיה שלהם,
הם טוענים שבעיה כזאת מגיע בגלל שקובץ ההתקנה משובש
אבל -
א. לגמרי במקרה, יש לי קצת ידע מנסיון העבר, וזכור לי שיש שגיאה אחרת במקרה כזאת.
ב. נוסח השגיאה לא ממש משקפת את הבעיהליתר ביטחון עשיתי חיפוש משני למצוא איך נראה שגיאה שמגיעה משיבוש קבצי ההתקנה.
איך עשיתי את החיפוש?
לקחתי את הפתרון הרביעי בדף. שם הם מציעים להריץ את תוכנת ההתקנה עם הפרמטר NCRC/ , מכיון שהבנתי מה שהפרמטר עושה, ושזה מיועד בדיוק בשביל בעיה של שיבוש קבצי ההתקנה, ידעתי שאם אחפש "NSIS NCRC" אגיע בוודאות לדף שיתאר את השגיאה כי זה צירוף מילים שלא יופיע בשום הקשר אחר (כלל ב). ואכן בתוצאה השנייה יש תיאור איך השגיאה אמורה ליראות:Installer integrity check has failed. Common causes include
incomplete download and damaged media. Contact the
installer's author to obtain a new copy.
More information at:
http://nsis.sf.net/NSIS_Errorאבל נשים את הבקורות בצד לרגע, ונעבור על הפתרונות
METHOD 1: נראה כשטויות במיץ,, נעבור לשיטה הבאה
(כלל ברזל: אל תוריד שום תוכנה אף פעם אם אתה לא חיפשת אותה אלא היא חיפשה אותך... )
METHOD 2: נעביר את השיטה במבחן השכל הישר (ונסיון העבר),
לדעתי, אפשר קצת להבין למה זה יכול לעזור, כי יש תוכנות שלא אוהבים רווחים בנתיב שלהם או תווים לא נפוצים, אבל לא כ"כ מסתבר שבתוכנה נפוצה ובתשע"ט יהיה בעיה כזו, אז נרשום את זה לשימוש אפשרי ונעבור הלאה.
METHOD 3: מבוסס על התיאור הלא נכון של הבעיה שבקטע הראשון, מכיון שכבר החלטתי (מתוך ידע מוקדם) שתיאור הבעיה לא נכונה, פסלתי אותו.
METHOD 4: שיטה זו נראה מאוד ספציפי ולא ג'נרי, אבל הוא גם מבוסס על תיאור לא נכון של הבעיה
כל השאר לא שווים לייחד עליהם את הדיבור בכלל....ברפרוף על תוצאות האחרות שגוגל מביא, יש כמה שלא נראים כל כך מבטיחים.
- https://answers.microsoft.com - מנסיון העבר, קשה למצוא שם פתרונות טובים
- https://www.sevenforums.com/ - נו נו
- How to Solve NSIS Error: 4 Steps
https://www.instructables.com
שוב אתר ספמי מובהק
עד שהגעתי לתוצאה האחרונה בדף הראשון -
Error Launching Installer - NSIS
https://nsis.sourceforge.io/Error_Launching_Installerזה התוצאה הסמכותית והאיכותית ביותר. זה האתר של מפתח התוכנה.
דוקא במקרה זו אני לא בטוח שהם קלעו לבעיה... נראה...אם נצטרך להוציא מסקנה אחת מכל המגילה הארוכה הזאת,
נראה לי שהמסקנא המתבקשת הוא:להשתמש בגוגל כעזר לשכל הישר ולא כתחליף לשכל הישר...
בכל שלב נעזרתי בנסיון העבר ושכל הישר (לפחות לדעתי...)
-
רק עכשיו עברתי על כל השרשור הארוך הזה.
התיאור של @yossiz הוא קולע לאמת.
גם אני שאני נזקק לפתרון בעיות, אני בודק לפני קריאת התוצאות חיפוש, את שמות הקישורים, ומנה לאתר קישור שמכיל את שם המוצר בתוכו.
שימושי במיוחד בעת הורדת תוכנות, שיש מלא אתרי ספאם שמציעים לך התוכנה, אך א"א לסמוך עליהם שזה התוכנה המקורית, לכן צריך לחפש אתר שמכיל בדומיין שלו את שם התוכנה כך שמורידים ישירות מהמקור
-
@מתמחה-במחשבים
לפעמים זה להיפך
אתה רוצה להוריד תוכנה לא מוכרת ואתה לא יודע האם אפשר לסמוך עליה
אם זה נמצא באתר הורדות מוכר אתה יכול להרגיש יותר בנוח שזה לא וירוס
וכן יש מקרים שמישהו בונה תוכנה ולא רוצה להרים אתר בשביל זה ולשלם על האחסון ולדאוג לעיצוב האתר
אז הוא מעדיף שזה יהיה באתר הורדות -
@מתמחה-במחשבים אמר בכללים לחיפושי גוגל יעילים:
כבר נתקלתי באתרי מפתחים עם עיצובים ונוחות גלישה מזעזעים
כמפתח. מסכים על כל מילה.
האתר שלי הוא דוגמא טובה לזה.
זה בד"כ בגלל שחלק נכבד מהמפתחים לא הולך עם עיצובאישית אני מעדיף להוריד מאתר של המפתח ולא מאתר הורדות. (דווקא שם הרבה יוצא לי להיתקל בכל מיני תוספות ותוספים שמגיעים עם ההתקנה...)
-