הקבצים לא נכנסים לנגן בסדר עוקב
-
הנה כמה טיפים לנגנים שכתבתי פעם. יש פה גם תשובה בשבילך. מה שכתוב כאן לגבי הנגנים של סאן דיסק (מצב USB) כבר לא קיים בחדשים.
טיפים על נגנים ואודיו
דברים שלא ידעתם על דיסקים, נגני MP3 בכלל, וסאן דיסק בפרט.
השתדלתי לבדוק היטב את הדברים, אולם עדיין אין אחריות!. תיהנו.
ש. קניתי דיסק מוזיקה חדש בחנות, הכנסתי למחשב והעתקתי לנגן ב"העתק הדבק" או בגרירה. למה זה לא עובד לי?
ת. קבצי ה- CDA (Compact Disc Audio) מכילים רק מידע אחד- איפה הרצועה צרובה על הדיסק הפיזי (ומכאן גודלם: 44 בתים בלבד). כדי להעתיק למחשב או לנגן יש צורך בפעולת שליפה/העתקה (Ripping) שהיא בעצם קריאת התוכן על ידי המחשב והמרתו לקובץ אודיו כדוגמת MP3. ניתן לעשות זאת גם באמצעות המדיה פלייר, שם יש אפשרות "העתקה מתקליטור", אולם ברירת המחדל היא קובץ WMA שהיא טכנולוגיה של מייקרוסופט, וכן הוא בדרך כלל מגן מפני העתקה כך שלא ניתן להעביר את הקובץ ולשמעו במקום אחר. מומלץ לשנות באפשרויות ל mp3, ובמקרה של מוזיקה איכותית, להעלות קצת את האיכות במחוון התחתון.
ש. איך נקבעים השמות והסדר בשירים? ומי זה "אמן לא ידוע" שנמצא אצלי כל כך הרבה?
ת. קובץ MP3 מכיל בתוכו חוץ מתוכן האודיו עצמו גם מידע נוסף (metadata) שנקרא ID3 Tag, והוא הכותרת של הקובץ, האמן, האלבום ועוד. מידע זה נקבע בעת ההעתקה וניתן לשינוי אחר כך ב"מאפייני הקובץ" וכן בתכנות עריכה ייעודיות, והוא אינו מושפע כלל משמו של הקובץ כפי שהוא מופיע בסייר של חלונות. כאשר אנו מעתיקים דיסק למחשב באמצעות המדיה פלייר, ואיננו נותנים פרטים על הדיסק, המדיה פלייר נותן ערכי ברירת מחדל, לאלבום "אלבום לא ידוע" ולאמן "אמן לא ידוע". נגני ה mp3 הטובים, וסנסה קליפ של סאן דיסק בתוכם, תוכנתו כך שלא יציגו את הקבצים לפי התיקיות שהם נמצאים בהם, כי בעצם ההיררכיה של התצוגה הזאת לא רלוונטית. במקום זה הם מכילים מסד נתונים מיוחד שמוציא את הנתונים מתוך הקובץ, וכך מסדר אותם לפי אמן, אלבום, ואפילו ז'אנר ועוד. רק אחרי שהייתה דרישה בכל זאת, הוסיפו גם בתפריט תחת "מוסיקה" אפשרות של "Folders" שזה בעצם תצוגה לפי מבנה התיקיות הקיים. אם תקפידו לפני העתקת חומר לנגן, לערוך את המאפיינים שלו בצורה נכונה, תבינו כמה אפשרות זו היא בעצם הכי פחות יעילה, וגם ייעלמו לכם כל ה" לא ידוע" הממלאים לכם את הנגן.
ש. אני רוצה לשמוע שיעורים בנגן, וזה ממש מעצבן שכל פעם שאני עובר למשהו אחר וחוזר לשיעור, לוקח לי זמן רב למצוא את המקום שאחזתי
ת. בשביל זה יש בנגן הסנסה תיקיית Audiobooks שזה בתרגום "ספרי שמע". מיועד במקור להשמעת ספרים מוקלטים [יש חיה כזו], אולם היא שימושי מאוד לשיעורים. כאשר חוזרים ל"ספר שמע", הנגן מציע מיד להמשיך מאיפה שאחזנו, ויש גם אפשרות להאיץ או להאט את הקצב (לחיצה על התפריט בעת ההאזנה).
ש. מה זה גילוי אוטומטי, MTP, MSC, ומה ההבדל ביניהם?
ת. ישנם שתי תצורות שבהם הנגן יכול לתקשר עם המחשב.- MTP : ר"ת של Media Transfer Protocol, והכוונה שהוא מתקשר עם המחשב כנגן- המיועד לניגון מוזיקה. האמת שהוא לא מתקשר עם המערכת של חלונות, כי מאחורי הקלעים התכנה שמתקשרת היא המדיה פלייר של חלונות. והמצב נקרא- "סנכרון", דהיינו שהנגן של חלונות מסתנכרן עם הנגן הנייד שלך. במקרה הזה המדיה פלייר מתקשר ישירות עם מסד הנתונים של הנגן, ואם אתה מכניס לשם שירים הוא בעצמו רושם אותם שם ומסדר לפי האמן, האלבום וכו', ולכן לאחר סנכרון במצב זה, בעת הניתוק יופיע "ריענון מסד נתונים" למשך שניות אחדות בלבד, כי בעצם הוא כבר מאורגן כראוי. כדי שאפשרות זו תעבוד נדרשת דווקא מערכת של חלונות, ומדיה פלייר מגרסה 10 ואילך [חלונות XP מגיע עם גרסה 9, אז צריך קודם להתקין לפחות גרסה 10].
- MSC: Mass Storage Class – מתחבר ככונן פלאש חיצוני, ופועל כמו דיסק און קי לכל דבר. בעצם אם מעתיקים אליו כעת מוזיקה, זה רק מניח (או מוחק) את הקובץ בזיכרון, ורק לאחר הניתוק הנגן עצמו עורך ומעדכן את פרטי השירים במסד הנתונים שלו. לכן הריענון ייקח לעיתים זמן רב, ולכן מופיעים פעמים רבות סימנים לא ברורים "ג'יבריש" בשמות השירים, כי אפילו שהנגן תומך עברית בכל זאת יש בו הרבה באגים קשורים ולכן לעיתים רבות הוא נכשל בהשמת תוכן בעברית. ככלל בעת העתקת חומר בעברית מומלץ להשתמש במצב MTP.
ה"גילוי אוטומטי" בעצם מזהה אם יש כאן מערכת וינדוס, הוא מעצמו מתחבר בצורת MTP, שהיא עדיפה יותר בדרך כלל. ואם מערכת מסוג אחר- כמו לינוקס, מתחבר במצב MSC.
ש. מה אם רצוני במקרה מסוים שיתחבר כ- MSC, כל פעם צריך לשנות בהגדרות?
בשביל זה יש קיצור דרך מיוחד. צריך להחזיק את הלחצן האמצעי במרכז הנגן לחוץ בזמן החיבור, ואוטומט הנגן יודע להתחבר דווקא במצב MSC. הערה חשובה: לבעלי נגן סאנסה בגירסה ישנה, שבו לחצן ההפעלה נמצא בצדו של הנגן, יש לדאוג קודם שהנגן מכובה, ונמצא במצב HOLD (שהלחצן מוסט כלפי מטה עד שנראה פס כתום מעליו).
ש. האם אפשר להגן על הנגן מפני וירוסים?
ת. התשובה האמתית והמצערת היא "לא במאה אחוז". אבל, זה תלוי. ישנם וירוסים שנדבקים לקבצים קיימים של תכנות (במקרים נדירים אפילו יוצרים קוד זדוני בתוך קובץ וורד תמים), וכאשר תעתיקו אותם או תצרבו- תעתיקו אם כן גם את הווירוס. אולם הם היו פופולריים בשנים עברו, בשנים האחרונות אני כמעט ולא פוגש כאלה. רוב הווירוסים היום הם מסוג Auto run, והכוונה שהם מנצלים את המנגנון האוטומטי של חלונות שניגש לבדוק כל כונן שמתחבר, כדי להעתיק את עצמם מהכונן או אליו. בדרך כלל דרכם הנלוזה היא להפוך את כל הקבצים למוסתרים, וליצור את עצמו בכפולות עם אותם שמות של הקבצים המקוריים פלוס קובץ הפעלה אוטומטי שמורה למחשב שאליו יחובר הכונן להפעיל את הווירוס. כך, שאפילו אם בעל המחשב הקרבן הגדיר את המחשב שלו שלא יפעיל שום דבר אוטומטית, בכל זאת ברגע שייגש לתוכן הכונן, ויראה קובץ עם שם צפוי כפי שיודע שיש, וירצה להיכנס אליו, שלא מידיעתו הפעיל כעת את הווירוס. לווירוס מסוג זה ישנם 2 פתרונות אפשריים.- המומלץ ביותר, ומשום מה לא ידוע לציבור: מאחר שהווירוס משתמש במנגנון העתקה הסטנדרטי של חלונות, הוא אינו יכול להעתיק את עצמו כאשר הנגן במצב MTP, משום שכעת בעצם מנגנון המדיה מטפל בו ולא הסייר הרגיל של חלונות. ולכן במצב זה הנגן מוגן מכל הווירוסים האוטומטיים האלה! [בדקתי זאת פעמים רבות].
- תוכנות חיסון USB, ישנם כאלה רבות למשל ל Kaspersky ועוד. הם יוצרות על הכונן קובץ auto run ללא שום הרשאות שיכול להימחק רק בפרמוט. זה נותן הגנה חלקית בלבד- מפני יצירת קובץ auto run נגוע, ולא יותר.
ש. האם אפשר להשתמש בנגן לאחסון/ העברה של קבצים אחרים?
ת. אפשר בהחלט, אולם במצב MTP תקבלו אזהרות שזה לא מתאים לנגן וכולי..
ש. למה לוקח לו כזה הרבה זמן להעתיק?
ת. כי במצב MTP בעצם המחשב [וליתר דיוק המדיה פלייר], מנתח כל קובץ וקובץ כדי להכניס את הפרטים במסד הנתונים, ולכן זה מאריך אפילו בהרבה את הזמן. מומלץ- אם אתם מעתיקים קבצים שאינם מוזיקה- או לעבור למצב MSC, או לכווץ את כל מה שרוצים לzip אחד ורק אותו להעתיק.
ש.לאחרונה יש לי כמה תקלות מוזרות בנגן. קבצים שאני בטוח ששמתי לא מופיעים, יש קבצים שאני לא מצליח למחוק, ובכלל הנגן מראה שאין מקום למרות שאין בו כל כך הרבה חומר. מה עושים?
ת. קודם כל צריך לדעת, שקבצים שהועתקו במצב MSC אינם נראים במצב MTP, וכן להיפך. אם עדיין ישנה בעיה, צריך לעשות מה שעושים בכל אמצעי אחסון, כמו דיסק קשיח וכו' כשהוא מזייף. בודקים שגיאות מערכת קבצים. איך? מחברים במצב MSC. לחצן ימני על סמל הנגן [כיון שזה MSC לא מופיעה התמונה שלו, אלא דיסק חיצוני עם אות כונן], בוחרים "מאפיינים", "כלים" בדיקת דיסק- בדוק כעת. מסמנים וי בשתי המשבצות, ומחכים שיסיים. מניסיון, הרבה תעלומות נפתרות ככה...
ש. למה בהגדרות יש שעה ותאריך? למה זה טוב?
ת. מי שיש לו את הנגן הצבעוני (ZIP) מבין שזה קשור לשעון שרואים כל הזמן. אבל גם בשאר הנגנים יש לזה משמעות חשובה מאוד! אם עד היום שאלתם את עצמכם לאחר שהקלטתם, מה הפירוש של בליל המספרים האלה שהנגן קובע בשמות הקבצים של ההקלטה, תכוונו את השעה והתאריך, ואז תראו ששם הקובץ הוא בעצם התאריך והשעה שבה הוא הוקלט...
ש. מה זה "רשימות השמעה", זה נשמע נחמד, איך משתמשים בזה
ת. רשימת השמעה כמו שזה נשמע- רשימת שירים מתוך אלו הקיימים כבר בנגן, כאשר אפשר לבחור בעצמך איזה שירים ובאיזה סדר. לדוגמא אני הכנתי לי רשימה של שירי שבת אהובים לפי סדר אישי, וקראתי לזה "יום שישי". ככה יש מה לשים ברקע ביום שישי...
איך זה עובד? אין פשוט וקל מזה!- יש לחבר את הנגן במצב MTP.
- תכנסו לנגן דרך "המחשב שלי", ותגיעו לשיר הראשון שאתם רוצים ברשימה.
- עכשיו לחצו עליו לחצן ימני, ותבחרו "צור רשימת השמעה". בתוך הנגן יוצר קובץ חדש, ותתבקשו לתת שם. קובץ זה מכיל רשימת השמעה, שבה כעת רק שיר אחד (או אלבום שלם אם תלחצו לחצן ימני על תקייה בנגן).
- עכשיו מה עושים? תלחצו עליו פעמיים. תראו את הכרטיסייה "הפניות"- תגררו שירים או אלבומים שלמים כרצונכם מתוך הנגן... עכשיו אפשר לשחק עם הסדר עם הלחצנים למטה...
זהו. תוציאו את הנגן, תנו לו זמן להתרענן. הכנסו ל"מוזיקה"- "רשימות השמעה", והנה, רשימה מסודרת כפי טעמכם. יפה, לא?
-
סאמוויקס החדש קלוקבוקס.
אבל זה לכאו' לא באג, כי קבצים אחרים כן נכנסים רק אלו לא.
האם יכול להיות שאופן יצירת הקובץ (או משהו אחר ספציפי שקשור לקבצים אלו בפרט) גורם לכך?
עריכה: לא שמתי לב להודעה הקודמת. אני רק הולך לקרוא אותו. תשובתי היה על מה שכתב @yossiz -
@חבלזון אמר בהקבצים לא נכנסים לנגן בסדר עוקב:
ולכן מופיעים פעמים רבות סימנים לא ברורים "ג'יבריש" בשמות השירים, כי אפילו שהנגן תומך עברית בכל זאת יש בו הרבה באגים קשורים ולכן לעיתים רבות הוא נכשל בהשמת תוכן בעברית. ככלל בעת העתקת חומר בעברית מומלץ להשתמש במצב MTP.
צריך להפוך את המטאדאטא לUTF-8.
יש תוכנה נחמדה MP3TAG שעושה את זה בקליק. -
@חוות-דעת אמר בהקבצים לא נכנסים לנגן בסדר עוקב:
סאמוויקס החדש קלוקבוקס.
האם יכול להיות שאופן יצירת הקובץ (או משהו אחר ספציפי שקשור לקבצים אלו בפרט) גורם לכך?כמדומני שהקבצים מוצגים לפי סדר הכנסתם לנגן. יכול להיות?
-
@בערל אמר בהקבצים לא נכנסים לנגן בסדר עוקב:
סאמוויקס החדש קלוקבוקס.
האם יכול להיות שאופן יצירת הקובץ (או משהו אחר ספציפי שקשור לקבצים אלו בפרט) גורם לכך?כמדומני שהקבצים מוצגים לפי סדר הכנסתם לנגן. יכול להיות?
מה פי' במחשב מסודר לכאורה הכל לפי השמות, ואני מעתיק כל התיקיה כמו שהיא, ובנגן זה יוצא מעורב.
גם לא הצלחתי להבין מתוך דבריו המוחכמים של @חבלזון מה הבעיה אצלי. אינני רואה שום הבדל נוסף (גם לא במאפיינים) בין רצועה אחת לשניה, מלבד שמות הרצועות.
אולם דא עקא, אני רואה דבר מוזר שגם במחשב יש איזה סדר מעורב, כמו בתמונה המצורפת. לכאו' איך זה נסדר ככה, אם אין מאפיין שמסדר אותו כך? הסדר הזה נעשה אוטומטי אחרי שהמרתי הקבצים מקובצי wav לקבצי אם פי 3
-
@חוות-דעת תאר כיצד אתה פותח את התיקיות בנגן.
דרך "מוזיקה" \ "תיקיות" ואיך הלאה?תיקיות > תקייה הרלוונטית
ומה לא מסודר?
התיקיות או הקבצים בתוך התיקיות?זכור לי שהתיקיות מסודרות לפי סדר הכנסתם לנגן.
כלומר, התיקייה הראשונה שהכנסת לנגן יהיה הראשון ברשימת התיקיות וכן הלאה.לגבי הקבצים הם אמורים להיות מסודרים לפי סדר ממוספר או לפי א''ב, בקיצור כמו במחשב. לא נראה לי שזה מושפע מהכותרת.
נסה להכניס תיקייה עם שמות מסודרים ותעדכן.
-
@חבלזון אמר בהקבצים לא נכנסים לנגן בסדר עוקב:
@חוות-דעת כמו שזה נראה הסדר הוא לפי המספרים בסוגריים
מה שיכול להסביר את הבעיה אצלך, תנסה להוסיף אפס לפני המספר אצלך
למשל ששם הקובץ הראשון יהיה:
(021)0
וכן הלאהזה כבר גלגול שני. לפני זה היה מסודר לפי 01 02 03 וכן הלאה, אח"כ חשבתי אולי לא יודע מה, אז שיניתי הכל בבת אחת והכנסתי 0, ואז נעשה הכל 0 (1) וכן הלאה.
@חוות-דעת תאר כיצד אתה פותח את התיקיות בנגן.
דרך "מוזיקה" \ "תיקיות" ואיך הלאה?תיקיות > תקייה הרלוונטית
ומה לא מסודר?
התיקיות או הקבצים בתוך התיקיות?זכור לי שהתיקיות מסודרות לפי סדר הכנסתם לנגן.
כלומר, התיקייה הראשונה שהכנסת לנגן יהיה הראשון ברשימת התיקיות וכן הלאה.לגבי הקבצים הם אמורים להיות מסודרים לפי סדר א''ב או ממוספר. לא נראה לי שזה מושפע מהכותרת.
הקבצים\הרצועות בתוך התקיות אינן מסודרות. ואני אומר שוב, בכל שאר התקיות שהכנסתי, זה נכנס מסודר, יש איזשהיא מאפיין לא נראה ברצועות האלו שגורמות להיות מסודר שלא לפי שמותיהן (גם במחשב, כנ"ל).
-
הקבצים\הרצועות בתוך התקיות אינן מסודרות. ואני אומר שוב, בכל שאר התקיות שהכנסתי, זה נכנס מסודר, יש איזשהיא מאפיין לא נראה ברצועות האלו שגורמות להיות מסודר שלא לפי שמותיהן (גם במחשב, כנ"ל).
תערוך את השמות עם תוכנת MP3TAG
-
התוכנה לא מזהה כלל הרצועות. כן חד וחלק. אני מנסה לפתוח התיקייה עם הרצועות, והוא פשוט לא מזהה שם שום קבצים.
-
התוכנה לא מזהה כלל הרצועות. כן חד וחלק. אני מנסה לפתוח התיקייה עם הרצועות, והוא פשוט לא מזהה שם שום קבצים.
תיקיות אחרות כן הצלחת לפתוח באמצעות MP3TAG ?
זה נראה שיש בעיה בקבצים...
נגן המדיה במחשב כן מזהה אותם? -
תיקיות אחרות כן הצלחת לפתוח באמצעות MP3TAG ?
זה נראה שיש בעיה בקבצים...
נגן המדיה במחשב כן מזהה אותם?האמת, אני לא מצליח לפתוח שום תיקייה. אני רק עכשיו בפעם הראשונה הורדתי התוכנה, ואני לא מצליח. ניסיתי דרך כל השלש סמלים של תיקיות ברצועות הכלים למעלה.
-
האמת, אני לא מצליח לפתוח שום תיקייה. אני רק עכשיו בפעם הראשונה הורדתי התוכנה, ואני לא מצליח. ניסיתי דרך כל השלש סמלים של תיקיות ברצועות הכלים למעלה.
לאחר התקנת התוכנה, תבחר את כל הפריטים בתיקייה (
ctrl+a
) > לחצן ימני > MP3TAG
כעת הקבצים ייפתחו באמצעות התוכנה. -
@יעקב-ישראל אמר בהקבצים לא נכנסים לנגן בסדר עוקב:
@חוות-דעת תעשה במחשב לפני שאתה מעתיק מיין לפי שם
ותעתיק שוב