גיבויים של AWS EC2
-
לעניין גיבוי קבצים, מה שעשיתי לאחרונה וזה מאוד נח, זה פשוט שתי שרתים, שלאחד יש mount לשני (https://help.ubuntu.com/community/SSHFS, תודה ל@magicode שלימד אותי על זה) ויש cron לסקריפט שעושה פקודת rsync לתיקיות הנדרשות. אפשר באותו גיבוי גם לגבות משרת A לשרת B וגם להיפך.
לעניין גיבוי מערכת
אתה צריך לדעת כמה הקשר והתלות שלך לשרת המסויים שלך.
כמה התקנות עשית שהם קריטיות לפעולתו התקינה (לא כל הנסיונות שבדרך...)?
תוך כמה זמן אתה מרים שרת מאפס חזרה בהינתן שישי לך גיבוי קבצים מלא?לטעמי, התשובה צריכה להיות קצת זמן. אתה צריך לשנות הרגלים ולשנות טכנולוגיות עד שהתשובה תיהיה קצת זמן מאוד.
וכשזה התשובה מיותר לעשות תמונות מערכת, אלא"כ אתה רוצה שרידות תוך דקות שלזה צריך פתרונות שרידות ולא גיבוי.ספציפית בEC2 יש אפשרות לsnapshoot שעולה פר חודש וניתן לזכרוני לרענן אותו (כלומר לצלם מחדש) ללא עלות.
זה לקוח גם ממש מעט זמן שזה גם ייתרון.
עוד הערה על EC2, זה יקר, ובלי מספיק תמורה. אם אתה לוקח מופעים לא לפי שעות (או שהם דלוקים הרבה שעות בחודש) אני ממלית לך בחום לעבור לOVH. -
@dovid
אני עובד על לפי שעות.
אין לי כל אינטרס באמזון מלבד זה שהמליצו לי על זה מאוד (נדרים פלוס העביר לשם והיה מאוד מרוצה והוא המליץ לי, אומנם הוא לא משתמש ב EC2 אלא תוכניות אחרות, לי הסתדר לפתוח EC2 אז זה מה שעשיתי).
למען האמת כמו שאתה אומר להרים שרת זה להתקין את מה שצריך php, mysql, node וכו' את מה שאני משתמש, וא"כ לא זה הבעיה, (אולי כדאי לעשות איזה שהוא דף הוראות לעצמי לזכור כל מה שהתקנתי שיהיה נגיש בעת הצורך, ללא פיספוס איזה התקנה קריטית נשכחת.. אבל אני לא מסוגל בשלב זה לעבוד מידי לפי הספר).
מה שצריך תכלית זה גיבוי לקבצים וגיבוי לבסיס הנתונים.
במה שכתבת על הרצת כרון עם סינכרון לשרת אחר:
א. האם כדאי שרת בחברה אחרת, לכאורה כן, או שאין סיבה?
ב. האם ניתן לסנכרן את התיקיה שבו נשמרים הנתונים של mysql, ללא עצם החיבור באמצעות חיבור mysql אמיתי, אלא את החומר גלם של הזכרון שיושב באן שהוא בשרת.
ג. האם ומה מומלץ לגבי סינכרון mysql ברמת ה mysql?
תודה -
@dovid אמר בגיבויים של AWS EC2:
תוך כמה זמן אתה מרים שרת מאפס חזרה בהינתן שישי לך גיבוי קבצים מלא?
לטעמי, התשובה צריכה להיות קצת זמן. אתה צריך לשנות הרגלים ולשנות טכנולוגיות עד שהתשובה תיהיה קצת זמן מאוד.
תפרט קצת, איך מתקינים נוד ומסד נתונים וסרביסים ואנג'נאיקס ושאר ירקות ומקנפגים הכל בקצת זמן? בונים סקריפט?
-
@חוקר
א. זה כבר עניין של שרידות, מבחינת גיבוי חברה אחת נראית לי בסדר.
ב. לmysql יש שתי סוגי גיבויים, אחד פיזי (רמת מערכת קבצים) והשני לוגי (פקודת mysqldump). תלמד פה על ההבדלים ותחליט מה מתאים, לטעמי זה קשור מאוד בתדירות הגיבוי ובמספר העותקים אחורה.
בסוג הפיזי לא צריך חיבור, בלוגי צריך.
ג. ראה ב'.אני מקוה שלא חשבת להעתיק את כל הקבצים במחשב, זה מיותר ברמות.
תעתיק רק מה שצריך (נתונים שלך, ואולי אולי גם קבצי הגדרות ספורים בהם עבדת לעשות שינויים). -
@יוסף-בן-שמעון כמה זה זמן? כל מה שאמרת כמה זמן יכול לקחת?
אם יש הגדרות מיוחדות מאוד (כל מיני קאשים וניתובים שמצריכים העמקה, ברור שיש לגבות אותם - את ההגדרות הללו ספציפית).
מומלץ להשתמש בהגדרות לא סטנדרטיות רק כשבאמת צריך ולא בשביל הספורט ובשביל להראות מקוריות כי זה מקשה על ניידות לשרת אחר.