הטענת רב קו טלפונית
-
אני לא מצדיק את ההתנהלות של התחבורה הציבורית ויש מקום לשיפור ועוד הדרך ארוכה.
אני מקווה שההתלהמות שלכם הוא לא כלפי אני רק מציג את הדברים כהוויתם וככה זה מתנהל ואין מה לעשות.
לא אני מחליט איך תעבוד התחבורה הציבורית.וכן, אוטובוסים עובדים ע"ב מזומן והכרטיס הוא רק סוג של ארנק וזה שמאפשרים לעבור מאוטובוס ואוטובוס ב 90 דקות זה רק לטבת הלקוח למרות שהחברות "כביכול" מפסידות מזה.
אני לא עובד במשרד התחבורה אך די מבין (ושלא שואלים....)
גם אני "נפגע" תחבורה ציבורית ואין שבוע שאני לא שולח תלונה על קו אוטובוס מסויים שלא מגיע לתחנה הראשונה לאסוף נוסעים וכמות התלונות כבר הגיע לכמות נכבדה ואין כמעט שבוע שאני מקבל מייל תגובה מהם.
אז אי אפשר כל הזמן להתלונן שלא מקבלים שרות ולפעמים גם צריך להוקיר טובה
-
@zvinissim אמר בהטענת רב קו טלפונית:
זה שמאפשרים לעבור מאוטובוס ואוטובוס ב 90 דקות זה רק לטבת הלקוח למרות שהחברות "כביכול" מפסידות מזה.
ממש לא זה נהיה בעקבות זה שפעם הקווים היו ממקום למקום וגם מקצה לקצה בירושלים היית נוסע באוטובוס אחד והיום הם עובדים בשיטה של קבים מזינים וקווים ישירים כך שממקום למקום זה כמה אוטובוסים ולכן עשו את המעבר
אני לא עובד במשרד התחבורה אך די מבין (ושלא שואלים....)
גם אני "נפגע" תחבורה ציבורית ואין שבוע שאני לא שולח תלונה על קו אוטובוס מסויים שלא מגיע לתחנה הראשונה לאסוף נוסעים וכמות התלונות כבר הגיע לכמות נכבדה ואין כמעט שבוע שאני מקבל מייל תגובה מהם.ומשהו השתפר מזה? כי שאני שלחתי תלונות למשרד התחבורה נענתי שלכאורה זה חריגה מתנאי הרישיון ותוך חצי שנה יהיה ועדה שתבדוק אם זה באמת חריגה
אז אי אפשר כל הזמן להתלונן שלא מקבלים שרות ולפעמים גם צריך להוקיר טובה
זה לגבי מי שנותן לך שרות אבל לא נראה לי שיש הכרת טובה למי שנותן לך שרות שהוא מחויב לתת במלאו ועד הים היה נותן לך חתי והיום הוא נותן לך שתי שליש
-
@beri-zip אמר בהטענת רב קו טלפונית:
שאנשים שלא נסעו באוטובוס כבר שנים הם אלו שמחליטים איך יהיה יותר טוב לנסוע באוטובוס
@beri-zip דווקא נראה לי שחלקם כן נוסעים בתחבורה ציבורית והם יודעים טוב מאוד את הבעיות
כגון מי?
-
ומשהו השתפר מזה? כי שאני שלחתי תלונות למשרד התחבורה נענתי שלכאורה זה חריגה מתנאי הרישיון ותוך חצי שנה יהיה ועדה שתבדוק אם זה באמת חריגה
@beri-zip עדיין יש עוד הבדל גדול בנינו בהגשת תלונה
במאמר מוסגר רק שבוע שעבר עשו דיון מיוחד בעניין התלונות שלי על הקו הזה (יש שיפור ועדיין לא מספיק)
@zvinissim
אגב אתה גר אולי במודיעין עלית או בביתר?אני גר בפ"ת
כגון מי?
למה זה טוב?
-
@zvinissim גם אם אותו אחד שאני חושב עליו נוסע באוטובוס (מיסטר X), אין מכאן ראייה.
סמוך על החברות שהם יודעים את מסלול הנסיעה שלו היטב. דואגים שלא יהיו פדיחות שם.....אגב, תן לו לראות פעם אחת את הת'רד הזה, אולי שיבין את הנוסעים.....
(מקווה שלא חשפתי יותר מדאי)ואם הם רוצים שם רעיונות טובים בחינם, הם יותר ממוזמנים לפתוח כאן שם משתמש
-
עדיין יש עוד הבדל גדול בנינו בהגשת תלונה
אתה מגיש בצורה שונה או שפשוט אתה היחיד שקשור למשרד התחבורה ונוסע בתח"צ? כי אם אתה מגיש בצורה שונה אשמח אם תחכים אותי
אני גר בפ"ת
אז כנראה אתה נוסע רק בחברת קווים ואם כך מר כאתריה ומר כאתריה
אתה מדבר על חברת קווים שהיא עם שירות ממש טוב
ואני מדבר על אגד שהיא עם שירות לא טוב ועל סופרבוס שאי אפשר לומר שהיא עם שירות רע כי אין לה בכלל שירות (נהגים מעשנים מקללים מדלגים קווים ותחנות ואין פוצה פה ומצפצף) הכי טוב להגדיר את זה כמו שסיפר לי נהג בסופרבוס: שהוא היה נהג בחברת קווים ופוטר בגלל שהיו עליו תלונות והמדיניות של קווים היא שכל עוד שלא יוכח אחרת הלקוח צודק, אבל עכשיו הוא בסופרבוס וזה תענוג כי הנהג/החברה תמיד צודקים גם אם יוכח אחרת -
אתה מגיש בצורה שונה או שפשוט אתה היחיד שקשור למשרד התחבורה ונוסע בתח"צ? כי אם אתה מגיש בצורה שונה אשמח אם תחכים אותי
@beri-zip אני מגיש רגיל דרך האתר של משרד התחבורה רק עושה את הפעולות הבאות.
- רושם בוורד מכתב תלונה מסודר (לאחרונה כבר בניתי טופס סטנדרטי (טמפלט) ורק מעדכן את הפריטים בהתאם ושומר ב PDF.
- מצלם תמונות של האוטובוס בתחנה (מס' אוטובוס) + סרטון בעת הצורך - תעוד של כל דבר שיכול לעזור לתלונה
- ממצא את הטופס באתר ומצרף את כל המכתב+התמונות והסרטון
- לוקח כל בוקר ויטמינים (כמה טיפות בכל בוקר)
בגלל שיש לי גם מחשב נייד הרבה פעמים אני כבר עושה את זה און-ליין עוד שאני באוטובוס מגיש כבר את התלונה.
לא מתבייש ושולח מספיק תלונות (שיש לי תיעוד מדויק כגון: מס' אוטובוס,מס' תחנה, צילום לוחות זמנים וכו')היות ואני לא מדבר "סרה" על חברות אוטובוסים ונהגים אם אתה חושב שאתה נפגעת באיזה צורה מנהג כזה או אחר אתה מוזמן גם להגיש נגדו תלונה וגם לתבוע אותו (רק תשמור הוכחות שאתה צודק)
אני לא בא להגן על מישהו או חברה כזו או אחרת אבל אם תתלונן מספיק פעמים ועוד אחרים כמוך תוכל לשנות את המצב
-
@zvinissim משרד התחבורה לא מעוניין בקבלת תלונות ממך ולא מכלל נוסעי התחבורה הציבורית, המשרד הפך את בקרת האוטובוסים לאוטומטי על מנת להימנע מתלונות של הציבור והתעסקות איתם.
הקישור הייחודי לתלונות נמחק ולא ניתן לשלוח יותר תלונות, בתחילה הם השיבו כי זה אוטומטי ובהמשך מחקו את הקישור, מי שמאוד רוצה להתלונן עדיין יכול להתלונן במערכת הישנה של תלונות נגד מוניות ועוד שם נשאר אפשרות לנהגי אוטובוס או חברות.
הקנסות שהחברות מקבלות אינה על פי ביצוע נסיעה או לא אלא אינטרסים שונים. למי שזוכר ב2016 משרד התחבורה קנס את אגד ב14 מיליון שח כתגובה לשביתה שהם עשו, על אלפי נסיעות שלא ביצעו איפה היו עד אז? בקיצור תלונה למשרד התחבורה בעידן השר הקודם לא היה רלוונטי ואפקטיבי וגם ניסו להיפטר מזה אל תפתחו ציפיות.. -
@zvinissim
אולי באמת תרים את הכפפה?
אתה יודע להריץ מהלכים כשאתה רוצה....... -
@beri-zip אני מגיש רגיל דרך האתר של משרד התחבורה רק עושה את הפעולות הבאות.
- רושם בוורד מכתב תלונה מסודר (לאחרונה כבר בניתי טופס סטנדרטי (טמפלט) ורק מעדכן את הפריטים בהתאם ושומר ב PDF.
- מצלם תמונות של האוטובוס בתחנה (מס' אוטובוס) + סרטון בעת הצורך - תעוד של כל דבר שיכול לעזור לתלונה
- ממצא את הטופס באתר ומצרף את כל המכתב+התמונות והסרטון
- לוקח כל בוקר ויטמינים (כמה טיפות בכל בוקר)
בגלל שיש לי גם מחשב נייד הרבה פעמים אני כבר עושה את זה און-ליין עוד שאני באוטובוס מגיש כבר את התלונה.
לא מתבייש ושולח מספיק תלונות (שיש לי תיעוד מדויק כגון: מס' אוטובוס,מס' תחנה, צילום לוחות זמנים וכו')היות ואני לא מדבר "סרה" על חברות אוטובוסים ונהגים אם אתה חושב שאתה נפגעת באיזה צורה מנהג כזה או אחר אתה מוזמן גם להגיש נגדו תלונה וגם לתבוע אותו (רק תשמור הוכחות שאתה צודק)
אני לא בא להגן על מישהו או חברה כזו או אחרת אבל אם תתלונן מספיק פעמים ועוד אחרים כמוך תוכל לשנות את המצב
תשובה ממשרד התחבורה קיבלתי אבל הם אמרו שיהיה ועדה מינהלית תוך חצי שנה ואחרי חצי שנה אמרו שהיה ועדה והיא החליטה שלכאורה יש עילה לתביעה ואמרתי שכזה דבר זה לא נקרא לטפל
אבל אני שומע את הכיוון שלך, עיקר ההבדל בינינו זה שאני בלי מחשב בדרך ולכן בדר"כ (אא"כ היה משהו חריג) עד הבית יורדים מזה
אבל לגבי ההוכחה לך תוכיח שנהג עישן באוטובוס רגע לפני שיצא ואני עליתי עם תינוק קטן ואחרי ששאלתי אותו למה נענתי "כי בא לי" וכשאמרתי לו שאם זה יום של בא לי אז גם לי לא בא לשלם והבן אדם הגיב ביריקה וקללות עכשיו מצלמה יש לי משהו דפוק בפלאפון שיקח דקה לפחות עד שיעלה אבל מה התקשרתי מייד באותו רגע לחברת אוטובוסים שילחו פקח על העישון וכמובן קיבלתי תשובה אחרי שבוע שהנהג מכחיש בכלל שעישן באותו יום וודאי לא קילל וכששאלתי את הנציג אם הם בדקו את המצלמה שבתוך האוטובוס מה היה נעתי שזה התוגבה שלהם וזהו עכשיו תסביר לי מה אתה היית עושה במקומי ותובע אותם?