קניתי מזגנים ב 10,900 ושילמתי בסוף 12,650 יש אופציה לתבוע?
-
@aiib אמר בקניתי מזגנים ב 10,900 ושילמתי בסוף 12,650 יש אופציה לתבוע?:
@Shmuel754 ועל המזגנים הוא לא מרוויח כלום?
@aiib מרוויח טוב מאוד (לא רוצה להגיד סכומים לא יצא הענים ולא נכאיב יותר מידי).
עצם העיניין.
לפי החברה אלו מזגני אינורטר (לפי האתר בחו"ל המקורי) ולפי החוברת במקורית צריך 4 חוטים (2 מתח+1 תקשורת+1 הראקה).אם ההזנה היא חיצונית חייב להיות פקט לפני הכניסה למזגן (ואם באמת זה הזנה חיצונית ואין פקט זה כבר יכול לגבול ברשלנות)
עכשיו אני מנסה להבין מהיכן הוא לקח חשמל אם הוא לקח משקע שבחדר אז הוא צריך להוסיף עוד 2 חוטים להזנה (זה כבר עולה לכבל 6 חוטים).
לדעתי הדבר הפשוט ביותר הוא להיכנס לאתר הזה ולבדוק אם הוא מתקין מורשה.
במידה וכן תתלונן בחברה והם כבר ינערו ואתו טוב טוב (מאבק)בקשר להצעות מחיר - מתקין שמכבד את עצמו (ולא חפאר) יגיע לבית שלכם ללא עלות וייתן לכם הצעת מחיר מסודרת ואם בכל זאת הוא יקח לכם ביקור אזי הביקור אמור להתקזז עם העבודה ככה יוצא שלא שלמתם ביקור
-
@mdy אמר בקניתי מזגנים ב 10,900 ושילמתי בסוף 12,650 יש אופציה לתבוע?:
טוב סליחה שאני חולק על כולם אבל עם כל הכאב ועוגמת הנפש קצת הגזמתם. כל המתקינים לוקחים תןוספות שונות ומשונות מלבד התקנת בסיס שנעה בין 400-700 ש"ח הארכת קו חשמל זה תוספת פירוק מזגן ישן זה תוספת חציבה בבטון זה תוספת. הארכת צנרת. כל דבר תוספת.
הדבר היחיד שבאמת לא בסדר זה ההבטחה למזגן 1.25 והוא התקין 1 כח. מלבד זה. זה מבאס מעצבן מרגיז אבל כל המתקינים היו עושים אותו הדבר.
(ואגב 10,900 זה יותר זול מ10,700 כי ב10,700 חישבת התקנה אחת. 600 ש"ח התקנה לכל מזגן)
צר לי זה המצב@mdy אתה רק לא הוספת שאת עלות התוספות אומרים לפני ביצוע העבודה ולא לאחר ביצוע העבודה.
הלקוח לא חייב להסכים ואם זה נאמר לפני אפשר להיפרד כידידים.פרט מזה התקנת מזגן ב 400 ש"ח זה התקנה במחיר הפסד ולכן המתקין תמיד מנסה להוסיף לו תוספות (אם תרצה אני יכול להוכיח לך את זה)
-
@zvinissim בסיפור, הוא אמר לו לפני, שיש תוספות. תקרא שוב.
שנית התקנתי לא פעם ולא פעמיים ב400 ש"ח בלי שום תוספת. התוספות הללו ידועות ומוכרות לכל מתקין ולכל מי שהתקין אי פעם מזגנים. אין שם ברשימה שום תוספת מוזרה ולא מוכרת.
אני לא נכנס לאיך הדברים הוצגו ונעשו, כי לא הייתי שם. אבל, לפי הפרטים היבשים והעלויות. אין שום טענה. עם כל מתקין הוא היה יוצא באותו נזק פלוס מינוס.
מה לעשות. לא תמיד בעל המקצוע אשם. -
@zvinissim בסיפור, הוא אמר לו לפני, שיש תוספות. תקרא שוב.
שנית התקנתי לא פעם ולא פעמיים ב400 ש"ח בלי שום תוספת. התוספות הללו ידועות ומוכרות לכל מתקין ולכל מי שהתקין אי פעם מזגנים. אין שם ברשימה שום תוספת מוזרה ולא מוכרת.
אני לא נכנס לאיך הדברים הוצגו ונעשו, כי לא הייתי שם. אבל, לפי הפרטים היבשים והעלויות. אין שום טענה. עם כל מתקין הוא היה יוצא באותו נזק פלוס מינוס.
מה לעשות. לא תמיד בעל המקצוע אשם.@mdy יכול להיות שגם איני פספסתי משהו בהתחלה.
לא תמיד הלקוח צודק וישנם פעמים רבות שהמתקין צודק והיות וגם אני לא הייתי שם קשה לבדוק את העובדות.היות והבירור המחיר היה טלפוני המתקין היה צריך להגיד שהמחיר הוא להתקנה בסיסית ורק לאחר שהוא רואה את המקום הוא ידע בדיוק. (יכול להיות שזה נאמר ופשוט הוא לא שם לב לזה)
באופן כללי אם המתקין היה מגיע מראש לבית וראה את השטח היה נמנע הרבה עוגמת נפש ללקוח.
וב"כ מתקינים טובים שמוכרים כאלו מזגנים מגיעים לבית ונותנים הצעה שלא יהיו פשלות בהמשך (נראה לי מוזר שמתקין ייתן הצעה על מזגן כזה בטלפון מבלי לראות את המקום).
אני כבר רשמתי שאם המתקין אמר לכתכילה את המחיר הסופי לפני תחילת העבודה הלקוח יכל להגיד לו תשאיר לי את המזגנים ואני אשלם עליהם ואחפש מתקין אחר במחיר שמתאים ליהיות ואני עבדתי מספיק שנים במיזוג (שירות) אני מכיר את כל הטריקים והשטריקים של המקצוע הזה.
והיות והמקצוע הזה "פרוץ" (רק לאחרונה מתחילים למסד אותו) ולכן כל מתקין עושה מה שמתאים לו ומה שבא לו.היום בשביל להיות מתקין מזגנים אתה יכול לעבוד אצל מישהו כמה חודשים ולהכיר את המקצוע ולקנות ציוד ולעבוד - זה חלק גדול מהבעיה בארץ.
לעצם העיניין
היות ואני לא מכיר את מזגני בפוגיסטו אבל בכל החברות שמחשיבות את עצמם כגון: מצובושי, סמסונג, דייקן ועוד אחרות לא מרשות למתקינים שאינם מורשים מטעמם להתקרב למזגנים שלהם אחרת הנזק יותר מהתועלת והמתקינים שלהם עוברים הדרכות מדוייקות עם דגשים להתקנה.מעניין מה מיוחד במזגי בפוגיסטו ממזגני אלקטרה/תדיראן?
בקשר להתקנות של 400 ש"ח
המחיר הזה זול מידי ואפילו מחיר הפסד להתקנה ואסביר מדוע (גם להתקנה ש 2 מטר צנרת התקנת חלון).
קח לדוגמא מזגן אלקטרה שמגיע ללא כבל וללא צנרת עם המזגן.אביזרים להתקנה:
- צנרת 2x. - סט מוכן תקני עולה באזור ה 50 ש"ח
- כבל חשמל - כבל חשמל 5 גידים או 4+4 בערך 6-10 ש"ח למטר (על 2 מטר צנרת צריך 3 מטר כבל)
- גינשטל (מתקן) - מתקן עולה כ 60-70 ש"ח
- רק החלקים עולים למתקין כ 150 ש"ח לפני מע"מ (נשאר למתקין 250 ש"ח ועכשיו תתחיל לחשבן את הוצאות המתקין ותראה לכמה תגיע בסוף)
הוצאות למתקין
- רכב
- דלק
- טלפון.
- ציוד - פטישון,מברגה,ברגים,לפלפ,וכו' (נכון שהוא כבר קנה אותו אבל יש השקעה רישונית שהוא צריך לכסות אותו)
- עוזר מתקין (משכורת+מסים וכו')
- ביטוחים
- מיסים
- הובלת המזגן
- בלאי הרכב (הוצאות תיקון במוסך, טסט וכו')
ועוד הרשימה ארוכה..... (תעשה גם חשבון שנתי וגם פרטני - יחיסית להתקנה יחידה)
וכל זה עוד לפני רווח.
בשביל להתקין מזגן ב 400 ש"ח הוא צריך לעשות 10 מזגנים ביום בשביל שיתחיל להיות רווחי.בשביל זה אמרתי שמחיר התקנה של 400 ש"ח זה מחיר קרוב להפסד (ואפילו הפסד) ואם יש מתקין שמוכן לקחת כזו התקנה שיערב לו (לא מתערב בשיקוליו הכספיים/העיסקיים)
אז נכון שהמתקין לוקח בחשבון שיש לו עוד "רווח" ממכירת המזגן (משהו כ-100 ש"ח ±) עדיין העלויות שלו יותר גדולות ממחיר ההתקנה.
עכשיו זה לאחר מעשה כך שאין הרבה מה לעשות.....
-
@Shmuel754 אמר בקניתי מזגנים ב 10,900 ושילמתי בסוף 12,650 יש אופציה לתבוע?:
המחיר למתקין כולל מע"מ?
@שלומ אמר בקניתי מזגנים ב 10,900 ושילמתי בסוף 12,650 יש אופציה לתבוע?:
@Shmuel754
מסתמא כן
כי אחרת מחיר ללקוח שזה בוודאות כולל מע"מ יוצא יותר זול...תמיד מחיר המזגן הוא כולל מע"מ
גם אם תלך לספק מזגנים המחיר יהיה כולל מע"מרק על העבודה מדברים בנפרד
-
כולם גנבים ושקרנים?
לא יודע אם גנבים ושקרנים
אבל לשאלה הראשונה שתשאל למעלה
נשאת ונתת באמונה......... -
@משחזר-מידע אמר בקניתי מזגנים ב 10,900 ושילמתי בסוף 12,650 יש אופציה לתבוע?:
כולם גנבים ושקרנים?
לא יודע אם גנבים ושקרנים
אבל לשאלה הראשונה שתשאל למעלה
נשאת ונתת באמונה.........בתור אחד שהתעסק בתחום כמוכר אני יכול לומר לך שגם שהייתי מדגיש לאנשים בדיוק מה התוספות מעבר להתקנה בסיסית ושיקחו את זה בחשבון שום דבר לא עוזר הרבה אנשים משכנעים את עצמם שאצלי אין תוספות
-
@zvinissim התקנה ב400 ש"ח לא חייבת להיות במטרה לגנוב. זו יכולה להיות פרסומת טובה מתוך ידיעה שיש הרבה פעמים תוספות.
ביררתי ממש לפני שבועיים אצל כמה מתקינים כולם רצו 400-600 ש"ח הרבה מהם 450. כולם גנבים ושקרנים?@mdy אני חושב שנוסח ההודעה הזו אינה מתאימה לפורום.
אנא מחק אותה בבקשה
-
@aiib אמר בקניתי מזגנים ב 10,900 ושילמתי בסוף 12,650 יש אופציה לתבוע?:
@shukiha ולכאורה זו אשמת המתקינים עצמם. מכיוון שכמעט ולא נתקלתי בהתקנה סטנדרטית... תמיד המתקין מוצא סיבה למה צריך להוסיף...
וחלילה מלהכליל!!! יש כאלו באמת ישרים!!!יכול להיות שיש צדק בטענה אבל תכלס אם אני לצורך הענין בתור מוכר/מתקין שמדגיש ללקוח שהמחיר זה כולל התקנה בסיסית והלקוח משוכנע שאצלו אין תוספות והוא גם מבין מבחינה מקצועית איפה נכון ובסדר להתקין את המזגן והמתקין סתם עוקץ אותו אז להגיד על המתקין גנב או כל מיני דברים כאילו בלשון המעטה זה לא ממש נכון
מה גם שהלקוח הרבה פעמים לא חושב על כל מיני דברים שאם המתקין יעשה בצורה יותר חסכונית את. התקנה אחרי זה אם יהיה בעיות שהחברה לא רוצה לתת שירות כי מבחינתםצזה נקרא שאין גישה רק כמה דוגמאות קטנות לדוגמה שהצינור שיוצא החוצה צריך לצאת מצד ימין על מנת שישאר צינור בפנים שיוכלו להוריד את המזגן לטיפול ואז זה מאריך את הצנרת
או שלקוח מבקש שיבאו עם סולם של שתי קומות מלמטה או אפילו קומה שאחרי זה הוא לא יקבל שירות או שהוא רוצה שהמתקין יעלה עם חבלים את המנוע לגג בחינם שיפרק מזגן ישן בחינם ועוד ..... -
@zvinissim אמר בקניתי מזגנים ב 10,900 ושילמתי בסוף 12,650 יש אופציה לתבוע?:
@zvinissim התקנה ב400 ש"ח לא חייבת להיות במטרה לגנוב. זו יכולה להיות פרסומת טובה מתוך ידיעה שיש הרבה פעמים תוספות.
ביררתי ממש לפני שבועיים אצל כמה מתקינים כולם רצו 400-600 ש"ח הרבה מהם 450. כולם גנבים ושקרנים?@mdy אני חושב שנוסח ההודעה הזו אינה מתאימה לפורום.
אנא מחק אותה בבקשה
באמת לא הבנתי מה הבעיה בנוסח? אשמח ללמוד