שאלה בפיזיקה... ⚖️
-
@dovid אמר בשאלה בפיזיקה... ️:
כשהצדדים זהים ושוים אופקית, כל מעלה בעיגול משמעותה ירידה ועליה גדולים בהרבה מאשר כשאר הם בזוית של 45 מעלות למשל
הייתי בכיוון זה, אבל נתקעתי בגלל:
שזה זהה לשני צדדי המאזניים
שאלה קשורה (התשובה שם טוען מה ש@dovid טוען, אבל טוען שזה לא זהה ל-2 הצדדים)
https://physics.stackexchange.com/questions/13474/why-does-the-weighing-balance-restore-when-tilted-and-released -
@מצאתי... היחס של הזוית משנה את היחס בין במרחק מהציר.
המחשה: כששני הצדדים אופקיים, נניח שמעלה בעיגול זה ס"מ עליה או ירידה.
אבל זה דוקא בקצה, באמצע למשל זה נניח חצי ס"מ.
כעת שיש זוית 45 מעלות, אז אם נניח שכל מעלה היא ירידה או עליה של חצי ס"מ, באמצע זה ודאי לא יהיה רבע.
בקיצור כעת עברנו מפיזיקה לטריגונומטריה... -
-
-
@yossiz ממה שאני הבנתי זה שהמומנט גודל בצד שעולה וקטן בצד שיורד, וזה בגלל שהציר של הנדנדה לא נכנס בתוך קרש הנדנדה אלא בתוך חלק קטן אנכי שהוא מחובר לקרש האופקי, דבר זה מובלט בסרטון. וזה גורם שכאשר משתנה הזוית של הנדנדה המומנט משתנה, ולכן תוך כדי שהנדנדה באה לרדת למטה המומנטים מתאזנים וכך היא נשארת באויר.
מקווה שהסברתי ברור.
אגב אצלי יש כיתוביות בעברית בסרטון הזה. -
@רחמים אמר בשאלה בפיזיקה... ️:
@yossiz ממה שאני הבנתי זה שהמומנט גודל בצד שעולה וקטן בצד שיורד, וזה בגלל שהציר של הנדנדה לא נכנס בתוך קרש הנדנדה אלא בתוך חלק קטן אנכי שהוא מחובר לקרש האופקי, דבר זה מובלט בסרטון. וזה גורם שכאשר משתנה הזוית של הנדנדה המומנט משתנה, ולכן תוך כדי שהנדנדה באה לרדת למטה המומנטים מתאזנים וכך היא נשארת באויר.
מקווה שהסברתי ברור.
אגב אצלי יש כיתוביות בעברית בסרטון הזה.לאחר שקראתי את התרגום לעברית, התחלתי להבין, תודה רבה!
באמת נראה כמו שאתה כותב. -
אוקיי, אז בינתיים, אחר העיון, נראה להסביר הענין כך (הסבר בנוסח עממי לא מדעי, אבל בכל זאת לבינתיים זה נראה לי נכון)
יש 3 משתנים שמשפיעים על יכולת החפצים שמונחים על הקרש להזיז אותו:
- הכי פשוט, זה הכובד של החפץ
- הזוית שבו הקרש יזוז (מכיון שהכח הכובד של החפץ דוחף רק למטה, וברוב התנוחות, הקרש חייב לזוז ג"כ לצד, זה ממעט את כח הכבידה באותו מידה שהתזוזה יהיה לצד ולא למטה)
- כמה המשקל הנגדי יעלה לעומתו. (למשל, לפעמים צד השמאל ירד 1 ס"מ - מדובר על תזוזה לכיוון מטה בלבד לא לכיוון הצדדים - וצד ימין יעלה 2 ס"מ, זה יסוד המנוף. במקרה כזה, הכח של צד שמאל יהיה חצי).
ולפי זה נבוא לביאור הדברים,
שאלה א'שאלה ב'
שאלה ג'
אידך פירושא, זיל גמור...נ.ב. האם יש אף אחד פה שמבין מה אני מנסה להגיד?