איך לנקות את האבנית בקומקום
-
את הרעיון הזה שאבתי במוצאי פסח האחרון.
מי באיתנו אינו קונה לימונים ומשתמש בהם ולא סוחט אותם עד הסוף ולבסוף הם הולכים לזבל עם חצי מיץ בתוכם.
אז הרעיון/הטריק הוא כזה:
לוקחים את החצי לימון ומוצאים ממנו את המיץ עד הסוף.
כלומר: לוקחים קערית קטנה וכפית ומתחילים לחפור בלימון עד שיוצא כל המיץ (אל תבזבזו שום דבר כולל הגרעינים והחתיכת הקטנות וכולל הקליפה)לוקחים את הקומקום ומלאים בו 1 ס"מ מים ומרתיחים (על אחריותכם הבלעדית) ולאחר שהמים רותחים מכניסים לשם את כל "החפירות" של הלימון (המיץ+החתיכות+הקליפה)
מערבבים טוב טוב ומחכים כמה דקות (בנתיים תעשו דברים אחרים)חומצת הלימון תתחיל לעבוד ולהוריד את כל האבנית.
תנערו מידי פעם ואפילו תתנו עוד הרתחה קטנה עם הלימון.
לאחר כ-10 דקות תשטפו טוב טוב את הקומקום ותקבלו קומקום נקי.
את הפעולה הזו עושים פעם בשבוערק דגש אחד:
אם יש הרבה אבנית בקומקום תצטרכו קודם להוריד את כל האבנית ואז לעבוד בשיטה הזו כל שבוע אבל, עדיין אם תעשו עם הלימון כמה פעמים תתחילו לראות שכמות האבנית יורדתולשדרוג הרעיון הזה אם אתם עושים את הפעולה הזו ביום שיש לפני שבת תוכלו לשמור את ה"תערובת" מהקומקום בצינצנת קטנה ולהעביר את הלהלימון למייחם במוצ"ש באותה פעולה (ואם נשאר לכם לימון משבת תוכלו לשים עוד טיפה לימון להמשך ההפקטיביות)
מה שטוב בלימון מחומרים אחרים שגם אם נשאר טיפה מהטעם/ריח זה לא מזיק משא"כ בחומרים כימיים
-
@ZACK אמר באיך לנקות את האבנית בקומקום:
@zvinissim
אני משתמש מאז ומעולם במלח לימון. זה נראה לי אותו דבר. רק בלי הבלאגן.ממלאים חצי קומקום, ושמים כפית או שתיים מלח לימון.
@ZACK צודק
גם מלח לימון יכול לעשות את העבודה -
@ZACK אמר באיך לנקות את האבנית בקומקום:
שמים כפית או שתיים מלח לימון
וזה מנקה אותו פעם אחת - עד לפעם הבאה.
דרך אגב, התחלנו להשתמש בקנקן של בריטה, ומפסח עד היום 3 שבועות ו3 ימים (...) אין פירור אבנית בקומקום!!
לא מי יודע מה השקעה, 18 ש"ח למסנן שיכול לסחוב יותר מחודש, ו100 ש"ח ח"פ לקנקן. בשביל החיסכון של כל האבן הזו שנכנסת לנו לגוף אני כבר התחלתי להשתכנע שזה שווה.... -
כולם צודקים
אפשר גם עם מלח לימון,חומץ,סודה לשתיה ועוד.פשוט הראתי עוד דרך שקיית בבית ואף אחד לא חשב עליה
בעבר היה לי מכשיר אוסמוזה הפוכה(מי שרוצה מומן לקחת אותו - עדיין באחריות) ושנים לא היה לי אבנית בקומקום ורק לאחרונה שביטלתי אות המכשיר האבנית חזר לקומקום שלי.
@רוב-יועץ אמר באיך לנקות את האבנית בקומקום:
דרך אגב, התחלנו להשתמש בקנקן של בריטה, ומפסח עד היום 3 שבועות ו3 ימים (...) אין פירור אבנית בקומקום!!
לא מי יודע מה השקעה, 18 ש"ח למסנן שיכול לסחוב יותר מחודש, ו100 ש"ח ח"פ לקנקן. בשביל החיסכון של כל האבן הזו שנכנסת לנו לגוף אני כבר התחלתי להשתכנע שזה שווה....@רוב-יועץ נכון, כל המסננים מוצאים את הדברים האלו מהמים ולכן אלין לך אבנית.
צריך לקחת בחשבון שצריך להשלים את כל המינרלים שהמסנן מוצא ע"י אוכל -