באיזה מחשב לבחור?
-
יש לי כיום מחשב thinkpad yoga 370
קניתי חדש yoga 730
השאלה עכשיו מה כדאי להשאיר אצלי ומה למכור
מעלות אחד מול השני מלמעלה:
ה730 יותר קל ב150 גרם
נראה יותר יפה
מעבד דור שמיני מול דור שביעי [למרות שבהשוואה באינטל לא כ"כ ראיתי הבדל ואדרבה מבחינת מהירות הוא איטי יותר. אולי מישהו יוכל להחכים אותי בזה]
256 SSD למול 128
מעלות לטובת הthinkpad אחריות כיום של יותר משנתיים למול שנה של ה730
לכאורה מארז יותר עמיד
בביקורות באינטרנט נראה שהבטריה של הthinkpad יותר ארוכה למרות שבהצהרה של לנובו זה אותו דבר
ואולי באמת יש מעלות בעצם שהיא הסדרה המקצועית יותר כך שאולי זה עצמו אומר שזה יותר טוב?מה אומרים? מה מומלץ?
תודה!
מצורף השוואה של המעבדים אם מישהו יוכל להחכים אותי מה העדיפת של דור שמיני.
https://ark.intel.com/compare/124967,97472 -
@aiib תראה פה ופה, אני לא יודע כמה אמינים הבדיקות האלה, ותמיד זה תלוי גם בסוג ה-load (איזה סוגי חישובים יש) אבל בגדול מתקבל רושם כך:
הקדמה: מה זה ליבות? כל ליבה יכול להריץ חישוב במקביל לליבות אחרות. אם יש לך ליבה אחת בלבד, (כמו כל המעבדים הישנים) אז מתקבל רושם שדברים קורים במקביל, אבל למעשה זה אחיזת עיניים, והמעבד באמת עובר ממשימה למשימה כ"כ במהירות שאתה לא שם לב. אז 8 ליבות - אומר שאפשר לעשות 8 חישובים במקביל (לא ניכנס עכשיו ל-hyperthreading...). אם כן בכל benchmark יש 2 מספרים, הביצועים כאשר ליבה יחידי מופעל על המשימה, והביצועים כאשר כל הליבות מופעלים ביחד על משימה. עכשיו לענינינו- לגבי ביצועי ליבה יחידי (single threaded) יש הסכמה בין שני האתרים שהבאתי שיש יתרון ממש קטן (לא עשיתי חשבון מדוייק אבל נראה פחות מ5 אחוז) לדור השביעי (לא מדובר על כל הדור ה7 אלא על המודל שהבאת)
- לגבי ביצועים של כל הליבות ביחד (multi threaded) יש יתרון עצום לדור השמיני (במודל שהבאת). יצויין שכפול ליבות לא אומר כפל ביצועים, מטעמים שונים.
מסקנה: המעבד של הדור השמיני יותר מומלץ
מסקנה2: קשה מאוד לשער ביצועים מתוך המפרט הטכני, צריך להריץ benchmark, יש יותר מדי משתנים שמשפיעים, וגם א"א לשער במדוייק מידת ההשפעה מתוך המספרים במפרט.[מקוה שכתבתי ברור, אם לא מובן תשאל...]
-
@yossiz מאד ברור!!
אבל למרות הבהירות, חסר לי משהו:
מהירות המעבד שנמדדת במגה הרץ היא לא חשבון של כל הליבות? כי אם כן אז לא מועילים הליבות בשורה התחתונה לא.? כי בפועל המעבד עושה פחות חישובים בשניה לא?
או שאני טועה וזה עבור כל ליבה בנפרד ואז למעשה מהירות המעבד שעליו אני מדבר זה 3.5 מגה הרץ כפול 4? -
@aiib אמר בבאיזה מחשב לבחור?:
מהירות המעבד שנמדדת במגה הרץ היא לא חשבון של כל הליבות? כי אם כן אז לא מועילים הליבות בשורה התחתונה לא.? כי בפועל המעבד עושה פחות חישובים בשניה לא?
או שאני טועה וזה עבור כל ליבה בנפרד ואז למעשה מהירות המעבד שעליו אני מדבר זה 3.5 מגה הרץ כפול 4?א. תיקון קטן, לא מגה הרץ אלא גיגה הרץ (תיקון קטן, הבדל גדול)
ב. לא זה ולא זה נכונים לגמרי, אם כי האופציה השנייה יותר קרובה לאמת. המהירות הוא לכל ליבה בנפרד, אבל לא כל הזמן יש עבודה לכל ליבה, ולא כל סוג עומס אפשר לחלק אותו לכמה ליבות, אז א"א לומר שיש לך מהירות של איקס GHZ כפול איקס ליבות.מכיוון שבמחשב הנוכחי עדיין לא ניצלתי את יכולות הזכרון מסתבר שבחדש זה גם לא יקרה...
אתה מדבר על כמות זכרון? אני מדבר על מהירות הזיכרון. אתה מנצל את זה כל רגע (בתנאי שקנית זכרון שתומך במהירות המרבי שמעבד תומך בו).
-
@yossiz אמר בבאיזה מחשב לבחור?:
@aiib אמר בבאיזה מחשב לבחור?:
או שאני טועה וזה עבור כל ליבה בנפרד ואז למעשה מהירות המעבד שעליו אני מדבר זה 3.5 מגה הרץ כפול 4?א. תיקון קטן, לא מגה הרץ אלא גיגה הרץ (תיקון קטן, הבדל גדול)
צודק טעות של הקלדה
מכיוון שבמחשב הנוכחי עדיין לא ניצלתי את יכולות הזכרון מסתבר שבחדש זה גם לא יקרה...
אתה מדבר על כמות זכרון? אני מדבר על מהירות הזיכרון. אתה מנצל את זה כל רגע (בתנאי שקנית זכרון שתומך במהירות המרבי שמעבד תומך בו).
נראה לי ששני המחשבים מגיעים עם אותו סוג זכרון