רוצה להבין משהו
-
לאחרונה חיפשתי מחשב לקנייה.
ראיתי משהו מעניין שידעתי שהוא קיים אבל לא עד כדי כך. ואני מנסה להבין את זה.
שמתי לב שיכול להיות 2 מחשבים מאותה חברה עם פחות או יותר אותו מפרט של מעבד, זכרון, אחסון, וכן השאר נראה פחות או יותר אותו דבר
אלא שבאותה חברה יש שינויים בין סדרות דהיינו הסדרה העסקית או היוקרתית תמיד תעלה יותר למרות שהמפרט דומה.
לא באתי לשאול את ההגיון של מיתוג וכדו' אלא יותר להבין האם יש דברים בכך- האם ההוא עם המחיר היקר באמת יותר טוב למרות שמבחינת המפרט הוא נראה דומה?!
[אני יודע שבחלק מהמחשבים יש שינויים בדברים אחרים חוץ מהמפרט שציינתי השאלה היא האם חוץ מהשינויים האלו יש הבדל מבחינת האיכות במפרט השווה?]אשמח לשמוע
תודה רבה! -
@WWW מצדיק מחיר של פער בין 600 ל1200?? [בדולרים]
גם קראתי קצת סקירות על מחשבים ובמקרה על מחשב שחשקתי היה טענה שהדיסק קשיח איטי מדי. המחשב הוא של דל, יש מצב שדל שמים 2 רמות של דיסק קשיח? [במקרה שמדובר באותו סוג חיבור]?
וגם בהשוואות ובסקירות לפעמים אפשר לראות הבדלים במהירות וביצועים בין חברות לחברות למרות שכולם משתמשים באותו המעבד של אינטל. יש הסבר? -
@aiib לדעתי המיתוג הוא חלק קטן מהנושא. בסדרה העסקית בדרך כלל הכול מושקע יותר, ואני מדבר על לוח ושבבים איכותיים הרבה יותר, ובדרך כלל כל המארז כולו מאלומיניום או לכל הפחות מחומר איכותי וחזק, עמיד בטלטולים וכו'.
רק השבוע היה אצלי מחשב עתיק של ThinkPad עם מדבקה המבשרת על התאמה מלאה ל XP. אבל עובד ונראה מעולה.
במחשבי HP ניידים למשל, אני לא אוהב אותם במיוחד. אבל סדרת ELITE שלהם, זה שמים וארץ כפשוטו.
לכן נראה לי שההפרשים במחיר בהחלט משתלמים, אבל לא כל אחד צריך את זה. -
@aiib
בבקשה תדאג לכותרת טובה יותר. מבאס לראות כותרות בסגנון קליקבייטים או סתם כותרת לא מתארת.איכות של דיסק קשיח זה בהחלט פרמטר חשוב ויקר..
בנוסף, יש את הדברים שלא מופיעים תמיד במפרט.
פלסטיקה, מסך, זיכרון ראם(יש רמות שונות..)
סוללה(שוב, אורך חיים) איוורור, עכבר ומקלדת..
בקיצור, הפרטים הקטנים עושים את ההבדל..