מחטף דומיין
-
עלה במחשבה לפני לבנות איזו אפליקציה, ולצורך כך רשמתי את הדומיין החינמי glat.ml, אח"כ הרעיון עבר להקפאה והדומיין נשאר בלי שימוש, השבוע קיבלתי מייל מ freenom שהדומיין לא מפנה לאתר פעיל ובגלל זה הוא בוטל.
לא אכפת לי למפרע על הדומיין, מה שמפליא אותי הוא שהמייל נשלח אלי בשלש בלילה, ולפי הלוג של ג'מייל בארבע וחצי הדומיין כבר הפנה לשרת אחר, ואני תמה מאיפה ידע החוטף האלמוני כל כך מדויק את השעה שבה ביטלו לי את הדומיין? האם זה מתוזמן ממישהו בתוך freenom? מה יכול כל כך לעניין בדומיין הזה עד כדי כך? -
מכיון שזה מפנה לאתר שחסום בנטפרי לא יכולתי לבדוק בוודאות, אבל בד"כ זה מנותב לאתר של פרסומת ע"י הספק בעצמה. מעניין שזה עוד לא רשום כזמין פה. תסתכל פה תראה שיש 17,910 דומיינים רשומים על אותו IP...
הוספה: לפי אתר זה יש 327,366 דומיינים מאוכסים שם.
הוספה2: לפי https://www.whois.net/ הדומיין שייך עכשיו ל-freenom. -
- אחרי שהדומיין מתבטל אף אחד לא יכול למשוך אותו במשך תקופה (הם כותבים את זה מפורש במייל)
- בדקת מה יש על הדומיין הזה כעת? זה חסום בנטפרי אז גם אני לא יכול לראות. אבל לדעתי הוא מפנה לשרת שלשם הם מנתבים את כל הדומיינים שביטלו.
- אפשרות נוספת זה שמישהו רצה את הדומיין הזה בתשלום. וזה סיבה אצלם לבטל לך את הדומיין בד"כ.
- אם זה בוטל בגלל שלא הייתה הפנייה לשום מקום על זה, ואתה ממש רוצה את הדומיין הזה, אז אתה יכול לשלם ולקבל אותו, אם כי במחיר הזה אתה מביא סיומת נורמלית.
- להבא, כל דומיין שלקחת תשייך קודם לאתר פעיל. אחרת הוא יישרף לך. (לי כבר נשרפו כמה )
לכל מי שתהה, הסיומת ml היא חינמית ויש להם זכות לבטל דומיין בתנאים מסויימים.
-
@clickone אמר במחטף דומיין:
אחרי שהדומיין מתבטל אף אחד לא יכול למשוך אותו במשך תקופה (הם כותבים את זה מפורש במייל)
הם כותבים במייל:
At this stage, anyone, including yourself, is able to (re)register the cancelled domain GLAT.ML. However, upon registration, an actual working website is needed to complete the registration process.
אז כנראה זה סתם כסות עיניים...
בהתחלה זה הפנה לאיזה אתר קיקיוני שמדמה כאילו הוא אתר של קבלן, אבל באמת לא היה שום תוכן שם, עכשיו זה מפנה לסאב דומיין שחסום בנטפרי.
-
@yossiz אמר במחטף דומיין:
שם.הוספה2: לפי https://www.whois.net/ הדומיין שייך עכשיו ל-freenom.
נראה לי שכל דומיין שנרשם אצלם רשום על שמם