התקן חיצוני דורש אתחול - קצת ידע לא יזיק
-
@אלישי
במקרה של סנדיסק
לרוב מדובר בבעית FW ולכן הם ממהרים לשלוח חדש -
@משחזר-מידע אני מדבר על מקרה קודם, שהמחשב כותב שיש בעיה ומציע שיחזור. ניתן ללחוץ ביטול ואז הדיסק זמין רגיל.
השאלה היא האם להתייחס לאזהרה של המחשב שהדיסק לא תקין ולעשות סריקה או לגבות את הדיסק ואז לעשות איתחול. או פשוט לא להתייחס עד שיגיע למצב שכבר נצטרך את העזרה שלך... -
@aiib
במקרה שהמחשב מזהיר שהדיסק לא תקין
לבדוק דבר ראשון
את דוח הSMARTאת התיקון שהוא מציע תוכל לעשות גם אחר כך
-
@aiib
רגע רגע רגע
נדמה לי שאנחנו לא משדרים על אותו גל
אתה מדבר על מקרים כמו כיבוי מחשב בכוח ו/או הוצאת התקן חיצוני מבלי להוציא אותו מסודר (הוצאה במצב בטוח)
שאח"כ הוא מבקש סריקה ? -
@משחזר-מידע אמר בהתקן חיצוני דורש אתחול - קצת ידע לא יזיק:
במקרה כזה, עושים העתק אחד על אחד של הדיסק (Sector by sector cone)
איזו תוכנה מומלצת להעתקה שכזו?
-
@משחזר-מידע במקרים שהמחשב מבקש סריקה לדיסק אונקי ללא ידע מדוע. אולי הסיבות שציינת אפשריות
-
@aiib אמר בהתקן חיצוני דורש אתחול - קצת ידע לא יזיק:
@משחזר-מידע במקרים שהמחשב מבקש סריקה לדיסק אונקי ללא ידע מדוע. אולי הסיבות שציינת אפשריות
אז בודקים
בקשת סריקה בגלל הסיבה הזאת נקראת dirty bit
אפשר לבדוק את זה האם זה dirty bit
https://www.google.com/search?q=manually+clear+dirty+bit -
@משחזר-מידע איך מבצעים Chkdsk דרך CMD לכונן שוינדוס לא רוצה לפתוח אבל הוא נותן אות כונן, (ואיך מבצעים אותו באם ווינדוס לא נותן לו אפי' אות כונן?)
-
בקשת סריקה בגלל הסיבה הזאת נקראת dirty bit
אני זוכר לפני הרבה שנים (בעצם לא כ"כ הרבה...) כאשר Windows XP היה עדיין המודה, ואני לא ידעתי כלום במחשבים, הדלקתי את המחשב כאשר היה דיסק נשלף מחובר למחשב. מה שקרה באותם ימים שווינדוס עשתה CHKDSK על כל דיסק נשלף שמחובר בשעת איתחול המחשב (או משהו כזה...) אקיצער קיבלתי מסך כחול עם אותיות גדולות
....
The type of file system is FAT. The volume is dirty
....חשבתי שקיבלתי וירוס רציני...
-
@אלישי
אצלי Chkdsk הוא מוקצה מחמת מה שאתה לא רוצה
ומי שמכיר אותי יודע כבר את הפתגם שלי על Chkdsk:
"נוח לו שלא נברא משנברא"
כמה נזקים שהגיע אלי כבר מהchkdsk ה....ולכן...
-
@yossiz אמר בהתקן חיצוני דורש אתחול - קצת ידע לא יזיק:
The type of file system is FAT. The volume is dirty
....מדובר כולה בbit אחד שצריך לשנות בpartition
-
@משחזר-מידע היום אני יודע... אז חשבתי ש-FAT ו-dirty חייב להיות איזה וירוס שחומד לצון...
-
ולכן...
איזו דרך הכי פשוטה לתקן את המחיצה בכדי שסייר וינדוס יזהה אותו כרגיל (מדובר בכרטיס שמחמת סיבה הוא נדפק אך הוא מראה את הגודל הרגיל שלו + אות כונן, אך אין גישה לחומר דרך וינדוס אלא דרך תוכנת שיחזור, ומכיון שכאמור אינך מעריץ של Chkdsk אז באיזו תוכנה הכי נוח להשתמש בכדי לתקנו למצב הרגיל..)
-
כתבתי כבר לעיל
רוצה לעשות Chkdsk ?
אין בעיה
אבל בתנאי בגוב"ר
תעשה העתק אחד על אחד ותעשה מה בא לך #על ההעתק בלבד#
לא לגעת במקור
בפרט כשמדובר בחומר של מישו אחר -
@משחזר-מידע אני לא רוצה לעשות Chkdsk, אני רוצה שהדיסק יעבוד לי כרגיל עם החומר בפנים, כאמור לא מדובר על איזה שגיאה קריטית שהרסה את הכרטיס, אלא משהו מינורי, אין על זה תוכנה כלשהיא פשוטה ונחמדה?
-
@משחזר-מידע אוסיף קצת.
יש רכיב זיכרון יש בקר מתחים.
במידה והבקר הלך ( לרוב יתחמם הדיסק) אפשר לקחת את הרכיב זיכרון מה דיסק ולהעביר לדיסק זהה.
במידה והלך הרכיב זיכרון, יש ללכת לטמבור הקרוב לקנות ספרי כחול, והשאר הסטוריה.