הגדרת שמירת תוכנות הורדות ומסמכים בכונן D במקום בכונן C
-
כיום שנפוצה מאוד השימוש בדיסקים קשיחים SSD שעולים די יקר בהתאם איך שנפח האחסון עולה, יש לרובם מחשבים עם כונן SSD בגודל די קטן (128-256 GB) ועוד כונן HDD עם נפח אחסון גדול.
השאלה היא איך מגדירים שכל הקבצים החדשים הנכנסים למחשב כולל כל מה שניתן יישמר באופן אוטומטי בדיסק ה-HDD (הורדות מסמכים תוכנות חדשות ואפי' appdata מהמשתמש וכן הלאה) וכן האם העברת חלק מהקובץ pagefile.sys לכונן D יפגע באיכות של משהו ב-RAM.
קראתי פעם על שינוי ב-regedit אך איני זוכר במדויק איך עושים זאת.
השאלה היא לא על מערכת win 10 ששם יש הגדרות אחסון שבו אפשר לשנות את מיקומי השמירה (גם לא את כולם), אלא על win 8.1 ומטה.
וכן איך מגדירים שמתי שאני לוחץ על סייר win שייכנס ישירות למחשב שלי ולא לספריות ולהפך. -
הקובץ pagefile שזה הקובץ החלפה זה ממש חבל להזיז מהSSD כי הוא משפיע על המהירות באופן משמעותי.
אבל הפרופילי משתמש הם אלה שלוקחים את הרוב אם ע"י קבצים בשולחן עבודה וכאלה אם ע"י תוכנות רבות ששומרות לפרופיל. ואכן אפשר להעביר את כל תיקיית הפרופיל לדיסק אחר.
ואפשר גם שכל הפרופילים יהיו תחת תיקיה שונה מC:\users.
אבל זו פעולה מסוכנת ואני ממליץ רק לשנות מכאן ואילך ע"י עריכת הערך פה:HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\ProfileList
מ
%SystemDrive%\Users
למיקום הרצוי, למשל
D:\Users
כעת ליצור משתמש חדש, וכל הפרופיל שלו יהיה בD. כעת ניתן למחוק את המשתמשים הישנים (אם כי הייתי ממליץ לשמור אחד ריק למקרה חירום).
את זה הייתי ממליץ לעשות למשתמשים "פשוטים", כי משתמשים עם ידע, עדיף להשאיר את כל הפרופיל בSSD ולהרויח מהירות ולגבי המקום לדאוג לשמור במקומות המתאימים תמונות וקבצים אישיים שאין קורטוב טעם בהיותם בכונן מהיר.
כל הנכתב זה מזיכרון לא בטוח לגמרי, קחו אחריות - אני לא.
-
אני רק אשלים קצת, על מה ש@dovid כתב:
א. תהיה מוכן לכל מיני בעיות כאשר פרופיל המשתמש הוא לא במקום צפוי - תוכנות שבנויות נכון לא יעשו בעיות אבל...
ב. תראה פה שמייקרוסופט כותבים שזה לא מומלץ לשנות מיקום פרופילי משתמש ואפליקציות מחנות של ווינדוס לא נתמכות בתרחישים כאלה, (לא בדקתי ויכול להיות שרובם עובדים בסדר)
ג. לגבי מיקום תוכנות - יש ערך רגיסטרי ששולט על המיקום ברירת מחדל של תוכנות, אבל א) זה לגמרי לא יעבוד אם אתה לא מעביר כל התוכנות למיקום זו. ב) גם אם אתה מגדיר את זה בהתקנה נקייה של ווינדוס שיחול על כל התוכנות - אתה מזמין לעצמך בעיות.אתה רוצה שליטה מליאה על מיקום כל הקבצים? בלינוקס זה בנוי הרבה יותר חכם...
יש עוד רעיון - יש אפשרות בווינדוס לעשות mount לכונן אחר כתת תיקייה של מערכת קבצים קיימת. לכאורה זה יכול להיות פתרון טוב.