ההבדלים בן סוגי מזגנים (ארוך אבל שווה כל שקל)
-
@zvinissim אמר בההבדלים בן סוגי מזגנים (ארוך אבל שווה כל שקל):
חוקי תרמודינמיקה אומרים שיהיה תעולת קירור או חימום צריך שיהיה הפרש של יותר מ 10 מעלות אחרת אי אפשר לבצע את הפעולה.
אז איך אתה מסביר את העובדה שאצלי המדחום על הקיר מראה 30 מעלות ואני מדליק מזגן על 25 מעלות ונהיה ממש נעים? לפי דבריך המדחס לא היה צריך לעבוד עד שהייתי מוריד בשלט ל20 מעלות ומטה.
-
@אלי-tza אמר בההבדלים בן סוגי מזגנים (ארוך אבל שווה כל שקל):
חוקי תרמודינמיקה אומרים שיהיה תעולת קירור או חימום צריך שיהיה הפרש של יותר מ 10 מעלות אחרת אי אפשר לבצע את הפעולה.
אז איך אתה מסביר את העובדה שאצלי המדחום על הקיר מראה 30 מעלות ואני מדליק מזגן על 25 מעלות ונהיה ממש נעים? לפי דבריך המדחס לא היה צריך לעבוד עד שהייתי מוריד בשלט ל20 מעלות ומטה.
@אלי-TZA זה נמדד ביחס לרגש אויר החוזר שנמצא בתוך במאייד.
-
@aiib אמר בההבדלים בן סוגי מזגנים (ארוך אבל שווה כל שקל):
@zvinissim כלומר שאם אני שם מזגן על 20 מעלות רק שהוא מגיע ל30 מעלות הוא יתחיל לעבוד? אני מאמין שלא הבנתי אותך כי לפי הבנתי לא סביר ולא ישים...
@aiib לא,
אסביר בקצרה
יש במזגן רגש אויר חוזר בעיקרון הוא זה שאומר למדחס מתי להכנס לעבודה.
הרגש הזה הוא נגד במשתנה בערך מסויים ששווה הערך שלו הוא 25 מעלות.
כאשר הוא מרגיש את הטמפרטורה הערך שלו יורד וכאשר הוא מרגיש קור הערך שלו עולההרגש נמצא מאחורי הפילטרים החופה של המזגן.
שהמזגן עובד אויר החדר נכנס דרך השלבים של החופה ועובר דרך הפילורים ולסוללת מאייד.
הרגש נמצא ליד הסוללה קרוב אליה.
שאוויר מגיע לרגש אז הערך משתנה עולה/יורד ביחס לאויר שעובר דרכו.כל עוד שהמזגן עובד במוד קירור/חימום הרגש מרגיש את טמפרטורת הכניסה (אויר החוזר).
מה שרוב האנשים לא יודעים זה שמזגן תמיד אבל תמיד מוציא את אותה הטמפרטורה (כ-7מעלות) ללא קשר מה שתשים בשלט.
מה שאתה שם בשלט ומשדר זה ה-SET PONT שאתה רוצה שהמדחס יפסיק לעבוד והטמפרוטרה שהרגיש יביא את הפקודה למדחס לעצור.
אם תשים בחדר בשלט 16 מעלות הרגש ישאף להגיע ל 16 מעלות אך לא יתכן מציאות כזו ולכן המזגן כל הזמן יעבוד ויבזבז חשמל.
אם תשים על 23- 25 מעלות המזגן הרגש יגיע בשלב מסויים ל 25 ויספיק את פעולת המדחס.כאשר ירגיש הרגש (ערך בנגד - יורד )שהטמפרטורה עלתה הוא יפעיל שוב את המזגן
ואז המזגן יעבוד ויפסיק לסירוגין.מקווה שעכשיו הבנת
-
@zvinissim ואוו כל הכבוד על הסבלנות שלך לכתוב כ"כ הרבה...
בכל אופן את חוקי הפיזקה האלו [אני יודע שתתקן אותי שזה לא פיזיקה אלא תורד... וכו'] קשה לקרוא בלילה בעז"ה מחר...
2 נקודות. נראה לי היום כבר כולם יודעים שהמזגן מוציא את אותו טמפרטורה תמיד [אמנם לא ידעתי שזה 7 מעלות]
למה אין מצב להביא את החדר ל16? כשסביר בחוץ והחדר סגור וסה"כ ישנים שם 2 אנשים בינוניים? -
@zvinissim
23- 25 זה חם [אתה לא נשמע זקן מדי...]
אני ישן עם 20 והמדחס נכבה ונדלק תדיר לפעמים אני נאלץ להוריד ל19 ולולא התינוק זה היה פחות מכך...גם ב 20 הוא יכול להגיע בתנאי שהמזגן מתאים לחדר.
ככול שאתה מוריד את ה SET PONT אתה מגדיל את טווח העבודה הראשונית ולאחר מכן שהוא מגיע זה כבר מתחיל להתאזן.
תנסה לשים 19-18 תראה שהמזגן כבר לא נכנס להשהיות -
@zvinissim רגע, במזגני אוף און, הבנתי שעדיף שיפעלו ברצף כדי שלא תהיה להם את ההפעלה כל פעם, אם כך עדיף לשים על טמפרטורה נמוכה כדי שיפעל כל הזמן מאשר על 25 ואז הוא יתניע מידי פעם ויזלול חשמל בהתנעה?
אני מנסה להבין מה פספסתי.
[תראה את זה בצד החיובי, כדי שרמת הניסוח של הפוסט הראשון שלך תעלה ותהיה מדוייקת. אין מה לעשות ככה זה כל הבייני"שים] -
@zvinissim
23- 25 זה חם [אתה לא נשמע זקן מדי...]
אני ישן עם 20 והמדחס נכבה ונדלק תדיר לפעמים אני נאלץ להוריד ל19 ולולא התינוק זה היה פחות מכך...@yits אמר בההבדלים בן סוגי מזגנים (ארוך אבל שווה כל שקל):
@aiib
אצלי בבית אני מפעיל את המזגנים על 24-25.
ובלילה על 25-26.
ואני גר בבני ברק...@aiib אמר בההבדלים בן סוגי מזגנים (ארוך אבל שווה כל שקל):
@yits אנשים מוזרים...
אני ירושלמי [את מי שזה מעניין]אני גם גר בעיר עם מז"א דומה לב"ב ושם על 25~, אני חושב שיש לי הסבר להבדל כי אצלנו יש לחות גבוהה וב25 המזגן כבר מוריד מאוד את הלחות ולכן זה מרגיש לנו נעים למרות שהירידה במעלות לא מאוד משמעותית. משא"כ בירושלים שאין כ"כ לחות המזגן צריך להוריד יותר את המעלות כדי שנרגיש נעים.
-
@אלי-TZA זה נמדד ביחס לרגש אויר החוזר שנמצא בתוך במאייד.
ואז? אם השלט על 25 והמדחום על הקיר מראה 30 ובכ"ז המדחס עובד זה אומר שהרגש אויר חוזר מדד 35? איך? יש לו גוף חימום ?
אולי הכוונה שיהיה הבדל 10 מעלות מה-7 שהמזגן מוציא.
-
@רוב-יועץ אמר בההבדלים בן סוגי מזגנים (ארוך אבל שווה כל שקל):
אני מנסה להבין מה פספסתי.
@רוב-יועץ לא נראה לי שפספסת משהו
מזגן ON-OFF זה בידיוק כמו מנורה או שהיא עובדת או שהיא לא עובדת - אני מתייחס רק לקטע של המדחס בלבד.כאשר אתה נכנס לחדר וצריך את האור אתה משאיר אותו דולק כל עוד שאתה בפנים כך גם המזגן עוד כל עוד שתהיה דרישה מצד פיקוד המזגן להפעיל את המדחס המדחס יעבוד ולא משנה כמה זמן.
רשמתי כבר כמה פעמים שאתה שם בשלט אתה שם את ה SETPONT שזוהי הטמפרטורה שאתה רוצה שיהיה באוויר החוזר.
שאתה שם 24 מעלות המדחס יעבוד כל עוד רגש האוויר החוזר מרגיש בערכו שהוא מעל 24 מעלות
עשו בדיקה וגילו שבקיץ הטמפרטורה הנוחה לרוב בני האדם בקיץ היא בן 23-25 מעלות ובחורף 22-24 מעלות ולכן בד"כ כל טווח שנמצא מחוץ לטווח הזה המזגן יעבוד יותר זמן או יפסיק לפני הזמן (בקיץ מעל 25 מעלות או מתחת ל 23 מעלות)
כאשר המזגן הוא בגודל הנכון לחדר אז בטמפרטורות הנ"ל תמיד ישמרו.
@רוב-יועץ אמר בההבדלים בן סוגי מזגנים (ארוך אבל שווה כל שקל):
הבנתי שעדיף שיפעלו ברצף כדי שלא תהיה להם את ההפעלה כל פעם, אם כך עדיף לשים על טמפרטורה נמוכה כדי שיפעל כל הזמן מאשר על 25 ואז הוא יתניע מידי פעם ויזלול חשמל בהתנעה?
הבזבוז יווצר בכל מצב למרות שהמדחסים החדשים הם יותר מנוצלים מהמדחסים הישנים שהיו.
ואז? אם השלט על 25 והמדחום על הקיר מראה 30 ובכ"ז המדחס עובד זה אומר שהרגש אויר חוזר מדד 35? איך? יש לו גוף חימום ?
אולי הכוונה שיהיה הבדל 10 מעלות מה-7 שהמזגן מוציא.@אלי-TZA אל תסתכל עם המדחום שעל הקיר שמה עלול להיות סטייה בן הקריאות.
קח גם בחשבון שאוויר חם עולה למעלה ואוויר קר יורד למטה כך שאם החדר יחסית חם אז המדידה נמצאת למעלה
-
אולי הכוונה שיהיה הבדל 10 מעלות מה-7 שהמזגן מוציא.@אלי-TZA אל תסתכל עם המדחום שעל הקיר שמה עלול להיות סטייה בן הקריאות.
קח גם בחשבון שאוויר חם עולה למעלה ואוויר קר יורד למטה כך שאם החדר יחסית חם אז המדידה נמצאת למעלהלפי מה שכתבת פה
@zvinissim אמר בההבדלים בן סוגי מזגנים (ארוך אבל שווה כל שקל):ישנו פיקוד בחזית היחידה הפנימית עם 2 רגשים שאחד מהם יושב בתוך הסוללה והשני הוא רגש אויר חוזר, כאשר יש הפרשי טמפרטורה של כ 10 מעלות המדחס מתחיל לעבוד.
יוצא שההבדל 10 מע' הוא בין ה7 מעלות של האויר בסוללה ל30 מעלות ברגש אויר חוזר ולא בין ה30 באויר חוזר ל 25 בשלט.
-
@אלי-tza אתה סתם דוחק את עצמך עם כל מיני תירוצים.
כל מזגן קולט אחרת את המעלות, זה לא רק תלוי בדגם או איכות,
אלא גם אם החיישן זז / מכוסה באבק, וכדו'.
בפרט במזגנים מרכזיים, שם ממקמים לבד את חיישן רגש הטמפרטורה.
לי יש 2 מזגנים דומים בדגם, שבא' (שהוא יותר מאובק), תמיד אצטרך מעלה אחת נמוך יותר.
-
@www אמר בההבדלים בן סוגי מזגנים (ארוך אבל שווה כל שקל):
@אלי-tza אתה סתם דוחק את עצמך עם כל מיני תירוצים.
לא מתאים לך...
לפי דבריך לא הבנת את דברי, טענתי שעובדתית המדחס עובד גם אם בשלט מכוון הרבה פחות מ10 מעלות הפרש מהמעלות בחדר, והוא טען שאני לא מודד נכון את המעלות בחדר (מה שכמובן לא נכון).
ואז שמתי לב שבפוסט הראשון הוא כתב שההפרש צריך להיות בין האויר בחדר לסוללה ובהמשך הוא כתב שהאויר יוצא מהמזגן ב7 מעלות וממילא יוצא שצריך הפרש בין ה7~ מעלות באויר בסוללה לטמפ' בחדר ולכן המדחס עובד כל עוד לא ירדת מ-17 מעלות בחדר...בקיצור כל העניין של המעלות בשלט היה טעות שלי.
אגב, זה מסביר למה בהרבה מזגנים המינימום בשלט הוא 16 מעלות.