A4 הדפסת גודל אמיתי
-
-
@33men אמר בA4 הדפסת גודל אמיתי:
לדוגמה
כשאני רוצה להדפיס על דף A4, ריבוע בגודל 1X1 ס"מ בדיוק.
אני פותח מסמך בפטושופ 210X297מ"מ 300 פיקסל לאינצ'
יוצר ריבוע של 1X1 ס"מ מדפיס במדפסת ביתית.
ויוצא קטן יותר מ 1X1..
כנראה בגלל שהמדפסת לא מדפיסה על כל שטח הדף היא מקטינה את התוכן.
יש לזה פיתרון?ישנה הגדרה של הדף בתוכנה עצמה- פוטושופ וורד. שם הגודל צריך להיות הגודל הרצוי ועל 100% תצוגה (זה שאתה משנה את התצוגה זה לא משנה את הגודל בפועל.
ויש הגדרה במדפסת של גודל העמוד.
שניהם צריכים להיות על A4 כשההדפסה מתבבצעת על A4. -
@פרסומון אמר בA4 הדפסת גודל אמיתי:
לדוגמה
ויוצא קטן יותר מ 1X1..
יש לזה פיתרון?ישנה הגדרה של הדף בתוכנה עצמה- פוטושופ וורד. שם הגודל צריך להיות הגודל הרצוי ועל 100% תצוגה (זה שאתה משנה את התצוגה זה לא משנה את הגודל בפועל.
שניהם צריכים להיות על A4 כשההדפסה מתבבצעת על A4.קודם כל תודה רבה על התשובה המהירה!
אני לא מדבר על גודל תצוגה.
בפטושופ אני פותח A4 והמדפסת מוגדרת ל-A4, רוחב העמוד המוצג במסמך הוא 210.
בפועל המדפסת לא מסוגלת להדפיס את כל ה-210 של הדף.
השאלה האם יכל להיות שבגלל זה המדפסת תקטין קצת את כל העמוד? -
לדוגמה
ויוצא קטן יותר מ 1X1..
שניהם צריכים להיות על A4 כשההדפסה מתבבצעת על A4.קודם כל תודה רבה על התשובה המהירה!
השאלה האם יכל להיות שבגלל זה המדפסת תקטין קצת את כל העמוד?יש מושג שנקרא שוליים
המדפסת לא יודעת להדפיס 100% דף A4 היא חייבת את השוליים האלו.
ניתן לנסות להקטין אותן למינימום ע"י ניסוי וטעייה ולראות איזה שוליים הכי קטן שאפשר לקבל.
במדפסת דיו זה קצת יותר בעייתי בלייזר לדעתי ניתן להגיע לשוליים צרים מאוד -
לדוגמה
ויוצא קטן יותר מ 1X1..
השאלה האם יכל להיות שבגלל זה המדפסת תקטין קצת את כל העמוד?כפי שכתב @zvinissim מדפסת יש לה שוליים.
ואוסיף- המדפסת לא תקטין את שאר הדף בגלל השוליים היא פשוט לא תדפיס אותם. -
אם בהדפסה מוגדר "התאם עמוד להדפסה" [בכל מדפסת יש ניסוח שונה, העיקרון זה ה"התאם"] אז המדפסת מוסיפה שוליים של 0.5 ס"מ [בד"כ, לא ידוע לי על יותר, בכ"א בחדשות. לא מצאתי בזה הבדלים בין ביתיות למקצועיות ליזר או הזרקה] ומקטינה את הדף.
בהגדרה השניה [שוב ענין של ניסוחים, "הדפס בגודל מלא" או "ללא התאמה" וכו' וכו'] המדפסת תדפיס מה שיש בלי ליגוע כמובן בהתאם ליכולות שלה והיא לא תדפיס את השוליים. -
@chocolate אמר בA4 הדפסת גודל אמיתי:
ואוסיף- המדפסת לא תקטין את שאר הדף בגלל השוליים היא פשוט לא תדפיס אותם.
תלוי מה מוגדר בהגדרות הדפסה או במדפסת
@רוב-יועץ אמר בA4 הדפסת גודל אמיתי:
אם בהדפסה מוגדר "התאם עמוד להדפסה" [בכל מדפסת יש ניסוח שונה, העיקרון זה ה"התאם"] אז המדפסת מוסיפה שוליים של 0.5 ס"מ [בד"כ, לא ידוע לי על יותר, בכ"א בחדשות. לא מצאתי בזה הבדלים בין ביתיות למקצועיות ליזר או הזרקה] ומקטינה את הדף.
בהגדרה השניה [שוב ענין של ניסוחים, "הדפס בגודל מלא" או "ללא התאמה" וכו' וכו'] המדפסת תדפיס מה שיש בלי ליגוע כמובן בהתאם ליכולות שלה והיא לא תדפיס את השוליים.@chocolate +@רוב-יועץ
יש לי בעיה עם הניסוחים האלו.
את השולים מגדירים בדף שאתה עובד עליו בלבד.
הדוגמא הפשוטה ביותר זה בוורד, אם תסמן לראות את סרגל הדף אתה תראה את השוליים באפור ואת הרקע בלבן(בסרגל עצמו). ותוכל לכתוב רק ברקע הלבן.
אתה יכול להגדיל או להקטין את השוליים ועדין תוכל רק לכתוב ברקע הלבן של הדף.
בזמן ההדפסה וורד בודק מול המדפסת מהו אורך השוליים המינימום שניתן לעבוד מול המדפסת ובמידה וזה תואם העבודה תשלח להדפסה.
במידה ויש בעיה שהשוליים קטנים יותר תקבל הודעה שהשולים קטנים והאם להדפיס בכל מצב.
במצב כזה המדפסת תדפיס את הדף ותתיחס רק להגדרות הדף.
במידה והכתב מתחיל מקו אפס הדף (ללא שוליים) או שהשולים קטנים מהמינימום של המינימום של המדפסת אז המדפסת תיתן את השולים שלה ותחתוך את הכתב באמצע. -
@רוב-יועץ אמר בA4 הדפסת גודל אמיתי:
בהגדרה השניה [שוב ענין של ניסוחים, "הדפס בגודל מלא" או "ללא התאמה" וכו' וכו'] המדפסת תדפיס מה שיש בלי ליגוע כמובן בהתאם ליכולות שלה והיא לא תדפיס את השוליים.תודה רבה!
זה הפתרון לבעיה. -
@zvinissim אתה צודק בהחלט, אבל כשמוגדר התאם, המדפסת מתיחסת לדף שלך כמות שהוא עם השוליים שלו כאילו הוא כתוב מהמילימטר הראשון עד האחרון, מצמצמת אותו ומוסיפה את השוליים שלה, וזה הפירוש "התאם" שהמדפסת תתאים את הדף הנתון להדפסה האפשרית. אין למדפסת אפשרות לדעת אם כתוב אצלך בלי שוליים או עם.
זה וודאי נכון שהוורד מזהה את זה, אבל אם זה הגדרה בממשק המדפסת אין לה דרך לזהות את זה.