מזגן שלא מקרר ב22 מעלות זה תקין?
-
@אלי
משאלתך על 22 משמע שבפחות מכך זה כן מקרר
הוי אומר שלא היתה בריחת גז בהתקנהיש מצב שלא מוגדר תוכנית נכונה, יש להבחין בין קירור לאיורור
אם הוא תקין או לא
השאלה היא כמה מעלות בחוץ
המציאות שמזגן מקרר הרבה יותר כשבחוץ יותר חם
אבל זה משהו שניתן להגדרה מה המזגן מודד
האם הוא מודד לפי פנים החדר או חוץ לבית
תנסה לשחק עם ההגדרה הזאת, לרוב המזגנים יש ציור כמין בית בשלט, תשחק שם. -
@יהודי-פשוט אמר במזגן שלא מקרר ב22 מעלות זה תקין?:
המציאות שמזגן מקרר הרבה יותר כשבחוץ יותר חם
@zvinissim זה הבעיה שלי...
אבל זה משהו שניתן להגדרה מה המזגן מודד
האם הוא מודד לפי פנים החדר או חוץ לבית
תנסה לשחק עם ההגדרה הזאת, לרוב המזגנים יש ציור כמין בית בשלט, תשחק שם.לא קשור,
בד"כ לא מותקן בכלל חיישן בחוץ. -
@אלי אמר במזגן שלא מקרר ב22 מעלות זה תקין?:
קניתי לפני פסח מזגן של חברת פמילי דגם אינוורטר 12
כשאני שם אותו על 22 מעלות, בקושי מרגישים שהוא עושה משהו
זה אומר שזה לא תקין?! שזה האיכות של המזגן הזה?
יצויין, שהמתקין האריך את הצנרת, [6 מטר], ואולי זה קשור לזה גם?
הבו עזרתכםשולח את עזרתי
מזגן אינורטר עובד שונה ממזגן רגיל ON-OFF
ב 6 מטר צנרת לא צריך להוסיף גז.- עשו ואקום למזגן? במזגני אינורטר זה קריטי מאוד
- המאוררים הינם מאווררים DC משמעותם שמה ששולט על המאוור הוא רמת המתח לקבלת דיוק מירבי בטמפרטורה.
בעקרון מזגן אינורטר בעת הפעלתו הוא עובד על תפוקה של 130% ממה שהוא יכול לתת ורק שהוא מגיע לטמפרטורה שהרצויה הוא מוריד תפוקות מדחס ומאוררים בהתאם.
האם שלא קירר לך ראית שהיחידה בחוץ עובדת?
@www אמר במזגן שלא מקרר ב22 מעלות זה תקין?:
בד"כ לא מותקן בכלל חיישן בחוץ.
ברור שיש חישן בחוץ
במזגני אינורטר יש חיישן שמודד גם טמפרטורה חוץ (יש בערך 6-7 חישנים שבודקים טמפרטורה (יח' פנימית,אויר חוזר,סוללה חיצונית,אויר חיצוני על הסוללה וטמפרטורת מדחס)האם ידוע מה היה טמפרטורת חוץ באותו היום?
בהודעה שלך שכתבת אמרת שיש לך מזגן אינורטר?
-
@zvinissim אמר במזגן שלא מקרר ב22 מעלות זה תקין?:
לא, אבל הבעיה שלי דומה,
במזגן רגיל של תדיראן. -
לא, אבל הבעיה שלי דומה,
במזגן רגיל של תדיראן.אני מקווה שאתה מדבר על הפוסט הזה
עם כל הנסיונות שאני מנסה לעזור לך ובד"כ אני קולע בהבחנות שלי(@clickone יכול להעיד) אני מנסה לחשוב על כיונים אחרים לפתרון הבעיה.
(קח בשבון שאני מנסה לעזור מרחוק ולא רואה מציאות בשטח)- יש מצב שאתה מעלה תמונה רוחבית של בית הכנסת שאני אראה את מיקום היחידות הפנימיות?
- האם הגיע טכנאי ובדק משהו או שהוא נגע במשהו?
- מבחינת המעלות של 22 זהו טווח גבולי מפני ממולץ לשים בקיץ את המזגן בטוחים של 22-25 מעלות ובחורף 21-24 מעלות.
- בשבת שהמזגן נמצא בהמתנה המאוור הפנימי עובד?
- אתה בטוח שהפילטרים נקיים (לפי הנסיון שלי כנראה שיש לך כיסי אויר בין הפילטר לסוללה הפנימית)
- אתה יודע להגיד לי האם יש לכם הרבה אבק בבית הכנסת?
7 שלח לי גם צילום של השלט (איך הוא מכוון)
השאלה אם אתה יכול לעשות ניסוי קטן לפני שבת? שים את המזגן ב 20 מעלות באותם תנאים של שבת (דוג' שים היום בערב למחר בבוקר ותאר אם מחר בבוקר עבד כמו שאתה מצפה)
אם הניסוי הזה לא יעבוד זה אומר שיכול להיות שיש בעיה.
אם הבעיה תיפטר יכול להיות שאני אמליץ לך להוציא את החיישן אויר חוזר מיחוץ לפילטר.
שוב, אני כותב אפשרויות בדיקה לפני שאני ממשיך הלאה בסידרת בדיקות לפתרון הבעיה.קשה לי להאמין שבמזגן חדש כבר הלכו רגשים
אחרי כל מה שכתבי לך (ובנוסף) תסתכל אם רגש האויר חוזר שלך מלוכלך אם כן נקה אותו
-
@zvinissim אשתדל לקצר ולבאר.
כפי שכבר כתבתי שם, כשהמזגן על 20 - 21, מידי קר בביה"כ, (הסיבה ככל הנראה, כי התקנו יותר כוח סוס ממה שצריך, למקרים מיוחדים - כשיש צפיפות וכדו'. אם אני רוצה אני יכול להפוך את המקום למקפיא...).
כשהמזגן על 22 - 23, זה לא תמיד עובד (מתחיל רק כשכבר חם בחוץ).
כמובן, שבמצב הזה, המאוורר בפנים עובד, ובחוץ מכובה.השלט היה מוגדר על מאוורר החזק (לא אוטומטי), וללא שום הגדרה מיוחדת בעניין הטמפרטורות, (התמונה של הבית וכדו').
בהחלט היה במקום הרבה אבק, עקב שיפוצים בפנים, ואתר בניה סמוך.
-
כשהמזגן על 22 - 23, זה לא תמיד עובד (מתחיל רק כשכבר חם בחוץ).
כמובן, שבמצב הזה, המאוורר בפנים עובד, ובחוץ מכובה.אני לא זוכר אם בשלט שלך יש פונקצית IFILL
אם יש אותה (יש לך מקש כזה) שים את הפונקציה הזו ותשים את השלט בקירבת עין עם המזגן ותעדכן אותי מה קורה.
הפונקציה הזו מעבירה את הרגש אויר החוזר מהיחידה הפנימית לשלט ואז התגובה תהיה דרך השלט ולא דרך המזגן
יש מצב שזה יפתור לך את הבעיה
כוון את המאוורר למהירות הבנונית ותסיר את סימן הביתשוב..
יש לי הרגשה שפלטרים לא נקיים -
יש לי הרגשה שפלטרים לא נקיים
אבדוק בל"נ.
אני לא זוכר אם בשלט שלך יש פונקצית IFILL
אם יש אותה (יש לך מקש כזה) שים את הפונקציה הזו ותשים את השלט בקירבת עין עם המזגן ותעדכן אותי מה קורה.
הפונקציה הזו מעבירה את הרגש אויר החוזר מהיחידה הפנימית לשלט ואז התגובה תהיה דרך השלט ולא דרך המזגן
יש מצב שזה יפתור לך את הבעיהמכיר, רק שזה לא כ"כ מתאים לבית כנסת, (ובפרט שמדובר ב 4 מזגנים...)
-
@www אני לא מכיר את הדגם של המזגם אבל לפי התיאור שלך נשמע שאין שום בעיה במזגן אלא הבעיה היא במזג האוויר.... אם אתה מנסה להפעיל מזגן על 22 ובחדר כבר יש 22 מעלות אז הוא לא אמור לקרר...
אני מבין שאני לא מחדש כלום ובטוח שבדקת את זה אבל תתקן אותי אם אני טועה -
@zvinissim גם לי יש מזגן חדש של אינוורטר [של פמילי], ואני לא מרוצה מהקירור שלו.
כתבת שצריך לבדוק את הסגירת וואקום שלו. מה זה אומר? -
מכיר, רק שזה לא כ"כ מתאים לבית כנסת, (ובפרט שמדובר ב 4 מזגנים...)
אני מספיק זמן במיזוג אויר בכדי לנסות ולבדוק מהיכן הבעיה מתחילה.
אני רוצה לנסות לבודד את הבעיה בשביל לדעת אם זו בעיית רגשים או בעיית התקנה או בעיית המרחב.
היות ואני לא בשטח ואין לי תמונת מצב של שטח המקום אני מנסה לדעת אם בבדיקה פשוטה קודם ששידור השלט מסדר את הבעיה של זמן העבודה בעת הקירור.
(אתה צריך להבין שתמיד יצא לך מהתריס משהו כמו 7-10 מעלות -הבעיה שה שהמזגן מפסיק יותר מידי מהר ולוקח לו הרבה זמן לחזור לעבודה).
** עדיין אין לי עוד תשובה אם הפלטרים נקיים שאדע שאין לי אוויר כלוא במזגן.@www אמר במזגן שלא מקרר ב22 מעלות זה תקין?:
(ובפרט שמדובר ב 4 מזגנים...)
זה לא משנה אם יש לך 4 מזגנים או אחד מספיק ששלט אחד משדר למזגן אחד ומתחיל משהו להשתבש
רגע...........@www אמר במזגן שלא מקרר ב22 מעלות זה תקין?:
ובפרט שמדובר ב 4 מזגנים...
תסביר לי היכן אתה שם את השלטים והאם כולם מכוונים לאותה תכנות.
יש מצב שאתם עובדים עם 2 שלטים שלא מתוכנתים באותה תוכנית עבודה וזה מבלבל לך את יחידות מיזוג (אני אומר את זה מנסיון שנתקל בו המון בבתים שיש שם 2 מזגים ומשתמשים בכל פעם בשלט אחר בשביל להפעיל את המזגנים ולא מבינים למה כל פעם יש בעיות)
תשתדלו לעבוד כל מזגן עם המזגן שלו ואם יש לכם בעיות שידור ששני מזגניים מקבלים שידור בעקבות סמיכות אפשר לבדוק אם ניתן לשנות תדר באחד המזגנים שסמוכים אחד לשני@or אמר במזגן שלא מקרר ב22 מעלות זה תקין?:
@zvinissim גם לי יש מזגן חדש של אינוורטר [של פמילי], ואני לא מרוצה מהקירור שלו.
כתבת שצריך לבדוק את הסגירת וואקום שלו. מה זה אומר?מה הפרוש "לא מרוצה"
לא מקרר טוב, החדר לא מספיק קר,מראה לך שגיאות ????????וואקום במערכת זה אומר כאשר מתקינים מזגן חדש או שפותחים מערכת גז במזגן נכנס איור לצנרת ולפני שממלאים אויר או שמשחרים את הגז במזגן החדש יש לעשות ואקום.
(מתקינים מתעצלים לעבוד עוד 30 דקות)
פרט לזה ע"י בעת ואקום ניתן לבדוק אם יש בריחת גז או אם עשו פלרים כמו צריך.למה צריך לעשות ואקום למערכת?
תוכל לקרוא כאן@GolanArt חייבים דחוף לעשות פורום למיזוג אויר ויש לדאוג לפתוח לכל נושא אשכול בנפרד.
באשכול אחד יש יותר מידי נושאים שכבר לא ניתן לעקוב מה שקורה באשכול -
** עדיין אין לי עוד תשובה אם הפלטרים נקיים שאדע שאין לי אוויר כלוא במזגן.
בדקתי, הפילטר נקי לגמרי.
יש מצב שאתם עובדים עם 2 שלטים שלא מתוכנתים באותה תוכנית עבודה וזה מבלבל לך את יחידות מיזוג (אני אומר את זה מנסיון שנתקל בו המון בבתים שיש שם 2 מזגים ומשתמשים בכל פעם בשלט אחר בשביל להפעיל את המזגנים ולא מבינים למה כל פעם יש בעיות)
תשתדלו לעבוד כל מזגן עם המזגן שלו ואם יש לכם בעיות שידור ששני מזגניים מקבלים שידור בעקבות סמיכות אפשר לבדוק אם ניתן לשנות תדר באחד המזגנים שסמוכים אחד לשני
אין בעיה עם השלטים, אני בכל זאת לא עם הארץ בטכנולוגיה...
-
@zvinissim רק אם אני מדליק את המזגן על 20 אני מרגיש בכלל שהוא עובד. אני עכשיו בירושלים, ודי חם, כך שחשבתי שכבר ב24 אני ירגיש שיפור.
אני לא יודע אם זה קשור למה שהוא אינוורטר, אבל מזגן אלקטרה לא אינוורטר די ישן שיש לי, גם אם אני שם אותו על 25 אני מרגיש שהוא עובד.
בקשר לוואקום, השאלה אם יש דרך שאני יכול לבדוק את זה בעצמי. אני יודע שהטכנאי שהיה אצלי נחשב די אמין, ועבד כאן כמה שעות, אבל לא שאלתי אותו על זה.
בכל אופן תודה על התשובות, ואני מצטרף לקריאה שלך לפתוח פורום נפרד... -
@or אמר במזגן שלא מקרר ב22 מעלות זה תקין?:
אני לא יודע אם זה קשור למה שהוא אינוורטר, אבל מזגן אלקטרה לא אינוורטר די ישן שיש לי
מזגן אינורטר ומזגן ON-OFF זה שני טכנלוגיות שונות
מזגן ON-OFF כשהוא עוד הוא תמיד עובד ב 100% תפוקה (בד"כ יש רק 2 חישנים אויר חוזר וסוללה)
מזגן אינורטר כשהוא עובד אז הוא עובד בין 130% ל- 40% תפוקה והכל לפי התנאים שיש לך באותו אזור. (זמזגן הזה יש לך הרבה יותר חישנים שמשפעים גם כל המדחס גם על המאוררים בעוצמות שונות)
סודון קטן: מזגן אוינרטור לא תמיד חסכוני אא"כ הוא עובד הרבה שעות ויורד מתחת לתפוקה הנומנלית שלו (דירוג A ומעלה {A,A+A++) -
@zvinissim אז אם אני מבין נכון את דבריך, הסיבה שבמזגן אלקטרה אני חש קירור מיידי, פשוט משום שכשהפעלתי אותו אז שהוא פועל במאה אחוז תפוקה, לעומת האינוורטר שמייד עם הדלקתו הוא יודע לווסת עצמו לארבעים אחוז תפוקה [למשל אם האויר בחוץ 22 מעלות, כמו שאולי עכשיו בירושלים] ולכן אין תחושה של קירור בחדר?
כך שהשוני הגדול בתחושה לא מהווה סימן לתקלה. נכון? -
הסיבה שבמזגן אלקטרה אני חש קירור מיידי, פשוט משום שכשהפעלתי אותו אז שהוא פועל במאה אחוז תפוקה,
נכון
לעומת האינוורטר שמייד עם הדלקתו הוא יודע לווסת עצמו לארבעים אחוז תפוקה [למשל אם האויר בחוץ 22 מעלות, כמו שאולי עכשיו בירושלים] ולכן אין תחושה של קירור בחדר?
מזגן אינורטר מתחיל בגבוהה ומתייצב לפי החישנים (לאו דווקא ב40% הוא יודע לשחק עם התפוקות כל פעם שהוא צריך.)
מזגן אינורטר שואף תמיד להגיע שטמפרטורה אחידה כל הזמן בחדר ולכן המדחס לא מפסיק לעבוד כל עוד שהמזגן דולק לעומת זה מזגן רגיל ברגע שהחישן אויר החוזר מרגיש טמפרטורה הרצויה החיצונית מפסיקה לעבוד ושהטפרטורה עולה הוא מפעיל אותה מחדש -
הבנתי
@zvinissim תודה רבה!