אשכול באישור מיוחד: טלפון מאושר - לדיבור בלבד
-
@GolanArt @שואף @shraga @וכל שאר החברים כאן -
לדעתי משום מה לא מספיק הודגשה כאן בפורום "ה"נקודה המרכזית שבענין [ואולי כן, ואני רק כותב לעצמי ].
ישנם שני עניינים:- חשש מטכנולוגיות שעלולות בסוף להביא לביבין ולשאר סכנות האינטרנט - כן נכון / לא נכון, טכנולוגיה מסוננת באמת / מסוננת מסוכנת, וכו' וכו' - ויכוח בפני עצמו.
- והוא מה שעומד בעין הסערה - ההתמכרות למדיה הטכנולוגית, ולהתעסקות אובססיבית עם שעשועי הטכנולוגיה [גם אם מדובר במכשיר שבאמת אין בו סכנה רוחנית מהאינטרנט הפרוץ].
@GolanArt
מיקרוגל אינו כלי שעשוע, גם לא כפתור "עצור" באוטובוס [אא"כ, מדובר בעולה חדש מתימן בשנות ה-50...], משחק עם מגהץ עלול להיות אפי' מסוכן, ושואב אבק - מזכיר ערב פסח ועבדות של מצרים.. אל דאגה! אין חשש להתמכרות, לאובססיביות, או למכור את זמן חיינו בעד נזיד נורת הלד שהמכשיר פועל.. [עם מכונת כביסה על תשחק, היא עלולה להתקלקל!].
[בינינו.. קח בציניות , וגם קצת ברצינות ..].
אבל כשמדובר - בסמארטפון - שצמוד אל האדם יותר מכלב נחייה.. שמנהל את חיי האדם [במקום שהוא ינהל אותו..], שכל חבר / הדיוט, מקצה העולם, שולח לך הודעות ואתה כל היום "רץ ברשת", קבוצות וואטסאפ, ועידכונים שוטפים, כאן יש לא רק חשש! אלא מציאות בלתי נשלטת כמעט של התמכרות לחיבור אל התכנים, ואל הרשתות החברתיות, והעידכונים, וכל מה שסביב זה!!
אישית, אין לי בעיה עם וויז - יש לי באופן אישי מכשיר של וויז בלבד באוטו - לא מעניין.. לא ממכר..!
אבל עדיין ניתן לשמוע את הטענה, שגם במכשיר פלאפון שיש בו רק מצלמה ותמונות, נגן וסמס / ומייל, ישנה הרבה התעסקות, והרבה בזבוז זמן הדיוטית, שלא מתאימה לאנשים שבאו בעוה"ז לאסוף לייעד הבא..
משום מה, לא ראיתי מי שמסתובב ומשחק הרבה עם מכשיר מצלמה, או עם הנגן שלו, וגם לא עם אלבום תמונות להראות לכל החבר'ה איפה הוא טייל בחו"ל.. אבל כאשר הכל חובר למכשיר אחד, יש את ההרגשה של "מכשיר תוכן" - והגישה מהירה / השימוש נהייה תלותי, ו"אותי עזבו לחצוב להם בורות בורות נשברים אשר לא יכילו המים.." -
@GolanArt הרעיון שלך ייתכן מאד שהוא נכון רעיונית.
אבל ההיסטוריה הוכיחה אחרת...
ואני לא רוצה לפרט...
נשאר לנו לדון מה הסיבה לכך.
אבל ח"ו לבוא ולהתיר דברים, על סמך שהאנשים יעבדו להתגבר על יצרם.נכון שרעיונית צריך למצוא 'אויף רייס', משהו בסדר גודל של נטפרי +, שיהווה פתרון,
אבל לפני שתכניס את המהלך, רצוי שתעשה נסיון, אולי על עכברים...כי לבינתיים, לא מצאנו בהיסטוריה מהלך כזה.
-
@www אמר באשכול באישור מיוחד: טלפון מאושר - לדיבור בלבד:
ואני לא רוצה לפרט...
מעניין, לכאורה הטיעון שהוא הביא נשמע טוב, כמו מכונת כביסה וכמו רב קו וכמו מגהץ,
הנה ראה שיש מכשיר רק לוייז, שזה בעצם כמו שאמרו לך "עזוב את הנהר, קח מכונת כביסה" אומרים לך "עזוב את ספרי המפות, קח וויז".
הענין שהוא אומר זה להשתמש עם הרשת הטכנולוגית לכלים נצרכים ולא להשאירו "כפר גלובאלי" שאפשר גם על הדרך להפקיד בו צ'קים, אלא הפוך, לתת את הצ'קים בלי כל שאר הדברים המיותרים.
האמת, שגם מכונת הכביסה גרעה הרבה, כל סבתא תספר לך בערגה על שמחת החיים שהיתה להם אז כי פשוט עבדו ונהנו ולא חסכו מלא מלא זמן ע"י מכשירים ולא מצאו בדיוק במה למלא אותו... -
@רוב-יועץ אתה הבנת את הדמיון????
אני לא זכיתי.- מכונת כביסה אינה ממכרת בשום צורה, גם ביום שהוא הומצא.
- מפת הגלובוס לא ממכרת.
ולעומת זאת:
- מכשיר וויז בלבד ממכר!
ועל דרך הנ"ל, גם לא ראיתי מישהו שנשאר לנסוע עם סוס ועגלה
-
@שואף אמר באשכול באישור מיוחד: טלפון מאושר - לדיבור בלבד:
אנשים מתמרמרים, אבל מגיע מישהו ומוכיח שהשניצל הוא החלק הכי בריא בעוף, ושהכפיה הזו גרמה לעלייה באיכות חיים של כל מי שאכל כשר. אתה בא ומתווכח עם המחקר הזה וטוען שהיה צריך למצוא אופנים להתיר את שאר החלקים של העוף, ולא ללחוץ על הציבור וכו'. זה לא הנושא!
למה זה לא הנושא...
כמו שכתבו את המעלות, הוא רצה לציין את החסרונות,וחוץ מזה עצם זה שיש כפיה שלא לצורך הענין, מאפילה על כל המעלות!
כמו בדוגמא שהבאתם שמבחינה כשרותית לא היה סיבה להתיר רק את השניצל, אלא רק מסיבות אחרות,
אז אין שום צדק לעשות את זה.רוצים למצוא מעלות בכיף (אבל מה זה יעזור?), אבל לפחות שידעו שזה לא אמור להיות כך.....
-
מכשיר וויז בלבד ממכר!
מה זאת אומרת ממכר?
שהוא לא יכול בלי זה?
זה אותו דבר במכונת כביסה.או שהוא מסתכל כל הזמן במכשיר שלא לצרוך הענין?
זה יכול גם לקרות במכונת כביסה חדשה, ובשניהם רק בתקופה הראשונה... -
-
סליחה מראש, אבל לדעתי ישנה בעיה בציבור החרדי שבחור שלא היה חשוף מימיו לכל מיני דברים, כשהוא מגיע לגיל שהוא ברשות עצמו, אפילו נשוי, הוא מתחיל להתמכר.
זה כולל שיכלולי טכנולוגיה וג'אדטים, וכמובן סרטים ואינטרנט.
לא אומר שצריך לחשוף את הצעירים לנ"ל, אבל זו שורש הבעיה.