עזרה - לבעיית מגעים במטען של מחשב
-
@אלישע אמר בעזרה - לבעיית מגעים במטען של מחשב:
@zvinissim אמר בעזרה - לבעיית מגעים במטען של מחשב:
קח מטען פשוט של לנובו
מאיפה?
כל מחשב ישן מהסדרות הישנות (הספק עם התקע העגול העבה ,תקע בפלסטיק אפור וטבעת צהובה) 20V
אם תרצה תמונה אני יעלה לך, אפשר למצוא כאלו בכמויות -
ראו פה ותרוו נחת
https://www.prog.co.il/threads/המטען-שלי-התפוצץ-תופעה-נפוצה.264081/ -
@יהודי-פשוט ממש עכשיו גם לי נהייתה את אותה הבעיה. פתחתי וסידרתי. יש בתוך הכבל השחור שני חוטי חשמל חוט אחד או יותר נכון הרבה חוטים דקים שסביבו יש פלסטיק לבידוד (שמסתבר שהוא עוד לא נקרע. אבל אצלי הוא כבר נקרע) וסביבו יש עוד חוטי חשמל. ע"פ רוב הקרע לא נהיה ממש בסוף החוט אלא כס"מ רחוק מהספק כוח. כל מה שצריך לעשות זה לפתוח בזהירות ולקחת מאיזה כבל חוט חשמל שמורכב מהרבה חוטים באורך של ס"מ אחד או שנים ללפף טוב ולקבע הכל בצורה שלא יזוז. (לפחות עד שיגיע המטען האונבירסלי בדואר...) אם שני החטים נקרעו (ושוב ממש לא מסתבר) זה קצת יותר מסובך אם הקרע לא ממש קרוב לספק אפשר להעזר בשוקולד. כדאי שתוודא אם הקרע בחיבור של החוט לספק או בחלק שנהיה דק בחוט תפעיל את המחשב ותשחק עם החוט ותראה מתי מסומן שהמחשב נטען. אבל בעיקר מה שצריך זה אומץ... קח בחשבון שאין לך מה להפסיד כי בכל מקרה זה לא עובד. הצלחת הרווחת. בהצלחה.
-
@יצחק אמר בעזרה - לבעיית מגעים במטען של מחשב:
@יהודי-פשוט ממש עכשיו גם לי נהייתה את אותה הבעיה. פתחתי וסידרתי. יש בתוך הכבל השחור שני חוטי חשמל חוט אחד או יותר נכון הרבה חוטים דקים שסביבו יש פלסטיק לבידוד (שמסתבר שהוא עוד לא נקרע. אבל אצלי הוא כבר נקרע) וסביבו יש עוד חוטי חשמל. ע"פ רוב הקרע לא נהיה ממש בסוף החוט אלא כס"מ רחוק מהספק כוח. כל מה שצריך לעשות זה לפתוח בזהירות ולקחת מאיזה כבל חוט חשמל שמורכב מהרבה חוטים באורך של ס"מ אחד או שנים ללפף טוב ולקבע הכל בצורה שלא יזוז. (לפחות עד שיגיע המטען האונבירסלי בדואר...) אם שני החטים נקרעו (ושוב ממש לא מסתבר) זה קצת יותר מסובך אם הקרע לא ממש קרוב לספק אפשר להעזר בשוקולד. כדאי שתוודא אם הקרע בחיבור של החוט לספק או בחלק שנהיה דק בחוט תפעיל את המחשב ותשחק עם החוט ותראה מתי מסומן שהמחשב נטען. אבל בעיקר מה שצריך זה אומץ... קח בחשבון שאין לך מה להפסיד כי בכל מקרה זה לא עובד. הצלחת הרווחת. בהצלחה.
ואתה בטוח שאתה יודע מה כל חוט עושה?
כמה 2 שאלות לי אליך:
- איך אדם יכול לכתוב פתרון לפתוח ספק מטען של מחשב נייד ולקחת אחריות שמישהו יעשה את עצתך ולא יקרה לו נזק?
- איך בדיוק כל הגאונים כאן הצליחו לפתוח את המטען היצוק מבלי לשבור את המעטפת שלו ולהחזיר אותו שלם בהלחמה?
במקום לנסות ולחסוך כמה שקלים תתחילו להבין שלפעמים חשמל זה לא משחק ילדים (כן..., לפעמים גם ספק של מחשב נייד)
-
@zvinissim @פרסומון @יצחק
אני לבנתיים לא התקדמתי כלום עם זה [כי ככל הנראה הבעיה לא כפי המתוארת, ואכמ"ל],
אבל ליבי נוטה יותר לדעת חברי שלא לפתוח,
ולא להתקמצן על כמה שקלים
ולבסוף לגלות שהמחשב שהוא קצת יותר מכמה שקלים נהרס.סיפור אישי:
לפני כמה חודשים נהרס לבני המטען של.... המכונית על שלט שלו.
נהרס החיבור [שהוא כמין כבל שבצידו השני כחיבור USB
ומתחבר לכל מקום של USB] שמתאם בין המטען למכונית.
הייתי קצת עייף וגם קצת מטורטר מתחנוניו של בני,
ובלי לשים לב טעיתי, ובתיקון לא עשיתי משהו נכון.
לאחר מכן חיברתי אותו למחשב האישי שלי [USB] [ואל תקראו לי משוגע כי זה יפגע בי מאוד]
וזה קיצר לי את כל!!!! היציאות של ה USB.
כיום אני משתמש עם המחשב בלי USB.
[אל דאגה מצאתי סוג של פתרון - גילתי שמה שנשרף זה ההולכת חשמל של היציאה
ולא של הנתונים, קניתי מפצל USB שמקבל חשמל חיצוני,
ומשם למחשב, קצת מסובך אבל זה מה שיש]. -
@יהודי-פשוט אם אתה מאזור פ"ת אתה מוזמן לעבור דרכי ואני אביא לך משהו זמני עד שתסתדר
מה שאתה צריך זה לקנות מתאם כזה (המחיר נע בין 8-12 ש"ח ליחידה באתר הזה)
להלן תמונת הספק שאתה צריך (התמונה להמחשה בלבד אבל הספק המקורי נראה בדיוק כך)
אם אתה צריך עזרה בהשגת החלקים דבר איתי בפרטי ואראה איך לעזור לך
המלצה שלי תקנה 3-4 מתאמים (לכל מקרה שעול להתקלקל + תשיג עוד מטען נוסף - למרות שאני כמה שנים טובות אני עובד עם המתאמים האלו וקרה לי רק פעם אחת שמתאם נדפק. אני אישית יושב ב 3 מקומות שונים ויש לי אחד בכל מקום והמקורי תמיד איתי בתיק)
עצה שלי אם אתה לא רוצה לדפוק מטענים תמיד תגלגל את הכבל הדק על כף היד ולא על המטען (הסיבוב על המטען יותר מידי חד לכבל וכן את הכבל ההזנה תוציא מהמטען)
-
@zvinissim תודה תודה על כל הרצון
כבר כתבתי לעיל שלבנתיים נראה שהתקלה לא שם.
הבעיה ככל הנראה בצד השני בחוט שמכניס חשמל למטען
ואת זה אני יכול לקנות בכמה שקלים גם בארץ
שוב תודה. -
מה שאתה צריך זה לקנות מתאם כזה (המחיר נע בין 8-12 ש"ח ליחידה באתר הזה)
לא עדיף לקנות כזה?
שלא יהיה עוד חוט שעלול להיקרע. -
רק הערתי שכשיש חוט במתאם גם הוא עלול להיקרע
אז הלך 7 ש"ח
-
המלצה שלי תקנה 3-4 מתאמים (לכל מקרה שעול להתקלקל
-
ולחכות חודש לחדש...
ברור.........
עם תקנה אחד כל פעם אז תחכה חודש לאחד חדש
תקנה 3-4 יחידות
אני אישית משתמש לפחות 4 שנים עם המטענים האלו (קניתי 6 יחידות זרוקים אצלי בכל מקום ורק אחד נדפק בתקופה הזו)
גילוי נאות: אני עובד בחברה גדולה (בנלאומית) שכל המחשבים שם לנובו ויש להם בדיוק את אותה הבעיה שיש להם מחשבים בכניסת מתח מהדגם הישן ומחדש ויש להם מתאמים להם עובדים טוב