טעינה חלקית של הבטריה
-
@יעקב-ישראל אמר בטעינה חלקית של הבטריה:
@מוגן תנסה להטעין כשהוא מכובה
ניסיתי להטעין ללא הצלחה
ואגב זה התוכנה שהפעלתי כדי להפעיל את האופציה שהבטריה לא תטען במלואה
הבעיה היא שמשום מה למרות שאני מכבה את האופציה הזו המחשב ממשיך להטעין את הסוללה באופן חלקי.
-
@avigail אמר בטעינה חלקית של הבטריה:
תגידו מומחים, יש סיכון למחשב ניייד שמוחובר כל הזמן לחשמל?
כלומר האם יכול לנגרם לבטריה נזק?
אשמח לשמוע!@פרסומון אמר בטעינה חלקית של הבטריה:
ל @avigail - כן, זה הורס את הסוללה. אחרי כמה חודשים- הסוללה יכולה למות.
אני השתמשתי במחשב נייד לנובו במשך חמש שנים מחובר לחשמל תמיד כשהוא פעל והבטריה עדיין כמו חדשה, @פרסומון אולי חיבור קבוע לחשמל דווקא כשהמחשב כבוי מזיק?
-
@master אמר בטעינה חלקית של הבטריה:
@golanart
לא קשור למטען,@master אני הייתי עושה לפני כן את הבדיקות הבאות: (לאחר שהחזרת את ההגדרה של הטעינה התוכנה ל 100%)
- מחליף מטען לבדיקה או שלוקח את המטען שלי למחשב אחר ובודק שם שהוא מצליח להגיע להטעין עד 100% - יש מצב שהמטען סביר שהמטען מתחמם טיפה ומפסיק לעבוד (יש דיודות או נגדים שמתחממים )
- מחליף סוללה רק לבדיקה.
במידה והחלפת מטען וסוללה והבעיה עדיין נמשכת יש לך כנראה בעיה בלוח אם (בבקר הטעינה) של המחשב גם בלוח אם של המחשב יש נגדים ודיודות מספיק שאחד מהם מתחמם ומתנתק תתחיל להופיע הבעיה
מדוע מפסיק לך ב 60%?
טעינה מפני שאם יש רכיב לא תקין הוא מגיע לטמפרטורה מסויימת ומפסיק לעבוד@מוגן אמר בטעינה חלקית של הבטריה:
יש לי בהגדרות כאן כזו אופציה, אך הבעיה היא שלמרות שביטלתי את האופציה הזו המחשב לא מוכן להטעין יותר...
יש לי מחשב לנובו ואף פעם לא ראיתי הגדרה כזו.
אם אתה רוצה שהמחשב יהיה מחובר כל הזמן לחשמל עדיף לשחרר את הסוללה ולעבוד רק אם המטען (רק תיקח בחשבון שאם יש הפסקת חשמל המחשב מתכבה או UPS) -
@zvinissim תודה רבה על המידע הרב!
ואגב איך קורא שהמטען נהרס (מתחמם) ומפסיק לעבוד? ממה זה נובע מחבלה חיצונית או מבאג של המטען עצמו? -
@zvinissim אמר בטעינה חלקית של הבטריה:
ניסית לבדוק את הכבל של החשמל (מיקי מאוס) למטען מחובר היטב?
מה כונתך?
-
@מוגן אמר בטעינה חלקית של הבטריה:
@zvinissim אמר בטעינה חלקית של הבטריה:
ניסית לבדוק את הכבל של החשמל (מיקי מאוס) למטען מחובר היטב?
מה כונתך?
- כוונתי לבדוק את הכבל שמתחבר לספק שהוא מוכנס עד הסוף.
- תבדוק עוד משהו - שאתה מחבר את הספק למחשב לטעינה אתה רואה את הסמל של הכבל על הסוללה בעת הגעה ל 60% הסימן הזה נעלם? או שהוא נשאר אבל לא עולה מ 60%