דרוש מידע על בר מים לרכישה. איזה הכי טוב?
-
@clickone
המידע שיש לי מניסיון אישי -
בר מים תמי 4 של שטראוס
איכות, שירות, עלות תחזוקה - טוב מאד. ללא תקלות כמעט ב-4 שנים האחרונות. אני מנוי לשירות של חלפים מסננים, פילטרים, ותחזוקה], כך שכשהייתה בעיה הגיע שירות טיפול מיידי, וסידר את התקלה. חוצמז'ה, שאת הפילטרים הם שולחים עם שליח עד הבית כלול במחיר החודשי. כיום עלות השירות: 67 ש"ח. אם ארצה לבטל את השירות, אצטרך לרכוש את הפילטרים לבד מהם, סדר גודל של 500 ש"ח בשנה, ולא יהיה לי ביטוח טכנאי.
סודה - לשווער שלי יש את הדגם עם הסודה, בפעם הראשונה שהוא הזמין מיד כשיצא היו המון תקלות, כמה שניסו לתקן לא הלך, עד שהחליפו לו כנראה לדגם החדש יותר, שנראה לי שאין הרבה תקלות, אבל עדיין יש בודאי יותר מן המכשיר הפשוט יותר. אגב, הסודה שם טעים מאד, תראה כאן, עם אפשרות ל-3 רמות של גיזוז.
צבע - יש מגוון צבעים מעניין כולל אדום, כנס לאתר [אגב, ישנם צבעים נטרליים - כסף, שחור, ועוד].
שבת - לא קיימת אפשרות כלל. -
אני יש לי נועם1 כשנה וחצי, ואני נהנה מאד מאד מכל הפרמטים שהוזכרו בהודעה הפותחת.
אם כי נראה לי שבנוגע לרמת ההידור של הכשרות לשבת היה יותר כדאי לקחת הדגם שיש לו הכשר של העדה החרדית (שכחתי את שמו, אולי שוהם).
אין לי נסיון אם הדגם ההוא, אבל כפי מה שראיתי אותו הוא נראה לי גם בסדר, גם חסכוני יותר בחשמל, ובעיקר מהודר יותר.
ואכמ"ל לגבי השאלות הכרוכות בשימוש בבר מים בשבת. -
-
@clickone @avigail
נקודה נוספת למחשבה..
אצלנו בבית הפרמטר המרכזי ביותר, בבחינת "חק ולא יעבור" בבחירת הבר מים היה - הטעם! אין טעם כל המיימות שווים. לדוגמא: איכות הטעם של 'מי עדן' [לדעת רבים], הוא הטוב ביותר, כאשר יש סוגי מים שישנם כאלה שלא מסוגלים לשתות מחמת טעמי לוואי למיניהם.
המים של תמי 4 - מעולים! לא לחינם התאגיד הענק 'שטראוס' קנה אותם. ייתכן ושווה לבדוק גם את הפרמטר הזה, שלא חלילה תקנו איזה בר כל שהוא בגלל המחיר [מבצע ?!..], או אג'דנת שירות, ותרגישו שהטעם של המים החמים, הורס את הקפה.. -
@clickone לקחת לי את המילים מהפה
בדיוק דיברתי עם אישתי שנעשה מתקן מים במקום קנקן המים הקרים ה"קנדי" שהתקלקל לי ושלא ניתן להשיג עוד כאלו@נפתולי האם בדקת את חשבון החשמל שלך בשנה וחצי האחרונה (אני בטוח שהחשבון עלה משמעותי)
היתה לי מחשבה לעשות השבוע נועם 1 או אפילו חברה אחרת אבל יש לי 2 בעיות "עיקריות" עם המכשירים האלו:
-
שמעתי שהמכשיר זולל חשמל - המים החמים ביום חול עובדים כל היום שלא לצורך מה שאין כן בתמי 4 שכאשר המים החמים לא בשימוש החימום נכנס לתרדמת ושרוצים מים חמים לוחצים על הכפתור של חימום המים (אני לא צריך יותר מ 2 כוסות מים חמים בבוקר ו-4 -2 כוסות מים חמים בערב ואין לי שימוש במים החמים בשאר היום)
-
שמעתי מטכנאי שיש בעיה בעיקר בחורף עם המים הקרים שהמיכל עלול "לקפוא" ולכן בימים קרים צריך להוציא מים מהמיכל הקר כדי שיכנסו מים בטמפרטורת החדר שלא יקפא המיכל ויתפוצץ (עקב ביטול הטרמוסטט ב"במצב שבת")
אלו 2 הבעיות העיקריות שלי מול המכשירים השומרים שבת ואני לא מדבר על תקלות נוספות שאיני יודע (נזילות,פיקוד וכו') מה שאין כן תמי 4 ברמת האמינות אך לא ניתן להשתמש בשבת.
@clickone אמר בדרוש מידע על בר מים לרכישה. איזה הכי טוב?:
- אם יש מצב שיעשה גם סודה אז זה בכלל......
לפני כחודש חיפשתי ב Ebay יש לקנות וסת וברז ורק לקנות בלון CO2 של 10 ליטר ולחבר על השיש ויש לך סודה לפחות לחצי שנה-שנה עד שיגמר המיכל.
לאור כל האמור למעלה חבר מהעבודה בסוף המליץ לי לשים בקבוק מים במקרר ולגמור עם הסיפור
-