איך למדתם לכתוב קוד - סקר
-
1
אבל ברור שזה לא מספיק חייבים הרבה רצון ולמידה עצמית -
לא הבנתי. תואר/תעודה {1} זה אמצעי לימוד?
לומדים תיכנות או דרך קורס {2}, או דרך ספרים {3}, והיותר נפוץ - דרך התיעודים הרשמיים של השפות השונות {?}.
תלוי לפי טבע ומזג האדם.{4} זה ממש לא אמצעי לימוד. זה רק השלמה נחוצה אחר שכבר נלמד היטב היטב את הבסיס דרך {1/2/?}. (נראה לי זה מה שלא תפסת עדיין)
-
לא הבנתי. תואר/תעודה {1} זה אמצעי לימוד?
לומדים תיכנות או דרך קורס {2}, או דרך ספרים {3}, והיותר נפוץ - דרך התיעודים הרשמיים של השפות השונות {?}.
תלוי לפי טבע ומזג האדם.{4} זה ממש לא אמצעי לימוד. זה רק השלמה נחוצה אחר שכבר נלמד היטב היטב את הבסיס דרך {1/2/?}. (נראה לי זה מה שלא תפסת עדיין)
-
אני מסכים עם @מד יש כמה דרכים ללמוד ובד"כ זה שילוב של כולם.
גם לימוד תוך כדי עבודה דורש אמצעי לימוד כלשהו, לא כל דבר יעמוד מישהו ויסביר לך.@חגי אני חושב שלימודי תואר או תעודה ממכללה/אוניברסיטה זה אפשרות לימוד, אולי אפילו הכי איכותית.
קורס באנטרנט או ספרים בהחלט יכולים לשמש כמקור לימוד, אבל התכוונתי ללמוד של כתיבת קוד (כמו שכתבתי בהודעה הראשונה) לא לימוד שפת תכנות, בעיני אלו שני דברים שונים.
אני מכיר מישהו שידע לחרטט מצוין, הוא התחיל לימודים ובמקביל התקבל לעבודה והתקדם שם יופי (עד כמה שידוע לי הוא פרש מהלימודים...), מתפקיד של מזכירה בערך (אני מקצין, אבל זה היה בעיקר מו הלקוחות) התקדם לתפקידים של כתיבת קוד.ככה שעד כמה שידוע לי כל האופציות קיימות.
-
@חגי אני חושב שלימודי תואר או תעודה ממכללה/אוניברסיטה זה אפשרות לימוד, אולי אפילו הכי איכותית.
קורס באנטרנט או ספרים בהחלט יכולים לשמש כמקור לימוד, אבל התכוונתי ללמוד של כתיבת קוד (כמו שכתבתי בהודעה הראשונה) לא לימוד שפת תכנות, בעיני אלו שני דברים שונים.
אני מכיר מישהו שידע לחרטט מצוין, הוא התחיל לימודים ובמקביל התקבל לעבודה והתקדם שם יופי (עד כמה שידוע לי הוא פרש מהלימודים...), מתפקיד של מזכירה בערך (אני מקצין, אבל זה היה בעיקר מו הלקוחות) התקדם לתפקידים של כתיבת קוד.ככה שעד כמה שידוע לי כל האופציות קיימות.
@eido אני מסכים. לא הבנתי שזה הכוונה שלכם (כי בעיני זה כמו קורס באינטרנט).
@eido כתב באיך למדתם לכתוב קוד - סקר:
התכוונתי ללמוד של כתיבת קוד (כמו שכתבתי בהודעה הראשונה) לא לימוד שפת תכנות, בעיני אלו שני דברים שונים.
זה אכן שני דברים. אבל לימוד שפת תיכנות (כראוי) זה גם ילמד אותך איך לכתוב קוד.
ולהיפך, לימוד כתיבת קוד לא ילמד אותך איך לכתוב קוד בשפה שלא למדת היטב את הבסיס שלו.אאל"ט רוב הגאונים דפה לא למדו כתיבת קוד כלימוד עצמי. אבל כן למדו השפה כראוי וכיאות בלי דילוגים וברצינות.
ראה כאן לדוגמא את המסלול של @dovid. -
איך למדתם לכתוב קוד:
1 - תואר/תעודה
2 - קורס באנטרנט
3 - ספרים
4 - לימוד בקטנה והשאר תוך כדי עבודה במקום מסודר -
@חגי אני חושב שלימודי תואר או תעודה ממכללה/אוניברסיטה זה אפשרות לימוד, אולי אפילו הכי איכותית.
אני חושב שלימודי תואר או תעודה ממכללה/אוניברסיטה זה אפשרות לימוד, אולי אפילו הכי איכותית.
אוניברסיטה ומכללה זה 2 דברים שונים מאוד, באוניברסיטה אתה לא לומד כתיבת קוד, וגם השפות תכנות שאתה עובד איתן הן בעיקר לשימוש אקדמי, אם כי אפשר למצוא בהן עבודה (C, matlab, java, python, r)
אני מכיר מישהו שידע לחרטט מצוין, הוא התחיל לימודים ובמקביל התקבל לעבודה והתקדם שם יופי (עד כמה שידוע לי הוא פרש מהלימודים...), מתפקיד של מזכירה בערך (אני מקצין, אבל זה היה בעיקר מו הלקוחות) התקדם לתפקידים של כתיבת קוד.
כנראה שאנחנו מכירים את אותו אחד
הוא היה צריך ללמוד בדרכים המקובלות תוך כדי שהוא עבד, הדרכים המקובלות זה לאו דווקא קורסים. -
אני חושב שלימודי תואר או תעודה ממכללה/אוניברסיטה זה אפשרות לימוד, אולי אפילו הכי איכותית.
אוניברסיטה ומכללה זה 2 דברים שונים מאוד, באוניברסיטה אתה לא לומד כתיבת קוד, וגם השפות תכנות שאתה עובד איתן הן בעיקר לשימוש אקדמי, אם כי אפשר למצוא בהן עבודה (C, matlab, java, python, r)
אני מכיר מישהו שידע לחרטט מצוין, הוא התחיל לימודים ובמקביל התקבל לעבודה והתקדם שם יופי (עד כמה שידוע לי הוא פרש מהלימודים...), מתפקיד של מזכירה בערך (אני מקצין, אבל זה היה בעיקר מו הלקוחות) התקדם לתפקידים של כתיבת קוד.
כנראה שאנחנו מכירים את אותו אחד
הוא היה צריך ללמוד בדרכים המקובלות תוך כדי שהוא עבד, הדרכים המקובלות זה לאו דווקא קורסים.@חגי כתב באיך למדתם לכתוב קוד - סקר:
כנראה שאנחנו מכירים את אותו אחד הוא היה צריך ללמוד בדרכים המקובלות תוך כדי שהוא עבד, הדרכים המקובלות זה לאו דווקא קורסים.
לא התכוונתי אליי... (או שהתכוונת למישהו אחר כאן?) אני לא יודע לחרטט, למרות שבפשטות הייתי מתקבל למקום עבודה, כך אמרו לי כאלו שעובדים בתחום ומכירים את הידיעות שלי (C# לא JS)
-
התחלתי משיחת טלפון בקורונה מחבר שהסביר לי (טלפונית, ואני במחברת) על
<?phpהמשכתי ב w3schools וב webmaster על תכנות בphp רק לפי מה שהייתי צריך באותו רגע (לולאה - אז נלמד על לולאה וכדומה) , ולא כקורס אמיתי
כמובן כל הזמן חיפושי גוגל ותשובות ב stack overflow ודומיו
אחרי זה התקבלתי לעבודה המסודרת הראשונה, שם לקחתי קורס אינטרנט לפייתון ועשיתי חלק קטן מהקורס, והשאר שוב שאלות בגוגל, או ללמוד על דברים ספציפיים
אחרי זה הלכתי לעבודה הנוכחית כיום, ששם כבר התחלתי עם פייתון (תודות לdevאופס שלא הסכים לי לכתוב בphp)
ובמשך הזמן המשכתי אל nodejs קצת וכדומה, שוב, ללא קורס אמיתי.אני חושב ששיטה זאת הייתה הכי טובה בשבילי כי לא הייתי מצליח להושיב את עצמי ללמוד חומר בצורה טובה, כן אני יודע ומיצר על זה שלפעמים יש דברים בסיסיים או ידע מתחת למכסה המנוע שאני לא מכיר טוב כמו שהייתי רוצה
כן מנסה כל הזמן לשמוע פודקאסטים, ולקרא דוגמאות קודים וכדומה או ספריות קצת איך הם עובדות כדי להכיר יותר ולהבין עוד
-
@חגי כתב באיך למדתם לכתוב קוד - סקר:
כנראה שאנחנו מכירים את אותו אחד הוא היה צריך ללמוד בדרכים המקובלות תוך כדי שהוא עבד, הדרכים המקובלות זה לאו דווקא קורסים.
לא התכוונתי אליי... (או שהתכוונת למישהו אחר כאן?) אני לא יודע לחרטט, למרות שבפשטות הייתי מתקבל למקום עבודה, כך אמרו לי כאלו שעובדים בתחום ומכירים את הידיעות שלי (C# לא JS)
-
איך למדתם לכתוב קוד:
1 - תואר/תעודה
2 - קורס באנטרנט
3 - ספרים
4 - לימוד בקטנה והשאר תוך כדי עבודה במקום מסודר@eido סקר מרתק. בעיקר בכזו פלטפורמה.
התשובה שלי 4 עם חריגות, לא יודע איך להגדיר לימוד 'בקטנה', אני התחלתי להתעסק עם כל מיני דברים מסקרנות (האינטרנט וכו' פותח את הסקרנות) ישבתי הרבה מאוד על המחשב ומתישהו זה הגיע ל'תיכנות' (סתם batch scripts בוינדוס או קצת טוויקים באתרים כגון הפלטפורמה הזו nodebb שהיתה כר מעניין. בזמנו היה פתוח דיסקורד בנטפרי אז גם התעסקתי עם בוטים בדיסקורד, זה היה גם קורונה אז היה כל מיני דברים לעשות ומלא זמן).
בסיעתא דשמיא @חגי הכניס אותי לעבודה הראשונה שלי למרות שאני חושב שזה היה חסר אחריות ממש חח בכל אופן התחלתי שם מday one לכתוב python שלא כתבתי לפני זה כלל. ועם זה להעמיק גם בפיתוח ווב כללי HTML CSS JS - שוב, הכל בלי שום בסיס של לימודי מדעי המחשב או תיאוריות דומות.
מה שהניע אותי תמיד היה סקרנות והכיף של ללמוד. ולמדתי המון. ממש. ועכשיו עם הLLM וכל הטררם מסביב זה דופק את כל הלמידה ואני לא לומד כלום כבר שנתיים. זהו..
מסקנת דבריי זה שבתיכנות שזה מורכב ממלא ענפים והצורך של הלקוח שונה כל פעם והזמנים משתנים, תמיד אבל תמיד תצטרך (אתה או הLLM שלך) ללמוד. לבד. אז אמנם היום יש LLM וזה אבל אם מעניין אותך האומנות של הדברים וליצור משהו שאתה קשור אליו אז כן תגיע ללמוד משהו חדש.
-
@eido סקר מרתק. בעיקר בכזו פלטפורמה.
התשובה שלי 4 עם חריגות, לא יודע איך להגדיר לימוד 'בקטנה', אני התחלתי להתעסק עם כל מיני דברים מסקרנות (האינטרנט וכו' פותח את הסקרנות) ישבתי הרבה מאוד על המחשב ומתישהו זה הגיע ל'תיכנות' (סתם batch scripts בוינדוס או קצת טוויקים באתרים כגון הפלטפורמה הזו nodebb שהיתה כר מעניין. בזמנו היה פתוח דיסקורד בנטפרי אז גם התעסקתי עם בוטים בדיסקורד, זה היה גם קורונה אז היה כל מיני דברים לעשות ומלא זמן).
בסיעתא דשמיא @חגי הכניס אותי לעבודה הראשונה שלי למרות שאני חושב שזה היה חסר אחריות ממש חח בכל אופן התחלתי שם מday one לכתוב python שלא כתבתי לפני זה כלל. ועם זה להעמיק גם בפיתוח ווב כללי HTML CSS JS - שוב, הכל בלי שום בסיס של לימודי מדעי המחשב או תיאוריות דומות.
מה שהניע אותי תמיד היה סקרנות והכיף של ללמוד. ולמדתי המון. ממש. ועכשיו עם הLLM וכל הטררם מסביב זה דופק את כל הלמידה ואני לא לומד כלום כבר שנתיים. זהו..
מסקנת דבריי זה שבתיכנות שזה מורכב ממלא ענפים והצורך של הלקוח שונה כל פעם והזמנים משתנים, תמיד אבל תמיד תצטרך (אתה או הLLM שלך) ללמוד. לבד. אז אמנם היום יש LLM וזה אבל אם מעניין אותך האומנות של הדברים וליצור משהו שאתה קשור אליו אז כן תגיע ללמוד משהו חדש.
@chv כתב באיך למדתם לכתוב קוד - סקר:
סקר מרתק. בעיקר בכזו פלטפורמה.
מסכים איתך בהחלט!
ועכשיו עם הLLM וכל הטררם מסביב זה דופק את כל הלמידה ואני לא לומד כלום כבר שנתיים. זהו..
כל מילה בסלע, ולא משנה מה יגידו אחרים.
לא חסר לך מה שכינה @צבי-ש
@צבי-ש כתב באיך למדתם לכתוב קוד - סקר:
דברים בסיסיים או ידע מתחת למכסה המנוע שאני לא מכיר טוב כמו שהייתי רוצה
?
-
סקר מרתק. בעיקר בכזו פלטפורמה.
מסכים איתך בהחלט!
ועכשיו עם הLLM וכל הטררם מסביב זה דופק את כל הלמידה ואני לא לומד כלום כבר שנתיים. זהו..
כל מילה בסלע, ולא משנה מה יגידו אחרים.
?
?
חסרים בהחלט אבל ברוב הדברים שאני עושה מסתדר. חסר לי אם כבר לא בקטע טכני אלא בתור שאני יודע שהייתי יכול לכתוב קוד הרבה יותר טוב עם הידע הזה. בסדר.