דילוג לתוכן
  • דף הבית
  • קטגוריות
  • פוסטים אחרונים
  • משתמשים
  • חיפוש
  • חוקי הפורום
כיווץ
תחומים

תחומים - פורום חרדי מקצועי

💡 רוצה לזכור קריאת שמע בזמן? לחץ כאן!
  1. דף הבית
  2. תכנות
  3. איך למדתם לכתוב קוד - סקר

איך למדתם לכתוב קוד - סקר

מתוזמן נעוץ נעול הועבר תכנות
12 פוסטים 6 כותבים 100 צפיות 5 עוקבים
  • מהישן לחדש
  • מהחדש לישן
  • הכי הרבה הצבעות
תגובה
  • תגובה כנושא
התחברו כדי לפרסם תגובה
נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
  • E מנותק
    E מנותק
    eido
    כתב נערך לאחרונה על ידי eido

איך למדתם לכתוב קוד:

1 - תואר/תעודה
    2 - קורס באנטרנט
    3 - ספרים
    4 - לימוד בקטנה והשאר תוך כדי עבודה במקום מסודר

ש תגובה 1 תגובה אחרונה
    0
    • M מנותק
      M מנותק
      Mordechai 0
      כתב נערך לאחרונה על ידי

1
      אבל ברור שזה לא מספיק חייבים הרבה רצון ולמידה עצמית

תגובה 1 תגובה אחרונה
      1
      • מדמ מחובר
        מדמ מחובר
        מד
        כתב נערך לאחרונה על ידי

לא הבנתי. תואר/תעודה {1} זה אמצעי לימוד?

לומדים תיכנות או דרך קורס {2}, או דרך ספרים {3}, והיותר נפוץ - דרך התיעודים הרשמיים של השפות השונות {?}.
        תלוי לפי טבע ומזג האדם.

{4} זה ממש לא אמצעי לימוד. זה רק השלמה נחוצה אחר שכבר נלמד היטב היטב את הבסיס דרך {1/2/?}. (נראה לי זה מה שלא תפסת עדיין)

E תגובה 1 תגובה אחרונה
        0
        • מדמ מד

לא הבנתי. תואר/תעודה {1} זה אמצעי לימוד?

לומדים תיכנות או דרך קורס {2}, או דרך ספרים {3}, והיותר נפוץ - דרך התיעודים הרשמיים של השפות השונות {?}.
          תלוי לפי טבע ומזג האדם.

{4} זה ממש לא אמצעי לימוד. זה רק השלמה נחוצה אחר שכבר נלמד היטב היטב את הבסיס דרך {1/2/?}. (נראה לי זה מה שלא תפסת עדיין)

E מנותק
          E מנותק
          eido

@מד בא נגיד שבד"כ אני יותר מעריך את התגובות שלך, יותר לענין.

תגובה 1 תגובה אחרונה
          -2
          • חגיח מנותק
            חגיח מנותק
            חגי
            כתב נערך לאחרונה על ידי

אני מסכים עם @מד יש כמה דרכים ללמוד ובד"כ זה שילוב של כולם.
            גם לימוד תוך כדי עבודה דורש אמצעי לימוד כלשהו, לא כל דבר יעמוד מישהו ויסביר לך.

E תגובה 1 תגובה אחרונה
            1
            • חגיח חגי

אני מסכים עם @מד יש כמה דרכים ללמוד ובד"כ זה שילוב של כולם.
              גם לימוד תוך כדי עבודה דורש אמצעי לימוד כלשהו, לא כל דבר יעמוד מישהו ויסביר לך.

E מנותק
              E מנותק
              eido

@חגי אני חושב שלימודי תואר או תעודה ממכללה/אוניברסיטה זה אפשרות לימוד, אולי אפילו הכי איכותית.
              קורס באנטרנט או ספרים בהחלט יכולים לשמש כמקור לימוד, אבל התכוונתי ללמוד של כתיבת קוד (כמו שכתבתי בהודעה הראשונה) לא לימוד שפת תכנות, בעיני אלו שני דברים שונים.
              אני מכיר מישהו שידע לחרטט מצוין, הוא התחיל לימודים ובמקביל התקבל לעבודה והתקדם שם יופי (עד כמה שידוע לי הוא פרש מהלימודים...), מתפקיד של מזכירה בערך (אני מקצין, אבל זה היה בעיקר מו הלקוחות) התקדם לתפקידים של כתיבת קוד.

ככה שעד כמה שידוע לי כל האופציות קיימות.

מדמ חגיח 2 תגובות תגובה אחרונה
              1
              • E eido

@חגי אני חושב שלימודי תואר או תעודה ממכללה/אוניברסיטה זה אפשרות לימוד, אולי אפילו הכי איכותית.
                קורס באנטרנט או ספרים בהחלט יכולים לשמש כמקור לימוד, אבל התכוונתי ללמוד של כתיבת קוד (כמו שכתבתי בהודעה הראשונה) לא לימוד שפת תכנות, בעיני אלו שני דברים שונים.
                אני מכיר מישהו שידע לחרטט מצוין, הוא התחיל לימודים ובמקביל התקבל לעבודה והתקדם שם יופי (עד כמה שידוע לי הוא פרש מהלימודים...), מתפקיד של מזכירה בערך (אני מקצין, אבל זה היה בעיקר מו הלקוחות) התקדם לתפקידים של כתיבת קוד.

מדמ מחובר
                מדמ מחובר
                מד
                כתב נערך לאחרונה על ידי מד

@eido אני מסכים. לא הבנתי שזה הכוונה שלכם (כי בעיני זה כמו קורס באינטרנט).

@eido כתב באיך למדתם לכתוב קוד - סקר:

התכוונתי ללמוד של כתיבת קוד (כמו שכתבתי בהודעה הראשונה) לא לימוד שפת תכנות, בעיני אלו שני דברים שונים.

זה אכן שני דברים. אבל לימוד שפת תיכנות (כראוי) זה גם ילמד אותך איך לכתוב קוד.
                ולהיפך, לימוד כתיבת קוד לא ילמד אותך איך לכתוב קוד בשפה שלא למדת היטב את הבסיס שלו.

אאל"ט רוב הגאונים דפה לא למדו כתיבת קוד כלימוד עצמי. אבל כן למדו השפה כראוי וכיאות בלי דילוגים וברצינות.
                ראה כאן לדוגמא את המסלול של @dovid.

תגובה 1 תגובה אחרונה
                2
                • E eido

איך למדתם לכתוב קוד:

1 - תואר/תעודה
                  2 - קורס באנטרנט
                  3 - ספרים
                  4 - לימוד בקטנה והשאר תוך כדי עבודה במקום מסודר

ש מנותק
                  ש מנותק
                  ששא
                  כתב נערך לאחרונה על ידי ששא

@eido 4
                  דהיינו התחלתי בפתוחה לימודי JAVA ואז יצאתי בגלל דרישות האנגלית ומתמטיקה ברמה מאוד גבוהה
                  המשכתי לכיוון הPHP ואז המשכתי עוד ועוד...

תגובה 1 תגובה אחרונה
                  1
                  • E eido

חגיח מנותק
                    חגיח מנותק
                    חגי
                    כתב נערך לאחרונה על ידי

אני חושב שלימודי תואר או תעודה ממכללה/אוניברסיטה זה אפשרות לימוד, אולי אפילו הכי איכותית.

אוניברסיטה ומכללה זה 2 דברים שונים מאוד, באוניברסיטה אתה לא לומד כתיבת קוד, וגם השפות תכנות שאתה עובד איתן הן בעיקר לשימוש אקדמי, אם כי אפשר למצוא בהן עבודה (C, matlab, java, python, r)

כנראה שאנחנו מכירים את אותו אחד 🙂 הוא היה צריך ללמוד בדרכים המקובלות תוך כדי שהוא עבד, הדרכים המקובלות זה לאו דווקא קורסים.

E תגובה 1 תגובה אחרונה
                    0
                    • חגיח חגי

אני חושב שלימודי תואר או תעודה ממכללה/אוניברסיטה זה אפשרות לימוד, אולי אפילו הכי איכותית.

אוניברסיטה ומכללה זה 2 דברים שונים מאוד, באוניברסיטה אתה לא לומד כתיבת קוד, וגם השפות תכנות שאתה עובד איתן הן בעיקר לשימוש אקדמי, אם כי אפשר למצוא בהן עבודה (C, matlab, java, python, r)

כנראה שאנחנו מכירים את אותו אחד 🙂 הוא היה צריך ללמוד בדרכים המקובלות תוך כדי שהוא עבד, הדרכים המקובלות זה לאו דווקא קורסים.

E מנותק
                      E מנותק
                      eido

@חגי כתב באיך למדתם לכתוב קוד - סקר:

כנראה שאנחנו מכירים את אותו אחד הוא היה צריך ללמוד בדרכים המקובלות תוך כדי שהוא עבד, הדרכים המקובלות זה לאו דווקא קורסים.

לא התכוונתי אליי... (או שהתכוונת למישהו אחר כאן?) אני לא יודע לחרטט, למרות שבפשטות הייתי מתקבל למקום עבודה, כך אמרו לי כאלו שעובדים בתחום ומכירים את הידיעות שלי (C# לא JS)

חגיח תגובה 1 תגובה אחרונה
                      0
                      • צבי-שצ מחובר
                        צבי-שצ מחובר
                        צבי-ש
                        כתב נערך לאחרונה על ידי צבי-ש

התחלתי משיחת טלפון בקורונה מחבר שהסביר לי (טלפונית, ואני במחברת) על

<?php

המשכתי ב w3schools וב webmaster על תכנות בphp רק לפי מה שהייתי צריך באותו רגע (לולאה - אז נלמד על לולאה וכדומה) , ולא כקורס אמיתי

כמובן כל הזמן חיפושי גוגל ותשובות ב stack overflow ודומיו

אחרי זה התקבלתי לעבודה המסודרת הראשונה, שם לקחתי קורס אינטרנט לפייתון ועשיתי חלק קטן מהקורס, והשאר שוב שאלות בגוגל, או ללמוד על דברים ספציפיים

אחרי זה הלכתי לעבודה הנוכחית כיום, ששם כבר התחלתי עם פייתון (תודות לdevאופס שלא הסכים לי לכתוב בphp)
                        ובמשך הזמן המשכתי אל nodejs קצת וכדומה, שוב, ללא קורס אמיתי.

אני חושב ששיטה זאת הייתה הכי טובה בשבילי כי לא הייתי מצליח להושיב את עצמי ללמוד חומר בצורה טובה, כן אני יודע ומיצר על זה שלפעמים יש דברים בסיסיים או ידע מתחת למכסה המנוע שאני לא מכיר טוב כמו שהייתי רוצה

כן מנסה כל הזמן לשמוע פודקאסטים, ולקרא דוגמאות קודים וכדומה או ספריות קצת איך הם עובדות כדי להכיר יותר ולהבין עוד

כיף לגלות דברים חדשים.
                        חוק ה-50-50-90: בכל פעם שיש סיכוי של 50-50 שמשהו יעבוד, יש סיכוי של 90 אחוז שהוא לא. מקור

תגובה 1 תגובה אחרונה
                        2
                        • E eido

@חגי כתב באיך למדתם לכתוב קוד - סקר:

כנראה שאנחנו מכירים את אותו אחד הוא היה צריך ללמוד בדרכים המקובלות תוך כדי שהוא עבד, הדרכים המקובלות זה לאו דווקא קורסים.

לא התכוונתי אליי... (או שהתכוונת למישהו אחר כאן?) אני לא יודע לחרטט, למרות שבפשטות הייתי מתקבל למקום עבודה, כך אמרו לי כאלו שעובדים בתחום ומכירים את הידיעות שלי (C# לא JS)

חגיח מנותק
                          חגיח מנותק
                          חגי
                          כתב נערך לאחרונה על ידי

או שהתכוונת למישהו אחר כאן?

לא מישהו מכאן, מישהו שהסיפור שאתה כתבת מתלבש עליו במדויק, כנראה שזה אותו אחד.

תגובה 1 תגובה אחרונה
                          1
                          תגובה
                          • תגובה כנושא
                          התחברו כדי לפרסם תגובה
                          • מהישן לחדש
                          • מהחדש לישן
                          • הכי הרבה הצבעות

בא תתחבר לדף היומי!
                          • התחברות

• אין לך חשבון עדיין? הרשמה

• התחברו או הירשמו כדי לחפש.