קבצים מפחידים שהמצלמה יוצר בכרטיסי זכרון
-
לא, כמה כרטיסים לא היו במגע עם שום מכשיר אחר לפני שהגיעו להמצלמה ועד שהכנסתי אותם למחשב שלי. ויותר מעניין שלאחרונה התקלקל המצלמה מחמת מכה, ונתתי אותו למקצועי שתקן אותי וגם עדכן את הFW ועכ"ז הכל אותו דבר.
האם יש אולי עוד מישהו שיש לו מצלמה של קנון ויכול לוודאות שאצלו אין הדבר הזה קיים?לא, היו כמה כרטיסים שלא היו במגע עם שום מכשיר אחר לפני שהוכנסו למצלמה ועד שהעברתי אותם למחשב שלי. מה שמעניין יותר הוא שהמצלמה התקלקלה לאחרונה בעקבות מכה, ומסרתי אותה לתיקון אצל מקצוען, והוא גם עדכן את הקושחה, ואכ"ז הכל נשאר אותו דבר לגבי הקבצים המדוברים.
האם יש מישהו נוסף עם מצלמה של Canon שיכול לבדוק אם התופעה הזו קיימת גם אצלו? -
-
@מד יאהוו, המצב שלך לא טוב...
כבר בשאלה שלך פעם ראשונה אם זה ככה מצלמות קנון התפלאתי עליך, אבל הבנתי שזה רגע חולף של מבט ראשון,
אולם כעת אחרי שהיה לך זמן להתעשת, והיה לך את הודעת @yossiz שהייתה צריכה ליישב את דעתך, עדיין אתה בשבי האינטואיציה הראשונית השגויה שלך, מה יוכל להניא אותך מזה?
אתן לך כיוונים נוספים: אולי זה בעיה של כלל הכרטיסים (של החברה המסויימת?) שכאשר מכניסים אותם למצלמה אז נהיה בהם הקבצים האלו? ואולי זה בעיה של הקורא כרטיסים? זה לא הגיוני נכון? גם אתה לא הגיוני..
המחשב שלך נוגע בכמה וירוסים עתיקים. תוכל להריץ תוכנת Everything ולחפש את השמות שראית למעלה, אתה תראה שהמחשב שלך מכיל כמה מהם (אתה תוכל כמובן להמשיך לדבוק בגירסה שהמצלמה הדביקה את המחשב).
הוירוסים האלה מוכרים לי ולאחרים פה הרבה שנים. דרך השכפול שלהם זה אך ורק על ידי כוננים נשלפים, מה שעושה שהם היו נפוצים בעיקר בציבור החרדי, זכור לי גם שהוירוס WinddowsUpdate הוא גיאוגרפית היה רק באיזורינו. הוירוסים האלה יעודיים להתפשט ולתקוף אך ורק מערכות Windows שמריצות קבצי lnk\cmd ומארחות את הגדרות ההפעלה במסד Registry (בRun). יש לזה קשר הדוק למחשב שלך, אין לזה אף בדל של שייכות למצלמה של קנון...אבל אם נרצה לנפץ לגמרי את ה"אבל" האינטואטיבי שלך שזועק בראש, שים כרטיס חדש במצלמה, ולך פתח אותו במערכת אובונטו/mac או windows נקי שבטוח לא חלו בו ידיים. בהצלחה.
-
הקבצים שהבאת נמצאים בכל כרטיס זכרון.
לי יש עוד תיקייה לבד מזה.
תודההצדק באמת עם @dovid, הגם שאני עדיין נבוך מחמת שעשיתי כמה פעמים מה ש-@dovid כתב בקבצים מפחידים שהמצלמה יוצר בכרטיסי זכרון:
שים כרטיס חדש במצלמה, ולך פתח אותו במערכת אובונטו/mac או windows נקי שבטוח לא חלו בו ידיים
ועדיין אותו דבר.
גם דרך אברטינג לא מוצא כלום.