אוטומציה להגדרות שרת
-
תגובה: סיום תמיכה באבונוטו 18.04
@חוקר כתב בסיום תמיכה באבונוטו 18.04:
כבר מזמן היה לי בראש שאם הם יפתחו בארץ אני יקים שם שרת חדש מאפס ויתקין עליו בהדרגה את כל הכלים שאני משתמש בהם בשרת ואז להעביר את הקבצים והד"ב לשרת ישראלי חדש.
המטרה להקים מאפס כי תמיד היה לי כזה הרגשה שאולי בתחילת הדרך התקנתי על השרת תוכנות שאני לא יודע מה הן עושות וכו', כשכמעט לא הבנתי מה אני עושה..זה מזכיר לי שאלה שמעסיקה אותי לאחרונה
אני מכיר הקמת שרת לינוקס בצורה ידנית
- התקנת postgres
- הגדרות גישה ל DB מרחוק וכו'
- יצירת DB, משתמש ב-DB
- התקנת nginx
- הגדרת nginx
- יצירת משתמש ייעודי
- וכו', אני לא זוכר הכל אבל בטח יש עוד דברים
אני לא אוהב את התהליך הזה, א) זה משהו שאפשר לעשות לו אטוטומציה ב) ההגדרות לא נשמרות ב GIT
חשבתי להגדיר את הכל בקובץ docker-compose וככה זה יפתור את שתי הבעיות
אני לא כל כך מכיר את docker-compose או דוקר רגיל, אבל אולי כדאי ללמוד את זה לצורך זה
מישהו אמר לי ש"זה עוד לא usecase נכון עבור docker", "אפשר בקלות לכתוב bash script קטן שיעשה את כל העבודה ולשמור את זה בגיט"
זה לא יושב לי טוב. יש לי התנגדות פנימית מהגדרות שרתים עם קבצי באש, אבל אני לא יודע אם זה סתם שגעוןמה אתם חושבים? עושים? מייעצים?
-
@yossiz כתב באוטומציה להגדרות שרת:
מישהו אמר לי ש"זה עוד לא usecase נכון עבור docker", "אפשר בקלות לכתוב bash script קטן שיעשה את כל העבודה ולשמור את זה בגיט"
זה לא פותר את הבעיה של שמירת השינויים שאתה עושה במשך השנים בשרת
ואז שובר את הראש בנסיון להבין למה ההתקנה החדשה לא עובדת כמו הישנה.מצד שני זכור לי שקראתי פעם שדוקר יכול לפגוע בביצועים של המסד נתונים
(אני לא בטוח בזה צריך לחפש) -
@nigun כתב באוטומציה להגדרות שרת:
זה לא פותר את הבעיה של שמירת השינויים שאתה עושה במשך השנים בשרת
הרעיון הוא לא לעשות שינויים ידניים בשרת בלי לעדכן את הסקריפט
מצד שני זכור לי שקראתי פעם שדוקר יכול לפגוע בביצועים של המסד נתונים
אם תמצא אשמח שתביא מקור, זכור לי בעמעום שהיה פעם דיון על זה פה
תבדוק את Nix
הממ... אני לא הולך עכשיו לנסות כל כלי שייתכן שיכול להיות שיפתור לי יותר בעיות ממה שהוא יעשה לי
-
@yossiz כתב באוטומציה להגדרות שרת:
תבדוק את Nix
הממ... אני לא הולך עכשיו לנסות כל כלי שייתכן שיכול להיות שיפתור לי יותר בעיות ממה שהוא יעשה לי
לא חשבתי שתבדוק אותו על השרת פרודקשן הבא.
התכוונתי להשתמש בזה בשרתים לא חשובים רק כדי להכיר את הכלי.