-
@NH-LOCAL כתב בלמה אני לא משתמש ב Chat openai:
ממש ממש לא מדויק. BING AI משתמש במודל מוגבל מאוד של GPT4. אבל זה רחוק מלהיות עם אותם ביצועים. דוגמה פשוטה: בינג מוגבל ל-1000-2000 מילה, בעוד ש-GPT4 מוגבל ל-25,000 מילה (או אסימונים ליתר דיוק)
בינג עושה לך חיפוש רגיל באינטרנט ועושה לך סיכום של התוצאות, ככה שלא שייך שיקבל 25K טוקנים מהמשתמש (לא ראיתי את זה כתוב איפשהו רק ככה מרגיש לי אחרי שימוש בכלי)
-
@יוסף-בן-שמעון למרות שהרובוט עצמו טוען שהוא יודע הכל, ישנה אזהרה של החברה מראש על זה שהוא ממציא, ככה שזה לא בדיוק הבן אדם שאומר שיודע הכל.
בנושאים מסוימים כמו נושאי רפואה או דת הוא ממליץ להתיעץ עם הרופא או הרב בסיום תשובתו, אני חושב שהיה נכון שבכל פעם שהרובוט לא לוקח את התשובה שלו מאתרים אלא מהבינה המלאכותית, שאז זה הכי שכיח ההמצאות שיכתוב שהתשובה לא בטוחה.
אומרים שהכלי הזה טוב במקרה שבו יש לאדם את האפשרות לדעת אם התשובה שלו טובה, למשל מתכנת שיקבל ממנו קוד כתוב ויעבור עליו, או רעיונות למתנת יום הולדת למשל שבו כל אדם יכול לדעת אם התשובה שלו טובה עבורו וכדומה.
במקרה שאין אפשרות לדעת, כדאי להשתמש בו רק כדי לדעת מושגים כללים או לנסות פיתרון לשאלה שאין עליה תשובה באתרים..לגבי המהירות יש לך חשבון רגיל או פרימיום?
-
@יוסף-בן-שמעון אני לא חושב שה chatGPT נועד להסתמך עליו לחלוטין
לדוגמה - קוד שהוא מביא יהיה הרבה פעמים בגדר רעיון או כיוון לפתרון הסופי
כשאני שואל אותו לגודמה "מהו הבניין הגבוה בעולם", אני לא מסתמך עליו לחלוטין אלא לוקח את התשובה שלו (מגדל בורג' ח'ליפה בדובאי) ונכנס לערך הויקיפדיה של "מגדל בורג' ח'ליפה בדובאי" ובודק אם התשובה נכונה וכך בעצם, במקום לבדוק כל בניין בעולם אם הוא הכי גבוה, קיבלתי כיוון טוב לבדוק אותו (כמובן שהדוגמה הנ"ל היא רק דוגמה)
שימוש נוסף בו הוא לדברים יצירתיים או כאלו שאי אפשר למצוא ברשת - לדוגמה, ההדגמות של openAI ו googe עצמם - אילו תגליות יש לטלסקופ החלל שאפשר לספר לילד בן 5 - ואז לבדוק את התגליות שהוא מספר לי עליהם אם הם נכונות או "תן לי רעיונות למסיבת יום הולדת לילד בן 10" - שוב פעם, דברים שגם ברשת לא תמצא תשובה קוהרנטית להם
ולגבי המהירות - כמו שכתבו, אפשר להשתמש בפרימיום או בבינג (בסקייפ למנוטפרים) שמהירים בהרבה (כמעט מיידיים) -
@אף-אחד-3 אם צריך לבדוק כל דבר שהוא אומר, מה המעלה בו?
במקום לשאול אותו מה הבניין הגבוה בעולם, הייתי כותב בגוגל "הבניין הגבוה בעולם", ומקבל בן-רגע תשובה מוסמכת מתוך ויקיפדיה.
כנ"ל זה:@אף-אחד-3 כתב בלמה אני לא משתמש ב Chat openai:
לדוגמה, ההדגמות של openAI ו googe עצמם - אילו תגליות יש לטלסקופ החלל שאפשר לספר לילד בן 5 - ואז לבדוק את התגליות שהוא מספר לי עליהם אם הם נכונות
איפה אני בודק האם העובדה ש"הוא הראשון שהצליח לצלם תמונות של פלנטות מחוץ למערכת השמש שלנו" היא נכונה או לא (היא לא)? באותו מקום שבו יהיה את המידע הזה, יהיה גם מידע נוסף, ובלי צורך לבדוק אותו...
-
@אף-אחד-3 כתב בלמה אני לא משתמש ב Chat openai:
כשאני שואל אותו לדוגמה "מהו הבניין הגבוה בעולם",
יש לציין שגם בגוגל יש כיום תשובות מהירות. זה התשובה לשאלה הנ"ל, כך שספציפית זו לא דוגמה טובה. וכנ"ל גם לשאלות על גיל, תאריך לועזי, חישוב תרגילים פשוטים, מזג אויר ועוד.
@צדיק-תמים כתב בלמה אני לא משתמש ב Chat openai:
איפה אני בודק האם העובדה ש"הוא הראשון שהצליח לצלם תמונות של פלנטות מחוץ למערכת השמש שלנו" היא נכונה או לא (היא לא)? באותו מקום שבו יהיה את המידע הזה, יהיה גם מידע נוסף, ובלי צורך לבדוק אותו...
ממש לא מדויק. בסופו של דבר, בדגש על בינג ספצפית - הוא מסכם מידע מכמה מקורות כך שגם אם תכנס לקישור, לא תמצא את כל המידע.
בנוסף, הוא גם ממקד את המידע בלי שתצטרך לחפש אותו בתוך הפוסט.
והכי חשוב - הביצועים שלו בעברית טובים בהרבה מגוגל. בעוד שבגוגל, יש אמנם תשובות ממוקדות לשאלות, תשובותיו לוקות בחסר בשפה העברית.
זה דוגמה טובה לפערים בין גוגל בעברית ובאנגלית לבינג צ'אט:בבינג - לא הכי מושלם, אבל מוביל לתשובה הנכונה:
גוגל בעברית:
גוגל באנגלית:
נ.ב. חשוב להביא בחשבון שגם הביצועים של צ'אט בינג, טובים יותר באנגלית... - שימו לב לליקוט המגוון של המקורות:
[ ]
-
עוד כמה יתרונות שיש לרובוט
- מי שיש לו גלישה איטית, הרבה פעמים להתחיל לחפש באינטרנט זה הרבה יותר זמן.
- ישנם לפעמים אתרים החסומים בסינון (בד"כ זה לא שכיח בשאלות מצויות שכבר נפתחו)
במיוחד ניתן להשתמש בו לדברים שקשה למצוא בגוגל לדוגמא נסה לחפש
What logo do you recommend for a person who has the following 3 professions - an expert pilot, a creative journalist, and a great plumber
-
@dovid כתב בלמה אני לא משתמש ב Chat openai:
@NH-LOCAL בגוגל לא אמורים לכתוב בנוסח של שאלה ותשובה כך שזו השוואה לא לגמרי הוגנת.
לפי התוצאות באנגלית, אפילו באותה שאלה ספציפית, אתה יכול להיווכח שגוגל בהחלט מותאמים גם לשאלות. אם כי הרבה פחות. (זה עוד אחד החסרונות - הצורך לדעת איך להתנסח בדיוק)
נס לשאול (גם בעברית) מה הגיל של הנשיא הרצוג, למשל.
-
איזה עוד אופציה יש היום לבקש להסביר קטע קוד?
האופציה היחידה שקיבלתי להסבר שורה אחרי שורה מה עושה הקוד
פלוס את האופציה לשנות את הקוד למה שאני צריך
זה היה האופציה היחידה
(אני לא מדבר על כתיבת קוד מ0
אלא על קוד מוכן בשפה שאני לא מכיר - והוא פשוט מסביר מה עושה כל קטע ומה ניתן לשנות) -
@NH-LOCAL זה נכון ולא נכון. למעשה @dovid צודק וגוגל אכן לא מיועד לשאלות, אבל זה לא סותר את העובדה, שגוגל יודעת למצוא פרומפטים של מידע מסויים ולענות אותו כתשובה ולא כתוצאת חיפוש, כמו שאלות על גיל של ידוענים, עיסוק, המרת מט"ח, משוואות וכו'..
להפוך את גוגל לעונה לשאלות בגלל זה זה כמו להפוך אותו למתחרה בגלל שהוא יודע להוציא (בדרך כלל ) את נושא ובעיית השאלה ולהביא לך שאלות דומות בשפה או בניסוח שונה..
ולדעתי פה בדיוק נכנס הבינג החדש, שהופך שאלה בניסוח חופשי לשאילתת חיפוש שמתאימה למנוע החיפוש, ומתמצת את התוצאות שמוחזרות לתשובה בשפה אנושית...
-
@אביי כתב בלמה אני לא משתמש ב Chat openai:
@NH-LOCAL זה נכון ולא נכון. למעשה @dovid צודק וגוגל אכן לא מיועד לשאלות, אבל זה לא סותר את העובדה, שגוגל יודעת למצוא פרומפטים של מידע מסויים ולענות אותו כתשובה ולא כתוצאת חיפוש, כמו שאלות על גיל של ידוענים, עיסוק, המרת מט"ח, משוואות וכו'..
להפוך את גוגל לעונה לשאלות בגלל זה זה כמו להפוך אותו למתחרה בגלל שהוא יודע להוציא (בדרך כלל ) את נושא ובעיית השאלה ולהביא לך שאלות דומות בשפה או בניסוח שונה..
ולדעתי פה בדיוק נכנס הבינג החדש, שהופך שאלה בניסוח חופשי לשאילתת חיפוש שמתאימה למנוע החיפוש, ומתמצת את התוצאות שמוחזרות לתשובה בשפה אנושית...
וזה בעצם בדיוק מה שאמרתי במשפט וחצי לעיל...
אתה יכול להיווכח שגוגל בהחלט מותאמים גם לשאלות. אם כי הרבה פחות. (זה עוד אחד החסרונות - הצורך לדעת איך להתנסח בדיוק)
ניסיון ממש מעכשיו שמראה את ההבדל העצום בין שני השירותים:
בינג מול גוגל - הראשון עונה לעניין, השני מבלבל את המח לגמרי
גוגל
-
@NH-LOCAL אף אחד לא חולק שכאשר הוא צודק הוא מקצר הליכים ונוח וכו'. הבעיה היא חוסר הוודאות בנכונות התשובה, כמו ש@יוסף-בן-שמעון כתב בלמה אני לא משתמש ב Chat openai:
הסוג השלישי אלו האנשים שתמיד תמיד בטוחים בעצמם, הם תמיד יודעים הכל, אין מצב שהם לא יענו לך תשובה על שאלתך, אף פעם לא יפנו אותך לייעוץ אצל מישהו אחר.
...
מהסוג השלישי אני בורח כמו מאש, אני סולד מאדם שמוכן לתת לי עצות בלי שום אחריות על מה שהוא מדבר, ואין לי שום אפשרות לדעת אם הוא אומר את דבריו מידיעה או השערה או המצאה.ובדוגמה שנתת. בהנחה שאתה לא יודע את כיווני המצפן (אחרת לא היית שואל אותו), אתה לא יכול לדעת בוודאות האם באמת הוא צודק (כן) או מקשקש,
אז אני יעדיף כבר להיכנס לתוצאה הראשונה של גוגל (ויקיפדיה - שושנת הרוחות), שם הייתי מוצא את השרטוט הבא:
שבהחלט היה עונה על השאלה שלך, ואמין בזכות "חכמת ההמונים", מאשר לקבל תשובה על מגש של כסף, אבל שאני לא יודע אם היא נכונה או לא... -
@521 יותר מזה. חבר כתב פעם אפליקציה בJ2ME של אלפון, לישיבה, אבל היום הרבה אנשים משתמשים כבר בשיאומי מקשים...
אז רצינו שתהיה אפליקציה לאנדרואיד. שלחנו לו את הקוד בJ2ME, וקיבלנו בחזרה את הקוד בJAVA רגיל, לאנדרואיד. אז ביקשתי ממנו ליצור את הresources המתאימים לקוד, והוא יצר. אומנם הייתה שורה אחת לא תקינה, ששרפנו הרבה זמן להבין מה הבעיה בה, אבל זה היה מרשים מאוד.
הוא בעצם המיר אפליקציה מJ2ME לJAVA ANDROID. וזה עובד נהדר.
כמובן, זה לא סותר את העובדה שהוא נוהג לקשקש, והרבה. -
@LindoorsOS כתב בלמה אני לא משתמש ב Chat openai:
@521 יותר מזה. חבר כתב פעם אפליקציה בJ2ME של אלפון, לישיבה, אבל היום הרבה אנשים משתמשים כבר בשיאומי מקשים...
אז רצינו שתהיה אפליקציה לאנדרואיד. שלחנו לו את הקוד בJ2ME, וקיבלנו בחזרה את הקוד בJAVA רגיל, לאנדרואיד. אז ביקשתי ממנו ליצור את הresources המתאימים לקוד, והוא יצר. אומנם הייתה שורה אחת לא תקינה, ששרפנו הרבה זמן להבין מה הבעיה בה, אבל זה היה מרשים מאוד.
הוא בעצם המיר אפליקציה מJ2ME לJAVA ANDROID. וזה עובד נהדר.
כמובן, זה לא סותר את העובדה שהוא נוהג לקשקש, והרבה.זה דעתי
הוא לא הכי מוצלח ביצירת דבר מ0
אבל שיש לו בסיס הוא מוצלח מאד -
@LindoorsOS דווקא ביקשתי ממנו פעם להמיר קוד לשפה אחרת הוא טען שאין לו יכולת לעשות את זה
-
@אינטרקום כתב בלמה אני לא משתמש ב Chat openai:
@one1010
שני דברים:
א. על איזה AI אתה מדבר? ישנם כמה בוטים.CHATGPT 3.5
ב. על מה ש'פעם' לא רלונטי אחרי שבוע, ודאי לא אחרי זמן רב, הם משדרגים כל הזמן את המערכת.
פעם התכוונתי פעם אחת ולא להרבה זמן. זה היה ממש לאחרונה